Malmö: kooi moet kioskmedewerkers tegen criminelen beschermen

Screenshot_108

(Vertaling: E.J. Bron)

In de Zweedse stad Malmö is sprake van veel geweld. Daarom heeft de eigenaar van een kiosk drastische maatregelen genomen om zijn medewerkers te beschermen. De zaak werd onlangs voorzien van een stalen kooi (zie foto´s onder de link naar het originele artikel).

Freie Zeiten

Na zes roofovervallen deze zomer, allemaal gepleegd door donker getinte immigranten, zijn de werknemers van een kleine kiosk in het stadsdeel Seved in Malmö het zat.

Om het personeel te beschermen, heeft de chef een stalen kooi om zijn zaak laten plaatsen.

“Freie Zeiten” heeft gesproken met Jens, die in de zaak werkt en wiens leven wordt bepaald door doodsbedreigingen.

“Voor de overvallen was het leuk om naar het werk te gaan. Maar na de eerste overval werd ik heel voorzichtig. Je denkt constant: wanneer is de volgende keer?”, zegt Jens.

Er waren nog vijf andere overvallen, waarvan drie bewapend, voor nodig totdat er een constructie werd gemaakt, die je “diversiteit-kooi” kunt noemen.

“De politie doet helemaal niets. Eén keer heb ik de rover tot zijn woning achtervolgd. Ik heb zijn gezicht gezien en kon hem goed omschrijven tegenover de politie. Hij was 1.90 meter lang en Somaliër. Desondanks is er niets gebeurd”, vertelt Jens.

“Seved is net Chicago. Hier gelden andere wetten”, zegt hij verder.

Jens omschrijft de kooi als enig alternatief, omdat de werknemers zichzelf niet zouden mogen verdedigen. “We hebben alles geprobeerd. Niets hielp. Camera, alarm, legale wapens, messen. Je mag het mes natuurlijk pas gebruiken als je wordt neergestoken. Dat is compleet absurd: je moet blijven staan en wachten tot iemand je neersteekt”, zegt hij.

Wat zeggen de klanten als ze binnenkomen en de kooi zien?

“Ze vragen of dat echt nodig is. ´Ja´, antwoord ik daarop. Dan worden ze woedend dat het zo onveilig geworden is in Malmö. Iedere buurtbewoner weet wat zich hier afspeelt”, zegt Jens.

Voordat de kooi gebouwd werd, heeft Jens in zijn wanhoop een machete en een knuppel gekocht ter afschrikking van de rovers.

“Het is compleet ziek. Je moet je bewapenen om veilig een kleine zaak te kunnen runnen”, zegt hij.

Bron:
www.freiezeiten.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

23 reacties op Malmö: kooi moet kioskmedewerkers tegen criminelen beschermen

 1. Sjaak zegt:

  Eerst moeten er een paar duizend doden vallen,
  voordat we beginnen terug te schieten !
  Overal is het balen,
  waar de wetten falen !

  Geliked door 1 persoon

 2. tippelaar zegt:

  dat staat nederland ook te wachten

  Geliked door 1 persoon

 3. Karen zegt:

  Verstandig maar natuurlijk ziek en dieptriest dat dit nodig is. Ik hoop wel dat dat er kogelvrijglas tussen de spijlen zit. Wat begint zo’n arme medewerker anders tegen een kogel of pepperspray? Zou namelijk best kunnen dat die kooi zo frustrerend is voor de potentiële overvaller dat hij dat gaat gebruiken. Via de link kwam ik op nog een ziekmakend artikel: hoogzwangere (7maanden) vrouw urenlang op beestachtige wijze verkracht door een, jawel, Marokkaanse asielzoeker. En niet alleen in Nederland hebben ze blijkbaar van die fantastische rechters want ook deze Marokkaan kwam er daar met een lichte straf vanaf. Misschien moet ik het anders zien en blij zijn dat hij gestraft werd want voor het zelfde geld waren ze weer op de proppen gekomen met het excuus dat die verkrachter het nee van het slachtoffer niet begreep en dat hij er dus vanuit ging dat zij dit ook graag wilde. Voor dit soort walgelijke lui zou herinvoering van de doodstraf nog niet zo gek zijn.

  Geliked door 4 people

 4. Pietersen zegt:

  Op dezelfde pagina in de rechterkolom allemaal sexuele aanvallen door asielzoekers bijv. een meisje van 3 in het zwembad. Ja, al dat tuig doet graag de profeet na.http://www.freiezeiten.net/malmoe-kaefig-soll-kioskmitarbeiter-vor-kriminellen-schuetzen

  Geliked door 1 persoon

 5. Astrid zegt:

  Tja, de gekkies lopen vrij rond en wij leven in kooien…..

  Geliked door 1 persoon

 6. Japio zegt:

  Echt een verrijking die moslims met hun vredelievende cultuur. Het is stuitend hoe een linkse regering de veiligheid en leefbaarheid in hun land totaal om zeep helpen door massa immigratie. Zo een regering moet gezien en behandeld worden als oorlogsmisdadigers. Rutte en zijn “partners in crime” moeten ook op de hoogte zijn van die toestanden in Zweden. Zij moeten lering trekken daaruit en zorgen dat Nederland niet hetzelfde overkomt. Maar dat ligt niet in de lijn der verwachtingen en Nederland zal als we als burgers niet ingrijpen, het zelfde lot beschoren zijn.

  Geliked door 2 people

 7. Cathja zegt:

  Inderdaad, het is ziek als je jezelf op deze manier moet beschermen en verdedigen! Er is maar één schuldige, de HOOFDSCHULDIGE (!), en dat is de Zweedse overheid! ZIJ hebben het toegelaten en goedgevonden dat er zich zoveel onberekenbare, onbetrouwbare en misdadige vreemdelingen in het land mochten vestigen.
  De bevolking is het slachtoffer, en het ziet er naar uit dat de overheid het wel best vindt. Er wordt niet of nauwelijks tegen die misdadigers opgetreden, en ze worden al helemáál niet uitgezet.

  Schandalig gewoon!

  Geliked door 2 people

 8. Claudia M. zegt:

  Het beste zou zijn doodschieten en laten verdwijnen. Moet je wel van die camera’s af, maar dat is niet erg, die hadden en toch al geen nut.

  Geliked door 2 people

 9. ReaGluurder zegt:

  Met dank aan de Zweedse Landverraders! Wordt tijd dat zo’n Lullo het zelf aan den lijve ondervindt.

  Geliked door 2 people

 10. Witte raaf zegt:

  Verborgen agenda van de eurogroep ontmaskerd. Wat de Europese elite doet is nog extremer dan je denkt

  Geliked door 2 people

 11. Elisah zegt:

  Ik ben bang dat we binnenkort allemaal zo moeten leven.

  Geliked door 2 people

 12. boorzalf zegt:

  Een hond doet wonderen, goed alternatief voor tralies.

  Geliked door 1 persoon

 13. boorzalf zegt:

  Nou, vooruit dan, nog 1 met een leuk muziekje er bij.

  Like

 14. BigLJohn zegt:

  De omgekeerde wereld. De goedwillende burger moet zich opsluiten in een kooi, terwijl de allochtone misdadiger vrij rond kan lopen, en kan doen en laten wat hij wil. Op den duur zal deze noodoplossing ook niet meer werken, en zullen alle Zweden, op de manier zoals bij Theo van Gogh, afgeslacht gaan worden door die Allah mannen !

  Geliked door 1 persoon

 15. Terex zegt:

  Ik woon zelf in de Caribbean en daar zie je alles in de tralies. Winkels, woonhuizen en noem maar op en veel beveiliging aan de deur en ook met wapens.
  Heb mijn familie in Nederland onlangs gezegd dat als het zo doorgaat dat binnen een jaar of 5 tot 10 je daar ook alles in de tralies moet zetten.

  Geliked door 2 people

 16. Marian zegt:

  De omgekeerde wereld, door zelf maar in een kooi te kruipen.

  Geliked door 1 persoon

 17. Theresa Geissler zegt:

  Iedere buurtbewoner weet, wat zich afpeelt, maar hoeveel stemmen er bijvoorbeeld op de SD?
  Laat ook maar: Niet genoeg in elk geval.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s