Jihadisten verwoesten opnieuw christelijk dorp in Syrië

Screenshot_21

De St. Sarkiskerk in Sadad, zaterdag 2 november 2013

Het Syrische christelijke dorp Sadad is volledig verwoest. Tientallen christenen zijn door Jihadisten vermoord.

Dat blijkt uit berichten van kerkleiders ter plaatse die deze week naar buiten kwamen. Eerder dit jaar werden er in het christelijke dorp Maalula grote verwoestingen aangericht.

Op 21 oktober begonnen Jihadisten de belegering van Sadad, dat tussen de Syrische hoofdstad Damascus en de stad Homs ligt. Sadad is van strategisch belang, omdat het dorp aan de autosnelweg ligt die Damascus via Homs verbindt met Latakia aan de Middellandse Zee.

Vanaf het begin zag de situatie er slecht uit voor de 15.000 christelijke inwoners van Sadad. De Jihadisten trokken in trucks die voorzien waren van zware wapens door Sadad onder het schreeuwen van ”Allah Akbar”.

Een aantal islamitische radicalen ontheiligde onmiddellijk de Syrisch-orthodoxe kerk in Sadad. Vanuit de kerk wilden ze het Syrische leger onder vuur nemen, dat naar verwachting zou proberen de milities te verdrijven.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christenhaat, Christenvervolging, Islam, Islamisering, islamofascisme, Jihad, Moslims, Syrië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op Jihadisten verwoesten opnieuw christelijk dorp in Syrië

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Dit zijn nu de HAATBAARDEN die door MUZELMAN OBAMA worden gesteund. En weer geen reactie van de SGP, de CU en het CDA!

  Like

 2. Th.M. van Baarle zegt:

  Dit is geen hoofd-item in het politiek-correcte nieuws van de NOS. Men zou eens toe moeten geven dat de islam-jihadisten doodgewoon brute moordenaars zijn. Vanuit misdaadseries weten we dat serie-moordenaars als eenlingen functioneren. Hier zien we echter dat de seriemoordenaars in hele gruwelijke groepen te werk gaan en schaamteloos de instructies van de grote baas Mo blindelings opvolgen.
  Bah, uitroeien dat satansgebroed.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Nou, vooruit, Franciscus I! Trek eindelijk je laffe scheur eens open tegen de VN, het OIC en weet ik veel wat voor overkoepelende organisaties nog meer! Ga rekenschap eisen!
  Vooruit, christelijke partijen en organisaties waar ook ter wereld! Houd eens op met de zogeheten ongelovigen het Woord door de strot te duwen en richt je liever tegen de “ware gelovigen”en hun wandaden dààr, die jullie kerken verwoesten en jullie Broeders en Zusters afslachten!
  Of moet een kleine, dappere man in München het weer voor jullie doen, elke Zaterdag, ten overstaan van een vijandige menigte?
  Ga jullie kapot schamen, stelletje hypocrieten; Michael Stürzenberger heeft meer moed in zijn pink dan jullie in je hele lijf!
  En dan vragen ze mij nóg, wat ik tegen kerken heb! Nou: Dàt. Onder meer.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Keer terug naar de leer van Jezus Christus zo dat hij zijn schapen weer herkennen kan.Ik ben zeker hij mept al die wolven dood met zijn herdersstok.

  Like

 5. exter39 zegt:

  En weer is het stil in den Haag, en als ze al wat zeggen voor het oog is’,t We zijn geschokt. en dat is het dan, tot dat er hier zon halve zool aan het touwtje trekt in een kerk,maar daar hebben we er nog niet genoeg van in het land gehaald , maar dat gaat steeds sneller.dat het gaat gebeuren staat vast voor mij ,alleen nog niet wanneer.

  Like

 6. Martha N zegt:

  Ik heb ook wat tegen kerken, maar dan in de vorm van het geloof dat zij verkondigen
  Een kerk op zich kan wonderlijk mooie kunstschatten bevatten.
  Misschien komt hier kritiek op in de vorm van: Ja maar wel verkregen via de arme centen van de gelovigen..! Maar dan zeg ik: Ja gelijk, maar wij kunnen er wel naar kijken en het bewonderen. Een lege maag blijft leeg en er zijn er veel te veel.

  Like

  • exter39 zegt:

   In principe gaat het mij niet alleen om het geloof ,jihadisten hebben volgens mij niet eens een geloof , dat zijn gewoon oirdineare moordenaars ,die zelf zo snel mogelijk van deze aardbodem moeten verdwijnen,laat iedereen geloven wat hij of zei wil , maar dan juist in de kerken ,sinagogen,moskeën ,maar niet op straat iemand zijn wil op leggen.met als enige keus ‘,niet ,dan de kop er af.

   Like

 7. Martha N zegt:

  Wachteres ja, het is erg. Zoals ik laatst al eens beweerde, wanneer je vluchtelingen op wilt nemen in ons, land, dan zijn DAT de vluchtelingen! Neem dan geen mensen op die ons tot op het bot haten!
  Wij mogen geen moskeeën ontheiligen, zij vertrappen het geloof van velen… Zij hebben voeten maat 57 EN wapens EN zijn laf…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s