VREDE OP AARDE?

cardDiversos01

(Door: Martha N.)

Kan vrede afgedwongen worden door sancties? Sancties, sancties en nog eens sancties? Europa en Amerika weten niets anders te bedenken dan sancties. Sancties tegen Poetin-Rusland, sancties tegen Israël, boycotje in de aanbieding en hé… geen sancties tegen Palestina? Palestina het onschuldige lievelingskind van Europa..? Niemand van de beschuldigden trekt zich ook maar iets aan van een sanctie. Sanctie wil zeggen wij voeren oorlog met woorden en bedreigingen en wanneer het niet gaat zoals wij dit willen, krijgen jullie dit niet of dat niet. Het is vergelijkbaar met een machteloze ouder tegen een dreinend kind: pas op of we doen dit; pas op of we doen dat, we gaan je vroeg naar bed sturen, we gaan… en achteraf krijgt het kind toch zijn zin. Er gaat geen enkele dreiging van uit, allemaal soft gedoe.

Denkt ook maar iemand dat Rusland (Poetin) zich van sancties, opgelegd door de VS  van Obama of de EU, ook maar iets aantrekt? Al  deze blatende van veel wol voorziene maatregelen, het maakt het alleen maar erger. Nemen we Poetin, een machtig man. Hij slaat terug, is beledigd en kent zijn macht, laat zien wie er de baas is. De EU-landen zullen meer te lijden hebben van zijn reactie dan Poetin van onze sancties.

Wat kan Nederland nu bereiken, legermacht of niet, tegen een land als Rusland? Moeten we gevechtsvliegtuigen sturen, een legermacht? We worden weggevaagd. Zitten we echt te wachten op een oorlog tussen de EU-landen en Rusland? Eisen we gerechtvaardigde wraak? Dan kunnen we beter alvast de kelders met voorraad vullen en extra brandstoftanks in de tuin aan gaan leggen wanneer er aangevallen wordt. Er is niet veel voor nodig om Poetins korte lontje te ontsteken en er zullen ongelooflijk veel doden vallen. Maar dan hebben we toch iets gedaan, een menselijke vuist gemaakt die nog meer mensen en families in de ellende stort. Nee wij zullen ons gram niet kunnen halen al zouden wij het zo graag willen!

Engeland stuurt 1.300 mensen naar Polen als een soort wapengekletter om Poetin een halt toe te roepen. Wie volgt?

Gisteren  (28-07-2014) was het honderd jaar geleden dat de “Eerste Wereldoorlog” uitbrak vanwege het feit dat Oostenrijk de oorlog aan Servië verklaarde. Staan we opnieuw aan de rand van een wereldoorlog? De oorzaak van het uitbreken van deze oorlog in 1914 was het doodschieten van de kroonprins van Oostenrijk, aartshertog Ferdinand van Oostenrijk en zijn vrouw Sophie,  door een Serviër, Gavrilo Princip.

Een Derde Wereldoorlog tussen Rusland en EU-landen is niet onmogelijk. Hoe zou het ontstaan ervan later de geschiedenis ingaan? Misschien  ongehoorzaamheid van Rusland aan de eisen gesteld door de EU-landen en de VS?

Wat kan de oorzaak zijn dat deze nu smeulende lont is gaan branden? Aan de basis liggen de bemoeienissen van de EU-leiders, die zich gemengd hebben in Russische en Oekraïense aangelegenheden (nee, dat zal nooit naar voren worden gebracht). Met name door het arme Oekraïne miljarden aan te bieden als hulp, terwijl ze niet eens aangesloten zijn bij de EU. De EU leiders bemoeien zich veel te veel met aangelegenheden waar ze geen snars verstand van hebben en willen zoveel mogelijk landen onderwerpen aan hun wil door ze financiële beloften te doen. Aangespoord door Obama namens de VS. Hoe dan ook, we (en niet alleen Nederland) zijn in een zeer moeilijke situatie terechtgekomen.

Zal er ooit vrede heersen?

De situatie tussen Israël en Palestina staat op zeer scherp. Israël heeft genoeg van de aanvallen door de Palestijnen en terecht! Israël heeft nooit uit zichzelf de Palestijnen aangevallen, laten we dit niet vergeten. Wel werd er een antwoord gegeven op de laffe hinderlaag aanvallen van de kant van de Palestijnen door de jaren heen. Of Israël nu bouwt in de Gazastrook (hetgeen niet zo verstandig is) of niet, de Palestijnen willen geen vrede! Wat ze willen is: het land van Israël, zelfs ten koste van eigen mensen en kinderen. Hun doel is: alle Joden weg. Het liefst dood, want erg vreedzaam zijn Palestijnen niet. De Palestijnen hebben Israël uitgedaagd door het doodschieten van drie onschuldige Israëlische jongens. De oorzaak waardoor dit alles op gang gekomen is. Israël weet dat zachtheid ten opzichte van de vijand niets uithaalt. Het slaat terug, het is een KEI van een land!

In Nederland (en niet alleen Nederland) heult men met de vijand, mensen laten zich opruien. Van Aartsen en met hem vele politici moesten zich schamen over het niet tegenhouden van anti-Israël demonstraties. De “massa” wordt opgezweept tegen Israël, want wat de Joden doen is beestachtig, mensenrechten geschonden en ga maar door. Kunnen mensen in het algemeen nog wel zelf denken?

Juist, laat men zich dan niet op laten ruien door linkse broeders en moslims. Het is tijd voor de waarheid en die is dat het allergrootste deel der moslims niet vreedzaam is, of het nu Palestijnen zijn of Syriërs, of wat voor ander landvolk dan ook.

Wie vanuit de westerse wereld mag het werkelijke aantal gesneuvelden aan Palestijnse kant komen bekijken? We moeten afgaan op cijfers die zij zelf doorgeven. En we geloven alles toch?

In het algemeen kunnen we veilig samen leven met Joden, maar niet met moslims. Overal heerst onrust, de wereld draait door, maar dan in een andere betekenis. Tot nu toe voelen de meeste mensen zich veilig en ja, waarom niet, maakt U geen zorgen. Geniet van de welverdiende vakantie, later zien we wel weer verder.

Door:
Martha N.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op VREDE OP AARDE?

 1. jans zegt:

  Als mensen geen Shalom in hun hart hebben zal er geen Shalom op aarde zijn.

  Like

 2. Driek zegt:

  Een fijn duidelijk geschreven artikel vrouwe Martha, inderdaad, je kunt wel met Joden samenleven maar niet met moslims, en hoe juist schrijft u: In Nederland (en niet alleen Nederland) heult men met de vijand, mensen laten zich opruien. Van Aartsen en met hem vele politici moesten zich schamen over het niet tegenhouden van anti-Israël demonstraties.

  Ik ben bang dat die idioten nog een wereldoorlog ontketenen.

  Like

 3. Mowdes zegt:

  De kaai(volk) keert het schip.

  Like

 4. Jean zegt:

  Leg dat maar eens uit aan moslims! Veel, heel veel werk en dan snappen ze het nog niet.

  Like

 5. Maria zegt:

  Putin moet enkel de gaskraan toedraaien en het is over and out voor de EU…
  Militair en op oorlogsvlak is de EU zero niets nul komma nul waard. Indien de VS Rusland aanvallen zal China zwaar terugslaan want Rusland en China zijn dikke vriendjes en hun economie is zwaar verweven met elkaar moet je pâs schrik van hebben van China … God wat gaan Rusland en China met ons afrekenen…
  Waanzin wat die Bilderberggroep en de VS doen…
  Onbegrijpelijk dat de NIET socialisten zwijgen en niet opstaan, enkel die vuile socialist komt op straat samen met die moslim.

  Like

  • Maria zegt:

   daar moet je pas schrik van hebben van China, (mijn zinsbouw klopte niet)

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Maria: 22.00. uur, op 29/7. Beste Maria, dat is de hele opzet van de BILDERBERGBENDE en de voorbereiders van de NWO. Leest U ook maar eens in het boek Zacharia, en met name: Zacharia 12 t/m 14. En uiteraard de Openbaring van Johannes. Wat ziet men dan veel herkenbaars terug van deze tijd. Het zal allemaal helaas nog erger worden!

    Like

   • Martha N zegt:

    Maria, mee eens. Rusland en China gaan samen, wanneer Rusland aangevallen wordt en berg je dan maar.

    Like

  • Jean zegt:

   De eerste die de rekening krijgt omdat hij verantwoordelijk is in die stijgende oorlogsdreiging is die vanRAMPuin van die EU misdaadorganisatie incl. zijn meelopers zoals die smerige aston en dat kutwijf aalstroom en al die huichelaars.
   Mijn vader zaliger zei altijd, wil je rotzooi voorkomen ruim dan eerst je eigen rotzooi op.

   Like

 6. cat zegt:

  Wat een goed artikel. Mijn gedachten weergegeven. Poetin is een LEIDER. Geen sisi zoals onze linkse theeleuters.

  Like

 7. Theodoor zegt:

  De Navo onder leiding van de VS is al jaren bezig met lentes te implementeren in niet NAVO landen.
  De betreffende landen betalen de kosten met bloed, heel veel bloed.

  Like

 8. alidas1 zegt:

  Ik ben blij dat we geen leger meer hebben de jonge mensen moeten ook weigeren in dienst te gaan
  .Laat die stokers zelf maar voorop gaan maar dan zie je ze niet kruipen ze in de bunker tot het gevaar geweken is.

  Like

 9. Cathja zegt:

  Duidelijk geschreven, en volledig de waarheid! Zag iedereen in ons land het maar zo, dan konden we een vuist maken richting degenen die ons land willen ontwrichten!
  Inderdaad, leven met Joden gaat prima samen. Problemen worden veroorzaakt door degenen die de Joden de wereld uit willen hebben.
  Dat is al vele eeuwen het geval, maar het zal nooit lukken!

  Shalom Israël!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s