‘EU-fractie met PVV in de maak’

PVV grootBRUSSEL – De Partij voor de Vrijheid (PVV) staat op het punt genoeg partijen en leden aan zich te binden om in het Europees Parlement (EP) een fractie te kunnen vormen. Dat zeggen bronnen vrijdag tegen persbureau ANP.

Op dit moment werkt de PVV in het EP samen met het Franse Front National van Marine Le Pen, de Oostenrijkse FPÖ, de Italiaanse Lega Nord en het Belgische Vlaams Belang. Samen zijn zij goed voor 37 Europarlementariërs. Maar om een fractie te vormen moeten er minimaal 25 leden uit zeven EU-landen zijn.

PVV-leider Geert Wilders zei tegen het ANP: “We zijn er bijna”. Maar meer details over welke partijen en leden zich bij de vijf partijen willen aansluiten wilde hij niet kwijt. Er is wel kans op een persconferentie dinsdag in Brussel, zei Wilders.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europees Parlement, PVV. Bookmark de permalink .

11 reacties op ‘EU-fractie met PVV in de maak’

  1. fransdewit zegt:

    Ik hoop dat ze via die weg meer mogen bereiken, want hier in Nederland zijn ze gewoon helemaal gek.

    Like

    • Theresa Geissler zegt:

      Och, waar niet?

      Like

      • delamontagne zegt:

        Ook in Fr. Illegalen nemen leegstaande brandweer-kazerne in beslag. 300 indringers waarvan 200 linkse behulpzame Fransen.

        De Franse minister van Binnelandse Zaken komt ook even een “handje” schudden

        Like

  2. Geronimo zegt:

    Met dat ‘Belgisch’ zal het Vlaams Belang wel niet opgezet zijn. Deze partij is allerminst Belgisch, maar Vlaams in hart en nieren. Dat maar ter zijde. Hopelijk slaagt de PVV in haar opzet om de rechtse krachten in het EU-parlement te bundelen, en krijgen we desbetreffend volgend week groen licht daarvoor.

    Like

    • wouteenhoorn zegt:

      Ja, Geronimo je slaat de spijker op zijn kop. Ben daar lid geweest en als ik per ongeluk zei ,ik ben Belg’ dan werd ik streng op de vinger getikt. Velen zagen daar Hollanders liever vertrekken en dan blijf ik netjes. Niet allemaal maar de grote meerderheid wel.

      Like

      • paulzwueste zegt:

        Wouteenhoorn. Ik woon als Nederlander al een aantal jaren in Vlaanderen, ben idem dito al jaren lid van ons Vlaams Belang en heb nooit de idee gehad dat zij mij liever zagen vertrekken. Ik denk dat de huidige generatie Vlamingen (die Godzijdank de kerk in de ban hebben gedaan) geen last meer hebben van verborgen minderwaardigheidsgevoelens of andere frustraties zoals heel vroeger wel voorkwam.

        Like

  3. luckybee zegt:

    Ik houd voor ze de duimen, dat alles goed zal verlopen.

    Like

  4. Pingback: vrije vogel… | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

  5. jungleelephant zegt:

    Hoop doet leven;eindelijk!

    Like

  6. Doornroosje zegt:

    Wilders is niet voor niets veel onderweg geweest de laatste tijd.

    Like

  7. paulzwueste zegt:

    ’n Fractie voor ultra-rechts in de EU is gewoon ’n kwestie van tijd. Die komt er. En de daarmee verband houdende ondergang van die hele stink-EU ook!

    Like

Plaats een reactie