Immigratie in Europa: Visegrád-groep geeft niet toe aan de eisen van Brussel

screenshot_25

(Vertaling: E.J. Bron)

Tijdens een bijeenkomst afgelopen maandag in Warschau om de immigratiepolitiek van de Europese Unie te bespreken, hebben de ministers van Binnenlandse Zaken van de Visegrád-groep (Polen, Slowakije, Tsjechië en Hongarije) gezamenlijk het door Brussel geprefereerde verplichtende systeem van zogenaamde “vluchtelingencontingenten” afgewezen en in plaats daarvan besloten de migranten buiten de Europese Unie ondersteuning te doen toekomen. Voor dit doel dient een “coördinatiecentrum voor migratiecrises” te worden opgericht.

De Poolse minister van Binnenlandse Zaken, Mariusz Błaszczak, verklaarde dat alle deelnemers het erover eens waren om “de migranten, die voor de oorlog gevlucht zijn en in kampen in Jordanië en Libanon toevlucht gezocht hebben, optimale hulpmogelijkheden te doen toekomen”.

Błaszczak benadrukte onlangs ook dat de V4 het systeem van de hervestiging van vluchtelingen binnen de EU zou afwijzen, “omdat wij twijfelen aan de efficiëntie van het systeem”. “Dit bewijzen de feiten. Van de meer dan 160.000 mensen die overgebracht zouden moeten worden aar de EU-landen, werden tot nu toe slechts 6.000 daadwerkelijk overgebracht”, aldus de minister. Hij voegde er aan toe dat de V4-landen de afsluiting van de EU-buitengrenzen eisen.

De Visegrád-groep stelt zich als één man op tegen het door de EU geplande systeem om vluchtelingen te hervestigen, evenals tegen het geplande boetesysteem dat de landen dient te treffen die de hervestigingscontingenten niet erkennen en geen vluchtelingen willen opnemen. Het EU-plan voorziet in een geldboete van € 250.000,- per vluchteling wanneer een land een jaar lang uitstel eist van de opname van te hervestigen vluchtelingen!

“De EU-politiek zou dusdanig veranderd moeten worden dat we weer de volledige controle over de huidige migratiebewegingen in Europa krijgen en de negatieve effecten van een plotselinge toename van de migratiedruk in de komende jaren te kunnen vermijden”, eiste de Poolse minister van Binnenlandse Zaken.

Het “coördinatiecentrum voor migratiecrises” zal onder leiding van Polen staan, dat dit jaar voorzitter is van de V4.

Aan de bijeenkomst namen ook vertegenwoordigers uit Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië en Slovenië deel.

Een politieke waarnemer uit Frankrijk becommentarieert deze nieuwe ontwikkeling van de V4-politiek als volgt: De landen van Midden-Europa verenigen zich en laten ons de weg naar de toekomst zien, waarbij ze hun bereidheid bevestigen om de competenties van de natiestaten weer naar zich toe te trekken, die van hen afgepakt werden door Brussel.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, Brussel, establishment, EU-critici, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Nationalisme, Patriottisme, Polen, Slowakije, soevereiniteit, Tsjechië, Visegrad-landen, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

15 reacties op Immigratie in Europa: Visegrád-groep geeft niet toe aan de eisen van Brussel

 1. Henk der Niederlander zegt:

  Ook al klinkt het optimistisch, ook de Visegrád-groep is totaal de weg kwijt.

  Het gaat om hele volksstammen gelukzoekers die dus onderhouden moeten worden door de Visegrád-groep

  De anderen de zogenaamde vluchtelingen hebben wij ook geen zak mee te maken want wat is de schuld van Nederland hierin vraag Ik me af.
  Hebben wij ergens een oorlog gestart Ik dacht het niet!!!

  Laat ze hun eigen rotzooi opknappen en in hun eigen sop gaar smoren.
  Van al die oorlogen in de islamitische wereld hebben we niks anders als een hele hoop last en de ellende van die gekken hier geimporteerd

  Dus ook de Visegrád-groep houd een hele grote slag om de arm om later weer met Brussel in gesprek te kunnen blijven met het latere excuus dat Brussel die landen gedwongen heeft om alsnog “asielzoekers op te nemen.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Henk.
   Ik denk toch dat je e.e.a. niet helemaal juist ziet.
   De Visegrad-landen willen niet hele volksstammen onderhouden, maar benadrukken dat de enige juiste politieke weg de bevordering van opvang van vluchtelingen in de regio is.
   Opvang in de regio zal in de eerste plaats het koren van het kaf scheiden.
   Gelukszoekers hebben in de regio namelijk niets te zoeken.
   Nu vermomt 90 % van alles wat naar hier komt zich als vluchteling voor een gratis betaald bestaan in Europa.
   De Visegrad-landen willen dat niet. Spreken zich voor deze politiek ook duidelijk uit en benadrukt dat ze financieel solidair willen zijn in ’n voorstel waaraan alle EU-landen kunnen deelnemen. Wat is daar mis mee…?
   Daarnaast ben ik van mening dat die Visegrad-landen niets liever willen dan een EU waar zij als Balkan-landen op vrije basis handel mee kunnen drijven.
   Dus niet onder de ondemocratische knoet van de EU.

   Geliked door 1 persoon

   • Mirjam zegt:

    Helemaal mee eens, Paul.

    Like

   • Mirjam zegt:

    Als het bovendien zo ver komt dat opvang in de regio wordt geregeld, dan zijn daar nog vele voorwaarden aan verbonden, waardoor het bijna onmogelijk wordt om aan deze voorwaarden te voldoen. Ook dat misbruik wordt dan daarmee afgeschaft. De Visegrád landen hebben geen geld om te verkwisten aan andere landen hun oorlogsvoering en de gevolgen (de vluchtelingen) hiervan. Dat geld hebben ze zelf hard genoeg nodig voor hun eigen volk. Bij dan zal de EU niets meer te vertellen hebben en komen de beslissingen op de hoofden van de landen zelf terecht en die beslissen over het wat, wie en hoe.

    Like

   • Henk der Niederlander zegt:

    Dat bedoel Ik er ook mee.
    De Visegrad landen hebben geen zin in hele volksstammen gelukzoekers.
    De Zogenaamde vluchtelingen willen helemaal niet in die landen verblijven maar ze worden door Brussel gedwongen om ze op te nemen want waar de Dames en Heren “vluchtelingen binnen komen moeten ze zich melden en daar hun procedure’s doorlopen.
    Dus zitten de Visegrad landen opgescheept met die “vluchtelingen”

    Like

 2. Mirjam zegt:

  FANTASTISCH, BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Zo hoort het, lak aan het Brusselse krapuul !!

  Like

 4. ieznogoedh zegt:

  Nog zes jaren EN drie maanden (dankzij die muts van Jette klisma) en dan ga ik West-Europa verlaten en wel op weg naar een land waar weinig, zeer weinig mislims zijn en waar die mislims die er dan toch zijn, precies weten dat als ze vervelend worden, er keihard tegen ze wordt opgetreden.
  Deze vier landen zijn een mogelijkheid.

  Like

 5. Hendrik zegt:

  Weg met de zogenaamde regelmakers uit Brussel. Die zijn nog stommer als hun pantoffels. Niemand wil dat islamitische tuig maar je krijgt ze gewoon door de strot geduwd.

  Like

 6. Lekker je poot stijf houden.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Wanneer jullie kunnen kiezen wie de nieuwe Ministerpresident zal zijn,
  en tussen deze twee fotos zouden kunnen kiezen, wat is jullie keus ?

  Like

 8. Veel verstandige mensen in de VISEGRad

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s