Tsjechië stemt – ook hier staan de eurosceptici bovenaan

Screenshot_14

De gedoodverfde nieuwe, euro-kritische, Tsjechische minister-president, Andrej Babiš.

(Vertaling: E.J. Bron)

Komend weekend vinden er in Tsjechië parlementsverkiezingen plaats. Tot ontzetting van Brussel lijkt zich ook hier een duidelijke winst voor de eurosceptici af te tekenen.

journalistenwatch

Volgens prognoses gaat de beweging “Actie van Ontevreden burgers” (ANO) aan de leiding. Zij haalt met haar topkandidaat, de miljardair Andrej Babiš, in de laatste peilingen 25% van de stemmen.

Andrej Babiš heeft zich de bestrijding van de corruptie in het vaandel geschreven en stelt zich tegen de “inmenging”van de EU in de Tsjechische Republiek op. Het gaat goed met de Tsjechische economie. Met een voorspelde groei van 3,1% in 2017 behoort het land tot de meest dynamische economieën van Europa. Het werkloosheidspercentage bedraagt dit en volgend jaar naar het zich laat aanzien maar 2,9%.

Als Andrej Babiš de volgende minister-president van Tsjechië wordt, betekent dat voor Brussel nóg een eurosceptisch land, dat de inspanningen van de eurocraten om Europa de schijn van eenheid te geven, torpedeert.

Euro – nee, bedankt!

Het zou de druk op de EU kunnen verhogen om een “Europa” van twee snelheden te creëren, waarmee Andrej Babiš geen probleem zou hebben, zoals hij in het verleden benadrukte.

De miljardair Babiš wijst de invoering van de euro af. Met de toetreding tot de EU is Tsjechië weliswaar de verplichting aangegaan om de munt over te nemen, maar het land is sceptisch en stelt de invoering steeds opnieuw uit. Als volgende termijn heeft de huidige regering het jaar 2020 genoemd. Dat zou onder een nieuwe euro-kritische minister-president wel eens moeilijker kunnen worden.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EU-critici, euro, Europa, EUSSR, gezond realisme, Patriottisme, soevereiniteit, Tsjechië, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

13 reacties op Tsjechië stemt – ook hier staan de eurosceptici bovenaan

 1. Anton Haksteeg zegt:

  Ik bid en hoop dat ook hier de eurosceptici winnen. Er kan geen duidelijker signaal aan die mislukkelingen in Brussel gegeven worden dan dat. Europa vrij van moslims, het is geen religie maar terrorisme er is geen godsdienst die de dood van anders denkenden eist is dat nog niet doorgedrongen tot de door alcohol benevelde breinen in Brussel?

  Like

 2. Cynicus zegt:

  De Tjechen zijn al langer wakker. Die kennen een soort EUSSR al langer

  Like

 3. MF zegt:

  Waarom is Brussel ontzet? We waren toch allemaal democraat?j

  Like

 4. Rensk. zegt:

  Mooi, maar hoezo is Brussel ontzet? Volgens mij hebben ze een meters dikke betonnen plaat voor de kop. Net als Dolf Jansen, die weer irritant zit te lullen. Die was redelijk woest over de aanslag, die een moslim hier in Nederland wilde plegen. Jarenlang heeft ie zn muil opengetrokken dat iedereen hierheen moet kunnen komen en nou moet ie zn muil dicht houden vind ik nu meneer ontzet is dat een moslim liefst Hollanders wil doden. Raar links kloteventje. Heb ik al vanaf het begin gezegd. Dat de lui die het luidste roepen dat de wereld van iedereen is het meest gaan gillen wannneer het fout gaat.

  Like

 5. fleckie zegt:

  Om 12.15u op ..ARTE: ..(t.t.315) ..RE: DER..TSCHECHISCHE..TRUMP,Reportage (DLD. 2017′ 30 Min.)…..ANDREJ BABIS und der Storchennest-Fall……Wird EUROPA bald von Grossunternehmen und Multimillionaren a la Trump regiert? ..Zumindest in ..TSCHECHIEN konnte es schon im Herbst dazu kommen. Andrej Babis ,zweitreichster Mann Tsjechiëns ,Global agierender Unternehmer und mehr als drei Jahre lang Finanzminister.. auf der Prager Burg,will neuer Ministerptesident Tschechien werden<<<<<<

  Like

 6. Jan zegt:

  Wat illegalen ook doen: bossen in brand steken

  5x uitgezette illegaal stak bossen in brand in Californië maar werd tevens beschermd door de staat, want illegalen zijn zielig.

  ICE Confirms Arsonist Behind California Fires Is 5-Time Deported Illegal Alien  Jesus Fabian Gonzalez was arrested several times but ICE was never notified because he was arrested in a sanctuary county.

  U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE) Acting Director Tom Homan confirmed on Thursday that a man arrested in connection with setting a fire in Sonoma County Wine Country is an illegal alien from Mexico who has been twice returned to his “home country.”

  Sonoma County is considered a sanctuary jurisdiction and does not fully cooperate with federal immigration officials.

  Several officials suspected this week that Mexican cartels may have been behind the California fires after several pot farms were burned to the ground.
  http://www.thegatewaypundit.com/2017/10/ice-confirms-arsonist-behind-california-fires-5-time-deported-illegal-alien/

  Verbrande huizen, dieren, voor miljarden schade, linksvolk interesseert het niets, de illegaal is heilig

  Like

 7. Wolf zegt:

  Prachtig ,WEER een land erbij die zich tegen het links en islam knuffelende uit subsidie drankorgels bestaande EU gedrocht keert! P.s. Wie o wie weet een link naar de officiële uitslag die gisteren zou komen nadat ook alle per post stemmende Oostenrijkers formulieren geteld waren???? Het wordt door de linkse MSM doodgezwegen. Staat de FPÖ nou WEL of NIET op de 2e plaats net als onze PVV???? Nergens valt de uitslag te achterhalen.

  Like

  • Wolf zegt:

   Opgelost. De uitslag opgezocht in Der Wiener Zeitung. De FPÖ staat door de brief stemmers nipt onder de rooie SPÖ .Net als met de Presidentsverkiezingen lijkt het erop dat GÜTmenschen via brief stemmen kunnen winnen. OPLICHTERIJ!!! Verdulleme die GrÜNEN zijn totaal weggevaagd uit het parlement in Oostenrijk en toch een GRÜNE President ????????? Het klinkt als fraude.

   Like

 8. Jean zegt:

  Ook wij westerse Europeanen hebben het gehad met die EU zwijnenstal die decadent ligt te parasiteren en ondertussen onze westerse samenleving ligt te vernietigen door de import van achterlijke perverse gewelddadige barbaren verziekt met de grootste smeerlapperij in de laatste 1400 jaren nl. de islam.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Chapeau Tsjechië !!! Ban de EU dictators !! Liever vrij en arm dan “rijk” en EU slaaf !

  Like

 10. Pingback: Duidelijke ruk naar rechts bij de Tsjechische parlementsverkiezingen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s