VIDEO Salman Rushdie over “Charlie Hebdo”: “De vrijheid van meningsuiting moet absoluut zijn”


Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t “Vederso”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

8 reacties op VIDEO Salman Rushdie over “Charlie Hebdo”: “De vrijheid van meningsuiting moet absoluut zijn”

  1. Scheerzeep NU zegt:

    De klassieke grondrechten vormen garanties tegen te veel staatsbemoeienis. Dit leidt ertoe dat deze rechten nodig zijn om als burger zowel tegenover (dat wil zeggen: los van) de staat te kunnen functioneren als in de staat (dat wil zeggen: meewerken aan de opbouw en het kritisch volgen ervan).
    Rechten m.b.t. de persoon in de staat worden ook wel politieke rechten of vrijheden genoemd, omdat ze garanties geven voor het functioneren van de burger in de politieke gang van zaken in de staat.
    Vrijheid van drukpers, artikel 7, lid 1 van de Grondwet. Dit artikel heeft de grondgedachte het verbieden van censuur door de overheid. Er bestaat onderscheid tussen:
    – het recht gedachten en gevoelens door de drukpers te openbaren, en
    – het daarvan afgeleide recht om gedrukte stukken te verspreiden.

    Het eerste recht, de geesteswereld betreffende, vormt de eigenlijke inhoud van artikel 7. Het tweede recht, de ruimtelijke sfeer bestrijkende, is een middel om het doel van het eerste recht te bereiken.

    Artikel 10, lid 1 EVRM erkent naast de vrijheid van drukpers een vrijheid van meningsuiting. Er is zelfs een vrijheid van informatie, waaronder de vrijheid valt om inlichtingen te verstrekken en te ontvangen.

    Volgens mij bestaat er geen recht om niet beledigt te worden.

    Like

  2. Frans de Wit zegt:

    DE vrijheid van meningsuiting is slecht met plaat en woorden
    Waar ze op reageren met zwaard en moorden
    Is in totale tegenstelling van elkaar

    Like

  3. Berthe zegt:

    BRAVO SALMAN!!!
    En daarom moet VRIJHEID van meningsuiting veruit boven vrijheid van godsdienst staan in onze seculiere maatschappij……

    Like

    • Tom Hendrix zegt:

      @ Berthe: 22.35. uur, op 17/01. Daarom dient artikel 1, van de Grondwet aangepast te worden, in casu vervangen. Geloof is niet meer of minder waard dan een mening. Als men dat zou aanpakken, kwamen WE een stuk verder. Maar dat zal de POLITIEKE ELITE weigeren!

      Like

  4. luckybee zegt:

    Salman Rushdi is een Pakistanie. Hij kent de islam uit de praktijk, eigentlijk net als ik die een werkelijke soendanese opvoeding hebt gehad in de Jappen tijd.

    Like

  5. exmarineman zegt:

    Zolang er ook maar enige discussie is over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting dan blijf je altijd op een hellend vlak, Als er iemand is die zich beledigd voelt over iets en het dus wint bij de rechter bijvoorbeeld is er al inperking van de vrijheid van meningsuiting. Juist degene die iemand bedreigd, aanvalt oid om een bepaalde uitspraak – zoals nu de zaak Wilders aan de orde is – wordt deze vrijheid al ingeperkt. En zo ga je dus van het een naar het ander, ak je steeds verder in het moeras en is de vrijheid van meningsuiting verdwenen. Alleen linkspolitiekcorrecte uitspraken bestaan er dan nog. Kijk ook maar de de landen waar inmiddels een V E R B O D bestaat om je kritisch uit te laten over de islam.

    Like

Plaats een reactie