HEMA verslikt zich in halal

Screenshot_21

(Door: “Weethetwel”)

De HEMA verkeert in zwaar weer en lijdt zware verliezen. De één na de andere vestiging wordt gesloten. Wat is er aan de hand met deze oorspronkelijk  zo oer-Hollandse onderneming? Wie het beleid van de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij volgt, ziet dat de directie  heeft  ingezet op de multiculti-maatschappij. Wat ze echter gemist hebben, is het grote verschil tussen vreemdelingen die zich bij jou vestigen omdat ze jouw land leuk vinden en graag willen integreren, of vreemdelingen die jouw land haten en juist komen om een parallelmaatschappij te vestigen teneinde de boel over te nemen. De Hema heeft dom genoeg vol ingezet op de laatste groep. Kennelijk heeft ze geen flauw benul dat de ene immigrant de andere niet is en er ook hele groepen zijn met slechte bedoelingen.

Wereldburgers

De directie is er van overtuigd geweest dat halal en sharia het helemaal gingen maken in het nieuwe wereldbeeld en dat de maatschappij van gezellige gezinnen, gedegen opvoeding, verantwoordelijkheid, sociale cohesie en het gevoel bij Nederland te horen over een beperkt aantal jaren niet meer bestaat. Weg met wat er nog over is van die kneuterige Hollandse cultuur en manier van leven. Er zijn straks alleen nog maar Europeanen of Wereldburgers; een beetje het D66-idee.  Europa heeft de toekomst en daar zou de expansie liggen. In rap tempo werden daarom in Europa buiten Nederland nieuwe vestigingen voor de nieuwe Euroburgers geopend , zonder succes overigens.

Het beleid van de Hema kwam er de laatste tien jaar vaak op neer Nederland maar af te schaffen. In de radiospots werd de gezelligheidsstem vervangen door een schreeuwerige allochtonenstem die in nauwelijks verstaanbaar Nederlands de mensen opriep naar de Hema te komen. In advertenties werd welhaast méér reclame gemaakt voor multiculti dan voor de te verkopen producten. Geen advertentie zonder een foto-mix van onze nieuwe wereldburgers.

Screenshot_19Hoogtepunt was een proef met een Halal-Hemawinkel in Den Haag als voorbeeld hoe Nederland er over een jaar of tien uit zou zien. Het heeft lang geduurd voordat je kon geloven dat dit project door Hema zelf was georganiseerd en niet door een concurrent om op een gemene wijze af te rekenen met de Hema. Zo’n actie is vergelijkbaar als Unox bij de Nieuwjaarsduik de boerkini verplicht zou stellen en halal-rookworsten zou uitdelen.

De directie heeft volledig misgekleund. De beoogde afzet van hoofddoeken, suikerbeesten en andere Arabische spullen die in 2009 werden geïntroduceerd, viel enorm tegen. Niet alleen de Nederlanders bleven weg, maar ook in de parallelmaatschappij zelf zat niemand te wachten op de dhimmies van de Hema. Van ellende is de troep maar weer de winkel uitgehaald, nadat Hema in 2010 zware verliezen leed.

Zwarte Piet

Wie zou verwachten dat ze er iets van geleerd hebben, komt bedrogen uit, want ook vandaag loopt de Hema (samen met bijvoorbeeld Albert Heijn) voorop om de Nederlandse cultuur te bestrijden waar dat mogelijk is. Uiteraard is er rond Sinterklaastijd geen Zwarte Piet meer te vinden in de Hema. Liever een lege winkel dan meewerken aan deze oer-Hollandse traditie. Gezinnen die tientallen jaren de bekende Zwarte-Pieten-Taarten kochten, kunnen nu opkrassen. Het valt mee dat er na enig zoeken nog zwarte chocola te vinden is. Onlangs werd bekend gemaakt dat de slogan “Echt Hema” ook afgeschaft gaat worden. Afscheid dus van een echte volkswinkel. De directie mag nu trouwens ook afscheid nemen en is door de eigenaren aan de dijk gezet.

Screenshot_20

Ondoordacht

Hoe kan een bedrijf zo onnozel en ondoordacht te werk gaan en zijn toekomst klakkeloos opofferen aan vage idealen en ferm links gebazel? Een verklaring zou kunnen liggen in de nieuwe generatie bestuurders die aan de macht is gekomen. Ze lijken in veel opzichten op de kritiekloze politici en journalisten die thans de dienst uitmaken in Nederland. Opgevoed in antiautoritaire D66-milieus en door pappie en mammie tot narcistische persoonlijkheden geprezen, gaan ze de wereld besturen met niets anders op zak dan een éénzijdige linkse schoolopleiding. Met een cursus bestuurskunde, gespeend van iedere levenservaring, nooit zelf de kost verdiend hebbend en zonder benul van wat er zich in de maatschappij afspeelt, komen ze aan het roer te staan van een bedrijf. Als iemand in de Volkskrant dan roept: “Zwarte Piet moet weg” hebben ze geen enkel referentiekader om een eigen mening te vormen. Dus gaat Zwarte Piet er voor de zekerheid maar uit, niet beseffend dat er nog een hele maatschappij is die je daarmee recht in het gezicht slaat. Met een ongelooflijke onbenulligheid gaan ze meteen overstag als een linkse actiegroep wat roept. Er zijn helaas alleen die domme klanten die het niet snappen en daarna roet in het eten gooien….

Is er nog toekomst?

Is de Hema nog te redden? Wellicht is het een idee om een onvervalste PVV´er aan de top te zetten. Zo eentje met een gezond chauvinistisch gevoel. Een winkel voor alle Nederlanders zonder allerlei linkse flauwekul. Waar Puk van de Petteflet weer prominent verkocht wordt, omdat daarin voor de toekomstige generatie op magistrale wijze verwoord is dat opvoeding en moraal en zelf nadenken geen schande is. Waar gerust ook veel Hollandse producten verkocht mogen worden, omdat dit de welvaart in eigen land bevordert. Waar je een plastic tas bij de kassa krijgt, omdat dat zo handig is, maar waar de make-up is gemaakt zonder dierproeven. Zo’n winkel, die dus rekening houdt met het volk in plaats van andersom, die trots is op Nederland met zijn joods-christelijke cultuur en oprecht die dingen verkoopt die het dagelijks leven van de gewone man veraangenamen.

Screenshot_18

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, cultuurrelativisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

78 reacties op HEMA verslikt zich in halal

  1. Jean zegt:

    Een winkel die zich inlaat met die barbaren wordt door ons gemeden als de pest, lopen er kopvodden rond dan wordt die winkel dadelijk verlaten desnoods de volle winkelkar achterlatend op eender welke plaats.
    Wij willen geen barbaren in onze omtrek en zeker nooit mee in contact komen.

    Like

  2. Driek zegt:

    Weethetwel schrijft: – die trots is op Nederland met zijn joods-christelijke cultuur en oprecht die dingen verkoopt die het dagelijks leven van de gewone man veraangenamen.

    Een fijn duidelijk artikel, ik hoop dat niet alleen de lezers van E.J. Bron dit lezen, doch ook die Nederlanders, die langzaamaan tot inzicht komen dat de islam hun leven volkomen verpest. Maanden geleden nog één keer de Hema bezocht, maar ijlings vertrokken, want er stond een hoofddoek achter de kassa. Nee, daar kom ik nooit meer. Jammer, het was vroeger zo’n echte oer Hollandse winkel.

    Like

  3. Sjaak zegt:

    Boontje komt om zijn loontje !
    Jullie hebben daadwerkelijk gedacht dat ze bij de
    ongelovige honden halal-rookworst kopen ?
    Mij zal het worst zijn ! Nog een prettige Insolvenz
    en we zien ons later bij de voedselbank weer !

    Like

    • fransLdewit zegt:

      Ach wel een beetje kort door de bocht hoor, wij Nederlanders vinden het ook fijn als er hagelslag of drop in het verre buitenland gekocht kan worden, toch? Is gewoon goed bedoeld hoor, denk je niet?

      Like

      • Cathja zegt:

        @ fransLdewit 18:16

        Beste Frans, ik zie toch aanmerkelijk grote verschillen tussen de typisch Hollandse producten die in een ver land kunnen worden gekocht (meestal door ex-Hollanders, hoewel de plaatselijke bevolking er vaak ook niet vies van is!) en de halal-producten die ons steeds vaker ‘door de strot worden geduwd’, terwijl wij daar niet in alle vrijheid voor kiezen. Er blijken nogal wat producten in de supermarkten te liggen die ‘halal’ zijn zónder dat wij dit weten!

        Aangezien ik graag weet wat ik eet en niet wil eten waar ik principieel op tegen ben, moet dat halalvoer maar uitsluitend verkocht gaan worden in islamwinkels. Duidelijk voor iedereen.
        Waar het eigenlijk om draait is dit: ‘men’ wil ons laten wennen aan nieuwe manieren van voedselbereiding, maar dan op een manier die goedgekeurd wordt door moslims. En dat weiger ik, en met mij zeer velen! Wij zijn Nederlanders, en wij slachten dieren op een ‘diervriendelijke manier’ (dat bestaat niet, maar vooruit, hoe zeg ik het anders?), en dat staat haaks op de wrede manier van slachten door moslims.
        Een moslim zal geen karbonade eten omdat wij dit van hem eisen, en daarom wil ik ook geen halaltroep eten omdat de islam dit voorschrijft.

        Zo zie ik dat.

        Like

      • Driek zegt:

        fransLdewit zegt: Ach wel een beetje kort door de bocht hoor, wij Nederlanders vinden het ook fijn als er hagelslag of drop in het verre buitenland gekocht kan worden, toch?

        Er is nogal een verschil zeg, fransLdewit, tussen een Nederlander die in Edmonton in Canada hagelslag koopt, en een mohammedaan die halal geslacht vlees in de Hema koopt. Past u maar op met uw mooie gedachte over goede bedoelingen. Mohammedanen hebben geen goede bedoelingen. Hebben ze nooit gehad. En de Hema trouwens ook niet.

        Like

      • jantjeuitnl zegt:

        In welke winkels ligt de hagelslag dan allemaal?

        Like

      • Bram Pater zegt:

        Juist fransLdewit, dat kopen ze in hun eigen Nederlandse winkeltjes. En dat doen de allochtonen ook. Kopen in hun eigen allochtone winkeltjes en niet in de HEMA. En de Nederlanders niet in Woolworth. krom geleuter. Wil wat zeggen maar heeft er geen verstand van.

        Like

    • BertG. zegt:

      Nou ben ik niet echt een rookworst liefhebber, maar ik haalde er wel eens 1.
      Daarna nooit meer. En daar ben ik dus duidelijk niet de enigste in geweest.
      Zo lossen we het op. Boycotten zo’n winkel.

      Like

    • Sjaak zegt:

      En wat ik nog vergeten heb !
      Kijk naar dit bord !
      In het arabisch omdat ze verrekken Nederlands te leren !
      Evenzo zijn ze vuile rassisten omdat de andere talen ontbreken !

      Like

  4. fransLdewit zegt:

    Eigenlijk kunnen we best wel meelij hebben met de Hema, is allemaal zo goed bedoeld weet je. Mijn ouders hebben vroeger ook zo hun best gedaan om een dakloos paar onderdak te geven. Mijn ouders moesten beide hard werken om alle rekeningen te kunnen betalen. Wij moesten daarom ook overblijven op school. Maar ondanks dat ze die gasten hielpen, kregen ze toch maar het deksel op hun snufferd. Als ze werken waren werd ons huis n.l. beetje bij beetje leeg gehaald.
    Ik hou ook niet van discriminatie er zijn heus ook goede buitenlanders, dat geloof ik best. Maar je mag dan toch ook wel verwachten dat ze hun eigen landgenoten eens tot de order roepen. Want ze klagen wel dat HUN er voor aangekeken worden. Maar wie zwijgt stemt toe.. En wij hebben helemaal niemand om op terug te vallen. Arme Hema zijn ook zo naïef gebleken. Kan niet zeggen dat ik dit toejuicht hoor. Het hele land gaat naar de klote. Waardeloos en nogmaals de mensen die hier opgevangen zijn en dankzij ons en de omringende landen het gemaakt hebben, kunnen wij heus wel van verlangen dat ze ons bij staan. Anders vind ik ze een stelletje ondankbare!

    Like

  5. eva zegt:

    De hema is ook mijn winkel niet, overigens mijd ik alle winkels waar een hoofddoek achter de kassa zit.
    Dat soort geloofsovertuigingen doen ze maar fijn thuis, daar wil ik niets mee te maken hebben.
    Mocht er geen andere mogelijkheid zijn laat ik mijn kar staan en haal mijn boodschappen in een winkel waar het personeel wel verstaanbaar Hollands spreekt.

    Like

  6. Tistochwat zegt:

    Hoe kun je nou trots zijn op je ‘halal’ worst als daar dieren vreselijk door moeten lijden vanwege dat achterlijke wrede islamitische slachten?!!!????!!

    Like

  7. Cathja zegt:

    Ik heb pakweg 35 jaar geleden bij de HEMA gewerkt. Een prima winkel, met betaalbare prijzen en door-en-door Hollands. Jarenlang kwam ik er graag, maar sinds een jaar of twee zien ze mij er niet meer. Als allerlei artikelen die kenmerkend zijn voor ons land worden ingeruild voor spullen uit een vreemde cultuur, dan is de HEMA beter af in het Midden-Oosten dan in Nederland.

    Het is logisch dat het slecht gaat met dit bedrijf. Blijkbaar waarderen heel veel klanten de nieuwe koers van de HEMA niet. Ze hebben dus hun eigen glazen ingegooid, terwijl ze dachten dat ze ‘lekker vooruitstrevend’ bezig waren met het aanbod artikelen voor moslims.
    Een totaal verkeerde inschatting.

    Like

  8. Tistochwat zegt:

    Foto van een worst uit de tijd dat ze nog niet ‘halal’ hoefden te zijn (geldt ook für die Eier):

    Kennelijk wordt het door Markje (waarom moet ik nou opeens aan die slappe lul denken?)

    en z’n ‘socialistische’ kameraden als ‘ruimdenkend’, ‘vooruitstrevend’ en getuigend van wijze ‘tolerantie’ beschouwd om het voer aan te passen aan de eisen van de moslim!

    Like

  9. Theresa Geissler zegt:

    Dat van die onvervalste PVV ‘er aan het bewind vind ik óók een goed idee: Om deze winkelketen weer gezond te maken is realísme nodig en als je dat ergens vindt, is het in het PVV-gedachtegoed. Dat zou dus best wel eens een goede greep kunnen zijn!
    De redenering in verband met Pluk van de Petteflet volg ik iets mínder goed. Niet dat ik tegen de verkoop van dat boek ben: Integendeel! Ik heb het mijn jongens 20 jaar geleden óók voorgelezen èn met overtuiging! Maar dan juist omdat het níet de nadruk legde op opvoeding en moraal: Annie M.G. Schmidt was rebels, zoals Adtrid Lindgren dat was met “Pippi Langkous” en net als Pippi was Pluk een loslopend kind, dat deed wat hij wilde, hoewel hij en het één-oudergezin van Vader Stamper met zijn zeven kinderen en zijn huishouden-van-Jan-Steen de gezonde tegenhangers vormden van de moeilijke, ultra-cleane Mevrouw Helderder en haar strak-opgevoede dochtertje Aagje, waaraan juist iets diende te ‘veranderen.’ Je voelde gewoon, dat de sympathie van de schrijfster bij de loslopende sloddervossen lag; dàt was het aantrekkelijke van dat boek -en meerdere werken van Annie.
    Het ligt allemaal niet even zwart-wit. We kunnen het beter zó formuleren, dat de Nederlandse samenleving vooral niet op de islamítische mag gaan lijken.

    Like

  10. Tempelier zegt:

    Hema gaat halal, tja nu niet zeuren, dat betekend gewoon langzaam doodbloeden, daag Hema.

    Like

  11. Harry zegt:

    Jarenlang bestelde ik bij de Hema online rode en witte wijn uit Israel. Helaas, sinds ruim een jaar niet meer te krijgen. Op vragen erover werd niet gereageerd.

    Like

  12. luckybee zegt:

    Als ze daar geen varkens vlees verkopen , dan kom ik daar ook niet eten.

    Like

  13. harry zegt:

    Helemaal prima , dat de Hema nu gruwelijk op haar snufferd is gegaan .
    Hopelijk trekken ze daar lering uit .
    Die halal-zooi is toch een symbool van heulen met de vijand .
    Er moet hier gewoon helemaal geen halal rotzooi te koop zijn .
    Ik hoop dat dat de reden is dat mensen de winkel mijden .

    Toch ook wel een beetje een middenstandskwaal , overal een beetje van mee willen snoepen .
    Mijn slager verkoopt nu ook al brood , terwijl de winkel draait als een tierelier .
    Het blijven kruideniers .

    Like

  14. janfreak zegt:

    Het lijkt me een goed idee in plaats van die rookworst op de poster een vette varkenskop te zetten.

    Like

  15. J. C. Th. Köhler zegt:

    De afbeelding vande runderrookworst met het woord “halal” erachter is suggestief. Maar ook onterecht. Destijds, toen er voor het eerst sprake was van halal rookworst, heb ik contact opgenomen met de HEMA. Het antwoord dat ik toen kreeg was dat de rookworst van HEMA altijd gestopt werd in varkensdarm en dus nooit halal kon zijn.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  16. leefbarbaar zegt:

    Lastig iets verkopen aan de moslim. Hij kan namelijk ook van alles kopen in de moskeet. Lekker goedkoop, zonder Nederlandse regels en belastingen. Ik vermoed dat dit ook geldt voor een groot deel van de allochtone middenstand.

    Like

  17. vanhetgoor zegt:

    Ja, de HEMA heeft fout gegokt. De moslim koopt niet bij de HEMA, want die loopt de deur plat bij Action. Doordat de HEMA tracht een knieval te maken om de moslimklant binnen te halen loopt de beschaafde klant weg. En dat is helemaal niet zo vreemd, iedere student marketing had dat kunnen zien gebeuren, maar de Engelse eigenaren van de HEMA niet! Want Engeland is een andere maatschappij, daar is er geen redden meer aan, in 25 jaar is de hele Engelse sameleving totaal omgekeerd. Daar mag de BBC al tal van onderwerpen niet meer behandelen. In Engeland moet men wel want want moslims zijn daar niet zoals in Nederland slechts een minderheid, maar een groep om rekening mee te houden. Daar moet men wel slikken en het moslimse gedrag voor lief nemen.

    Soms is ergerlijk gedrag te accepteren als de persoon die het gedrag vertoont voor de rest wel sympathiek is. Daarom luisteren we vaak naar de meest verschrikkelijke muziek en staat de TV op een programma dat niet om aan te zien is. Op de camping is dat vaak zichtbaar. De nieuwe vakantievrienden komen uit een ander milieu en willen vreemd eten, de muziek is onverstaanbaar en toch wordt het een mooie vakantie herinnering.

    Sinds we in Nederland opgescheept zitten met Turken en Marokkanen is het vakantiegevoel voor velen totaal verziekt. Alles wat deze moslims willen en uitstralen wordt als negatief ervaren, en dat is nog zwak uitgedrukt. Wij kunnen in Nederland alles accepteren van iedereen maar dan moet de liefde wel van twee kanten komen, de Chinezen, Javanen en de Molukkers niemand kijkt er meer van op. Welkom waren de door de Russen verdreven Hongaren. En de Surinamers zijn niet meer weg te denken.

    Turken en Marokkanen en verder alle leden van de islamitische Hamas, de Mohammedaanse Al Qaeda en de moslimse Boko Haram worden uitgekotst en dat is niet te wijten aan Nederlandse xenofobie maar vanwege het ongewenste gedrag. Nederland heeft altijd alles uit het buitenland onderzocht en desgewenst overgenomen. Maar op een gegeven moment is dat wat aangeboden wordt niet goed, en dan wil geen enkel beschaafd mens er mee te maken hebben. Bij de islam is dat punt bereikt, de pure haat en het racisme dat de islam uitwasemt wordt in Nederland niet gevreten! Nederland wijgert om een stap terug te doen in de ontwikkeling en de moraal. Dàt is de reden waarom de moslims in Nederland uit de gratie zijn. Nergens anders om.

    Omdat de HEMA afzakt naar het niveau van de moslims is de HEMA niet langer een serieuze winkel waar respectabele mensen zich durven te laten zien. Het is maar waar ze voor kiezen.

    Like

    • Driek zegt:

      vanhetgoor zegt: Omdat de HEMA afzakt naar het niveau van de moslims is de HEMA niet langer een serieuze winkel waar respectabele mensen zich durven te laten zien. Het is maar waar ze voor kiezen.

      Ik ben het helemaal eens met uw reactie, beste vanhetgoor, het is pure haat wat die moslims uitwasemen, we moeten er nu maar eens mee ophouden die mohammedanen te plezieren. Het is onbeschaafd en ondankbaar rot volk.

      Like

    • Scarlatti Bombatti zegt:

      Hélemààl met u ééns vanhetgoor!

      En wat de hema betreft?
      EIGEN SCHULD DIKKE BULT!

      Like

      • bigljohn zegt:

        Je kent misschien de oeroude slogan die het volk al sinds de jaren 60 toebedeelde aan de Hema ? H.E.M.A = Hier Eet Men Afval ! Welnu, die halal rookworst en andere Hema artikelen kunnen daar ruimschoots aan voldoen ! Voor V & D geldt ook nog steeds de jaren 60 slogan; Vodden en Dweilen !

        Like

  18. Theodoor zegt:

    Echt niet meer mijn HEMA.

    Like

  19. m van den burg zegt:

    De Hema moet gewoon de Hema blijven een oer Hollandse winkel met gewoon een zwarte piet en echte traditionele Hema worst,dan kom ik weer graag bij de Hema.

    Like

    • John Van H zegt:

      ook al zouden ze weer veranderen dan nog kom ik in geen Hemma winkel meer binnen in geen enkel geval.Die hebben bij mij voor eeuwig afgedaan tot ze definitief de deuren sluiten.Een goede Hemma is een gesloten Hemma

      Like

    • fransLdewit zegt:

      Ik hoop met jou samen ook op dat gene wat je schrijft. Weet nog dat ik vroeger het flesje 4711 Eu de Cologne stond bij te vullen voor mijn Oma’s verjaardag en ja de oude rookworst lustte ik wel hoor maar een paar jaar geleden kreeg ik een hele uitgedroogde worst, terug gebracht en toen kreeg ik er weer zo 1, toen heb ik hem maar weg gegooid, sindsdien geen worst meer bij de hema gekocht.

      Like

  20. sjun zegt:

    HEMA -eigenaren hebben maar niet in de gaten dat er uitstekend en direct met zelfislamiserende multiculturele helpertjes afgerekend kan worden door bij hen de hand stevig op de knip te houden. Soms corrigeert de markt uitstekend tegen heug en meug opgedrongen idealen.

    Like

  21. tijluylenspiegel zegt:

    Tegengaan van halal producten.
    Dit is een tip die ik ooit kreeg; neem tijdens het winkelen enkele halal producten mee in het wagentje en drop die enige tijd later in een andere niet-gekoelde stelling.
    Afhankelijk van hoe lang het duurt voordat een van de vakkenvullers het tegenkomt zal het in ieder geval de houdbaarheid niet ten goede komen….
    Stil protest noem ik dat!

    Like

    • Sjaak zegt:

      tijluylenspiegel !
      Dat is een hele schlechte TIP !
      We willen toch niet op zo een Niveau afzinken en strafbaar maken ?
      Het rijkt volkomen uit de Hema te mijden !

      Like

    • Vinnie zegt:

      Een betere tip die ik hoorde is om gekoelde haram producten (varkensvlees) terug te leggen in het gekoelde halal gedeelte. Zo gaat er geen product verloren, want beide gedeelten zijn gekoeld. Vakkenvullers kunnen het ook weer gewoon terugleggen. Maar de kans op ontdekking is kleiner en mensen die een halal product zoeken nemen geen producten uit een gekoelde vitrine waar ook varkensvlees in ligt.

      Like

  22. Godfried van Bouillon, kruisvaarder. zegt:

    BOYCOT HEMA , ook in Vlaanderen ; wij kopen niet bij halal nestbevuilers van het Eigen Europees Nest ! Wij willen immers een EigenVolks Vlaanderen waar wij van “varkensgebraad in Trapistbiersaus” kunnen smullen met een ferme pint bier er bij en waar onze vrouwen niet hoeven te vrezen voor een gratis clitoridectomy als incentive en waar onze koppen niet worden afgesneden volgens de halal slachtwijze.

    Like

  23. sanne zegt:

    Sedert de hoofddoeken ben ik er niet meer geweest.

    Een heerlijk gevoel dat ik heb bijgedragen aan de ellende.

    Wat een kutwinkel.

    Like

  24. sanne zegt:

    Sorry,

    Ik vergeet nog het belangrijkste:
    Wat hierboven ook al is geschreven; volle kar met boodschappen laten staan als je bij een hoofddoek moet afrekenen! Heerlijk!.

    Like

  25. R.Kroonenberg zegt:

    Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
    .
    De HEMA wéér een voorbeeld van verkwanseld kapitaal:
    de gunst van ’t jonge koopvolk en het oude helemaal,
    de gunst van trouwe klanten, zonder kak en flauwekul,
    die basis waar een Zaak op drijft en zonder namaak-spul !
    .
    Jouw HEMA school-voorbeeld van waar den Haag ons Volk toe drijft
    Ons Kapitaal verdwenen…maar haat en narigheid die blijft !
    .

    Like

  26. Zaken, welke zich als halal profileren, of een juffrouw met hoofddoek achter de kassa hebben zitten, ben ik geneigd te passeren !!

    Hopelijk is elke Nederlander zo verstandig !!

    Stemmen op een politieke partij is, helaas, weinig zinvol gebleken —
    de economie kunnen we nog wel, deels, beïnvloeden met onze keuzes.

    Dus ————————– !!!

    Like

  27. Heer M zegt:

    Ik kom al 2 jaar niet meer bij de Hema door alle toestanden.

    Like

  28. win zegt:

    goed stuk weethetwel, maar met die plastic tas ben ik absoluut niet eens.

    Like

  29. Vinnie zegt:

    Hema is uiteraard slechts een voorbeeld van de bedrijven die de halal knieval maken. Boycotten en protest zijn goede manieren om een boodschap over te brengen. Een andere is om vanuit religieus oogpunt gelijke rechten te eisen die de moslims ook krijgen. Zo maak je van een klein winkelcentrum een Gemeenschapshuis inclusief gebedsruimte voor de Kerk van het Vliegend Spaghetti Monster. Een kleine ruimte voor het gebed is voldoende en verder kun je alle verkoopactiviteiten blijven doen, zoals dat in een moskee ook gebeurd, maar dan ook zonder belasting of toezicht van de overheid.

    Like

  30. Jaantje zegt:

    HEMA is opgericht door Arthur Isaac en Leo Meyer naar Amerikaans voorbeeld(Woolworth) en heet voluit Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam.
    Het personeel bestond uit ongehuwde dames in witte bedrijfskleding en werkten 75uur per week.
    Zitten nu hoofddoekjes achter de kassa.

    Like

  31. mark zegt:

    Geef mij die HEMA maar eens in handen. Ik heb bedrijven gerund en weet precies wat je moet doen. Stelling nemen vanuit bestaans oorsprong. De rest kun je ongestraft schofferen. Die zijn immers niet je bestaansrecht. Vergelijkbaar is een voetbalclub die ruimte geeft aan korfballers en dan voetbal maar in een hoekje drukt. Zo werkt het niet. Duidelijkheid en stelling nemen wordt altijd beloont.

    Like

  32. fransLdewit zegt:

    Zie heel veel commentaar langs komen over die hoofdoekjes achter de kassa, heeft ook niet mijn voorkeur hoor, geloof me, maar ze hebben echter 1 ding voor op hun landgenoten ze werken tenminste voor hun geld. In ieder geval in deze maatschappij. Bepaalde cultuur eigenschappen kan je nu eenmaal moeilijk onderdrukken, zonder dat ze de mensen thuis tevreden kunnen stellen en ach die meisjes kunnen ook beter Nederlands dan hun voorvader. Je moet niet vergeten van thuis uit moet het, als ze dan door ons geboycot worden, zitten ze helemaal in een moeilijk pakket, of niet dan? Ze komen tussen 2 vuren te zitten. Denk daar maar eens aan. Ik heb nog nooit last gehad van buitenlandse meisjes. Wel van de mannen. En de oudere vrouwen die stelen en dan zeggen dat ze gediscrimineerd worden bij tassen controle. Bij verschillende werkzaamheden hoor gewoon geen hoofddoek vind ik maar ik zag vandaag weer zo’n verschrikkelijke vieze alcoholist aan de kassa staan met uitsluitend bier. Daar wil ik ook niet door geholpen worden hoor. Zal wel weer genoeg commentaar krijgen, maar wilde dit toch even schrijven.

    Like

    • Xander zegt:

      Het ‘werken’ gebeurd tot ze een uitkerings gerechtigde leeftijd bereiken.
      Voorheen na een jaartje werken voorgoed de WAO in dit is gelukkig bijna onmogelijk gemaakt. Doortrapt gespuis is het door alle lagen van die uitvreetcultuur.

      Like

    • Jaantje zegt:

      FransLdewit:Bij verschillende werkzaamheden hoor gewoon geen hoofddoek vind ik (en nu komt het) MAAR ik zag vandaag weer zo’n verschrikkelijke vieze alcoholist aan de kassa staan met uitsluitend bier.
      Daar wil ik ook niet door geholpen worden hoor.

      ik snap hem niet helemaal maar dat gebeurd wel meer gelukkig

      .

      Like

      • fransLdewit zegt:

        Luister gaan we nu over mij beginnen? Ik weet heus wel wat een alcoholist is hoor, hij was heel erg vies een behoorlijke zich zelf verwaarloosde zwerver. met heel lang haar en baard. Dat zal ook wel zo zijn oorzaak hebben, maar ik bedoelde daar enkel, om mee aan te geven dat iemands uiterlijk bepalend is of je daar door geholpen wil worden, doelend op die hoofddoek. Blijf aub to the point willen jullie?

        Like

      • Jaantje zegt:

        ‘FransLdewit’
        wat nou luister ?
        Ik luister niet naar onzin begrepen?!
        U is zelf niet to the point.
        Heb nog nooit een zwerver achter de kassa zien zitten .
        Wel hoofddoekjes en geen Nederlandse dames dat is het punt!

        Like

    • BertG. zegt:

      Ik sta ook wel eens bij de kassa met uitsluitend bier.
      Ik heb geen auto en kan nooit alle boodschappen in 1 keer mee nemen.
      Ben je dan meteen een vieze alcoholist?
      Weet je veel hoeveel man er bij mij thuis op zitten te wachten om gezellig onder een goed gesprek een biertje te nuttigen.
      Waar haal je het vandaan dat zoiets enkel voor eigen gebruik is?

      Like

      • BertG. zegt:

        Maar voorlopig zijn alle vooroordelen nog niet de wereld uit, blijkt wel weer.

        Like

      • Jaantje zegt:

        Niet alleen dat maar hij doet net alsof hij moet kiezen tussen een hoofddoek en een vieze alcoholist hij verwisselt eventjes snel de klant met personeel als zijnde een keuzen moeten maken; Liever een hoofddoek dan een vieze alcoholist maar zo ligt het natuurlijk niet.
        HEMA heeft van oorsprong af enkel dames achter de kassa en die waren meestal Nederlands toen der tijd.
        Daarom was het bij het toen overwegend Nederlandse kooppubliek zo in trek je voelde je er thuis het was herkenbaar.
        Dat is nu anders de opzet en het aanzicht(hoofddoek) is anders.
        Men dacht dat de nieuwkomers de winkels zouden bestormen doen ze ook maar niet als betalende klant lol.
        Men heeft op het verkeerde publiek gegokt.

        Like

  33. Harold zegt:

    De mannenstem in de HEMA-televisiereclamespotjes is die van Rick de Leeuw. De vrouwenstem is die van Anneke Blok.

    Like

  34. fransLdewit zegt:

    Vind die Jaantje beetje te persoonlijk gaan worden, gaat zelfs mij als rasechte Nederlander een beetje de grond in proberen te boren. Dit is echt het laagste Jaantje, verslikt je maar niet in je banaantje. Minderwaardig gepeupel, veel te kort gekomen vroeger zeker.

    Like

  35. Annetta zegt:

    Nou ik weiger om haal vlees te eten . Vanwege het lijden van het dier. Dus als dit de toekomst is voor mij Hema verleden tijd.

    Like

    • Karina zegt:

      Sorry Annetta, zeg je nu echt dat je weigert halal vlees te eten door het lijden van het dier? Als je dat niet wilt eten door het lijden van het dier kun je beter vegan(ist) worden.. Alle dieren lijden of het nu halal is of niet. Dat hele proces van kalf die weg wordt gehaald bij de moeder zodat wij melk kunnen drinken tot aan varkenslachthuizen waar levende varkens als vuil behandeld worden.

      Like

  36. De capitulatie voor de Arabieren is nog eens extra wrang als je beseft dat de HEMA, de lage-prijzen pendant van De Bijenkorf, net als die winkel tot mei 1940 een Joods bedrijf was: http://www.joodsamsterdam.nl/gebwinkelshema.htm

    Like

  37. Petra zegt:

    Hema is druk om haar Nederlandse klantenbestand om te ruilen tegen islamitische klanten.
    Gezien de grootte van beide groepen klanten en hun koopkracht een verkeerde beslissing.

    Like

Plaats een reactie