Acht goedwillende moslims in Amsterdam

screenshot_14

(Door: Wim van Schaik)

In Amsterdam-West wordt op 2 februari in de protestantse Jeruzalemkerk een expositie geopend over hoe moslims in diverse Europese en Noord-Afrikaanse landen tijdens de Tweede Wereldoorlog hulp hebben geboden aan Joden. De tentoonstelling, ‘Het andere verhaal’, is een initiatief van rabbijn Lody van de Kamp en jongerenwerker Saïd Bensellam. Acht persoonlijke verhalen over “de moed en standvastigheid van moslims tegenover hun Joodse buren”.

Nee, ik ga er niet moeilijk over doen, dat er maar acht hulpverhalen zijn. (Was het zo moeilijk er meer te vinden?) Ik ga ook niet beweren dat hulp van moslims aan Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog een broodje aap verhaal is, zoals die multiculturele hoax die de Marokkanen een heldenrol toeschrijft bij de bevrijding van Europa.

Maar dat de tentoonstelling in de Jeruzalemkerk is bedacht en opgezet door de Engelse organisatie Faith Matters doet mij twijfelen aan de objectiviteit. Faith Matters betekent gewoon Islam Matters. Die organisatie werkt ook voor Tell Mama, dat antimoslimgeweld meet en zich drukker maakt over het relatief weinige geweld tegen moslims dan over terreur door moslims.

De betrokkenheid van rabbijn Van de Kamp geeft ook weinig vertrouwen. We kennen hem van het witwassen van islamitisch antisemitisme en als iemand die de uittocht van Joden uit Europa flauwekul noemt: “Joodse gemeenschappen zijn in beweging, zoals deze altijd in beweging zijn geweest”.  Otto Frank was dus gewoon toe aan een nieuwe uitdaging toen hij met zijn gezin Duitsland verliet.

Over het straatboefje Saïd Bensellam en de goedmenschen van de Jeruzalemkerk met hun dominee Elsbeth Gruteke (“Het probleem ligt niet bij de moslims”) zal ik het niet hebben. Ik wil het erover hebben hoe zo’n tentoonstelling als ‘Het andere verhaal’ de lelijke trekken van de islam weg probeert te moffelen achter een paar feel good stories.

Het doet er namelijk helemaal niet toe of er in de Tweede Wereldoorlog hier en daar moslims zijn geweest die Joden hebben geholpen. Net zo min dat het ertoe doet dat er aardige moslims zijn, vriendelijk voor hun buren en o zo behulpzaam, en ook minder aardige, juist botte moslimburen. En ja, het was dapper van die Joden-helpers. En nog eens ja, daarvoor mogen zij geëerd worden. Voor mijn part met een tentoonstelling. Maar we laten ons toch geen zand in de ogen strooien? Omdat  enkele dappere moslims iets goeds deden, is de islam niet ineens oké.

De islam is ook niet ineens oké en een religie van de vrede, omdat de meeste moslims gewoon rustig en in vrede willen leven. Dat wilde de massa onder Hitler, Stalin, Mao, en Pol Pot ook. Ondertussen vielen er miljoenen slachtoffers. De ‘goedwillende’ meerderheid schikt zich, legt de wreedste systemen niets in de weg of werkt gewild of ongewild mee om de onderdrukking in stand te houden. Daarom heeft het geen zin om aan te komen met de ‘goedwillende’ moslim. Niemand heeft dat beter verwoord dan Brigitte Gabriel. (video)

Sinds 2008 is er in Berlijn een Gedenkstätte voor stille helden waar de levens van in Duitsland ondergedoken Joden en hun helpers worden gedocumenteerd. Tot nu toe zijn zesduizend namen van onderduikers bekend. Niet veel. Maar voor elk individu was het van levensbelang dat er mensen (naar schatting zestigduizend) waren die hun leven waagden. Die mensen verdienen het om herinnerd te worden, omdat zij niet meegingen in een perfide systeem van uitsluiting en moord. Maar geen mens zal na bezoek aan deze Gedenkstätte tot de conclusie komen dat het nazisme wel meeviel. Al is er misschien zelfs een enkele nazi geweest die Joden heeft geholpen.

Laat ik nu zomaar het idee hebben dat het bij ‘Het andere verhaal’ er juist wel om gaat dat de argeloze bezoeker de expositie verlaat met het beeld van de ‘goedwillende’ moslim op het netvlies en tussen de oren de gedachte dat er niets mis is met de islam.

Maar er is wel degelijk heel veel mis met de islam, maar dat is het laatste wat de ‘goedwillende moslims’ zullen toegeven. Zodra er ongemakkelijke vragen gesteld worden, staat de wagen stil en blijkt ook de ‘goedwillende’, misschien zelfs in het Westen geboren moslim, een sharia-lover te zijn die niet veel opheeft met Joden en er een hele reeks minder prettige denkbeelden op nahoudt. Moslims mogen dan in het algemeen  niet naar Europa zijn gekomen om ons continent bewust te islamiseren. Dat neemt niet weg dat de ‘goedwillende’ moslim zeker niet negatief staat tegenover islamisering.

Alle moslims die zich op enige manier verbonden weten met de islam vinden het prima dat de islam zijn stempel steeds sterker op het seculiere Westen drukt. Zij zijn daar zelfs openlijk of stilletjes trots op. Ontlenen er een moslim-zelfbewustzijn aan, dat zich vaak militant manifesteert. Ook ‘goedwillende’ moslims zullen, als het erop aankomt, kiezen voor islam en het Westen waarin zij al jaren verblijven of zelfs opgroeiden, afvallen. Zo gaat dat. Ieder land ter wereld waar moslims een meerderheid werden, is geïslamiseerd.

Wereldvreemde exposities als ‘Het andere verhaal’ laten alleen maar zien hoe westerse autochtonen zonder realiteitsbesef samen met ‘goedwillende’ moslims ervoor zorgen dat de antiwesterse  islamitische ideologie zich steeds brutaler kan manifesteren.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Amsterdam, Barbarisme, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, Geschiedvervalsing, gezond realisme, hersenspoeling, Holocaust, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Joden, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse joden, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, nazisme, Nederland, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

44 reacties op Acht goedwillende moslims in Amsterdam

 1. Sjaak zegt:

  Hoe kun je die tijd en die paar moslims van daarmaals
  met de miljoenen trijteraars van de hedige tijd vergelijken ?

  Like

 2. Pietersen zegt:

  Bedankt voor het gericht doorprikken van deze nep-tentoonstelling die de islam in een mooier plaatje probeert te krijgen en ons in slaap probeert te wiegen.

  Misschien is het ook handig niet te vergeten dat de islam 75 jaar geleden zich nog niet zo als een kwaadaardig gezwel manifesteerde als nu het geval is. Zo’n tentoonstellinkje verandert niets aan het imago van de verdorven islam.

  Faith Matters heeft iets gevonden in het voordeel van de islam (We moeten nog maar zien of het verhaal klopt), een of andere islamiet hier te lande Said Bensallam ‘jongerenwerker’ is hierover ingeseind en heeft de rabbi waarschijnlijk zover weten te manipuleren (ik verwacht ook met subtiele bedreigingen) om hier aandacht aan te geven, en voila de Jeruzalemkerk NB! wordt gekaapt voor een expositie tgv de islam.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ik beweer al tijden niets anders ovr die “goedwillenden, totáál niets anders.
  De kwaadwillenden vergieten het bloed en de goedwillenden dweilen het op.
  Leuker kunnen we het niet maken.

  Geliked door 3 people

 4. De mens heeft vaak de neiging om net zo lang te blijven nuanceren tot de werkelijkheid hem past.

  Geliked door 2 people

 5. Tom zegt:

  1500 jaar christelijke antisemitisme is ook iets wat we niet moeten vergeten hoor. Nazi Duitsland putte kracht uit het bekende boekje van Maarten Luther. De christelijke Nederlandse overheid had er ook weinig problemen mee om de Joden te ontdoen van hun bezit.

  In het christendom wordt, aan de hand van de Bijbel, gesteld dat er een deksel over het Jodendom ligt waardoor zij Jezus niet als hun Messias aan willen nemen (2 Korinthiërs 3 en Romeinen 11). Misschien moeten christenen de hand eens in eigen boezem steken en in gaan zien dat het christendom zelf bij heeft gedragen tot dit deksel.

  Gelukkig zien we de laatste jaren een flinke omslag plaatsvinden binnen het christendom m.b.t. de verstandhouding tussen het christendom en het Jodendom. Persoonlijk moet ik hierbij erg veel denken aan de tekst uit de elfde Romeinenbrief: http://www.statenvertaling.net/bijbel/rome/11.html

  Antisemitisme of, in het geval van de islam, Jodenhaat (islamieten zijn veelal zelf ook semieten) is echter onuitroeibaar. Gelukkig is het christendom tot inkeer gekomen alhoewel veel zogenaamde christelijke landen er een anti Israël agenda op nahouden. Iets wat ook onverenigbaar is met de Bijbel.
  Tot het einde der tijden zal het probleem van Jodenhaat blijven bestaan en de islam heeft hier dus niet alleenrecht op.
  Overigens lees ik op Israëltoday vaak ook warme verhalen over banden tussen Jood en islamiet.

  Schokkend (?) artikel op Brabosh: https://brabosh.com/2014/04/09/pqpct-vzm/

  Like

  • hendrikush zegt:

   Kiezen voor naastenliefde of naastenhaat, dat is het fundamentele verschil tussen christenen en moslims.

   Like

   • Tom zegt:

    Dat is niet zozeer het verschil tussen christenen en moslims maar het verschil tussen het christelijk geloof en de islam.
    Zoals Paulus het pakkend omschrijft: “Waar is dan de roem? Hij is uitgesloten. Door wat wet? Der werken? Neen, maar door de wet des geloofs.” Oftewel: niemand hoeft zich op de borst te slaan en zeker de christenen niet. Het is de genade van God door het Offer van Jezus dat wij gerechtvaardigd mogen worden en niet door onze werken.

    “23 Want zij hebben allen gezondigd, en derven de heerlijkheid Gods;
    24 En worden om niet gerechtvaardigd, uit Zijn genade, door de verlossing, die in Christus Jezus is;”

    Is de islam fout en verderfelijk? Jazeker want het verwerpt het Offer van Jezus en is dus 100% onverenigbaar met het christelijk geloof (anti christ). Is een christen beter dan een islamiet? Absoluut niet. “Gelijk geschreven is: Er is niemand rechtvaardig, ook niet een;”
    Door de genade Gods mogen wij naastenliefde tonen. Niet tot onze eigen roem maar tot roem van Jezus.

    “4 De liefde is lankmoedig, zij is goedertieren; de liefde is niet afgunstig; de liefde handelt niet lichtvaardiglijk, zij is niet opgeblazen;
    5 Zij handelt niet ongeschiktelijk, zij zoekt zichzelve niet, zij wordt niet verbitterd, zij denkt geen kwaad;
    6 Zij verblijdt zich niet in de ongerechtigheid, maar zij verblijdt zich in de waarheid;
    7 Zij bedekt alle dingen, zij gelooft alle dingen, zij hoopt alle dingen, zij verdraagt alle dingen.”

    Kun jij als mens (eventueel als christen) bovenstaande naastenliefde tonen?

    Like

  • reageerbuis zegt:

   De vervangingstheologie stelde dat Gods belofte aan het Joodse volk was overgegaan op de christelijke Kerk, omdat de Joden Christus hadden verworpen en hadden laten vermoorden. Zij waren dus Godsmoordenaars. Dit idee lag ten grondslag aan het kerkelijke antisemitisme en leidde tot Jodenvervolging. Pas met het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) is deze theologie verlaten en is ook het goedevrijdaggebed voor de verdorven Joden (“pro perfidis Iudaeis”) afgeschaft. Buiten de R.K. Kerk wordt deze theologie nog wel aangehangen, onder andere onder Palestijnse christenen.

   Like

 6. Verwarde Man zegt:

  Acht goedwillende, toe maar.
  Zijn we de Kromzwaarddivisies soms vergeten, goedwillend amehoela.

  Geliked door 2 people

 7. hslot4 zegt:

  Nog ffe dan zat er een moslim bij Anne Frank op zolder de boekenkast dicht te houden tijdens een razzia tuurlijk mensen.
  Typisch propaganda bullshit organisatie alleen de titel al faith matters zo uit het cia stalletje van black live matters alles matters tegenwoordig hahahahahaha.

  Geliked door 3 people

 8. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  “het andere verhaal”
  .
  gelukkig hebben we de beelden nog die de vara heel snel van zijn site verwijderde;

  .
  ennuh, dergelijke docu,s zijn ook in de uk gemaakt,opvallend is dat alle undercover operaties in haathutten waar ook ter wereld exact hetzelfde resultaat geven…
  liegen, liegen, takkiya…..

  Like

 9. scheermes zegt:

  DIE hebben VAST en ZEKER de koran nog niet gelezen !! Of waren analfabeet!! DAAR hebben de joden geluk mee gehad !!De moordenaar van theo van gogh was een NORMALE??jongen, TOT hij de koran ging lezen!! Toen hij de koran gelezen had is hij prompt aan het moorden geslagen !! Wij hebben in onze wijken moslims ,die overdreven vriendelijk waren !! Toen zij een verblijfsvergunning hadden ,,spuwden zij op ons!! En zijn mensen verhuisd door de terreur die ze dan uitoefenen!! Het trieste is dat wij voor deze barbaren ook nog alles betalen !! Dit IS binnekort niet meer te betalen !! Het is niet alleen de instroom die miljarden kost, maar ook de moslims die hier al zijn !!Marokanen rond de twintig jaar oud ,rijden in de duurste auto’s!! Nooit een slag werk gedaan !! Het is de taak van de regering om te vragen hoe ze aan die dure spullen komen ,aangezien ze niet werken !! En als ze geen verklaring kunnen geven dan dient de overheid AL die spullen in BESLAG te NEMEN!! En sluit ze net zo lang op, tot dat ze vertellen hoe zij er aan gekomen zijn aan al die dure spullen ,die normale hard werkende mensen ondanks hard werken niet kunnen betalen!! Nederland gaat in de EERSTE plaats KAPOT aan deze regering ,die ALLES maar binnen laten, en voor SINTERKLAAS spelen met ONS geld!! ,En dan vragen zij zich ook nog SCHIJNHEILIG af hoe dit toch allemaal komt!! ZOals de GROTE instroom die dagelijks op ONS afkomt!! En dan komen de smerige uitspraken !!Dit MOET anders; en zo strooien ze de onnozele linkse kiezers zand in de ogen,en blijven ze maar DWIJLEN met de KRAAN open !!Stelletje LANDVERRADERS!!

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Tijdens nazi Duitsland had je ook daar een handvol mensen die onafhankelijk konden denken en uit christelijke plicht of humanistische plicht Joodse mensen in hun huis opnamen. Met name op het Duitse platteland zijn in menig boeren familie Joodse kinderen en ook volwassenen ondergedoken. Dit gegeven zegt echter niets over de nationaal socialistische ideologie uit humaan oogpunt..

  Natuurlijk zijn ook in islamitische landen moslims die hun Joodse buren beschermd hebben door hen te laten onderduiken bij pogroms opgehitst in de moskee. Dat er moslims zijn die onafhankelijk kunnen denken losgekoppeld van de anti semitische opdrachten in koran, soenna en sira zegt natuurlijk niets over de humane kwaliteit van de koran en de islamitische leerstellingen. De islam druipt van het antisemitisme en derhalve druipt ook de islamitische gemeenschap van het antisemitisme. Praat met de eerste de beste moslim over Israël en je weet meteen uit welke hoek de wind waait.

  Met dit soort evenementen willen de organisatoren vaak een doel bereiken dat net even buiten het gezichtsveld ligt maar dat door hun wel degelijk als doel is gesteld. Namelijk het verharmlosen van de islam. Waak dus voor de verborgen agenda van de organisatoren.

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   Sie haben es gewusst.

   Like

   • fleckie zegt:

    Een rabbijn heeft toch OOK …PSYCHOLOGIE…gestudeerd, ( net trouwens als …dominees,…en… katholieke priesters?…..( in welke partij was/ is ….. van de Kamp eigenlijk lid? Nog altijd van het…CDA?………….(typisch dat op het Titel blad..’ONS’ blad , jan.2017v.d.Kath.BOND voor OUDEREN een afbeelding staat van de..NIET- SCHOONHEID van AGT,Waar hij verder in het blad aangeeft dat hij zo veel Respekt etc.voor ( zijn) grootouders etc. blijkt te hebben!

    Like

 11. In z’n huiskamer is de mens een heel ander wezen dan in het vrije veld tussen alle andere mafketels. Daar moet ie wel de passie preken omdat ie anders door de rest wordt gelyncht die zich dan thuis weer moeten verontschuldigen dat ze het moesten, voor de buurt.

  Bij mij in de buurt ging iedereen feitelijk naar de kerk omdat het moest, van de buurt. En het gekke was dat ze in de beslotenheid van de familie of de borrel allemaal hetzelfde zeidfen, voor de buurt. En nog gekker was het toen ik in de stad, bij famielie en kennissen, eens rondvroeg waarom ze naar de kek gingen en geloofden, ze de een na de andere dezelfde smoes hadden: je doet het voor de buurt of voor de buurt en de kinderen. Want als je 60 jaar geleden je kind bij het geloof durfde weg te houden kwamen ook de stenen door de ruiten en had je de meeste kans dat je kind bebloed en zelfs geschend thuiskwam.

  Alleen ‘participatiedruk’ kan dit veroorzaken zodat alleen mensen die toch al schijt hadden aan de buurt, dus dat zou ook zo maar eens met die goede moslims aan de hand geweest kunnen zijn, dat deze mensen gewoon deden wat hun hart hun ingaf. Als ’t al geen nepnieuws is, wat ik persoonlijk eerder denk.

  Daarom zeg ik het nog maar een keer. De kerk, maar dan ook elke kerk, hoe ook genaamd, katholiek maak ik een uitzondering voor vanwege mijn opoe, elke kerk dus buiten het werk en allen maar thuis, achter de deur.

  Stem dus maar op mij en mijn 1e motie zal luiden:

  verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van religiesering doelstelling van beleid is,

  en gaat over tot de orde van de dag.

  Like

  • Met de snelligheid van reaguren komt dit natuurlijk ook weer voor geen meter duidelijk over, dus:
   …dat ze in de beslotenheid van de familie of de borrel allemaal hetzelfde zeidfen, voor de buurt…

   gelieve gaarne duidelijker gelezen te worden als:
   …..dat ze in de beslotenheid van de familie of de borrel allemaal hetzelfde zeiden, namelijk, dat ze naar de kerk gingen of überhaupt in een god geloofden, droegen ze alleen maar uit voor de buurt om te voorkomen dat ze ontslagen werden, stenen door de ruiten gingen, er door de hele hypocriete buurt schande van gesproken werd, ze door de jeugd uitgescholden of op de preekstoel met naam en toenaam voor teringtiefusketter uitgemaakt zouden worden…

   Er waren in die tijd meer lui die angst voor de kerk hadden dan dat ze er in geloofden. Bij de katholieken dan, want van de gristenen heb ik op dat gebied geen informatie, anders dan wat leuke verhalen over (tijdelijk opportunistische deeltijd-) afvalligen. Opoe had ’t trouwens ook niet op die hele zooi en vertrouwde alleen maar in die arme Vrouwe Maria, dah Moeder mih dah keind…

   Geliked door 1 persoon

   • Edjan zegt:

    Breinbrouwsels, klopt voor de vijftiger en begin zestiger jaren in de dorpen. In de grote steden was het eind 50er jaren al voorbij.

    Geliked door 1 persoon

  • Driek zegt:

   Breinbrouwsel zegt: Want als je 60 jaar geleden je kind bij het geloof durfde weg te houden kwamen ook de stenen door de ruiten en had je de meeste kans dat je kind bebloed en zelfs geschonden thuiskwam.

   Welnu, beste Breinbrouwsel. ik kan mij niet herinneren dat zestig jaar geleden de stenen door de ruiten vlogen als je niet ter kerke ging. Is dit niet een beetje overdreven?

   Geliked door 2 people

   • Beste Driek, het verhaal wil natuurlijk ook wat. Maar in het onderhavige geval betrof het een protestantse jongen, van de tegenpartij dus die een heel klein minderheidje was in dat katholieke bolwerk. Dat bloed en geschonden thuiskomen betrof een geschaafde knie vanwege duw- en trekwerk, na wat scheldwerk over en weer, door de kleine kutkinderen die wij in die tijd waren.

    Maar we moesten wel en elk kind deed maar met deze kindergeloofsoorlog mee, bang om buitengesloten te worden of als ketter op de brandstapel te eindigen. Want dat gebeurde er met ketters, met afvalligen, met protestanten en met communisten volgens de herauten van Het Vaticaan die op de preekstoel tijdens de missen en op de scholen tijdens de godsdienstlessen stonden te brallen en te schuimbekken. En omdat de joden Jezus hadden vermoord kregen die doorgaans als eersten een beurt.

    Bij de protestanten, de joden en de moslims is dit soort groepsdwang ook aan de orde. Vandaar mijn stelling dat geloof achter de voordeur thuishoort en alle ideologieën en religies met hun lijsttrekkers, ideologen en politburo’s in de Noordzee.

    Geliked door 1 persoon

   • Edjan zegt:

    Driek. In de grotere steden niet, maar in de kleine steden en dorpen gebeurde dat nog wel eens in de vroege 60er jaren.

    Like

 12. Inderdaad verraderlijk dit soort initiatieven. We worden bedolven onder de enorme leugens…………

  Islam heeft veel meer bijgedragen aan de tweede wereld oorlog voor en met Hitler dan de enkeling die dat niet deed ( zelfs ex- nazis, die na de oorlog met hulp van Islamieten of zelf moslim werden of gewoon onder hun eigen naam op hoge functies hun werk konden blijven doen, niet alleen in het Midden Oosten maar ook Amerika en Duitsland etc) Palestina is met de hulp van de ex Nazis en islamitische Nazi-fans in stand gehouden tot op de dag van vandaag.

  Ik raad u het boek aan Nazis, islamists, and the making of the modern middle east, wat binnenkort ( enkele maanden) in het Nederlands zal verschijnen via de uitgever De Blauwe Tijger.https://www.deblauwetijger.com/

  Like

 13. https://twitter.com/ErnstLissauer/status/822082805639348224 tweet met filmpje uitspraak

  partij DENK: Öztürk (DENK): ‘70.000 Marokkanen hebben in WOII meegevochten om Nederland te bevrijden’
  En daarom moet Nederlandse uitkering in Marokko blijven
  lees verder op TPO: http://politiek.tpo.nl/2017/01/19/ozturk-denk-70-000-marokkanen-tweede-wereldoorlog-nederland-bevrijd/

  Like

  • Er hebben wel degelijk Marokkanen meegevochten in WO II, maar ik denk echter niet zoveel..

   Like

   • BertG. zegt:

    Dat zal vast wel, maar aan welke kant?

    Like

   • Driek zegt:

    Marian van Cranenbroek zegt: Er hebben wel degelijk Marokkanen meegevochten in WO II, maar ik denk echter niet zoveel..

    Ach wel nee, ik heb in 1945 niet een Marokkaan gezien hoor, het waren de Canadezen en de Amerikanen die ons de vrijheid schonken en ons de levensmiddelenpakketten brachten. Ik was erbij, doch ik heb niet een Marokkaan gezien, hoe dat verhaal de wereld in is gekomen is mij een compleet raadsel. Nou ja, misschien was er een enkele verdwaalde islamiet, een verwarde man of zo.

    “partij DENK: Öztürk (DENK): ‘70.000 Marokkanen hebben in WOII meegevochten om Nederland te bevrijden”.

    Die man van DENK, die Öztürk is niet goed bij z’n hoofd.

    Geliked door 1 persoon

   • Er zijn veel oslims die mee hebben gevochten in het leger van Hitler. Wat de Marokkanen in Italie hebbben geflikt weten we allemaal……………..het ging ze niet om principes maar om het geld ( huursoldaatjes) die vervolgens vele verkrachtingen pleegden……..Praat me hier niet van dat er Marokkaanse soldaten zijn geweest die tegen Hitler hebben gevochten en o.a. Nederland hebben helpen bevrijden….hou op met die nonsens.!!

    Like

   • Taljaard zegt:

    @Marian
    Als Franse koloniale troepen onder LeClerq.
    En, eerlijk is eerlijk, dapper gevochten en flink hun mannetje gestaan bij de bevrijding van Frankrijk. Echter nooit verder Noordelijk gekomen dan Belgie.
    En na de oorlog als beesten tekeer gegaan in de Franse bezettingszone van Duitsland.
    Dat dan weer wel.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Er heeft GEEN ÉÉN ÈNKELE Marokkaan meegevochten in WOII om zogenaamd NL te bevrijden!
    Wat wèl gebeurd is, is dat er ’n Franse torpedobootjager voor de Zeeuwse kust werd getorpedeerd door ’n U-Boot en ca 100 mocro’s verdronken zijn.
    De lichamen zijn ’n dag later aan de kust en in de Schelde (op zandplaten) aangespoeld.
    Dat was de enige inspanning die de mocro’s hebben verricht om ons te bevrijden.

    Deze mocro’s kunnen wij gevoegshalve rekenen tot de voorposten van de mocro’s die in de 60-tiger jaren aanspoelden op onze stations als de voorposten van alle mocro’s om ons te terroriseren en te decimeren…!

    Wat wèl gebeurd is, is dat hele regimenten mocro’s door de Fransen zijn ingezet om in Afrika, waar ze toch al woonden, tegen de Duitsers te vechten.

    Duitsland heeft er toen héél véél voor ons opgeruimd.
    Anders hadden die nu van ons ook allemaal pensioen gehad in Marokko…!

    Het is een pure schande dat de NL-overheid de vuile gore leugens heeft bedacht om die mocro’s, die zelfs op Bevrijdingsdagen met onze kransen voetbalden, als lichtend voorbeeld voor ons af te schilderen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Daar zit iets in.
   Ik zou zeggen… als die Türken nou éérst eens zouden beginnen om de moord op 2.000.000.000 Armeniërs te erkennen, en ze daarna allemaal een schadevergoeding
   uit te keren.
   En dat daarna de Marokkaanse overheid éérst eens zou betalen voor alle leed en ellende die de voze vruchten van hun vaders laffe lendenen hier vanaf de zestiger jaren in Nederland hebben veroorzaakt…
   Dat we daarna alsnog definitief zouden moeten besluiten om nóóit meer iets aan die vuile smerige Marokkanen te betalen, omdat het ten eerste gewoon tuig van de richel is!
   En ten tweede, het één helemaal niets met het ànder te maken heeft!!!

   Vervloekte Kümmel-Türk!
   Het wordt tijd dat zijn leugenachtige brutale bek voor eens en altijd het zwijgen wordt opgelegd!

   Like

 14. Joshua zegt:

  Ossekopturk heeft de klok horen luiden maar verder weet deze lamzak niets van de geschiedenis
  af.
  Waar bemoeid deze idioot zich mee wat de mocros wel of niet gedaan hebben, bevrijd al helemaal niet smerige leugenaar!!
  70.000 mocros het zullen er wel 70 geweest zijn want liegen is hun erfrecht.

  Like

 15. Ekster zegt:

  Alleen die naam al… Faith Matters.. ik kan er niets aan doen, maar kan slechts cynisch lachen als ik zoiets lees. De 270 miljoen mensen (overigens een lage schatting) die in de loop der geschiedenis door de mohammedaanse moordenaarsbende zijn afgeslacht, zullen het er mee eens zijn. Al zullen zij er iets anders mee bedoelen dan deze verdwaasde club islam-apologeten. Faith Matters, helemaal mee eens… zeker als je het waagt NIET te geloven… zeker als je als niet-gelovige voor je leven moet vrezen.

  Like

 16. Op 26 mei begon de evacuatie van de geallieerden vanuit het bruggenhoofd van Duinkerken naar Engeland. Hierbij waren verschillende Marokkaanse eenheden betrokken. Velen wisten het vege lijf te redden, maar een aantal moest de vluchtpoging met de dood bekopen. Hun stoffelijke resten spoelden in de weken nadien aan op de kust van België en Nederland.

  In het Zeeuwse Kapelle, op een begraafplaats voor Franse militairen die in Nederland zijn gesneuveld, vonden zij hun laatste rustplaats. Van de 23 geïdentificeerde Franse militairen van Arabische afkomst is van een viertal zeker dat het Marokkanen waren. http://historiek.net/de-marokkaanse-militaire-bijdrage-aan-de-strijd-tegen-nazi-duitsland-1940-1945/20691/

  Verder is dit wel leerzaam: https://en.wikipedia.org/wiki/Marocchinate

  Als je verder overstelpt wil worden door nepnieuws dan even met de goegel zoeken op Marokkanen WO2 en je hebt voor jaren leefplezier.

  Like

  • leefplezier kan ook maar moest eigenlijk leesplezier zijn.

   Like

   • Nog even over onze Marokkaanse bevrijders die nog nooit in levende lijve Holland hebben bezocht. Die zouden dan, omdat ze de geallieerden meegeholpen hebben om Frankrijk te bezetten eigenlijk ereburger van Frankrijk moeten zijn. O, dat zijn ze al. Nou, in Italië hebben ze ook geholpen. Maar ze zullen daar wel geen ereburger worden denk ik. Of die vrouwen toen in Monte en nog wat moeten ’t lekker hebben gevonden.

    Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Zie mijn reactie om 19.22 uur.
   Een en al leugen en bedrog over mocro’s die zogenaamd voor ons hun leven gaven!!!
   Het ergste is dat de Nederlandse Overheid met die leugens over mocro’s (die zogenaamd zo zielig waren en toch zo heldhaftig voor ons hun bloed vergoten zouden hebben…!) de nagedachtenis aan alle Amerikaanse, Engelse, Canadese en Poolse divisies die hier hebben gevochten voor onze bevrijding,m en waarvan zéér vélen hun leven voor ons gaven, heeft besmeurd…!!!

   Geliked door 1 persoon

 17. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ach na de oorlog kon iedereen beweren deel te hebben uitgemaakt van het verzet en velen beweerden dat ze onderduikers hadden gehad, niemand die ze kon tegenspreken en het gaf zo’n goed gevoel. De Joden die afgevoerd waren konden het niet navertellen. En het verzet? Dat was na de oorlog plots honderd keer zo groot als de werkelijkheid.

  Geliked door 2 people

  • Iedereen die een kolenhandeltje had en zijn producten op de rangeerterreinen van de moffen ging jatten was een verzetstrijder. En als ze dan tijdens de diefstal door de beveiliging werden doodgeschoten waren het na de oorlog helden. Ja, er waren ook echte helden die het voor hun medemens allemaal deden, maar die waren dun gezaaid en maakten geen propaganda voor zichzelf. Ik denk dat al die helden die met de leuter uit de broek liepen te beweren dat ze held waren het juist niet waren.

   Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Breinbrouwsels.
    Volkomen mee eens.
    Zo star als de mens is in het volhouden van de onzin die hij/zei van anderen heeft gehoord, zo flexibel is hij/zei als ze horen dat ze ’t alweer bij het verkeerde eind hebben gehad.

    Like

 18. paulzwueste zegt:

  En ik maar denken dat alles waar was wat ik in de kranten las.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s