Nu worden ook de islamscholen in Wenen onderzocht

Screenshot_5

(Door: Doris Vettermann – Vertaling: E.J. Bron)

Na de ophef rondom de islamitische kleuterscholen in Wenen (hier) worden nu ook de gewone scholen op de korrel genomen. Een desbetreffende commissie, bestaande uit wetenschappers, onderwijsdeskundigen en leden van de islamitische geloofsgemeenschap (!) is al met haar werk begonnen. Als de beoordeling slecht uitvalt, reiken de consequenties zelfs tot sluiting.

Een concrete aanleiding voor de controle is er niet, maar onlangs waren enkele islamitische scholen wegens verschillende beschuldigingen in het middelpunt van de belangstelling komen te staan. Een keer wegens vermeende ophitsing tegen Joden is schoolboeken, een andere keer omdat conservatieve ouders het muziekonderwijs boycotten.

“De commissie garandeert met haar werkzaamheden dat we duidelijke uniforme en gemeenschappelijke criteria hebben wat kinderen in scholen in Oostenrijk leren”, aldus de minister van Onderwijs Gabriele Heinisch-Hosek (SPÖ). Concreet gaat het daarbij om bijvoorbeeld de pedagogische concepten, de onderwijsmiddelen of het rekening houden met maatschappelijke en geloofskwesties.

Eerste controle in juni

In juni al dient de eerste van de 16 islamscholen in Wenen (in de andere Oostenrijkse deelstaten zijn geen islamitische scholen) onder de loep genomen te worden. De anderen volgen dan na de zomervakantie. De verantwoordelijken kondigen nu al harde consequenties aan: van het verbod op boeken via het ontslag van onderwijzend personeel tot aan het afnemen van het openbaar recht of de sluiting van de school toe.

Bron:
www.krone.at
Door: Doris Vettermann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Oostenrijk, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Nu worden ook de islamscholen in Wenen onderzocht

 1. Cathja zegt:

  Ze kunnen die leugen-tenten beter meteen maar sluiten. Alles wat daar aan de kinderen wordt onderwezen sluit niet aan bij de normen en waarden van het vrije westen. We weten dat de toon in islamscholen volledig anders klinkt dan in westerse scholen, en het zou me niets verbazen als kinderen elke schooldag een beker met ‘gif’ jegens ons zouden moeten leegdrinken!

  Goed dat er een diepgaand onderzoek komt. Moesten ze in ieder niet-moslimland doen. Weet wat de kinderen leren. Weet wat er wordt gezegd door de docenten. De kinderen zijn de toekomst, en als ze op jonge leeftijd volgegoten worden met islam-gif, hoe kunnen ze dan als volwassenen een eerlijke plek in de maatschappij krijgen? Loyaliteit jegens het nieuwe thuisland is hetgeen er met de paplepel moet worden ingegoten.

  Het tegenovergestelde is helaas de realiteit!

  Geliked door 1 persoon

 2. Koos zegt:

  “omdat conservatieve ouders het muziekonderwijs boycotten”
  Verschrikkelijk. En dat in Wenen, de stad van de muziek bij uitstek. Zelfs de Nazi’s hielden enorm van muziek. Moslims zijn 10 keer erger, dat is hiermee bewezen.

  Like

 3. tjonge zegt:

  “en leden van de islamitische geloofsgemeenschap ”
  .
  is natuurlijk om zand in de ogen te strooien !
  hoezo, de slager zijn eigen vlees laten keuren ??

  Like

 4. oud-marinier zegt:

  Even LOS van wat er in boven vernoemde reacties wordt genoemd, maar voor zover ik heb begrepen , dienen openbare scholen als ook privescholen / scholen gerelateerd aan welk geloof dan ook , toch te voldoen aan bepaalde “leerstof” die een leerling/student moet beheersen , ongeacht welke school hij/zij volgt ,( los van het specialisme natuurlijk.) Daar er toch LANDELIJKE -/ CQ STAATEXAMENS worden gehouden , waarvoor leerlingen / studenten behoren te slagen of te zakken . Of ben ik nu gek ? Indien er dus scholen /onderwijs instituten zijn die hier niet aan voldoen / of die anderszins zelfs “kwalijke onzin” doceren , dient zo’n school / instituut met onmiddelijke ingang gesloten te worden daar het onderwijs niveau te laag is . Misschien zelfs niet eens DATGENE doceert wat verplicht is. Hoe kunnen bepaalde islamitische scholen dan uberhaupt een “ERKEND” DIPLOMA UITREIKEN ? Daar bovenop komt dan nog eens dat het betreffende diploma geen enkele waarde heeft . Jammer , maar ik zou zo klaar zijn met die onzin. Niks geen islamitische scholen…..Openbaar onderwijs !!! Daar wordt gedoceerd wat als standaard voor de NLse leerling/student VERPLICHTE STOF is. Haal je het niveau , en slaag je …MOOI …zo niet , mag je nog ’n keer , herkansing . Zak je weer …tja , jammer dan. Blijkbaar toch te hoog gegrepen . Hoe dan ook , op deze wijze voorkomt men dat zgn. mensen met een “titel” van doctor / doctorandus / professor of iets dergelijks gaan lopen klooien die geen enkele waarde heeft. Dit systeem scheidt het kaf van het koren. Vele mensen van alloctone komaf , zullen net zolang blijven zakken voor deze examens zolang zij de NLse taal NIET wensen te leren cq beheersen. door ’t simpele feit , dat ze NIET wensen te integreren en assimileren. Is niet zo moeilijk hoor. Dan blijven je dus 2 mogelijkheden . Accepteren dat je helaas op deze wijze niet verdr kan . (Maar ook daar kan weer iets op gevonden worden , door bijv. overdag werken en ’s avonds / vrije tijd bijscholing cq extra scholing om via een ander traject de benodigde certificaten te verkrijgen dmv studie enz enz. Of , je vertrekt .

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @oud-marinier: 18.20. uur. Laat ze maar ophoepelen, beste oud-marinier. Allemaal als het aan mij ligt. Ik ben de islam, en de moslims, kotsbeu!

   Like

   • oud-marinier zegt:

    Geheel mee eens Tom Hendrix. Waar ik op doelde was het feit dat scholen , ongeacht welke achtergrond (openbaar – Christelijk – Katholiek – Moslim of anderszijds) , moeten voldoen aan bepaalde cq minimale leerstof die behandeld moet worden opdat men een erkend LANDELIJK / WERELDWIJD , diploma ontvangt. Is het niveau van de betreffende school / onderwijs instituut NIET conform dat systeem cq beneden het niveau…jammer dan . DICHT . Licentie om te onderwijzen intrekken . Probleem opgelost. ( Zijn we ook meteen van de “ontkenning” van de holocaust op de Joden af , en andere weerzinwekkende onzin die de islam “leert” , aan haar volgelingen. )

    Like

 5. milaK9 zegt:

  Er moet sowieso meer controle komen op alles wat met de islam te maken heeft.

  Moskee roept op tot moord

  “Het TV-programma ‘Moskeeën achter de sluier’ heeft de tongen losgemaakt in Denemarken. Met een verborgen camera werden een aantal opnamen in de Grimhøj- moskee gemaakt. De uitspraken vanuit het haatpaleis liegen er niet om.”
  http://frontpage.fok.nl/nieuws/735258/1/1/50/moskee-roept-op-tot-moord.html?token=a2ec5389698b6383dbd3e42e053ea6ef&allowcookies=ACCEPTEER+ALLE+COOKIES

  Like

 6. Mirjam zegt:

  Rede is niet besteedt aan de islam, moslims of idioten die dit alles aanhangen. Intelligentie ook niet, omdat ze maar één visie hebben, die hen bovendien is opgelegd.
  En hoe moe we ons ook maken, door niet te snappen, dat ‘zij’ zich niet willen conformeren aan de waarheid: het heeft geen zin en wij zijn zowel geestelijk als lichamelijk de dupe van hun domheid.
  Domheid is voor hun fijn: niet zelf hoeven te denken, maar klakkeloos meegaan in de overheersing van gezond verstand. Ze hebben er ook nog succes mee, omdat er nog dommere in de Westerse samenleving zijn, die ook nog medelijden met ze hebben. Zolang je ze geeft wat ze willen, krijgen ze wat ze willen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s