“Honest Loyalty”: Waarom Comey weg moest

Screenshot_25

Obama en Comey.

(Door: “Manna”)

Inleiding

Gisteren, 8 juni, vond er een hoorzitting plaats van de inlichtingencommissie van de Amerikaanse Senaat inzake de ‘Rusland-connectie’. ‘Kroongetuige’ op deze dag was de voormalige FBI-directeur James Comey. Ik heb met weerzin gekeken naar de livestream, waarin Comey zeker OBJECTIEVE interessante dingen vertelde, maar deze doorspekte met SUBJECTIEVE insinuaties.  Uit zijn eigen verklaringen kan de beste conclusie getrokken worden: Comey is geen man, maar een wezel.

Wat vooraf ging 

James Comey werd in 2013 aangesteld door president Obama. In de daaropvolgende jaren, 2015 en 2016, kreeg Comey publieke bekendheid door met name het Clinton-email schandaal. Hij maakte daar 2 dubieuze bokkensprongen:

2015: ondanks overtuigend bewijs en aangetoonde leugens van Hillary adviseerde hij publiekelijk haar niet te vervolgen. Bill Clinton en Loretta Lynch (toepasselijke naam) hebben dan al met elkaar in het vliegtuig gesproken.

2016: door het vrijgeven van e-mails door WikiLeaks onder druk opnieuw een onderzoek in te stellen in de laatste weken van de verkiezingscampagne om deze een aantal dagen voor de verkiezingsdag af te sluiten.

Overigens zit er een naar geurtje aan de wijze waarop Comey directeur van de FBI is geworden : als officier van justitie liet hij Hillary gaan in het Whitewatergate, ondanks het feit dat ze de rechtsgang belemmerde en bewijs had vernietigd, waarna hij bij de thuisbank (HCBC) van de Clinton Foundation ging werken.

Trump wint

Na de verkiezingsoverwinning van Trump heeft Comey hem 9 keer gesproken. Comey vond het nodig om vanaf de eerste keer een persoonlijk logboek bij te houden, iets wat hij nooit eerder had gedaan. Vanaf dag 1 na de verkiezingen regent het ‘leaks’ vanuit de inlichtingendiensten. Niemand wordt gepakt. Na het ontslag van Comey is zijn eerste actie alles zeggend: hij ‘leaked’ zijn memo’s naar de pers (via derden).

Loyaliteit

Trump is een zakenman. Loyalty is de gouden regel in zijn wereld. In een van de belangrijkste gesprekken tussen Trump en Comey hamert Trump op de loyaliteit en er valt een aantal vervelende stiltes. De mannen zijn elkaar aan het aftasten. Volgens Comey wordt het gesprek toch goed afgesloten met consensus, ‘eerlijke loyaliteit’,  en worden de handen geschud.

Intussen blijven de ‘leaks’ regenen en Comey krijgt maar niet de schuldigen te pakken. Het enige wat niet ‘leaked’ is het feit, zoals senator Marco Rubio terecht opmerkt, dat president Trump geen onderdeel van het FBI- onderzoek uitmaakt. Trump vraagt Comey herhaaldelijk dit publiek te maken, maar Comey gaat hier niet op in, waardoor de Main Stream Media Trump al bijna 10 maanden ongefundeerd en onterecht aanvallen.

Generaal Flynn

In de eerste dagen van de regering Trump komt generaal Flynn in het nauw door ‘leaks’ (u raadt het: niemand wordt gepakt). Hij zou vermeende connecties hebben met Rusland. Trump en Pence gaan direct achter Flynn staan, maar deze blijkt, bewust of onbewust, geen open kaart te hebben gespeeld tegenover Pence. Dit valt onder de noemer loyaliteit, dus Flynn moet weg.

In een later stadium spreken Comey en Trump over generaal Flynn. Zelfs als de banden verbroken zijn, neemt Trump het op voor Flynn en geeft aan (volgens Comey!) dat hij HOOPT dat het onderzoek snel afgesloten wordt. Exact: “I hope you can let this go”. Indien president Trump dit zo gezegd zou hebben, is dit niet één van zijn slimste acties, maar wel één vanuit het hart.

Volgens Comey voelde dit als een opdracht, maar hij zei verder niets, behalve dat hij ook vond dat Flynn een goeie kerel was. Om vervolgens in zijn boekje zijn versie snel op te pennen. Deze versie van Comey’s getuigenis wordt dan ook door Trump tegengesproken (via zijn advocaat), en is in feite het enige dubieuze onderdeel in de gehele verklaring van Comey. Maar voor ‘hopen dat’, zoals senator Jim Risch vroeg aan Comey, is nog nooit iemand veroordeeld…

En laten we overigens niet vergeten dat het Trump’s bevoegdheid was om het onderzoek te doen staken of Flynn te ‘pardonneren’. (zoals bijv. Bush dat ooit  deed toen het hem te heet onder de voeten werd). Hij heeft hier geen gebruik van gemaakt.

Eindconclusie 

Trump heeft geïnsinueerd dat hij tapes van de gesprekken heeft. Comey kon om deze reden geen risico’s nemen met zijn memo’s en getuigenis en moest in ieder geval erg dicht bij de waarheid blijven.

We kunnen daarom concluderen dat Comey dus minimaal 3 keer tegen president Trump gezegd heeft dat hij geen onderdeel uitmaakt van het onderzoek van de ‘Rusland- connectie’ (of een ander onderzoek).  Trump is dus ‘clean’, en heeft zelfs gezegd dat hij het een goede zaak vind als de FBI rotte appels in zijn kabinet vindt.

De opgegeven reden van ontslag kan dubieus zijn, maar president Trump had meerdere signalen (en naar nu blijkt terecht) dat Comey zijn eigen agenda had. Alle Democratische senatoren die zijn reputatie ophemelden, moeten zich de oren van de kop schamen.

Comey heeft (gelukkig?) ook geen loyaliteit naar de Democraten, want tussen neus en lippen legde hij in zijn verklaring een NUKE voor Loretta Lynch door te insinueren dat hij door haar onder druk gezet werd in het Clinton email-schandaal (waarover later meer, want dit krijgt zeker nog een vervolg). De wezel kent het begrip loyaliteit niet, evenmin als normen en waarden.

De eerste kop van het moerasmonster is geveld. Dat vele mogen volgen!

Door:
“Manna”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Donald Trump, Hypocrisie, mainstream-media, Rotzakken, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op “Honest Loyalty”: Waarom Comey weg moest

 1. Jan zegt:

  Judge Jeanine: This Was Not the First Time James Comey Leaked Intel

  At Least 9 of 38 Deep State ‘Leaks’ to Media Outlets Are Linked or Related to James Comey
  Today fired former FBI Director James Comey stated that he leaked data to a Columbia University friend who in turn provided the leaked information to the New York Times. Comey did this even though he stated under oath in the past that he never leaked information to the press.
  ….
  http://www.thegatewaypundit.com/2017/06/draft-at-least-nine-deep-state-leaks-to-far-left-msm-outlets-related-to-james-comey/


  (http://www.investopedia.com/ask/answers/08/whitewater-scandal.asp)

  Despite so many false statements and lies, total and complete vindication…and WOW, Comey is a leaker!

  — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 9, 2017

  Like

 2. Jan zegt:

  Nou de rest van de maffia, zoals Valerie Jarrett die nu de landverraders ziet verdwijnen en meent te moeten opmerken dat Amerika niet meer een baken van hoop is.
  http://www.thegatewaypundit.com/2017/06/obamas-housemate-valerie-jarrett-america-no-longer-beacon-hope/

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan zegt:

  Geschift linkse Rosie O’Donnell geeft geld aan landverraadster Reality Winner die banden heeft met de Taliban en het Witte Huis in brand wilde steken, wat voor haar patriottisme is.

  Rosie O’Donnell Donates $1,000 to NSA Leaker Who Pledged Allegiance to Taliban, Wanted to Burn Down White House

  brave young patriot – https://t.co/MCnQ1U33vF

  — ROSIE (@Rosie) June 7, 2017

  Zeiden de koppensnellers als Robespierre ook tijdens de Franse Revolutie, totdat hij zelf zijn kop verloor

  Like

 4. Jan zegt:

  Comey: I asked friend to leak memo content

  en degene die mede verraad pleegt is onder gedoken:

  Comey’s Leaker Goes Into Hiding After Being Unmasked

  A Columbia University professor from Brooklyn went into hiding Thursday after pal James Comey revealed during his Senate testimony that the man leaked memos detailing the former FBI chief’s conversations with President Trump to the press.

  But Richman had vanished from his Henry Street digs by midday, and family members, friends and neighbors wouldn’t answer doors or phone calls to shed any more light.
  ….
  http://nypost.com/2017/06/08/comeys-columbia-leaker-pal-goes-into-hiding-after-testimony/

  Like

 5. D. G. Neree zegt:

  Pico bello!

  Like

 6. Henk zegt:

  POTUS weet wat hij doet en heeft de fbi baas een opdonder gegeven want
  zo als deze zij voelde hij zich onder druk gezet in dit geval had hij de senaat
  moeten inligten en dat heeft hij niet gedaan hij had het idee dat hij de dienst
  uitmaakte en is toen tegen de wet in material naar de pers gaan brengen .
  Klein zaakje van land veraad ..

  Like

 7. Xavi Andalucia zegt:

  Comey zegt dat hij de memos naar de pers heeft gelekt omdat Trump een tweet had verstuurd waarin sprake zou zijn van tapes. Echter dit is een pertinente leugen van Comey. Het geplaatste artikel verscheen op 11 mei in de New York Tomes en de tweet over tapes is door Trump pas op 12 mei verstuurd.

  Like

 8. FerdinandK zegt:

  Lees in de amerikaanse kranten, dat Comey, toezichthouder was bij de Clinton Foundation.
  Waar of niet waar ?

  Like

 9. Oeps48 zegt:

  Uit dit verhaal blijkt overduidelijk dat Trump voldoende redenen had om aan de loyaliteit van Comey te twijfelen. Comey probeerde van twee walletjes te eten. Hij probeerde zowel Hillary als Donald te dienen. Dat ging dus niet lang goedgaan. Trump heeft hem, mijns inziens, dus terecht de laan uitgestuurd. Omdat Trump ermee heeft gedreigd, dat hij tapes heeft van alle gesprekken,Moet Comey wel voorzichtig zijn en niet al teveel liegen. Dat is niet zo’n goeie zaak als je onder ede de waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid moet vertellen. Hij weet immers niet of Trump wel of geen tapes heeft.

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  In de Nederlandse “kwaliteitskranten” is het relatief stil na de hoorzitting van Comey. Niet meteen voorpagina nieuws. Wat zullen ze gehoopt hebben. Helaas voor de schlemielen van NRC, Volkskrant en aanverwanten. Voorlopig dus nog geen Trump impeachment. Hun verlies doet nog steeds pijn. Wat waren ze gisteren verheugd over de inloop van de anti semiet Corbyn op May bij de exit polls in Groot Brittannië.

  Geliked door 1 persoon

 11. kruisridder zegt:

  Ooit werden ze voor landverraad en lekken gefusilleerd….

  Like

 12. Jan zegt:

  Top Judicial Watch Investigator: Comey’s house should be raided by U.S. marshals. pic.twitter.com/mKJqWvM2rd

  — Josh Caplan (@joshdcaplan) June 10, 2017

  Like

 13. Jan zegt:

  Trump zet New York Times pers op de achterste rij na bekentenis van Comey


  On Friday President Trump held a joint press conference with the leader of Romania.
  The New York Times was placed in the last row.

  The White House has put the New York Times in the last row at today’s joint press conference with Trump and Romania’s president pic.twitter.com/ChFGMDpGti

  — Gabby Morrongiello (@gabriellahope_) June 9, 2017

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/06/photo-trump-puts-ny-times-last-row-press-conference-romanian-leader/

  Like

 14. Jan zegt:

  Slinks krijgt het blijkbaar benauwd want Dianne Feinsten, aka, Frankenstein, zegt nu dat Loretta Lynch Comey heeft gechanteerd om Hillary Clinton tijdens de verkiezingen in bescherming te nemen
  http://thehill.com/homenews/sunday-talk-shows/337323-dem-we-need-investigate-whether-lynch-gave-cover-to-clinton

  Like

 15. Jan zegt:

  Wie Reality Winner is

  Like

 16. Pingback: Meet Loretta Lynch: De tweede dominosteen na J. Edgar Comey | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s