De empathieloze journalisten

Screenshot_30

(Door: Thomas Feuerherd – Vertaling: E.J. Bron)

Om over de zaken in het Midden-Oosten te berichten zoals ze werkelijk zijn, schijnt voor veel journalisten te moeilijk te zijn. Alleen al als je de Duitse (respectievelijk Duitstalige) media volgt, krijg je zelfs niet eens een in beginsel realistisch beeld van hetgeen er op dit moment plaatsvindt in de Joodse staat. Al dagenlang zijn daar op veel plaatsen meestal jonge “Palestijnen” (en Israëlische Arabieren) onderweg om willekeurig Joden te doden, meestal met messen, machetes en hakbijlen.

Geen enkele Joodse Israëli is veilig voor hen. Anders dan bij de raketaanvallen van Hamas bestaat er geen verdedigingssysteem zoals “Iron Dome” en ook geen alarmsignaal om de eventuele slachtoffers in ieder geval ook maar enkele seconden de tijd te geven om een kelder of bunker op te zoeken. Diegenen die worden aangevallen zijn zonder enige vorm van bescherming uitgeleverd aan de terreur – terreur ja, want het gaat om niets anders.

De politie en het leger kunnen begrijpelijkerwijs niet overal zijn en zijn vaak pas laat ter plaatse om een aanvaller na diens niet zelden dodelijke daad buiten gevecht te stellen. Maar in de media vervagen dader en slachtoffer maar al te vaak tot onherkenbaarheid. “Geweld in het Midden-Oosten escaleert” (Tagesschau.de), “Escalatie van geweld in het Midden-Oosten” (Frankfurter Allgemeine Zeitung en Zeit-Online), “Golf van geweld in het Midden-Oosten neemt niet af” (Berliner Morgenpost) of “De spiraal van het geweld draait steeds sneller” (Stern.de) – aldus luiden typische koppen, die suggereren dat hier geen sprake is van aanvallers en slachtoffers, maar dat op een bepaalde manier “beide zijden” evenveel schuld hebben en elkaar wederzijds opfokken.

Af en toe is er zelfs nog grotere onzin te lezen, wanneer “Zeit-Online” beweert: “Messen, schroevendraaiers, fruitschalen: met de meest eenvoudige middelen gaan Palestijnen en Israëli´s al enkele dagen lang op elkaar los” – net alsof overal in het land ook Israëlische Joden hun steekwerktuigen zouden trekken om deze in eigenrichting tegen argeloze, onschuldige mensen te gebruiken!

Of wanneer van de Joodse staat zelfs de eigenlijke schuldige gemaakt wordt, zoals in een bijdrage in “Spiegel Online”, waarin wordt gezegd: “Israël reageert op de toenemende aanvallen door meestal jonge Palestijnen, die bewapend zijn met stenen en messen, met scherpe politiecontroles en militaire druk. Goed opgeleide soldaten en politieagenten tegen tieners met keukenmessen en zelf gemaakte brandbommen – het is een spiraal van geweld met ongelijk verdeelde middelen.” Met andere woorden: enerzijds het uitstekend uitgeruste Israëlische leger, anderzijds de minderjarige Palestijnen met hun eigenlijk onschuldige instrumentarium – dan weet je onmiddellijk voor wie de antipathie moet gelden en wie de onheilspellende “geweldsspiraal” in de eerste plaats stimuleert. (…)

Eveneens een verdraaiing van de realiteit zijn koppen zoals “Israëlische veiligheidstroepen schieten vier Palestijnen dood”. Dat was op 10 oktober de kop van een bijdrage in “Zeit Online”. Pas in het artikel zelf kom je dan in ieder geval nog te weten dat de politieagenten niet zonder reden gehandeld hebben: “Na mesaanvallen raakten vijf Israëli´s gewond en werden de aanvallers doodgeschoten.” Het geheel volgt het bekende patroon bij raketaanvallen door Hamas, die – volgens het motto “alles begon toen hij terugsloeg” – de pas zijdelings genoemd worden wanneer het Israëlische leger als reactie daarop een stelling van de radicale islamieten of een van hun wapenfabrieken vanuit de lucht onschadelijk maakt, wat regelmatig tot een kop leidt zoals “Israël valt opnieuw de Gazastrook aan”.

Bron:
http://juedischerundschau.de
Auteur: Thomas Feuerherd

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Appeasement, Barbarisme, Censuur, Desinformatie, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse joden, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op De empathieloze journalisten

  1. Joop Wolters zegt:

    En het nog veel meer empathieloze Westen, die alleen Israel de schuld geeft en die “lieve” palestijnen maar in bescherming neemt. De wereld op z’n kop.

    Like

    • fleckie zegt:

      ‘ ……Cici-Israel nieuwsbrief okt.2015……”Palestijnen willen joodse platen annexeren”.Palestijnse organisaties wakkeren geweld tegen joden in Jerusalem aan met beweringen dat Israel de ‘status quo’ op de Tempelberg wil veranderen en ‘Al Aqsa wil judaiseren’……Woensdag werd,onderne internationale druk,op het laatste moment een Unescoresolutie ingetrokken die de WESTMUUR en het plein ervoor ‘integraal deel van Al aqsa’ verklaarde en onder islamitisch bestuur stelde. De resolutie werd ingetrokken ‘in ruil voor’ het beheer over de graftombes van Jozef en Rachel. ……………Sinds het Joods Nieuwjaar (13 september) zijn er in Israel dagelijks meerdere aanslagen.vaak jonge palestijnse ‘lone wolves’ gaan op pad met een mes ‘om Al Aqsa te verdedigen’. Zij worden aangespoord door ophitsende publicaties in de palestijnse media,die beweren dat Israel de Tempelberg wil ” Judaiseren”. In werkelijkheid heeft Israel niets veranderd en herhaalt de Israelische regering voortdurend dat zij niet van plan is iets te veranderen aan de situatie op de Tempelberg. De islamitische heilige plaatsen worden beheerd door de Jordaanse ,islamitische Waqf-stichting.Afspraken over bezoekuren van niet-moslims liggen al jaren onveranderd vast en zijn opnieuw bevestigd in de vredesovereenkomst met Jordanie in 1994. Abbas en Hamas voorop,zeggen steeds vaker dat zij helemaal geen Joden willen toelaten tot de Tempelberg.Deze week deden zij een poging dit gebied uit te breiden met de KOTEL ( de westelijke Muur) en het plein,via de nog net ingetrokken Unescoresolutie……………….KAMERVRAGEN bij BEZOEK ABBAS aan NEDERLAND……
      Ook de PA-president ABBAS,die op,29 oktober Nederland bezoekt,moedigt het geweld in Jerusalem aan door te zeggen dat Israel ‘de status quo op de Tempelberg wil veranderen’………..Hij deed uitspraken als:” Elke druppel bloed die er vergoten is in Jerusalem is puur bloed”, en” Elke shahid( martelaar) gaat naar de hemel en elke gewonde zal worden beloond.Al Aqsa is van ons en dat geldt ook voor de Heiligegrafkerk.Zij( Israëli’s) hebben het recht niet ze te bezoedelen met hun vieze voeten. Wij zullen dat niet toestaan en zullen doen wat wij kunnen om Jerusalem te verdedigen”. ……………Abbas probeert zo aandacht en steun te krijgen bij moslims in Arabische landen en ver daarbuiten. In Israel wakkert hij het dagelijks geweld aan. Geruchten dat ‘de Joden al Aqsa aanvallen’ zorgden al in de twintiger jaren van de vorige eeuw voor pogroms………..Over Abbas ‘uitspraken zijn Kamervragen gesteld die erop aandringen dat minister Koenders Abbas hier tijdens diens bezoek op aanspreekt en hem vraagt de aanslagen op Israelische burgers ook voor eigen publiek ondubbelzinnig te veroordelen. Dit heeft Abbas nog steeds niet gedaan. ………………..BURAQ PLAZA……….
      Intussen bedreigt niet Israel,maar de palestijnse Autoriteit de ‘status quo’ in Jerusalem en van andere Joodse heilige plaatsen. Dinsdag zouden zes Arabische landen namens de Palestijnen een resolutie ter stemming brengen bij het UNESCO- bestuur om de KOTEL en het plein ervoor te hernoemen tot BURAQ PLAZA en onder Islamitisch bestuur stellen. De resolutie veroordeelde de Israelische aanvallen op Al Aqsa en claimde ook andere heilige plaatsen van het jodendom,zoals de graftombes van Jozef en Rachel. Algerije,Egypte,Kuweit,Marokko,Tunesië en de Verenigde Arabische Emiraten,die de resolutie zouden indienen,hebben zitting in het bestuur van UNESCO. …Als de resolutie in stemming was gebracht in het UNESCO-bestuur en de algemene vergadering,was zij vrijwel zeker aangenomen door de pro-Palestijnse meerderheid. …….
      Joodse organisaties ( ook seculiere) kwamen in opstand: dit is geschiedvervalsing,zeiden zij. Zij vreesden dat hierdoor opnieuw de Westmuur en het plein voor Joden verboden gebied zouden worden.,net als voor 1967. …………..UNESCO Directeur-Generaal Irina Bokova wist de stemming dinsdag uit te stellen. Zij verklaarde dat zij de voorstellen” die de status van de Oude Stad en de Muren van Jerusalem kunnen veranderen”. Betreurde en deed een beroep op haar bestuur om ” beslissingen te nemen die de spanningen niet nog verder opvoeren en die respect voor de de Heilige Plaatsen bevorderen”. ………
      Woensdag werd bekend dat de Palestijnen de resolutie zouden laten vallen,” in ruil voor” het islamiseren van de tombes van Jozef en Rachel. Dit klonk als relatief goed nieuws omdat de KOTEL buiten schot bleef,maar het is een nieuwe bron van geweld. De Palestijnen willen nu al geen Joodse bezoekers toelaten tot deze plaatsen.Dit heeft al verschillende keren aanleiding gegeven tot geweld.Vorig weekend is de tombe van Jozef met molotov- cocktails in brand gestoken..*[ Ef]<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

      Like

  2. Hendrik M. zegt:

    Tja, nu de Duitsers verplicht arabiseren, heeft de journalistiek zich al aangepast.

    Like

  3. Helena zegt:

    Verschrikkelijk dit!!! Blijf van Israel af!! Shalom Israel, ik hoop dat er iets aan die ellende gedaan wordt dit is zo gemeen!

    Like

  4. fleckie zegt:

    Commentaar ( H.L.directrice CIDI.) ‘ in herinnering aan de moord, in gevecht voor democratie’……..
    Twinti jaar geleden werd de Israelische premier Yitzhak Rabin vermoord op een vredesmanifestatie in Tel Aviv.Het was de tijd van grote hoop op vrede,nadat Rabin,met Shimon Peres en Yasser Arafat,de Nobelprijs voor de vrede kreeg,voor het sluiten van de OSLO-AKKOORDEN, die een eind moesten maken aan de oorlog. …………..Twintig jaar en een keten van gemiste kansen en vijandelijkheden later lijkt vrede verder dan ooit. Met de aanslagen door Palestijnen groeiden de angst en het wederzijds wantrouwen.Is deze man Joods of Arabisch? Wat als die vrouw mij met een mes aanvalt? Direct doodschieten,luidt de instructie aan de politie,geen risico’s nemen. Zo eindigde ook een burenruzie in Bat Yam met de dood ,zo werd een toevallig voorbij lopende Ethipische vluchteling gedood omdat hij voor terrorist werd aangezien.Zo worden jonge Palestijnen gedood of gewond als ze iemand proberen dood te schieten of met stenen bekogelen. Met het gevoel van onveiligheid is de prille toenadering van de laatste tijd teniet gedaan. ……….Aanleiding( excuus?) voor de nieuwe terreuruitbarsting was een gerucht: de Joden willen de derde tempel bouwen ,op de Tempelberg,waar nu moskeeen staan en vroeger de Joodse tempel….Palestijnse leiders herhalen deze valse beschuldigingen bewust. Ja, er is een handjevol Joden,die ervan dromen de derde tempel te bouwen. Maar de meeste rabbijnen hebben hun volgelingen verboden om naar de Tempelberg te gaan en zeker om daar te bidden. De Israelische wet verbiedt dat ook. De Tempelberg wordt beheerd door de Waqf,een Jordaanse,islamitische stichting. Toeristen,ook Joden, waren er altijd welkom als bezoekers……….
    Toerisme is een zeer belangrijke inkomensbron voor de Palestijnse bevolking. ………….. Het huidige geweld terroriseert het leven in Israelische steden en gijzelt dat van de Palestijnen. Ook zij zijn bang om zich op straat te vertonen. Israelische en Palestijnse ouders blijven ongerust tot hun kroost thuis is.Dit ondermijnt het vrije leven en de bewegingsvrijheid,de tolerantie,en daarmee de democratie,die zo belangrijk is en zo schaars in de regio. Als Israel zich genoodzaakt voelt om nog strengere maatregelen te nemen,zullen nog meer Palestijnen niet naar hun werk kunnen gaan,en zal de ontwikkeling van hun samenleving worden ingezet. ……………Israel is de enige democratie in het midden-oosten,een fragiele positie.Voor de Joden,de Israelische Arabieren en de Palestijnen,is het nu menens: werken we samen aan een toekomst van hoop,of nemen we de weg van wantrouwen,haat en uitzichtloosheid? Stel dat het lukt,dan kan het kleine Palestina of Israel een gidsland worden voor alle omringende landen.Het is de toekomst van u,uw kinderen en kleinkinderen. Zorg dat het in de geest is van Rabin….H.L.

    Like

  5. Jan zegt:

    Beitar Ilit, sharmuta probeert beveiligingsbeamte dood te steken – Nov. 8, 2015

    Like

Plaats een reactie