De euro is mislukt, maar hoe vertel ik het mijn achterban?

Screenshot 36

(Door: trias politica)

De muntunie heeft voor massale werkloosheid, sociale ellende en economische stagnatie in de eurozone gezorgd.

Dit zijn simpelweg de feiten, niemand kan die ontkennen. Toch blijven de voorstanders van de eenheidsmunt krampachtig volhouden dat die feiten door andere oorzaken worden veroorzaakt. Eerst heette het een ‘politieke weeffout’, toen lag het aan het gebrek aan begrotingsdiscipline bij de zuidelijke landen, vervolgens had de ‘austerity policy’ het gedaan en de laatste witz noemt de geopolitieke spanningen tussen Rusland en het Westen als oorzaak. Niemand durft echter de pijnlijke waarheid te benoemen: het is de gekozen constructie van de muntunie zelf, die verantwoordelijk is voor alle ellende. Eurocommissaris Andor wil daarom nu een Europese werkloosheidswet, betaald uit Europees belastinggeld. Drie keer raden wie daarvan het grootste deel mag ophoesten. De Europese herverdelingsplannen worden driester en driester.

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro. Bookmark de permalink .

24 reacties op De euro is mislukt, maar hoe vertel ik het mijn achterban?

 1. Monalisa zegt:

  Helaas dat wisten we voor 2002 al dat het ging mislukken.

  Like

 2. rob van marle zegt:

  Ik zat er op te wachten, want alles kapot gemaakt en wekeloosheid js woorden maar er gebeurd niets, echte economie groei weg, bankiers zwemmen in goedkoop overigens bankiers en de politici hebben de burgers
  er in getrokken en mogen deze beslissing in allefacetten betalen.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Al voor de invoering van de ELLENDE UNIE en voor de ellendige EURO, is gewaarschuwd geworden de Euro en ook de EU NIET IN TE VOEREN! In de jaren ’90 van de vorige eeuw hebben bekende economen al geageerd tegen deze heilloze communistische plannen. Ik noem de econoom Hayek, ik noem de Nederlandse economen Klamer en uiteraard Pim Fortuyn. En wat deden de verraders van PvdA,CDA,VVD en D66, NIET LUISTEREN. Het zou en moest er komen, tegen alle WAARSCHUWINGEN IN!! Ik zou wel eens willen dat er een wet kwam voor Tweede Kamerleden, dat ze HOOFDELIJK AANSPRAKELIJK zouden zijn, als hun BELEID zo slecht zou uitlopen voor de bevolking. Wedden dat er niemand dan de POLITIEK in zou gaan!

  Like

 4. Sjaak zegt:

  De Wirtschaftswoche waarschuwt hier al jaren voor !
  Het smerige politike spelletje word bij een afdriften van
  de economie van de Inflatie bank EZB en hun
  Europese luchtkastelenbouwers oprecht gehouden !
  Met parolen worden de aandeelhouders van
  optiespeculanten en de dag en nacht doorlopende
  inflatiegelddrukmaschinen om de tuin geleid !
  En de klap zal komen wie ook in het jaar 1914 !
  Misschien al in het jaar 2014 wanneer de EZB
  LUCHTTORENBANK in Frankfurt door de
  (uit) alle wolken schiet ?
  ——————————————————————–

  Wirtschaftswoche

  Die EZB und die Euro-Regierungen schicken sich an,
  die Währungsunion endgültig in eine Inflations- und
  Transferunion zu verwandeln. Nur die Bundesbank
  leistet noch Widerstand. Sie sollte das Euro-Elend beenden.

  Es war der Paukenschlag, auf den die Märkte lange gewartet hatten.
  Am vergangenen Donnerstag gab Mario Draghi, der Chef der EZB,
  dem Euro die Überlebensgarantie. “Die EZB wird alles Notwendige
  tun, um den Euro zu erhalten”, sagte Draghi auf einer Konferenz in
  London. “Und glauben Sie mir, es wird ausreichen”, schob er hinterher.

  Kaum hatten die Agenturen Draghis Statement in die Handelssäle
  rund um den Globus gefunkt, schossen Dax, Euro und die Kurse
  der Staatsanleihen der Euro-Krisenländer in die Höhe.

  Wie die Junkies, die sich auf die nächste Fuhre Stoff des Dealers
  freuen, feierten die euphorisierten Börsianer Party.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Sjaak: 21.01. uur, op 25/8. De ECB wil alles doen om de Euro in stand te houden. Dat betekent dat ze ONS deze ELLENDE met de Euro laten betalen, Sjaak. En de geldmachine aanzetten, brengt een giga inflatie mee. Schande!

   Like

 5. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op de site van de Telegraaf:

  BEGROTINGSOVERLEG: HALF MILJARD VOOR NOODHULP.
  Het kabinet en de bevriende oppositie willen snel een half miljard euro beschikbaar maken voor noodhulp en opvang van vluchtelingen in bijvoorbeeld Irak en Syrië. Daarnaast wordt er 375 miljoen euro vrijgemaakt voor de sterk gestegen kosten van de opvang van asielzoekers in Nederland. Bronnen rond het begrotingsoverleg tussen kabinet en oppositie meldden dat.
  Bronnen rond het begrotingsoverleg tussen kabinet en oppositie meldden dat maandag aan het ANP. De onderhandelingen over de rijksbegroting van volgend jaar worden woensdag hervat. Het is de bedoeling ze dan definitief af te ronden.
  De ruim 500 miljoen euro extra moet het ‘noodhulppotje’ van minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) weer vullen. Ploumen stelde onlangs dat de bodem van dat potje in zicht is door de grote humanitaire crises in de wereld. Het geld komt er door reserveringen voor de kwijtschelding van schulden aan arme landen de komende jaren naar voren te halen.
  Het geld voor de kosten van de opvang van asielzoekers in Nederland komt uit een reservering die minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën dit voorjaar al maakte. Hij zette 600 miljoen euro opzij voor een stijgend budget van Ontwikkelingssamenwerking en voor een mogelijk hogere afdracht aan de Europese Unie. Die twee budgetten kunnen stijgen omdat ze een percentage vormen van het bruto binnenlands product, dat door een wereldwijde nieuwe rekenmethode stijgt.

  EN EEN BERICHT OVER ONZE BEJAARDENZORG:
  Mensen die recht hebben op een plek in een verpleeg-of verzorgingshuis, houden dat recht. Dat stelt staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) maandag. Hij zegt ook dat er voldoende geld zal zijn en voldoende plekken om dat recht te verzilveren.
  Zijn uitlatingen staan haaks op een onderzoek van actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Daarin komt maandag naar voren dat veel mensen die recht hebben op een plekje in een verpleeg- of verzorgingshuis, op een wachtlijst staan. Dit terwijl er tegelijkertijd bedden leegstaan en er geen mensen meer worden toegelaten.

  Voor vandaag geef ik het op. Ik ga maar een boek lezen.

  Like

  • Sjaak zegt:

   ’Uitgeklede zorg levensgevaarlijk’

   door Arianne Mantel
   UTRECHT –
   Bij mensen met dementie die nog thuis wonen, is het eerder regel dan uitzondering dat zich gevaarlijke situaties en ongelukken voordoen. Driekwart van hun mantelzorgers meldt valincidenten, verkeerde inname van medicijnen, gevaren met elektrische apparaten, verbranding en het eten van bedorven voedsel.
   ——————————————————————————————————————–
   Dat komt er bij uit wanneer Den Haag vol van dementerende volksverlacker
   is waar de dementie zo ver voortgeschreden is en ze vergeten hebben
   waarvoor ze daar zijn !

   Like

  • koddebeier zegt:

   Het wordt tijd dat we die schoften afrekenen op hun beleid !!

   Like

 6. Sjaak zegt:

  Europa zit al in zijn verloren decennium
  AMSTERDAM –
  De eurolanden hoeven niet te vrezen voor een Japan-scenario. Ze zitten er al middenin. De economen van de Rabobank winden er geen doekjes om: „De crisis in Europa vertoont meer overeenkomsten dan verschillen met die in Japan !

  Like

 7. Van mij mogen ze het Binnenhof,zowel als de kantoren in Brussel……………………………………………………………………………………………..!

  Like

 8. Avidia zegt:

  Ik word hier zo misselijk ban dat ik niet weer hoe te reageren. De euro heeft ons naar de grond gebracht, er is geen euro, alle landen binnen de euro zijn zo verschillend, je hebt luie landen, zeer werkende landen, dat wordt allemaal over een kam geschoren. Weg met de euro en de EU, ik wil er niets mee te maken hebben, ik ben zeer anti, en doe alles wat verboden is, en trek een lange neus, donder op met al die zelfingenomen mensen, ik walg van ze.

  Like

 9. Stradi zegt:

  Weg met de EU, een landgenoot aan het woord

  Like

 10. Jan zegt:

  ‘Kans op derde recessie’: vrees triple dip neemt toe

  Nationale overheden en de Europese Centrale Bank (ECB) moeten stimuleringsmaatregelen nemen om een derde recessie te voorkomen. Dat stellen economen in het Financieele Dagblad.

  Nu rentes overal in Europa naar historisch lage niveaus dalen, neemt de vrees voor een triple dip – na de kredietcrisis en de schuldencrisis – op de financiële markten toe. De euro daalde maandag naar de laagste stand in 11 maanden tijd nadat ECB-president Mario Draghi hintte op de inzet van de geldpers.
  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3724893/2014/08/26/Kans-op-derde-recessie-vrees-triple-dip-neemt-toe.dhtml

  Geldpers overuren laten maken, hoe verzin je het.

  Like

 11. Rob van Marle zegt:

  Van Nederland naar bedelland
  Afdrukken
  E-mail
  Gebruikerswaardering: / 2

  ZwakZeer goed
  Gegevens
  Categorie: EUSSR
  Gepubliceerd op maandag 30 juni 2014 08:46
  Geschreven door Worldwatcher

  Mogelijk is het u nog niet opgevallen, maar er voltrekt zich momenteel een (bijna) mondiaal fenomeen. Alles wat eens groot was transformeert heden ten dage tot klein. In onze vorige bijdrage spraken we hier al eerder wat korter over, vandaag zullen we hier wegens importantie van het onderwerp wat dieper op in gaan.

  Alles, vrijwel alles wordt kleiner. Zo zien we de laatste jaren hoe de allergrootste multinationals het personeelsbestand met duizenden tot tienduizenden werknemers tegelijk verkleinen. Het betreft een wereldwijd fenomeen waarbij we in relatie tot Nederland bijvoorbeeld kunnen denken aan een Unilever die 2000 banen schrapt bij een gerealiseerde winst in 2013 van € 4948 miljoen. Verzekeraar Achmea zegt op hun beurt dat de komende jaren 4000 van de 17.000 banen zullen worden geschrapt bij een gerealiseerde winst in 2013 van € 453 miljoen, en zo geeft bankier ING bij een winst van € 4003 miljoen in datzelfde jaar aan dat ze 1400 banen extra zal gaan schrappen.

  Het moet allemaal kleiner en flexibeler omdat men de mening is toegedaan hierdoor beter op de toekomst te zullen zijn voorbereid.

  Als symptomatisch mondiaal voorbeeld kan wat dit betreft gedacht worden aan het Amerikaanse CISCO. Deze netwerk- en UC&C-specialist boekte in het vierde kwartaal van fiscaal 2013 een omzet van 12,4 miljard dollar, een stijging van 6 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal een boekjaar eerder. De winst per aandeel was 42 dollarcent (GAAP). De totale omzet over fiscaal 2013 kwam daarmee uit op 48,6 miljard dollar; de jaarwinst per aandeel was 1,86 dollar (GAAP). Desondanks kondigde het bedrijf aan dat afscheid zou worden genomen van 4.000 medewerkers.

  En de Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS) staat weer voor een enorme inkrimping van met name zijn zakenbankactiviteiten. Daardoor slinkt het personeelsbestand de komende jaren met minstens 30.000 werknemers, zo berichtte de zakenkrant Financial Times in februari van dit jaar. Momenteel heeft het bedrijf nog 120.000 mensen in dienst.

  Tot over deze lijst van een selectie van willekeurige voorbeelden van zichzelf verkleinende multinationals in de gedachte op betere toekomstperspectieven.

  Maar er zijn nog veel meer zaken die verkleinen. Zo verkleinen de Nederlandse lonen voor nieuw aan te stellen personeel, verkleint de sociale zekerheid, verkleint de pensioenuitkering, verkleint de duur van het recht op pensioen, verkleint de koopkracht, en verkleint in algemeenheid de verkoopprijs van de eigen woning. De rente van banksaldi op de bankrekening, de kans op een nieuwe baan, de kans op een vast contract, en het aantal zorghuizen wordt kleiner. (Bijna) alles wordt kleiner. Maar er wordt nog veel meer kleiner. Onze telefoons zijn van fors formaat naar pocketformaat verkleint en onze TV’s mogen dan wel een groter scherm dan voorheen hebben gekregen maar het gewicht is dan wel weer drastisch verkleint. De gemiddelde auto is verkleint, evenals de computer.

  En de argumentatie van al deze overgangen naar kleiner zijn gemaakt om redenen van flexibiliteit, hanteerbaarheid, kostenbesparing, winstgevendheid, en daardoor een positiever toekomstperspectief.

  Maar toch zal het u opvallen dat ook weer niet compleet alles kleiner is geworden. Het symptomatisch voorbeeld in dit verband treft dan weer de Europese Unie die almaar verder uitdijt en daardoor niet alleen in aantallen lidstaten maar ook in financiën (budget, giften en garanties) steeds maar groter word. En indien we nog eens vluchtig terugkijken in het meest recente (gedeeltelijk) Europese verleden en zien dat staten zoals de USSR en Tsjecho Slowakije juist kleiner zijn geworden door opsplitsing, dan is het toch ook in dit opzicht steeds maar merkwaardiger dat die EU juist almaar verder wil uitbreiden? Maar ook de instroom van arbeidmigranten wordt groter, de werkloosheid wordt groter, implementatie van automatisering, robotisering en digitalisering en het wantrouwen in de democratie wordt groter.

  En hebben we het in Nederland nu beter dan of slechter dan sinds de ondertekening van het EU Verdrag van Lissabon in december 2007?

  Want nee, niet alles is dus kleiner geworden in ons land. De beloningen aan de top bij de grote (en veel middelgrote) bedrijven zijn bijvoorbeeld weer fenomenaal gegroeid.

  …De economen Willem Vermeend en Rick van der Ploeg signaleren dat in veel westerse landen de onvrede in de samenleving en politiek toeneemt over de steeds hogere topbeloningen in het bedrijfsleven. Ook in Nederland is dat het geval, waarbij in sommige bedrijven de top meer dan vijftig keer zoveel verdient als de laagstbetaalde werknemers.. (Lees complete artikel in deTelegraaf).

  En zijn er dan misschien ook topvermogens die alsmaar door blijven groeien? Nederland staat te boek als een egalitair land, maar tijdens de crisis is de ongelijkheid juist groter geworden. De rijkste 1 procent bezit bijna een kwart van het totale vermogen, waarmee de verdeling tussen arm en rijk internationaal tot de scheefste behoort. Voor de crisis hadden de allerrijksten nog ruim eenvijfde van het vermogen. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal -Bureau voor de Statistiek (CBS) voor het eerst heeft opgesteld.

  Dus zeg mij nu eens:

  Wie profiteren er van de Europese Unie? Wie betalen die Europese Unie dat ‘het feest’ van Europa heet?

  Like

  • De waarheid op een a4tje!En wie dat betalen:de lage loners en minima,s;evenals de ouderen en gehandicapten:die blijven maar inleveren!Als er al eens sprake is van de hoge inkomens te korten zijn de protesten niet van de lucht en is het de volgende dag al weer van de baan!Er is nog nooit zoveel armoede geweest als nu,met dank aan de Eu,en de huidige ja-knik regering!En voeg daarbij dat je overlopen wordt door buitenlanders,die alles krijgen en mogen,dan is het niet zo vreemd dat het aantal zelfmoorden en familiedrama,s schrikbarend omhoog schiet;als het zo door gaat,is er geen leefbare toekomst meer voor ons.Alleen nog voor diegenen met een prachtig inkomen en,uiteraard,voor de buitenlanders!Want die mogen niets tekort komen;ze zouden zich eens ongelukkig voelen!

   Like

 12. Jade zegt:

  Spannende tijden in Frankrijk.., stappen ze uit de EU,
  zodat het hele gammele kaartenhuis ineen stort???

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/08/Frankrijk-op-rand-instorting-mogelijk-regering-nationale-noodtoestand

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Eens krijgen ze de rekening en eindige op het schavot !

  Like

 14. Rob van Marle zegt:

  Rutte: EU heeft het vertrouwen van de burger zelf verkwanseld
  ANP-26805555
  Premier Mark Rutte vorige week in de Tweede Kamer tijdens het jaarlijkse debat over de Staat van de Europese Unie. Foto ANP/Martijn Beekman

  door Thijs Niemantsverdriet
  Binnenland
  Premier Rutte gelooft niet dat de nieuwe Europese lijsttrekkers zullen bijdragen aan het herstel van vertrouwen in de Europese Unie. Dat zegt hij vanmiddag in een rede in Berlijn die vandaag in NRC Handelsblad verschijnt.

  Voor de komende Europese verkiezingen hebben alle Europese fracties voor het eerst lijsttrekkers (‘Spitzenkandidaten’) aangewezen: de kandidaat van de grootste fractie zal na 22 mei naar voren worden geschoven als voorzitter van de Europese Commissie.

  ‘Verkiezingen herstellen vertrouwen in werkend Europa niet’
  De kandidaat van Ruttes politieke bloedgroep, de liberalen, is de Belgische oud-premier Guy Verhofstadt. Als belangrijkste liberale premier in Europa speelde Rutte een sleutelrol bij het aanwijzen van Verhofstadt. Met de ‘Spitzenkandidaten’ wil het Europees Parlement de burgers indirect invloed geven op de samenstelling van de Commissie.

  In zijn speech zegt Rutte ook dat de Europese verkiezingen “de toekomst van en het vertrouwen in een werkend Europa” niet zullen herstellen. Rutte vindt dat de nationale parlementen een grotere rol moeten gaan spelen in de EU. Rutte:

  “Hun legitimiteit is immers groter dan die van het Europees Parlement. En ze zullen zich dus in een vroeger stadium en ook veel intensiever met de besluitvorming in en uit Brussel moeten bezighouden.”

  ‘EU heeft ondermaats gepresteerd’
  In zijn toespraak slaat Rutte een sterk eurokritische toon aan. De Europese Unie heeft volgens hem de afgelopen jaren ondermaats gepresteerd.

  “Te vaak werden gemaakte afspraken over de begroting, of over de democratische rechtsstaat, niet nageleefd, met alle gevolgen van dien. […] Europa wordt steeds vaker geassocieerd met een anonieme, formele en onpersoonlijke bestuurslaag waar nationale soevereiniteit wordt verruild voor normatieve ‘Brusselse’ regels.”

  De Europese Unie is volgens Rutte geen idealistisch project. De belangrijkste taak van Brussel, zegt Rutte, is het creëren van welvaart. Hij wil dat de nieuwe Europese Commissie, die dit najaar aantreedt, zich vooral gaat bezighouden met het versterken van de interne markt en het stimuleren van internationale handel. Rutte spreekt in Berlijn als VVD-leider, op uitnodiging van de Duitse zusterpartij FDP.

  Lees vanmiddag in NRC Handelsblad de volledige speech van VVD-leider en premier Mark Rutte over de huidige staat van de Europese Unie.

  Lees meer over:
  Europees Parlement
  Europese Commissie
  Europese Unie
  Europese verkiezingen
  Mark Rutte

  Like

  • Rutte:we hadden welvaart;nu niet meer;integendeel!Dankzij jouw handen die overal en bij elk kruisje tekenden!En dankzij de invasie,zeg maar gerust tsunami,van gelukszoekers,die wij verplicht door Brussel,op hebben moeten nemen!En nog dagelijks op moeten nemen!Welvaart en veiligheid zijn inmiddels woorden uit het woordenboek;geen realiteit meer!

   Like

 15. Rob van Marle zegt:

  het al mogelijk zou zijn om een munt te haten, dan haat ik de euro. Deze munt heeft talloze slachtoffers gemaakt, meerdere landen het ravijn in doen verdwijnen, een hele generatie Zuid-Europeanen opgeofferd en nu drijft diezelfde munt ons continent in de richting van een totalitaire superstaat. Moge de euro snel verdwijnen en later enkel droeve en enge gedachten opwekken over een onverantwoordelijk, gevaarlijk experiment dat nooit meer mag worden herhaald.’

  Dat schrijft Lars Seier Christensen, de CEO van de Saxo Bank, op zijn blog.

  Ondaks de vele problemen en doemberichten die de euro de voorbije jaren steeds opnieuw vergezelden, is de munt vandaag ongeveer 1,40 dollar waard. Maar volgens Christensen staat de euro nu op zijn absoluut hoogtepunt en zijn er zeven goede redenen om een scherpe daling te verwachten:

  De economie is uiterst zwak in de hele eurozone en het is eigenlijk absurd dat de euro nog altijd zo sterk staat.

  De eurozone heeft nood aan een lagere euro. Zelfs voor de weinig interventionistisch ingestelde ECB wordt het huidige niveau stilaan te pijnlijk.

  Het spook van deflatie duikt overal in Europa op. De officiële kans op deflatie is twintig procent, maar volgens Christensen is dat een zware onderschatting.

  De Bundesbank verzet zich niet langer tegen quantitative easing – volgens Christensen een erg slecht teken aangezien Duitsland het laatste bastion van “gezond geld” is in “een wereld van competitieve devaluatie”. Het alternatief is negatieve interesten, die eveneens de waarde van de euro zouden doen dalen.

  Er komt steeds meer sociale onrust in Europa nu werkloze jongeren, de publieke sector en ondernemers de handen in elkaar slaan tegen hun gemeenschappelijke vijand: de coalitie van grote bedrijven, grote banken en de politieke elite.

  Europese bevolkingen zullen zich steeds meer beginnen te verzetten tegen het ondemocratische Brussel. De meest voor de hand liggende eerste mogelijkheid om dit te doen zijn de Europese verkiezingen in mei waarvoor Christensen een eurosceptische overwinning verwacht.

  Voorlopig lijkt de EUR/USD koers vrij vastgeroest, maar de volatiliteit zal niet laag blijven en eenmaal de euro in waarde begint te dalen, kan die beweging snel veel momentum verzamelen op de handelsvloer.

  Naast deze specifieke redenen zijn er natuurlijk ook de structurele problemen, waaronder de gigantische schuldenbergen, het fragiele banksysteem, de geopolitieke vernederingen op het internationaal diplomatisch toneel en externe economische schokken uit onder andere China en Rusland.

  Christensen:

  ‘(De val van de euro) zal een gigantische economische en menselijke prijs hebben, maar we zijn beter af om dit verlies nu te lijden voordat het onmogelijk wordt om er nog van af te raken. (…) Als we dan toch vastzitten met deze ‘Currency of Mass Destruction’, waarom er dan niet van proberen te profiteren (door in te zetten op een dalende euro)?”

  Christensens specifieke beleggingstips vind je in het oorspronkelijke artikel op Trading Floor.

  Like

 16. Rob van Marle zegt:

  Lang Leve de EU

  Nu de EU ons heeft leeggezogen gat met zich met de zuigkracht van de stofzuigers bemoeien. DE EU, me is tenslotte ervaringsdeskundige. Het ondoordachte optreden van de EU kliek in Kiev waait er weer een ijskoude Russische poolwind door West Europa. Er zijn overigens geen grenzen meer en er is vrij verkeer van personen en goederen. Het meest actuele voorbeeld van die invloed is de bemoeienis van een eventuele stroomlevering door Nederland aan Belgie. In Belgie dreigt er dit jaar een tekort aan stroom. Het enige wat nodig is, is een kabel van ca.13 kilometer wat zo geregeld kan worden door een legertje van grondwerkers en dan is het karwei hooguit in een paar maanden gepiept.

  De regelneven en /nichten van Brussel hebben echter vijf jaar nodig om de benodigde vergunning af te geen Hiervoor moet je gestudeerd hebben aan iemand met boeren verstand is het niet meer uit te leggen.

  In 2011 was er een serieuze top inzake de Europese crisis, wij zitten er nog middenin Maar de lessen lijken te verwarteren aangezien Frankrijk en Italie die er heel slecht voorstaan toch niet met zinloze bezuinigen op te zadelen wat echter is ons land door de Premier van I II met verve is verricht en derhalve heel vee kapot is gemaakt. Het momentum is weg, landen lenen weer tegen lage rente en dus is het weer wachten op een nieuwe bubbel met ernstige gevolgen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s