„Geheime Amerikaanse oorlog op Duitse bodem”

Screenshot_11

In de strijd tegen het terrorisme is Duitsland de belangrijkste vooruitgeschoven post van de Verenigde Staten. Dat meldde een onderzoeksteam van de Süddeutsche Zeitung en de Duitse tv-zender NDR vorige week. Het team deed maandenlang speurwerk. „Een geheime oorlog op Duitse bodem”, noemt de NDR het.

De Verenigde Staten zou Duitsland als springplank gebruiken voor operaties in Azië en Afrika. Duitsland zou daar „in de meeste gevallen” aan meewerken, meldden de media. Ze deden maanden onderzoek naar de praktijken. Vanuit Ramstein en Stuttgart worden bijvoorbeeld de drones bestuurd die in Afrika op vermeende terroristen jagen.

Het onderzoeksteam onderzocht onder meer een Amerikaanse databank waarin alle overheidsopdrachten boven de 3000 dollar worden geregistreerd. Daaruit blijkt dat de VS in Duitsland opmerkelijk veel particuliere onderaannemers inschakelen bij hun spionagepraktijken. Ze hebben hiervoor de goedkeuring van de Duitse autoriteiten. De bedrijven krijgen een speciale vergunning waarmee ze voor de Amerikanen kunnen werken. Wat de spionage bedrijven precies doen, is onduidelijk.

De bevindingen zetten de recente ophef in Duitsland rond het afluisteren van bondskanselier Angela Merkel in een ander daglicht. De samenwerking tussen Duitsland en de Amerikanen is klaarblijkelijk zeer nauw, wat het afluisteren van Merkel des te pregnanter maakt.

Bron:
http://www.refdag.nl/
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

4 reacties op „Geheime Amerikaanse oorlog op Duitse bodem”

 1. aquarius4422 zegt:

  Dar Merkel afgeluisterd werd duid er op dat ze vanwege haar DDR verleden niet echt vertrouwt wordt. Kan ik heel goed begrijpen.

  Like

 2. Philippine zegt:

  Duitsland is sinds 1945 nooit meer een souvereine staat geweest.
  Duitsland is een vazallenstaat van de VS.

  Like

  • Tiny zegt:

   @ Philippine,
   Correct. Het gebied van de BRD is bezet gebied. En zal het volgens verdrag nog wel eventjes blijven tot 2039. Het bestuur in naam van de bezetters (USA/VK/Fr.) is de regering onder leiding van Merkel. Dit bestuur in ingeschreven bij de KvK als een GmbH. Oftewel een naamloze vennootschap. Het is gewoon te vinden in de registers van de Duitse KvK.
   De VS hebben sinds einde WOII altijd troepen gelegerd in Duitsland. Al zijn dit er ondertussen een flink aantal minder. Niet zo zeer omdat ze dat niet zouden willen, maar vanwege de hoge kosten. De VS moet sparen. De grootste basis is Ramstein, waar net ook weer een nagelnieuw militair hospitaal is gebouwd.
   Alle troepenbewegingen per vliegtuig naar en van het M.O., Afrika of Oosten gaan via Ramstein. Het hoofdkwartier van Africom zit al dikke 5 jaar in Stuttgart. En er zijn nog talloze kleinere VS bases verspreidt over de BRD.
   Voordat een gekozen Bondskanselier geïnstalleerd kan/mag worden, moet diegene eerst naar Washington om het boterbriefje aka “de verklaring van gehoorzaamheid” aan het gezag van de VS te tekenen.

   Afluisteren van Merkel? Nu ja, ze willen wel weten of ze zich ook netjes aan de regeltjes houdt

   Like

 3. fleckie zegt:

  Minder bekend:?in Brunssum,zd.limburg, de vroegere staatsmijn!! HENDRIK,is ook een gedeelte gestationeerd,?genaamd AFCENT, ligt in het verlengde van GEILENKIRCHEN, waar vandaan AWACS-vliegtuigen opstijgen(met hun schotelantennes)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s