Géén nieuws voor het NOS-journaal: Palestijnen stichten bosbranden bij Jeruzalem

Screenshot_31

(Door: Roelf-Jan Wentholt)

Als het nou zo was geweest dat Joden bosbranden hadden gesticht in de buurt van Arabische dorpen om zo die dorpen aan te vallen, dan zou het NOS Journaal het groot gebracht hebben: “Joodse kolonisten stichten bosbranden bij Arabische dorpen.” Monique van Hoogstraten zou overuren gedraaid hebben. Nu het andersom is wordt het verzwegen. Dat is de bewuste leugenpolitiek van het NOS Journaal.

Uit The Algemeiner van 3 Juni 2013:

In de maand mei deed zich een explosie voor van terroristische brandstichtingen geïnspireerd door de verwoestende bosbrand van Carmel [2010], aldus de brandweer van Jeruzalem.

Aanvallen door brandstichting hebben zich met een alarmerende regelmaat voorgedaan in de afgelopen maand (mei) rond Jeruzalem. Politie en Brandweer menen dat de brandstichtingen politiek gemotiveerd zijn.

De twee meest gebruikte brandstichtinglocaties zijn het Hashalom Bos in Zuid-Oost Jeruzalem en de bossen rond de Ofrit legerbasis op de Olijfberg, vlak bij het Arabische dorpje Issawiya, zo meldt de Israëlische woordvoerder Mickey Rosenfeld aan de Algemeiner.

Deze brandaanvallen namen het afgelopen jaar al toe in frequentie maar in de maand mei was er een zeer sterke toename, aldus Kapitein Asaf Abras, woordvoerder van de Brandweer van Jeruzalem. “We noemen het een nieuw type terroristische aanval”, voegde hij toe.

“Het verschijnsel begon het afgelopen jaar”, stelt Abras. “In het bijzonder vlak bij de Arabische dorpjes aan de noordkant van Jeruzalem”. In totaal zijn er 80 (tachtig) van zulke aanvallen geweest, alleen al in deze streek gedurende de eerste 23 dagen van de afgelopen maand, zegt Abras.

“Op de Ofrit legerbasis, rondom en binnenin de basis zagen we deze maand 15 pogingen”, legt Abras uit. Het Hashalom Bos, ook bekend als het Bos van de Vrede, was het doel van 20 zulke aanvallen in dezelfde periode.

“Zij noemen het ‘het Bos van de Vrede’ maar er is geen vrede daar”, zegt Abras, terwijl hij uitlegt hoe makkelijk het is om brand te stichten in dit bosrijke landschap.

“Zij kunnen boven aan de heuvel gaan staan en dan een brandende autoband naar beneden laten rollen. Je hebt er niet meer dan twee man voor nodig, een brandende band en lucifers”, legt hij uit.

Abras zegt dat er ook Molotovcocktails zijn gebruikt en “bij een van de laatste brandaanvallen werd vuurwerk gebruikt dat de daders van een afstand in het bos gooien.”

Abras benadrukt dat de verwoestende brand van Carmel in 2010 letterlijk het vuur van de inspiratie was voor terroristen, want de terroristen realiseerden zich toe hoe makkelijk het is om brand te stichten en hoe verwoestend de gevolgen zijn. Bij de Carmel brand verloren 44 mensen het leven, gingen 74 gebouwen in vlammen op en werd vijf miljoen vierkante meter land in de as gelegd.

Rosenfeld zegt dat de autoriteiten proberen de daders te identificeren en op te sporen en dat op het moment er extra politie wordt ingezet in het gebied om daders in spe te ontmoedigen.

“Er zijn regelmatig politiepatrouilles en politieacties in het gebied als maatregel ter voorkoming van verdere aanslagen”, vertelde Rosenfeld aan the Algemeiner.

Er zijn ook extra politieposten ingericht en videocamera’s geïnstalleerd.

Maar tot op heden zijn er maar heel weinig mensen gearresteerd.

Een verdere grote moeilijkheid is dat brandweermensen die uitrukken om het vuur te blussen, worden aangevallen door Arabieren die met stenen en stalen pijpen gooien. Afgelopen week raakte een brandweerman gewond toen inwoners van het Arabische dorpje Issawiya stenen gooiden naar de uitgerukte brandweer die een brand in het gebied tussen de Ofrit basis en Issawiya wilden blussen. “Een brandweerman werd door een steen geraakt op de borst”, vertelt Abras.

Abras vertelt ook dat er twee brandweerauto’s zijn beschadigd en hij uit zijn zorg over deze gewelddadige ontwikkeling.

“Het was taboe om hier over te praten”, zegt hij,  “tot het afgelopen jaar, werden we gezien als hulpverleners, en dit is het punt, terwijl de branden toenemen en meer brandweermensen worden ingezet, vervaagt het onderscheid tussen ons als hulpverlener en als doelwit.”

Zie voor een artikel van gelijke strekking op deze site:

https://ejbron.wordpress.com/2013/05/04/bosbrandaanslagen-in-jeruzalem/

_________________________________________

Door:

Roelf-Jan Wentholt

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Jihad, Jodenhaat, Moslims, NOS. Bookmark de permalink .

26 reacties op Géén nieuws voor het NOS-journaal: Palestijnen stichten bosbranden bij Jeruzalem

 1. wim van rooy zegt:

  De islam met zijn cultus van de dood kan alleen maar destructief te werk gaan. Dat deed hij overal en altijd: zich inzuigen in een andere cultuur en die verwoesten. De islam is nooit productief, nergens. Dat is de ‘makke’ van christen- en jodendom die het leven vieren.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Wim van Rooy, 18.03 U slaat de spijker op de kop, Mijnheer van Rooy! Ik stond, na lezing van het bericht, al op het punt om iets dergelijks naar voren te brengen, maar nu sluit ik me maar aan bij wat U zegt: De Islam kan alleen maar verwoesten en, dat voeg ík er dan aan toe, op een uiterst geniepige manier, zoals ze in alles geniepig, huichelachtig en leugenachtig is! En onze NOS er dus maar in alle talen over zwijgen; die handelt al even geniepig in haar neiging tot Palestijnenprotectie. -Wie met pek omgaat, wordt ermee besmet. Ik zal U maar niet vragen hoe dat bij de BRT gaat. Je vraagt je af hoe het tij nog gekeerd kan worden, wat betreft de mainstream media, want dit is precies dezelfde houding, die ze in de jaren ’60 en ’70 het Oostblok verweten! Tja, het kan verkeren!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Theresa Geissler 19.25. uur. Natuurlijk doet de NOS er niets mee. De NOS is gewoon een verlengstuk van de PVDA en de rest van de “linkse kerk”, en hun aanhangers. Ze hebben daar het adagium: ALLES WAT TEGEN ISRAEL IS DOET ERTOE!

    Like

   • Jan zegt:

    Egyptische geestelijk(e) gestoorde: “Europe would not have made progress if not for Islam. Anything good that emerged from Europe can be traced back to Islam.”

    Like

 2. Pieter Nokkio zegt:

  Monique van laaghartige Hoogstraten heeft het vast te druk met het blussen van binnenbrandjes.
  Het jodenhatende medium weet even niet waar ze het zoeken moet…
  Maar alle gekheid op een stokje: die Arabieren moeten niet te ver gaan met Israël tarten, want anders zou ze dit wel eens een nederzetting kunnen kosten. Overigens waarschuwen de Israëlische autoriteiten altijd wel vooraf, als ze zoiets gaan doen. Net als met antwoord-beschietingen op Gaza trouwens. Dan dropt het leger pamfletten uit helikopters om aan te geven wanneer en waar ze precies gaan (terug)schieten. Dat doen die islamitische uitlokkers echt niet! De Israëli’s hebben na het afvuren van zo’n raket nog geen zestig seconden om dekking te zoeken… Gelukkig schieten ze vaak mis, of komt zo’n raket op eigen mensen terecht. tsja, ook dat staat nietig onze ‘onafhankelijke’ media.

  Like

 3. Pieter Nokkio zegt:

  laatste zin: niet in….

  Like

 4. Maar kom beslist niet aan een tak van een van hun olijfbomen………..

  Het zal me niet verbazen dat als “prijskaartje” ook in hun buurt een brand wordt gesticht …..

  Like

 5. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  In verband met de viering van mijn promotie, afgelopen april, had ik mijn medevrijwilligers van de Synagoge Enschede gevraagd als cadeau voor mij geld in een pot te storten voor “Plant een boom in Israel”. Er kwam zoveel geld binnen dat ik tien bomen heb kunnen laten planten in het “Vredesbos” (“Hashalom”) nabij Jeruzalem, dat in dit artikel wordt genoemd.
  Voor 15 euro heb je al een boom (-stekje)
  Op de site van Joods Nationaal Fonds – “Plant een boom in Israel” – vind je informatie daarover.
  Er zijn tientallen bosprojecten, o.a. ook in de woestijn nabij Beersheva.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  HAAT,HAAT,VENIELING,VERKRACHTING EN VERMOORDING, dat zijn de vruchten van de perfide fascistenideologie ISLAM. Het is de PEST!

  Like

 7. Michael dar zegt:

  Dat de Arabieren, zogenaamde Palestijnen het land in brand steeken is het best bewijs dat het land hun niet behoord..niemand zet zijn eigen huis in brand!

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Zo is dat.

   Like

  • Pieter Nokkio zegt:

   het behoort hun ook niet toe, ze zijn ‘vreemdelingen en bijwoners’ zoals ze al die tijd al werden genoemd in de tijd dat het land van de Israëli’s is (al ruim vijfduizend jaar, ze hebben er ook altijd gewoond, de Joden, ook al waren het er soms maar weinig in getal). Maar ze mogen best blijven, in hun eigen dorpen, profiterend van de landelijke sociale en medische voorzieningen (wat ze heel graag en veelvuldig doen, op hoge kosten met hun vaak gehandicapte inteeltbaby’s -ja echt!) ALS ZE MAAR GEWOON DOEN EN GEEN ROTZOOI SCHOPPEN. Dat laatste is helaas ook een gen…

   Like

 8. Pieter Nokkio zegt:

  ‘Ze’ in dit stukje zijn dus Arabieren, zoals u zult begrijpen.

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Palestijnen zijn zo geobsedeerd met haat dat geen ruimte rest voor productieve bijdrage aan hun eigen omgeving laat staan de wereld. Het in brand zetten van bosgebieden toont ondubbelzinnig aan dat het land en haar vruchten hun interesse niet heeft. Wat wel hun aandacht heeft is verdrijving en het liefst de vernietiging van de Joden als volk. Weinig mensen willen erkennen dat tot nu slechts twee ideologieën onverbloemd hebben laten zien dat ze tot genocide in staat zijn. Deze twee ideologieën zijn het socialisme/communisme en de islam. beide ideologieën hebben een breed spoor van vernietiging van mensenlevens achter zich en zullen ook in de toekomst niet nalaten vernietiging van groepen mensen toe te passen die niet bereidt zijn in hun lijn te leven. De macht en invloed van deze twee ideologieën breken is de belangrijkste opgave van de mensheid in de nabije toekomst.

  Like

 10. Pingback: Massale Palestijnse bos brandstichtingen | Likoed Nederland

 11. Avidia zegt:

  Zelfs de natuur moet het ontgelden in hun haat, mijn haat is haat tegen de natuur, vecht het samen uit, en laat de natuur met rust, maar die mensen hebben niets met de natuur, hun natuur is oorlog voeren, hoe erger hoe beter, hun haat tegen alles waar wij voorstaan is sterker dan alles wat groeit en bloeit omdat de mensen dat nodig hebben om zich gelukkig te voelen, maar dit soort volk voelt zich alleen gelukkig als ze alles kunnen vernietigen. Het zegt alles over die mensen waar we mee te maken hebben, ze geloven in een Allah, maar die zelfde Allah heeft ook heel wat vernietigd. Het is een oorlog lievende mensheid, die te dom is om adem te halen.

  Like

 12. Avidia zegt:

  Erik Bink/aka “Erik Mokum” zegt:Ik heb al diverse bomen op mijn naam staan in israel,

  Ik heb al jaren terug een award gekregen als middenstander met een actie bomen voor Israel, ik ben nog steeds actief, o wee als iemand aan bomen komen, o wee las ze de bomen in israel willen vernietigen, ik weet zeker dat Europa actief een standpunt in zal nemen en misschien wel de hele wereld, Bomen zijn ontzettend belangrijk, ze zijn de bron van onze zuurstof, en die achterlijke landen willen dat natuurlijk niet. Een optie!!! Oorlog tegen die achterlijken!!!!!!

  Like

 13. Tienus Plotseling zegt:

  De islam is een niet te stoppen, zich razendsnel uitbreidend kankergezwel. De enige mogelijkheid is bestraling. Hoe en waar, laat ik aan uw eigen inzicht over.

  Like

 14. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Palestijnen (waaronder Arabisch-Israelische staatsburgers?) vinden hun motivering en ‘legitimering’ voor dergelijke bosbranden in het feit, dat met name het “Vredesbos” bij Jeruzalem op de plek van een oorspronkelijk Palestijns dorp is aangelegd (zou zijn aangelegd).
  Hoe een en ander precies ligt, is door ons moeilijk te beoordelen. Wel weten we, dat in het algemeen de “feiten” vaak geheel anders – a la de al-Durra hoax en de “Nakba” – liggen, dan ons door Palestijnen, door de corrupte massamedia en het “goede nastrevende” Gutmenschen wordt meegedeeld.
  Een voorbeeld van die laatsten onder andere te vinden bij:
  http://www.kerkinactie.nl/Verhalen-uit-het-veld/El-Araqib-Dorp-onder-rupsbanden–b399

  We weten nu zo langzamerhand wel, dat “die kant” goede noch slechte argumenten nodig heeft om verwoestend te werk te gaan.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Erik Brink/aka ” Erik Mokum” 10.35. uur. Ik heb een boze mail gestuurd naar de PKN omtrent hun houding ten aanzien van Israel! Moet nog antwoord krijgen. Als ik het niet krijg stopt mijn bijdrage aan “kerk in Actie”, en wel subiet!

   Like

   • Helena zegt:

    Daar ben ik 4 maanden geleden al mee gestopt, het kwartje valt nog niet, ze blijven afschrijven maar iedere maand draai ik de incasso weer terug en stuur maar weer eens een mail met uitleg.

    Like

 15. Pieter Nokkio zegt:

  Europa, dat letterlijk van God los is, zal nooit een pro-Israël standpunt innemen, laat die illusie maar varen Erik. Zelfs niet als er moedwillig bomen worden verbrand door Israëls aartsvijanden (die ze zelf blijven omarmen en bevoordelen in hun samenleving, ongelooflijk maar waar).
  Pro-Israël is namelijk anti-islam en dat kunnen en willen onze ‘leiders’ niet zijn. Maar de God van Israël bij Wiens gratie de anderen mogen ‘regeren’, kan nooit Dezelfde zijn als Allah (kleine a accepteert iPad helaas niet), want als uit naam van laatstgenoemde Israël van de kaart zou moeten worden geveegd (wat NOOIT zal gebeuren, troost) kunnen die beiden vanzelfsprekend nooit Een en dezelfde zijn.
  (Theo)Logica.

  Like

 16. Dr. Kwast zegt:

  Door mensen die macht boven alles liefhebben ontstaan er vaak oorlogen. Dat was vooral in de beginjaren die wij kennen. Zo werden landen veranderd van eigenaar, tenminste hij die op dat moment het land bezat, raakte het kwijt. De nieuwe eigenaar plunderde het nieuwe aandeel, of was voor verbetering en opbouw. De islam was voor vernietiging: alles wat ze veroverden werd met de grond gelijk gemaakt, in woestijn veranderd en dat is zo gebleven. Het opbouwen wat de islam doet is afbreken, verpaupering en slavenhandel. Het stukje wat nu een oase is, mag niet bestaan. Niet omdat er joden de eigenaar zijn geworden maar omdat het een te grote oase is geworden. Met liefde wil men nu uit alle macht dat stukje plunderen en met de grond gelijk maken. De oude vernietiger wil het stukje terug wat hem ontnomen is. De wereld is veranderd, eerst voor, nu tegen. Ook de meeste landen willen het stukje land weer in woestijn veranderen. De mensen die daar wonen verspreiden, het liefst als slaven behandelen. Het recht dat dit kleine landje heeft, om ook via oorlog waarin zij gedwongen worden zich te verdedigen waarin ze als sterkere het andere land overwinnen, wordt hen ontzegd door de grotere samenstelling van de wereldmacht, die bij samenstelling van een leger onmogelijk te bevechten is. Daardoor wordt het verplicht verdragen te sluiten die niet haalbaar zijn om het landje verdedigbaar te houden, waardoor het op den duur toch het onderspit zal delven en in woestijn zal veranderen.

  Like

 17. Jeruzalem zegt:

  wow dit is best wel eng allemaal

  Like

 18. Pingback: Massale Palestijnse bos brandstichtingen - Likoed Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s