D66 misbruikt Ordina

Screenshot_15

(Door: Wans Horst)

De overheid is een solide zakenpartner in termen van betrouwbaarheid en volume en voor iedere zakenpartner wordt een strategie bedacht. Dat is de gewoonste zaak van de wereld. Om de natuur van een private onderneming zoals Ordina te criminaliseren, zoals het ANP dat doet en alle media die klakkeloos berichten overnemen van het ANP, getuigt van weinig realiteitszin. Dat de overheid zich wenst te laten bedienen door leveranciers vanuit de private sector maakt het wel dat deze leveranciers de overheid niet anders hoeven te behandelen. Kennelijk wil de overheid een aparte positie bij het zakendoen, maar deinst men er niet voor terug miljarden op te strijken door publieke middelen uit te lenen (met risico, dus speculeren), net als met Griekenland, waar ‘we’ voor vele miljarden het schip in zullen gaan. Het vermeende kwetsbare karakter van de logge overheid met welke reden de overheid een speciale behandeling wil afdwingen, is sowieso non-existent bij een inkomen van grofweg 200 miljard per jaar.

Het is iets anders dat ambtenaren daar misschien anders mee om dienen te gaan dan  werknemers van private bedrijven als dat zo door wetten of regels geregeld is, gelijk werknemers instructies krijgen hoe met bepaalde zakenpartners om te gaan. Echter heeft propagandadienst ANP geen enkele reden om Ordina de zwarte piet toe te spelen.

Als werknemers met beslissingsbevoegdheden van andere bedrijven zich laten trakteren op golfpartijen, diners en het bijwonen van sportevenementen, laten die medewerkers zich dan omkopen of werkt de gastheer enkel mee aan het de-escaleren van eventuele onrust door spanningen weg te nemen door het aanbieden van ontspanning. Volgens mij werkt Ordina mee aan dat laatste. Eigenlijk zouden wij Ordina dankbaar moeten zijn juist vanwege dit hatelijk bedoelde “fêteren”. De betekenis van dat woord is “feestelijk onthalen”. Mag er van de azijnpissers in Nederland geen mens meer feestelijk worden onthaald? Of misschien alleen niet als je bij de overheid werkt? Geen wonder dat alles alleen maar vervelender wordt, als de mensen die besluiten mogen nemen die ons allen raken alleen maar op een muf kantoor mogen zitten van de kortzichtige linkse media, dan zullen zij de burger enkel gaan pesten, zoals reeds te vaak gebeurt.

D66-Kamerlid Kees Verhoeven stelt dat er “keihard sprake is van corruptie als een bedrijf ambtenaren op deze manier omkoopt. Bovendien maken de bedrijven die wel eerlijk meedoen aan aanbestedingen hierdoor minder kans. Uiteindelijk is de burger de pineut, die betaalt de rekening.”

Screenshot_16

Deze D66-stellingname klopt aan alle kanten niet: ten eerste is er geen sprake van omkopen door ambtenaren op dezelfde manier te behandelen als andere handelspartners op een zeker niveau van beslissingsbevoegdheid gebruikelijk worden behandeld; er is immers geen enveloppe met geld onder de tafel overhandigd. Waarom zou de burger de pineut zijn eigenlijk? De kosten voor de evenementen zullen verspreid worden over alle klanten van dat bedrijf lijkt mij zo, net zoals bij ieder bedrijf van een zeker formaat gebeurt.

Wel is het zo dat kleinere partijen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet zoveel geld kunnen uitgeven aan ontspanning als de grote partijen dat kunnen, maar om een jarenlang opbouwen van een onderneming af te straffen is natuurlijk socialisme in z’n zuiverste vorm. Bovendien doet de overheid nooit zaken met kleine ondernemingen vanwege kortzichtige grootheidswaanzin en is het D66-gezeur daarom ook al precies dat: gezeur.

De wil van de samenleving wordt echter niet door de media weergegeven, de wil van het volk wordt nergens weergegeven, behalve bij de PVV. Ambtenaren op hun beurt zijn weer kortzichtig omdat zij de massamanipulatie van burgers (linkse media, peilingen, het linkse onderwijs) geen duimbreed in de weg leggen. Zij denken hierbij immers wel te varen. Zo is de cirkel weer rond en is de enige conclusie dat mensen zichzelf in de weg zitten door niet op een partij te stemmen die deze cirkel zeker wel kan en zal doorbreken (lees: de Partij voor de Vrijheid) als zij daartoe voldoende steun van de bevolking krijgt en de stemmen op een eerlijke manier geteld worden, dus per stemcomputer.

PVV normale grootteDoor:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in D66, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

6 reacties op D66 misbruikt Ordina

  1. vanhetgoor zegt:

    Ordina is net als alle andere ondernemingen op het gebied van het ontwikkelen van administratiesystemen, men krijgt zéér veel betaald voor werkelijk een heel erg minieme inspanning. Helaas is de overheid niet echt goed op de hoogte van wat er gedaan moet worden om het land, de provincie of de gemeente te administreren. Dat heeft tot gevolg dat er werkelijk goud kan worden verdient met prutswerk. Een beetje kritiek is wel op zijn plaats. Het is jammer dat Ordina nu het mikpunt is. Het werkelijke probleem is dat er in Nederland vrijwel niets gedaan wordt om de jeugd aan het programmeren te zetten, als er meer mensen zouden zijn die dit eenvoudige handwerk zouden beheersen dan zouden er geen tekorten zijn aan deskundig personeel. Pas dan zou de klant, de overheid, werkelijk kunnen kiezen en dan zou er concurrentie zijn bij de aanbesteding. Dan zou men gewoon eisen kunnen stellen dat de software moet functioneren èn dat het ook normale bedragen gefactureerd moeten worden. Want de Champagne lifstyle die men zich nu aangemeten heeft leidt tot excessen.

    Like

  2. Joshua zegt:

    Ordina is precies het zelfde als alle smerige banken, dure arrogante jongens met een hete aardappel in hun keel, zonder kennis van zaken krijgen salarissen die zij niet verdienen.
    Dit soort (bedrijven) moesten verboden worden, het is een verleng arm van onze duistere overheid.
    Geld creeren uit lucht, mensen besodemieteren met zgn. programmaatjes ,smeerlapperij van de bovenste plank.
    Bla Bla figuren met een pak van C&A de intiligente jongen uit hangen, zonder enige diploma opzak.
    Niks betekenen voor de maatschappij alleen declareren gecreerde hufters door het mooie systeem dat de onbenullen in den haag bedacht hebben.

    Like

  3. kraftavilqa zegt:

    “De overheid is een solide zakenpartner in termen van betrouwbaarheid en volume” Nou nou wat is die overheid betrouwbaar, ik vertrouw de overheid voor geen meter. Ik heb overigens dikwijls vernomen dat de overheid slecht/traag van betalen is lijkt me niet ideaal voor een bedrijf iets met cashflow.

    Like

  4. Identitair Verzet Limburg zegt:
  5. Joost Visser zegt:

    Het komt naar buiten omdat Ordina een klokkenluider heeft die een USB-stick ter info aan Zembla heeft gegeven. Het had ook Oracle kunnen zijn. Bedrijfsgegevens overhandigen aan derden is niet alleen bij de overheid strafbaar maar ook in het bedrijfsleven bij ondertekening van een geheimhoudingsplicht. Met het feteren van potrntiele klanten is niets mis mee, behalve het feteren van overheidspersoneel, mar het mag niet leiden tot eenzijdige bevoordeling bij (openbare) aanbestedingen d.m.v. een partij te bevoordelen. Via een achterdeur (IND) een aanbesteding in een verlenging van een bestaand contract is gewoonweg een WvS-waardige actie.. Kortom, masseren is acceptabel totdat het crimineel gedrag veroorzaakt.

    Heer Worst. Wat Zembla aan wil tonen is de corruptie van ambtenaren en toevallig hebben ze een USB van Ordina. Op die stick zullen ongetwijfeld soortgelijke zaken staan bij aanbestedingen in de particuliere sector.

    Al tientallen jaren verbaast het mij dat Nederland op de ´internationale corruptieladder´ zo hoog (of zo laag, afhankelijk hoe die opgesteld is) staat. Mijn opmerking hierbij is altijd geweest dat Nederland het blijkbaar heel goed kan verbergen of het interesseert niemand omdat iedereen wel iets van boter op zijn hoofd heeft. De laatste jaren komen er wat scheurtjes in ´ons dekt ons´ mede omdat er aan alle kanten naar geld gezocht wordt. En niet in de laatste plaats de alternatieve media via internet die wat makkelijker zaken willen blootleggen.

    Zouden er meer klokkenluiders komen dan komt Nederland met stip binnen in de top tien van de corruptielijst (of valt er ruimschoots uit, afhankelijk hoe de lijst is opgesteld).

    Overigens, in latijnsamerikaanse landen zitten af en toe tot aan presidenten in het gevang vanwege corruptie.

    Like

Plaats een reactie