Europa 2018: Probleemgevallen voor Israël en de Joden

Screenshot_181

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Om in 2018 de ontwikkelingen te volgen, is het behulpzaam een gedeeltelijke inventaris over een serie belangrijke problemen voor Israël en de Joden in West-Europese landen en de Europese Unie uit te voeren.

Een beslissend probleem blijft de wijdverbreide demonisering van Israël. Peilingen in negen landen vertellen ons iets over het hoge percentage van hun bevolking, dat met uitspraken zoals “Wat de staat Israël tegenwoordig de Palestijnen aandoet, is in principe niets anders als hetgeen de nazi´s in het Derde Rijk met de Joden deden” en “Israël voert een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen”. Statistieken tonen aan dat in deze landen minstens 38% van de bevolking het met zulke uitspraken eens is. In Polen is dit percentage met 63% het hoogst.

Deze “gevoelens” van Europese burgers zeggen ons niets over Israël en zijn handelen. Ze wijzen echter op extreem anti-Israëlische eenzijdigheid in een serie landen. Wat betreft Duitsland bestaan er zeven peilingen over deze opvattingen, die werden gehouden van 2004 tot 2015. De laatste, uit 2015, stelde vast dat 41% van de Duitsers van Israël vindt dat het zich gedraagt zoals de nazi´s.

Op een continent, waarop nazi-Duitsland zoveel collaborateurs in de door hem bezette landen had, heeft de Israëlische regering het volste recht om de regeringen ter verantwoording te roepen, omdat het land gedemoniseerd wordt.

Het antisemitisme schijnt zich in meerdere EU-landen uit te breiden. Velen in het Europees establishment hebben pogingen ondernomen om informatie te onderdrukken of om te vermijden de belangrijke rol van de moslims bij agressie en het aanwakkeren van haat tegen Joden en Israël te noemen. Dat heeft voor een vertraging gezorgd dat dit belangrijke aspect van het antisemitisme energiek openbaar werd gemaakt.

Inmiddels bestaan er vele gedetailleerde onderzoeken, die aantonen dat antisemitisme bij islamitische immigranten en hun nakomelingen veel vaker voorkomt dan bij de oorspronkelijke bevolking. Alle in West-Europa in deze eeuw gedode Joden werden door moslims vermoord.

Een in september 2017 in Groot-Brittannië gepubliceerd onderzoek stelde vast dat 12,6% van de moslims er sterke antisemitische opvattingen op nahouden. Daarentegen vertegenwoordigt slechts 3,65 van de algemene bevolking zulke opvattingen. Hetzelfde onderzoek kwam erachter dat 34,7% van de moslims in Groot-Brittannië sterke anti-Israëlische overtuigingen heeft; in de algemene bevolking is dit 9%.

Onderzoek onder de nieuwste vluchtelingen uit Syrië en Irak in Duitsland duidt op veel sterkere antisemitische en anti-Israëlische gevoelens dan in de lokale bevolking. De extra, ongefilterde toestroom van moslims naar Europa betekent dat er nog meer antisemieten geïmporteerd worden.

De Europese Unie heeft enkele anti-Israëlische maatregelen genomen, die volgens de definitie van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) antisemitisch zijn. Bovendien drukken uitlatingen van de EU over gebeurtenissen in het Palestijns-Israëlische conflict vaak anti-Israëlische eenzijdigheid uit. Je zou tot de conclusie kunnen komen dat hoe zwakker de EU is, des te beter is dat voor Israël.

De algemene maatschappelijke situatie in Duitsland is in de loop van twee jaar als gevolg van de onverantwoordelijke welkomstpolitiek voor vluchtelingen van bondskanselier Angela Merkel veel slechter geworden. Bij de verkiezingen in september 2017 behaalden de beide grote partijen – de christendemocraten (CDU) en de sociaaldemocraten (SPD) – hun slechtste verkiezingsresultaten sinds 1949.

Bij deze verkiezingen is de rechtsgerichte anti-islampartij AfD de op twee na grootste partij in Duitsland geworden. Ze heeft geen constructief programma en haar leiding beweegt zich in toenemende mate richting rechts-extremisme. [vertaler: mening van de schrijver, niet van de vertaler!]. Zowel voor Israël als de joden zijn er in Duitsland veel dingen waarover ze zich wat betreft Duitsland 2018 zorgen moeten maken dan dat in 2015 het geval was.

In de Britse Labour Party heeft een explosie aan antisemitische uitlatingen plaatsgevonden. Het kan niet uitgesloten worden dat de conservatieve regering van het land in 2018 op grond van problemen met de Brexit-onderhandelingen ten val zal komen. Labour-leider Jeremy Corbyn, die antisemitische gemakkelijker maakt en Hezbollah en Hamas zijn vrienden noemde, zou de volgende verkiezingen wel degelijk kunnen winnen.

De situatie van de Joden in Frankrijk zou je “negatief stabiel” kunnen noemen. Twee kandidaten van de presidentsverkiezingen van 2017, de rechts-extreme Marine Le Pen en de linkse extremist Jean-Luc Melenchon, kregen samen 40% van de stemmen. Beide betwisten dat Frankrijk de verantwoording draagt voor de extreem antisemitische misdaden die de Vichy-regering in haar tijd beging. Dat is een grote stap terug, omdat de huidige Franse president Emmanuel Macron en zijn drie voorgangers deze verantwoording hebben toegegeven.

Rechts-extreme partijen zijn in de nieuwe eeuw in een hele serie Europese landen belangrijker geworden. Islamitisch terrorisme maakt hen groter. Diegenen in deze partijen die aan regeringen willen deelnemen, zijn normaal gesproken iets gematigder dan de daadwerkelijke opvattingen van de partij. Zo´n instelling heeft eind 2017 de toetreding van de rechtse FPÖ tot de Oostenrijkse regering mogelijk gemaakt.

Zweden blijft een probleemland, zowel voor zijn Joden als voor Israël. Een van de belangrijkste antisemitische voorvallen in Europa in het jaar 2017 vond plaats in Göteborg, de op één na grootste stad van het land. Er vond een bomaanslag plaats op zijn synagoge, terwijl hierin een jeugdbijeenkomst plaatsvond. Andere bomaanslagen vonden plaats in Malmö, de op twee na grootste stad van het land. Deze wordt vaak de hoofdstad van het Europees antisemitisme genoemd. De meeste daders zijn moslims. Na de aanslag in Göteborg zag de Zweedse minister-president Stefan Löfven zich genoodzaakt, gedwongen door de omstandigheden, om antisemitisme te veroordelen. Hij duidde zelfs aan dat immigranten daarbij een rol spelen.

De situatie in Nederland is, wat betreft Israël en antisemitisme, in de regel minder erg dan in de meeste hierboven genoemde landen. Maar in 2017 is nog duidelijker geworden dan in het verleden dat de politie en Justitie in de omgang met antisemitische voorvallen functie-gestoord zijn.

In Zwitserland staan de joodse gemeenschappen tegenover een bijzonder probleem. De autoriteiten hebben vastgesteld dat joodse instellingen het doelwit van terreur zijn. Desondanks wijzen ze het af om voor de veiligheid van synagogen en joodse instellingen te betalen. Omdat de autoriteiten zo´n veiligheid wel beschikbaar stellen voor niet-joodse doelwitten, weerspiegelt dit een discriminerende politiek.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", antisemitisme, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Europa 2018: Probleemgevallen voor Israël en de Joden

 1. Cathja zegt:

  Je zult maar Jood of Joodse zijn, en uitsluitend daarom overal met de nek worden aangekeken, en zelfs worden aangevallen! Je zult je keppeltje maar af moeten laten en geen zichtbare Joodse sieraden meer kunnen dragen, omdat moslims bij het zien daarvan in woede ontsteken…!
  Dat moslims de Joden het liefst zouden uitroeien is algemeen bekend, maar dat niet-moslims ook ontzettend negatieve gedachten (en bijna altijd ongefundeerd) hebben, vind ik meer dan schaamteloos! Wat hebben Joden hen aangedaan? Waarom moet altijd en eeuwig “de Palestijnse kwestie” er bijgehaald worden en laat ‘men’ geen gelegenheid onbenut om te vertellen hoe verschrikkelijk het ‘palestijnse volk’ moet lijden onder het juk van Israël?
  Israël zou geen vrede willen en Israël heeft geen recht op het land en zijn hoofdstad…, etc. Smerige aantijgingen die nergens op slaan!

  Ik vind het heel erg dat ook ons land antisemitisme kent, en dat er bedrijven bestaan die producten uit Israël boycotten!
  Het enige antwoord van mij is dat ik in dergelijke winkels geen stap meer zal zetten. En verder zijn er gelukkig nog mogelijkheden om aan het Joodse volk/aan Israël te laten zien dat er hier toch nog vele vrienden van hen wonen. Wij steunen diverse projecten daar, en hopen dat velen in ons land dit ook (zullen gaan) doen! Het Joodse volk verdient onze oprechte steun.

  Geliked door 1 persoon

 2. Donderdagavond, 18-1-2018, liet het NOS-journaal zien hoe moslims in Berlijn laatst een vlag van Israël verbrandde in een mensenmenigte. En er zou wat aan gedaan worden aan die Jodenhaat. Moslims die Israël niet erkenden zouden worden teruggestuurd naar hun vaderland dreigde het CDU. En toen vertelde de NOS dat slechts 5% van de Jodenhaat van moslims afkwam. De overige 95% kwam door rechtsextremisten. Toen kwam een imam aan het woord die erkende dat er ook moslims bestonden met Jodenhaat. En toen liet het NOS-journaal een blanke man zien die een Joodse winkeleigenaar in Berlijn stond uit te schelden. Maar het punt waar het om gaat is dat het NOS Donald Trump, Geert Wilders en hun aanhang zien als rechtsextremisten. Terwijl zij geen enkele Jodenhaat hebben en van Israël houden. Ik heb twee blanke collega’s gehad die Israël en mij haatte. Omdat ik ook van Israël hou. Die twee blanke collega’s houden van moslims en hebben allebei moslimvrienden. Als het NOS het over die 95% rechtsextremisten heeft bedoelen ze 95% linkse extremisten! Waarom verdraait het NOS dit. Omdat het NOS zelf links is net zoals de politiek in Nederland. En het NOS kiest voor de grootste populatie. En dat zijn de linksen. De rechtsen, Geert Wilders en aanhang, zijn kleiner dan de linkse politiek. De linksen houden van moslims en verklaren ze voortdurend onschuldig. En een kenmerk van de linkse politiek is liegen! Want die procentjes kloppen volgens mij ook niet!

  Like

  • Cathja zegt:

   Ik ben het met u eens, @Jack Terrible op 20/1 om 22:14,
   maar dat in Duitsland ‘slechts’ 5% Jodenhaat voor rekening van moslims komt, dat had ik niet verwacht.
   Inderdaad, links is een minstens zo’n groot gevaar voor de wereld als moslims en rechts-extremisten (niet te verwarren met ‘rechts’ zoals o.a. Geert Wilders).
   Ik kijk niet meer naar de NOS. Ik ben die leugens en verdraaiingen meer dan zat.

   Maar hoe zat het ook alweer? Per 1-1-2018 zou nep-nieuws toch strafbaar worden?
   Dan kunnen ze meteen aan de slag en de NOS aanpakken.

   Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Het erge is dat de islam geen echte leider heeft, al die ayatolas, mollas, immans denken allemaal dat zij de baas zijn maar je kan niemand ter verantwoording roepen zoals met de paus nog wel kan, maar met zo’n paus als nu maakt dat ook geen verschil, maar dat er voor saoedische royalty wordt gebogen of zelf een sluier wordt gedragen is van de gekke zij trekken hun djellaba toch ook niet uit hier?

  Like

 5. Thomasson zegt:

  Dr. Manfred Gerstenfeld weet waar hij over schrijft. Als wij dezelfde bronnen gebruiken zoals hij, zouden wij zeker naar dezelfde conclusies komen. Het media in alle west- en noord Europese landen is volledig in handen van mensen met linkse en Liberale oriëntatie. Vooral Links staat op de eerste plaats voor Jodenhaat die gecamoufleerd wordt door anti Israël sentimenten. De huidige kranten beginnen qua inhoud en stijl steeds meer te lijken op de Sovjet Pravda of de bekende Volkische Beobachter. Maar is de omgekochte media waar veel Arabisch oliegeld wordt ingepompt de afspiegeling van wat de gemiddelde Westerling denkt? In Oost Europa zit Jodenhaat in de genen. Dus er is weinig zin over dit thema uiteen te zetten.
  Het is vanzelfsprekend dat moslims Joden haten. De Joden zijn de enigen die ze laten keer op keer zien dat hun god Allah mag wel best groot en sterk zijn, maar zijn maffiabende is niet sterk genoeg. Het is pittig op te nemen tegen mensen voor wie Darwin met zijn leer “The Right of the Fittest” is de meest praktische profeet. Voor de Israëlische Joden geldt uitsluitend de slagzin van Shakespeare uit de Act 3, scène 1 van Hamlet : ‘To be or not to be’. Niet sterk zijn, betekent een totale vernietiging. Daarom staan voor de Israëlische Joden (militaire)technologie en wetenschap op de eerste plaats. Dat is geen slechte houding voor een volk die de wereld moet bekijken door een vizier van een geweer. Andere houding zal hun dood betekenen.

  Like

 6. Thomasson zegt:

  Er is geen enkele onderzoek noodzakelijk om vast te stellen wat de visie van de zgn. “vluchtelingen” over Israëliërs en Joden waar dan ook. Deze nieuwkomers kwamen naar Europese landen op de eerste plaats als parasieten. Zij zijn Trojaanse paarden die plannen hebben de Europese landen van binnen in over te nemen. Ze gebruiken de naïviteit van de bevolking (wat er nog van over is) en de valse intenties van de politieke leiders om sterk te worden op de kosten van de inheemse bevolking. Ze vreten uit de ruif en in de tussentijd verzamelen ze inlichting en wapens voor de komende oorlog op Europees grondgebied. Velen van hen voelen zich als zo sterk, dat ze durven op dagelijkse basis de autochtone bevolking aan te vallen. Zie de aanvallen met messen, het vermoorden van mensen in alle mogelijke terreuraanslagen, de massaverkrachtingen van vrouwen, meisjes en kinderen. De politieke leiders hebben allang hun macht over het land verloren aan de nieuwe bezetter: de EU. De EU is een vazal van onzichtbare machten binnen de NWO.
  Ik weet niet in hoeverre Israël volgt de veranderingen in Europa. Maar net als de VK moet Israël verder kijken dan het langzaam degenererende EU-landen met de gehersenspoelde politieke leiders zoals die van Zweden. Lui die streven naar de uitvoering van de Kalergi-Plan waarin voor de autochtone Europeaan is geen plaats meer.

  Like

 7. Jan zegt:

  Smakeloze grap over Anne Frank

  Dumpert staat bekend om content die ’politiek incorrect is’ en ’op het randje’, maar dit gaat wel een stapje te ver. Zaterdag werd er een foto van Anne Frank online gegooid. Ze draagt een sweater met daarop de tekst: ’coolest jew in the showerroom’.
  …..
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1567042/smakeloze-grap-over-anne-frank

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Jan

   Nee, dit kan echt niet! Schaamteloos is het, om een Joods meisje wat omgekomen is in een concentratiekamp, zó neer te zetten!
   Een belediging is nog te voorzichtig uitgedrukt.

   Like

 8. Jan zegt:

  Op de foto met een IDF-soldaat

  Vertaald:
  Als niemand het ziet, vragen ze om gefotografeerd te worden met onze soldaten. De waarheid is bekend bij de inwoners van de Palestijnse Autoriteit – er zijn geen soldaten zoals de IDF. Wanneer ze alleen onze lieve soldaten ontmoeten, vragen ze om met hen gefotografeerd te worden, te glimlachen en zelfs het eten te accepteren dat de soldaat zojuist had besloten weg te geven, zodat hun kind zou eten.  Tegenover alle leugens van de terroristische organisaties en de linkse organisaties – er is slechts één waarheid en zo ziet het eruit. Dit is hoe het grote hart van de IDF eruit ziet!

  (Zal niemand van de publieke media ooit laten zien)

  Like

 9. Jan zegt:

  Beroepsantisemiet gaat Nederlands organisatie aanklagen omdat het honden levert aan Israël: Wij worden gebeten als wij joden willen vermoorden’

  Bijzonder commentaar van zandnegers

  Dutch are satanic
  Dutch’s inhumane instinc are still alive? Sadistic.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s