De stille islamitische “herovering” van Spanje

Screenshot_111

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Spanje stond altijd al helemaal bovenaan op de islamitische veroveringslijst van de wereld. Van Osama bin Laden tot Abu Bakr al-Baghdadi, voor alle islamitische leiders was de bezetting van Spanje van bijzonder belang. Per slot van rekening waren zij ooit, na hun bloedige veroveringsveldtocht door Europa van 711 tot 1492, de heersers over “Al-Andalus”.

journalistenwatch

De moderne veroveraars staan behalve terreur nog andere middelen ter beschikking om land te veroveren. Het is een stille, door het publiek onopgemerkte veldtocht door culturele centra, mega-moskeeën, missionering en financiële investeringen.

Al in 1981 stelde de “New York Times” vast: “De Arabieren zijn terug in Spanje. Ze gebruiken hun oliedollars om het land, dat hun voorouders met het zwaard hadden veroverd, terug te kopen.”

Volgens de Saoedische prins Fahd, die regelmatig in het zuiden van het land recreëerde, kwamen eind jaren-80 de Koeweiti om te zoeken naar zakelijke samenwerking en goede investeringsmogelijkheden. Ze investeerden meer dan $ 5 miljard in de Spaanse industrie en bouwden twee hoge kantoorgebouwen, de zogenaamde “Puerta de Europa” (Poort naar Europa), die sindsdien de skyline van Madrid beheersen.

In Marbella, slechts enkele meters verwijderd van de Koning Fahd moskee, staat het Alanda Hotel, dat erom bekend staat bijzonder islamvriendelijk te zijn. Het is het eerste hotel in Spanje met een hall certificaat.

In 2011 kocht de International Petroleum Investment Company, die door de Emiraten van Abu Dhabi gecontroleerd wordt, Cepsa, de op één na grootste Spaanse firma in de oliesector.

Daarna volgende de Arabische monarchieën, die in Spanje investeerden. Veel symbolische gebouwen in Madrid en Barcelona – niet te vergeten aan de Costa del Sol – zijn nu in bezit van Arabische investeringsondernemingen. Van het Santiago Bernabeu stadion in Madrid inclusief de daarbij behorende voetbalclub Real Madrid tot het W Hotel in Barcelona, ook bekend onder de naam “Het zeil” vanwege zijn ongebruikelijke architectuur, dat in 2013 door de wereldwijd opererende onroerend goed onderneming “Qatari Diar” voor € 200 miljoen werd gekocht.

Ondertussen werkt de Spaanse regering ijverig en intensief met Saoedi-Arabië samen. In januari verkondigde koning Felipe VI dat Spanje de economische handelsbetrekkingen en investeringen met het islamitische koninkrijk Saoedi-Arabië verder zou uitbreiden. Het gaat om miljoenen en miljarden bedragen.

Op dit moment onderhandelen Spanje en Qatar over een miljard dollar, die Qatar moeten helpen in Latijns Amerika te investeren. Voor de Arabische golfstaten is Spanje een hotspot voor investeringen uit de Arabische wereld.

Ook het islamitische bevolkingsaandeel in Spanje neemt onophoudelijk toe. In 1990 woonden er slechts 100.000 moslims in Spanje, in 2010 waren dat er al 1,5 miljoen en dit jaar zullen dat er twee miljoen zijn. Een stijging van 1900% in slechts 27 jaar.

Er staan nu 1200 moskeeën in het land, de meesten gefinancierd door Saoedi-Arabië. In 1985 werd in Madrid de grootste moskee in Europa geopend. Alleen al in het stedelijk gebied Madrid staan inmiddels 112 moskeeën en islamitische “cultuurcentra”.

Ook andere islamitische regimes, zoals dat van Iran, is het gelukt om vaste voet te krijgen in Spanje. Zo zou de linkse partij “Podemos” geld uit Teheran gekregen hebben.

Volgens de Spaanse krant ABC zouden er inmiddels 800 moskeeën buiten controle zijn. Het dagblad “La Razon” beklaagt dat de financiële ondersteuning uit landen als Qatar zou bijdragen aan de islamisering van het land. Saoedi-Arabië en Iran exploiteren in Spanje eigen tv-zenders, zoals “Córdoba TV”.

De islamitische wereld werkt ijverig aan zijn doel om het verloren kalifaat Spanje weer op te bouwen. De enen verbreiden angst en verschrikking met bommen en aanslagen, de anderen met geld en propaganda. Zoals het er naar uitziet, zullen ze succesvol zijn.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Al Andalus", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", corruptie, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Graaien, Historie, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Taqiyya, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op De stille islamitische “herovering” van Spanje

 1. Thoth zegt:

  De Egyptische islamitische theoloog Sheikh Ayman Khamis verscheen onlangs op tv om even duidelijk te maken wat zijn toekomstplannen zijn voor Spanje. Waar onlangs dus die vreselijke aanslag plaatsvond.

  “Al-Andalus is net als Palestina. We zullen onze landen nooit vergeten. We zeggen tegen het Westen: we zullen onze landen nooit vergeten. We zullen het terugveroveren op jullie omdat het bezet land is. Al-Andalus is bezet door de Spanjaarden, net zoals Palestina bezet is door de joden.”

  zie video op : http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/08/egyptische-islamitische-theoloog-wij-moslims-gaan-spanje-heroveren/

  Voor hem het volgende :

  Like

 2. Peter zegt:

  Dit is zeer schokkend.
  De islam sluipt ,als een kankercel in een lichaam, Spanje in.
  Men staat erbij en kijkt erna.

  Geliked door 2 people

 3. Rensk. zegt:

  Eigenlijk hetzelfde als iemand een narcist aan de kant zet. Ze vergeten het nooit en te nimmer en zullen altijd een weg zoeken het betaald te zetten.Zelfs als het jaren en jaren later is. Ze vergeten nooit. De haat zit ingebakken en zal nooit verdwijnen Hetzelfde zie je nu gebeuren bij de arabieren. Het is een zwaar narcistisch volk en kinderen worden ook narcistisch opgevoed. Je ziet: ze vergeten nooit van generatie op generatie. Naar vervelend en zeer onaangenaam volk en vooral: NOOIT TE VERTROUWEN.

  Geliked door 1 persoon

 4. Charles Martel zegt:

  Ik steun de Catalanen 100%, maar de volgende “onafhandelijke” staat in Spanje zal al-Andalus zijn: eens van de islam altijd van de islam (hoewel de naam Andalus afgeleid is van Vandalus, de Vandalen die het gebied, evenals Noord-Afrika, veroverden op de Romeinen toen er nog geen islamieten waren). Maar dat heeft allemaal een belang, alles is van krijgsgodin allaat!

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Enkele jaren geleden had ISIS al verklaard dat voor het jaar 2020 Spanje door de Islam overgenomen zou zijn. Het lukt nu niet meer direct door invasietroepen van ISIS, omdat ISIS vandaag de dag sterk afgezwakt is. ISIS Plan A is dus mislukt. Maar door de verkeerde keuzes van de Spaanse overheid zal het via een andere weg, hier boven in het stukje beschreven, wel doorgang gaan vinden. Ook moet men rekening gaan houden met ISIS groepjes die nog grote aanslagen kunnen gaan plegen. Houd dat jaartal in de gaten, 2020. Eigenlijk zou het al VOOR 2020 gepiept zijn ! Het kunnen er enkele jaartjes meer gaan worden vanwege plan B. We zullen het gaan meemaken !

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  Met dank aan het heringevoerd Spaanse koningshuis, de EU en het Vaticaan. Vooralsnog moeten er meerdere schuldigen aan te wijzen zijn. Wie? Doe uw best.

  Like

 7. Marian zegt:

  Is de islam wel ooit uit Spanje geweest. Veel van de Mooren is nog aanwezig. Ze komen in een gespreid bedje.

  Like

 8. scherpschutter zegt:

  In de prachtigste moskee van spanje, de Alhambra, hoeft de kalief alleen nog mAr zijn spulletjes neer te zetten, de rest staat er al. tuin keurig op orde. Alles ok.

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  Gelukkig kan het in Spanje, wat de islam betreft ook anders zoals ik in een bepaald artikel las na de aanslagen van de radicale moslims:

  Veel Spaanse moslims hebben het, na de vreselijke aanslagen van moslimterroristen op 17 augustus 2017, erg zwaar te verduren in Spanje. Ook de islamitische gebouwen in het land moeten het ontgelden. Ten minste vier moskeeën in Granada, Fuenlabrada, Logroño en Sevilla hebben de afgelopen dagen melding gemaakt van vernielingen en aanvallen.
  De daders van de aanslagen waren jihadisten en dus viert moslimhaat hoogtij in Spanje.
  Zo werden in Sevilla de muren van de belangrijkste moskee beklad met haatteksten tegen de islam en in Granada zorgden leden van de rechts radicale organisatie Hogar Social met rookbommen en vuurpijlen voor flinke overlast bij een moskee.

  Ook worden volgens het Spaanse Burgerplatform tegen Islamofobie steeds meer moslims op internet verbaal – en op straat fysiek – aangevallen, meldt El Pais (al was dat natuurlijk ook allang te verwachtewn omdat veel mensen het niet meer pikken dat, als het om deze uitvreters gaat, zij goed met kwaad belonen!)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s