Duitse media niet welkom bij “rechts-populistische” bijeenkomst

screenshot_28

De Duitse publieke zender ARD overweegt naar de rechter te stappen omdat de omroep volgende week niet aanwezig mag zijn bij een conferentie van “rechts-populistische” partijen uit het Europees Parlement.

Programma-directeur Volker Herres noemt de weigering een grove schending van de persvrijheid. “Het is een groot gemis voor ons publiek dat we niet kunnen berichten over deze bijeenkomst, die van groot belang is voor de toekomstige richting van deze politieke stroming.”

nos

De bijeenkomst in Koblenz wordt onder anderen bijgewoond door PVV-leider Geert Wilders en de Franse Marine le Pen van het Front National.

Journalistieke normen

Behalve de ARD zijn ook journalisten van de zakenkrant Handelsblatt, het weekblad Der Spiegel en de kwaliteitskrant Frankfurter Allgemeine Zeitung niet welkom op de conferentie, zegt organisator Marcus Pretzell. Hij is lid van de Europese ENF-fractie en de Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD) in Nordrhein-Westfalen.

Volgens Herres kreeg de ARD geen accreditatie omdat de omroep niet zou hebben voldaan aan “de journalistieke normen in eerdere reportages over de AfD”.

Lees verder>>>
(h/t Mirjam)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", AfD (Alternative für Deutschland), Desinformatie, Hypocrisie, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media. Bookmark de permalink .

23 reacties op Duitse media niet welkom bij “rechts-populistische” bijeenkomst

 1. guusvelraeds zegt:

  “Het is een groot gemis voor ons publiek dat we niet kunnen berichten over deze bijeenkomst, die van groot belang is voor de toekomstige richting van deze politieke stroming.”

  Hij wil natuurlijk zeggen dat het voor hem en de zijnen een groot gemis zal zijn niet meer subtiel hun aversie te kunnen uitdragen voor EU kritische en immigratie kritische partijen. Er wordt het policor een instrument uit handen genomen om het volk hun mening (Meinungsbildung) op te dringen middels manipulatieve berichtgevingen.

  Dat begint al met de konsequente aanduidingen rechts populisten, extrem rechts, Fremdfeindlich, Europa feindlich i.p.v. EU kritisch, Islamofobisch enzovoorts enzovoorts. Ze hebben tientallen jaren ongestoord hun verhaal kunnen bouwen. Hun verhaal geconstrueerd met halve waarheden, sugestieve berichtgevingen, weglating van essentieële feiten en ook keiharde leugens.

  Er komt een ander politiek en maatschappelijk klimaat in Europa en hun linkse duurzaam propaganda imperium komt ten val. Dat is waar de schoen gaat drukken en geloof maar dat ze het weten. Het intervieuw met Mr. Hiddema op L1 was een schoolvoorbeeld. Hierin zag je in elke seconde hoe de intervieuwers uit de hoogte en met een air bouwden aan hun frame, maar Hiddema reed ze keer op keer in de wielen. Dat was geweldige televisie.

  Geliked door 1 persoon

 2. Sabeltand zegt:

  Linkse kranten weren. Dat zou meer moeten gebeuren. Ze gaan maar kwijlen bij Jesse Mohamed Klager.

  Geliked door 2 people

 3. Flo zegt:

  ARD,brengt fake nieuws,en daar zijn er al genoeg van ,miljarden gaan er om in de tv wereld ,in Duitsland ,en dan kan je op je vingers natellen wie ze daar steunen ,de waarheid moet ontkend en verdraaid worden .

  Like

 4. Sjaak zegt:

  Het is wie bij CNN ! Nog hebben ze zich bij Trump binnen geschmokkelt,!
  Bij de volgende persconferentie slaat de deur voor hun neus dicht !
  Het einige wat die willen is de verkiezingen kapot maken !

  Like

 5. Erik zegt:

  Hahaha, heel verstandig van Marcus Pretzell, net als Trump die CNN weigerde een vraag te stellen.
  Geen propaganda voor links die toch maar alles verdraaid om het volk maar weer te strikken in het policor. Net als Pown News uit de vergadering gegooid werdt in Groningen door linkse burgermeester krijgt links nu koekie van eigen deeg. Zal me niks verbazen als sommige giants als CNN, Fankfurter Algemeine en der Spiegel gaan omvallen, hahaha net goed.

  Geliked door 2 people

  • Nemesis zegt:

   Ik geef Pretzell helemaal gelijk. in NL zien jullie maar stukjes van wat ze op tv allemaal op de buis brengen en wat de diverse kranten en tijdschriften zo allemaal bij elkaar schrijven.
   Waarbij ik het tijdschrift Compac (wat ook op de niet genodigden lijst staat) persoonlijk een twijfel geval vind. Zeker is zeker zullen ze gedacht hebben.

   Welke zender je ook gaat bekijken, en het zijn er veel, het is allemaal hetzelfde linkse gelal wat die voortbrengen. Krimi’s die vor jaaaaren allemaal echt spannend waren en het equivalent van de Amerikaanse soaps, zijn nu allemaal en helemaal PC, niet om aan te zien.

   Kijk bijna nooit echt TV, ik heb altijd wel een goed boek erbij. Kijk wel naar de meestal oudere klassiekers, al is het voor de derde keer 😀

   Like

 6. hans zegt:

  HEEL GOED!! Dit volhouden en ze steeds meer uitsluiten. Donald Trump heeft de trend gezet!!
  Persvrijheid, proest! Grootste leugenaars, manipulators en agitators die er zijn.
  Niks meer, nax! Eruit slaan wat mij betreft! En dan feiten omdraaien en zeggen dat wij fake zouden zijn. Gisteren noodgedwongen even gezappt langs alle kanalen op onze TV-zenders, wat een treurigheid. Vervelende nare sportzenders, make-over shows, ruziezoekende verwende partyHOEREN op MTV die je het liefst murw zou slaan, een heus kanaal (TLC) wat de hele dag over bruiloft jurken ouwe-tering-hoert, totaal langdradige talkshows die nergens over gaan met presentatoren die zich zelf op de borst kloppen en zaken juist niet bespreekbaar maakt waardoor het eventueel interessant zou worden. Eindeloze variaties op talentenjachten. Er is niet eens een markt voor.
  Dat RTL echt uit de lucht knallen, wat een kots-middel-kanaal is dat zeg!
  Nieuws wat allemaal bij elkaar gelogen is en openlijk meningen verkondigd die de staat, soros, wapenindustrie en NWO vertegenwoordigd. Nou voormalige SOVJET-TV was enerverender dan dit. WEG ER MEE, wat een bagger!!

  Like

 7. Pietersen zegt:

  Eigen schuld dikke bult. De Duitse media hebben zo veel braaksel uitgestort over de AFD dat ze niet meer te vertrouwen is.

  Like

 8. Pere Duchesne zegt:

  Geweldig ! Een stukje van de afdeling politke correcte censuur loopt nu zelf tegen censuur aan….kredietwaardigheid moet je verdienen denk ik, en niet geloven dat het zwaaien met een perskaart de zeeen scheiden zal…

  Like

 9. Joshua zegt:

  De “reguliere”omroepen graven hun eigen graf door klakkeloos grove leugens van de overheid te spuien.

  Like

 10. dees zegt:

  Pretzell heeft volkomen gelijk met de weigering als hij kan aantonen dat onwaarheden en leugens, moedwillige beschadiging van leden en bestuurders van de ADF gedaan zijn door de ADR en andere nieuwsgaring.

  Like

 11. joga zegt:

  Volkomen terecht. Zij willen slechts aanwezig zijn voor het brengen van NEPNIEUWS (fake-news), zoals we van de MSM (mainstream media) gewend zijn. Maar sinds Trump worden de social media
  (internet) snel de baas, omdat we de eerlijke berichtgeving er snel uit kunnen distilleren en de leugenaars zich over de hele wereld ter schande maken en een snelle dood zullen sterven.

  Like

 12. ieznogoedh zegt:

  Als de ARD in eerdere berichtgevingen zich als een objectieve omroep had getoond, waren ze vast wel uitgenodigd geworden.
  Het getuigt van een verregaande schaamteloosheid om telkens weer leugens te verkondigen en vervolgens te klagen als je bij een bijeenkomst als deze buiten de deur wordt gehouden.

  Like

 13. Fred zegt:

  Ard is terecht niet welkom.
  Als je realistische partijen consequent rechts populistische partijen noemt met alle negatieve verschijnselen ben je een brenger van fake nieuws en hoor je daar niet bij te zijn.
  Het zal overigens een lange weg te gaan zijn voordat de MSN het fake nieuws laat vallen en op een eerlijke manier het nieuws gaat brengen.
  De huidige en hele journalistieke meute dient daarvoor te verdwijnen en compleet vervangen te worden door eerlijkere en rechtschapener mensen.
  Voorlopig zit dat er nog niet in.

  Like

 14. wim zegt:

  Nog nooit gehoord van deze media dat ze het schandalig vonden niet welkom te zijn bij de Bilderberg conferentie. Een bijeenkomst die zelfs mondiale impact heeft…
  Trouwens, det woord persvrijheid mogen die lui van de msm niet meer in de mond nemen. Die Lügenpresse-hoeren weten niet eens meer wat persvrijheid is. Terecht dat ze een Trump-behandeling krijgen.

  Like

 15. kruisridder zegt:

  De AfD, PVV etc. mogen toch uitnodigen wie ze willen? Ook dat is vrijheid van handelen.

  Geliked door 1 persoon

 16. rony stokart zegt:

  Ochgottekes, ochgottekes. Zo een stoute AfD ! Tijd dat Juncker hard optreedt !

  Like

 17. koddebeier zegt:

  Mooi houd deze linkse druiloren maar buiten de deur, ze voegen toch niets toe !!

  Like

 18. Flo zegt:

  Nog even dit, De Frankfurter Allgemeine bracht het nieuws ,massa vergrijp door asielzoekers,verleden jaar in Koln op de voorpagina rechtsonder in een miniem berichtje ,maar een aanslag op een Asielcentrum [Ruit ingegooid]stond reuze groot afgebeeld en nam de rest van de pagina in beslag ,,Kwaliteitskrant ? Me neus .

  Like

 19. D. G. Neree zegt:

  ze bijten op hun tongen van woede. Langzaam wordt hun scepter uit hun handen getrokken. Tot voor kort waren mensen voor promotie en bekendheid aangewezen op kranten, tijdschriften en televisie, maar internet is bezig ze te overvleugelen en te smoren. Het is hun eigen schuld. Ze hebben altijd neergekeken op het net en geweigerd er een nieuw bedrijfsmodel voor te verzinnen. In plaats daarvan hebben ze zichzelf in hun net van nepnieuws en propaganda gevangen gezet en nu plukken ze de bittere vruuchten van hun verraad aan hun eigen journalistieke ethische normen en waarden. Ik kan er geen traan om laten, maar voel alleen maar genoegdoening.

  Like

 20. Jules Vismale zegt:

  De Duitse media, waaronder de ARD, worden inderdaad terecht weggehouden bij de “rechts-populistische” bijeenkomst daar er al teveel linkse media zijn die namelijk de desbetreffende
  “populisten” zoveel mogelijk schade willen berokkenen door hen natuurlijk van “rechts-extremisme” te beschuldigen! Zo had de webmaster in 2016 toch ook een aanbod van nieuwsuur afgewezen uit vrees dat E. J . Bron en alle reageerders daarop als een levensgevaarlijke bende neo-nazi’s, xenofoben, populisten, moslim- en asielzoeker-hatende Nederlanders zou worden “ontmaskerd” en daarna een lastercampagne tegen ons te beginnen?
  Ik weet eigenlijk wat beters waar de ARD iets over in de krant kan zetten: waarom plaatsen ze niet gewoon twee foto’s in de krant waarop afbeeldingen te zien zijn van de grootouders van Adolf Hitler; Johann Georg Hiedler en Maria Anna Schicklgruber, die ze in 2017 op internet hebben geplaatst? Daar is goed op te zien dat Hitlers oma op een hele gewone (huis)vrouw leek en zijn opa (?) bijna op een een geüniformeerde soldaat leek al was Johann Georg (hij leek bijna sprekend op zijn zoon (?) Alois Hitler) een gewone molenaarsknecht!
  Of anders gaat de ARD maar gewoon naar een asielzoekerscentrum in Duitsland vol ondankbare en vernielzuchtige “asielzoekers” die hen zullen uitschelden, bedreigen en willen aftuigen opdat de linkse media eens goed beseft dat wie zijn oude vrienden voor nieuwe wil inruilen hierna van een koude kermis zal thuiskomen!

  Like

 21. Pingback: De val van het mediakartel | E.J. Bron

 22. Mirjam zegt:

  Door Bilderberg te ‘tolereren’ en hun ‘beleid’ over het strikt geheim houden van de bijeenkomst, waardoor de media geweerd wordt, kunnen ze nu niet meer protesteren tegen een volledige uitsluiting van de pers bij deze conferentie. Bij de Bilderberg-bijeenkomst waren diverse regerende staatshoofden en zittende politici aanwezig, waarvan iedereen zich afvroeg wat die in Godsnaam daar te zoeken hadden? Het was namelijk géén officieel staatsbezoek en wordt ook niet als dergelijk beschouwd en daarom zouden ze eigenlijk wettelijk in zulke opstelling niet eens plaats hebben mogen vinden, vanwege belangenverstrengeling en staatsintegriteit en mogelijkheid tot hoog-/landsverraad. Het ‘gemengde’ gezelschap dat er verder nog aan deelnam, waren overvloedig vertegenwoordigd in de vorm van bankiers, exorbitante rijken, hoogopgeleiden academici op allerlei gebieden en niet te vergeten de adel. Als dát niet wettelijk al iemand de ogen open laat gaan, dan heb je geen greintje verstand en hoor je niet op je post. Iedere normale burger had de politiek kunnen vertellen dat zulke bijeenkomsten niet door hun regeringsleiders dienen te worden bijgewoond, maar wederom werd en wordt alles klakkeloos geaccepteerd en als normaal beschouwd. Het is een zaak van integriteit, loyaliteit, moraal, trouw, gezond verstand en eerlijkheid, dat je ‘zoiets’ niet ‘bezoekt’. Maar dat dit nu, in onze tijd, wederom wél gebeurt, is een teken aan de wand. In de geschiedenis is het, zoals we allemaal weten, vaker voorgekomen en dat ook op cruciale momenten in de tijd. En het stomme is dan wel dat ze ook nog verbaasd zijn dat het vertrouwen in de politiek en in de regeringen weg is. Het is gewoon het logische gevolg van hun gedrag en handelen.

  Groot gelijk dat de rechtse partijen en de nieuwe leiders in spe er nu voor gekozen hebben om de leugen en iedereen die erachter staat en het promoot, uit te sluiten. De ARD moet zijn wonden maar likken, net als de rest van de fake media en de leugen afzweren. Dat is een kleine stap in de goede richting.

  De AFD en iedereen van de partijen zou gewoon de hele bijeenkomst zelf kunnen opnemen en dan op de eerlijke media zetten. Zodat de leugenaars geen kans meer hebben om er hún verhaal voor hún doelgroep van te maken. Maar dat mogen de partijen zelf beslissen. Ik zou het wel doen. Eerlijkheid en openheid ten alle tijden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s