Oekraïne: De volgende fase treedt in werking

Screenshot_17

Over het feit dat de westerse “kwaliteitsmedia” hun Poetin-bashing en anti-Rusland-propaganda naar boven brengen, wil ik me vandaag helemaal niet opwinden. Ik vraag me alleen af onder welke financiële druk de journalisten van deze media moeten staan, die voor hen aanleiding is om hun geweten gewoon uit te schakelen. Of snappen ze niet dat ze met hun geschrijf meedoen aan oorlogsvoorbereidingen?

Een paar dagen geleden heb ik mijn gedachten hier een keer de vrije loop gelaten en daarbij, zo schreef ik, raakte ik gewoon buiten mezelf. Ik fantaseerde dat men de gebeurtenissen in Oekraïne er nog voor zou gebruiken om angst en een soort Oost-Europese Lente in de buurlanden van Rusland aan te wakkeren. Ik ben inmiddels door mezelf ingehaald, want de Baltische landen en ook Polen vrezen nu al als volgende landen op het wensenlijstje van Poetin te staan. Voor iedereen is het duidelijk, Poetin wil de USSR weer laten herrijzen en afvallige staten terug halen bij het rijk.

Uiteraard hebben onze vooraanstaande politici ook niets beters te doen dan naar de door een Russische inval bedreigde landen te reizen om hun zorgen met hen te delen. Tijdens een dagtrip door de Baltische landen garandeerde Steinmeier dat hij de zorgen van om de expansiedrang van Moskou heel serieus zou opvatten. Merkel, die al verkondigde dat men het optreden van Rusland op de Krim geenszins kan tolereren, gaat op weg naar Polen om te overleggen met Donald Tusk. Die ziet namelijk het gevaar dat de Duitse afhankelijkheid van het Russische gas de soevereiniteit van de Europese Unie bedreigt. Barroso laat intussen geen kans onbenut om de Russen met nog meer sancties te dreigen.

Het is dus zover. De Rus, Vladimir Poetin, bedreigt definitief Polen, Estland, Letland en Litouwen en het zal niet lang meer duren totdat ook Wit-Rusland, Moldavië en Georgië de inval van de Russische hordes moeten vrezen.

Terwijl Europese politici ermee bezig zijn de angsten van de buurlanden van Rusland te delen en met sancties, die de economie van de EU van kant zullen maken, te dreigen, proberen in ieder geval de VS de-escalerend te werken. De gestuurde jachtbommenwerpers naar de Baltische landen en naar Polen bewaken het luchtruim en spelen alvast een beetje oorlog.

Al deze inspanningen van het Westen laten herkennen welke bedoelingen ze hebben. De Europese Unie en de buurlanden van Rusland moeten plaatsvervangend voor de VS Poetin en zijn rijk op de knieën dwingen, desnoods militair. Een direct conflict met Rusland kunnen de VS zich economisch en vanwege een gebrek aan troepen gewoon niet veroorloven. Ook het gevaar van een eventuele nucleaire oorlog kan met deze tactiek beperkt worden.

De VS zullen niet van deze tactiek afwijken en Rusland steeds meer in het nauw drijven. Een afsplitsing van de Krim van de Oekraïne zou de westerse alliantie volgens mij zeer gelegen komen. Deze zou als bewijs voor de expansiepolitiek van Rusland gebruikt kunnen worden en zou de stationering van “beschermingstroepen” in de Oekraïne rechtvaardigen. Of het dan nog nodig zal zijn andere landen, zoals Wit-Rusloand en Polen, militaire bescherming tegen Rusland te garanderen of dat de aan Rusland opgelegde sancties verscherpt moeten worden om de situatie te laten escaleren, moet worden afgewacht. Om een “Arabische Lente” binnen Rusland aan te wakkeren kon wel eens heel moeilijk blijken te zijn, aangezien Poetin op dit moment op veel steun kan rekenen in de bevolking. Zo´n inspanning kan echter niet worden uitgesloten.

Hoe de situatie rondom Oekraïne zich ook verder ontwikkelt, de afgelopen weken hebben duidelijk gemaakt dat de EU niets anders dan een vazal van de VS is en als zodanig zal zij zich ook in de toekomst aan de aanwijzingen van de VS houden.

Bron:
www.dorfling.de
Auteur: Peter

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Oekraïne, Rotzakken, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

18 reacties op Oekraïne: De volgende fase treedt in werking

 1. bobzelf zegt:

  Ja, whahahahahaahah
  dus stuur uw soldaten op hun nieuwe bromfietsen , stel de kruiwagens met hooivorken
  op in rijen van 4 !!
  zet die 3 F=16 vliegtuigen buiten , en laat zien dat dat NIEUWE GEDROCHT
  UW JSF , ZELFS BINNEN 1 UUR UIT DE LUCHT PLEURT ! WHAHAHA

  stuur uw geliefde fronttroepen met de uitstekende leiders van Baalen en Franske Timmermans voorop !!
  Uiteraard met gestrekte armen , !!!
  De eerste raket zal op Volkel gepleurt worden !! , en maakt van nederland 1 groot parkeerplaats !!

  EN OM DE BOEL HELEMAAL AF TE ZEIKEN , heeft Putin gevraagd , !!!

  JA KOMT TIE !!

  OF GEERT WILDERS MET DE PVV , als controle wil komen naar DE KRIM !!

  bij de stemmingen tijdens het REFERENDUM !! op zondag !!!!

  omdat hij in deze man en zijn partij ,1 van de weinige brouwbare figuren ziet

  IN DE GEHELE EU !!!!

  WHAHAHAHAHAH, is die geinig die putin , ???

  OF HEEEEEL GEINIG !!

  Like

  • Sjaak zegt:

   Bob ! brouwbare figuren ?
   betrouwbare bedoel je ?

   Like

   • bobzelf zegt:

    Ja, was lekker bezig !!! en dan zie ik het ineens ook staan !
    whahahaha
    toch eens aan hr. bron vragen of er niet een mogelijkheid kan komen om effe wat te herstellen ????

    DIE HOOFDLETTERS b.v. , whahahahaha GENIAAL ,
    GOHHHH, WAT EEN LEUK SPELLETJE MET DIE d’66 /, NRC FIGUREN !!

    DIE AFZEIKEN IS ZO LEUK OM TE DOEN !!!

    Like

 2. GT zegt:

  De EU gaat hier gigantisch zijn hand overspelen, denk nu maar niet dat ze
  Phoetin onder de knie krijgen met al hun sancties.
  De expansie drift van Europa, heeft deze feilloos in de gaten.

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Het lijkt de situatie van voor de tweede wereldoorlog wel. Men liet Duitsland eerst zijn gang gaan met het annexeren van Sudetenland, Oostenrijk en Polen. Daarna brak de tweede wereldoorlog uit.
  Het is niet te hopen dat er een herhaling van de geschiedenis gaat plaatsvinden. Met nu niet eens de Nazi’s in de hoofdrol, naar de USSR.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  HOE MEER ZE ZICH ERMEE BEMOEIEN;
  OMZO BETER IS MIJN STOELGANG DENKT
  POETIN ! HIJ HEEFT SCHIJT AAN OBAMA
  EN ZIJN EU SCHERGEN !

  Like

 5. Jean zegt:

  Wat de pers betreft, woens brood men eet diens woord men spreekt, conclusie: linkse bullshit waar ik geen eurocent aan spendeer.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Ach, ik blijf van mening, dat de hele situatie opgerakeld is door de RODEN van de EUSSR en de lafaard en muzelman Obama. En wat dacht U Peter, als in Mexico een bewind aan de macht zou komen, wat de USA als bedreigend zou ervaren, dacht U werkelijk dat de Yankees dat zouden toestaan. Dit artikel is hetzij ironisch bedoelt, hetzij gemeend, en dan ben ik het volstrekt oneens met de auteur!

  Like

 7. Charles Martel zegt:

  Waarom al die herrie? De EU kreeg toch de Nobelprijs van de vrede. En Ashton heeft andere dingen ‘om haar hoofd’, zoals dat heet.

  Like

 8. Benesha zegt:

  Ik hoorde deze morgen 2 Belgische Europarlementsleden verkondigen dat de EU moet werken aan regimewissel in Rusland. Dat is toch echt te gek? De EU-dictators die zich uitspreken over Putin, die nog half niet zo arrogant is als onze imperialisten. Zum kotzen zeg ik als Belg. En zelfs de NVA, door velen gezien als de redder huilde mee met de wolven. Putin was in fout. Het imperialisme van de EU en de VS en hun bemoeienissen in de achtertuin van Putin vergaten ze maar even. Ik vraag mij dan af. Zijn ze werkelijk zo dom of worden ze dermate gechanteerd of betaald om zo te liegen?

  Like

 9. baksteen zegt:

  Heeft de EU als doel Rusland zo ver te krijgen dat ze de gastoevoer afsluiten, waardoor de noodtoestand afgekondigd kan worden en de democratie en alles wat daarbij hoort kan worden opgeschort? Uitschakeling van de natiestaten en invoer van de EU dictatuur, het oorspronkelijke doel. Het kan zomaar..

  Like

 10. Theodoor zegt:

  Wordt er niet vergeten dat in Oekraïne, via een staatsgreep, de macht nu in handen is van nazi-figuren. De Russen hebben in het verleden al overvloedig te doen gehad van de expansiedrang van Duitsland.
  Ook nu speelt Duitsland weer een hoofdrol omdat Brussel alleen datgene doet wat Merkel goedvindt.

  Like

 11. dgneree zegt:

  Het gebral van de EU-bobo’s gaat ons eerst in de armoede en dan in een oorlog storten.

  Like

 12. Avidia zegt:

  De EU??????? zijn een stelletje inbilsiemen, zitten daar voor eigen glorie, kijk mij een belangrijk zijn, kijk mij een meestemmen!!!!

  Like

 13. lucky bee zegt:

  Nog de Russen nog de Oekrainers kennen de vrijheid dat wij tot zo ver gekend hebben niet.Moeten ze niet eerst leren wat vijheid betekent?Zelfs onze mensen weten vaak niet meer wat vrijheid betekent.Voor al de jongeren die na de tweede wereld oorlog, alleen links worden geindoctrineerd.

  Like

 14. Tempelier. zegt:

  Ik ga vast een houtkachel kopen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s