Welvaartsverlies door toevloed: In Wenen wordt alles duurder

Screenshot_61

(Vertaling: E.J. Bron)

Wenen – Hoezo “verrijking” – in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is het nu als het ware officieel dat de aanhoudende sterke toevloed tot een merkbaar welvaartsverlies leidt. Water, vuilophaaldienst en parkeren worden duurder, terwijl de toevloed tegelijkertijd tot exploderende huren, loondruk en problemen in de gezondheidszorg leidt.

Duits - Zuerst

De cijfers van Statistiek Austria spreken een duidelijke taal: het bruto regionaal product stagneert al jaren. Tegelijkertijd stijgt de bevolking, hoofdzakelijk als gevolg van de toevloed, enorm. De gevolgen worden uitgelegd door de president van de beroepsvereniging industrie, Walter Ruck: “De koek in Wenen blijft dezelfde – er eten echter steeds meer mensen mee.” En meer productiviteit door meer arbeidsplaatsen gaat ook niet – de arbeidsplaatsen voor de toenemende bevolking ontbreken gewoon.

Daarbij komt dat de stad Wenen de kosten voor openbare dienstverlening drastisch verhoogt, wat de duurte eveneens aanwakkert. Zo moet er het komende jaar 3,3% meer betaald worden voor water en de vuilophaaldienst. Ook de kosten voor horecatuinen en kraampjes stijgen aanzienlijk. Alles bij elkaar – toevloed en kostenstijging – is voor de doorsnee-consument in de Oostenrijkse hoofdstad een verwoestende mix. De druk in de ketel neemt toe.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, Groenen, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, Oostenrijk, Overheid, politici, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Welvaartsverlies door toevloed: In Wenen wordt alles duurder

 1. BertG. zegt:

  Dat is toch overal zo?
  Wij betalen overal wat meer voor, zodat zij wat meer gratis kunnen krijgen.
  Niks is gratis, overal moet de rekening van betaald worden en ergens zal het geld toch vandaan moeten komen.
  En als er steeds minder mensen werken, omdat ze het door hebben hoe het werkt, dan zal toch op 1 of andere manier de pot gevuld moeten worden.
  Dus alles wordt duurder.

  Like

 2. Wat een verrijking, wel voor de gelukzoekers. Helaas niet voor de belastingbetalers, daar wordt alles duurder voor. Gek dat er nooit eens gekeken wordt wat die mensen evt. nog op hun bankrek. hebben staan. Wij betalen en daarmee uit. Heel fatsoenlijk zoals Rutte altijd zegt. Ik ga over mijn nek van die vent, zie liever zijn hielen als zijn tenen.

  Like

 3. Claudia M. zegt:

  Het kan niet anders dan dat dit overal in Europa gebeurt. Regelmatig zie je staatjes voorbij komen waarin dat in één oogopslag duidelijk is. Van allerlei import is maar een klein deel aan het werk, de rest teert op de door ons in stand gehouden ruif. Zolang deze stekt; ook hier komt ergens toch een keer de bodem in zicht.

  Like

 4. OphEUffen zegt:

  “Water, vuilophaaldienst en parkeren worden duurder, terwijl de toevloed tegelijkertijd tot exploderende huren, loondruk en problemen in de gezondheidszorg leidt.”

  Hun auto’s rijden op water, men eist asiel zonder papieren maar in bezit van huisvuil uit het moederland, veroorzaken een parkeerinfarct (geen wonder als je auto op water rijdt), een woningmarkt die aan het infuus moet, de onverwarde uitzondering werkt voor een appel en ei, terwijl de rest bij de psychiater loopt met terminale haatklachten ontsproten uit een geimporteerd sprookjesboek. Dat maak ik er uit op ongeveer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s