Voor een mooi leven: Familie uit Bangladesh vliegt 9.300 km om zich door een NGO uit de Middellandse Zee te laten oppikken

Screenshot_249

(Vertaling: E.J. Bron)

De poorten van Europa staan wagenwijd open. Dat weet men ook in Bangladesh. En daarom is een familie uit Bangladesh vertrokken voor de 12.000 kilometer lange reis, om zich daarna door een NGO-smokkelschip uit de Middellandse Zee te laten opvissen.

journalistenwatch

Spaanse media berichten van een uit zes personen bestaande familie, die vanuit het islamitische Bangladesh via Saoedi-Arabië naar het Marokkaanse Casablanca vloog, om daarna met de bus naar de kust van Nador verder te reizen. Daar stapte de familie in een bootje om door een NGO-schip opgepikt en naar het vasteland van Europa gebracht te worden.

De vader van het gezin zou een fruithandelaar zijn. voor de reis investeerden ze volgens het mediabericht hun vermogen, opdat hun kinderen in Frankrijk kunnen studeren. Oorlog en vervolging? Had je gedacht! De woordvoerster van de zogenaamde VN-vluchtelingenorganisatie is desondanks niet onder de indruk: “We zijn niet verbaasd dat mensen uit Bangladesh in boten op de zuidelijke kust aankomen”, wordt zij geciteerd. “Verrassend is het aantal van hen dat op één dag is aangekomen.” Omdat de Bengalen bij hun aankomst in Zuid-Spanje onder de hoede van het Rode Kruis kwamen, moet er rekening mee worden gehouden dat ook zij na uiterlijk 72 uur in een bus richting noorden zitten. En zo gaat het maar door, dag na dag. Alleen al in Cádiz zouden dit jaar tot nu toe 13.000 mensen zijn aangekomen, een stijging van 43% in vergelijking met het hele vorige jaar.

De waanzin kan gestopt worden. Ten eerste doordat Europa haar havens sluit voor NGO-schepen en het voorbeeld van Italië volgt en deze NGO´s eindelijk criminaliseert. Anderzijds moet de bevolking over de bedoelingen van de VN en andere transnationale constructies zoals de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) geïnformeerd worden en hun doelen: de afschaffing van de grenzen en “illegale migratie door legale migratie” te vervangen. Deze doelen heeft Angela Merkel duidelijk geformuleerd. Haar handlanger Christoph Heusgen, Merkel´s VN-ambassadeur in New York, zal op 11 december in onze naam het migratieakkoord ondertekenen.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Elisah”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Bangladesh, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Eurabië, Europa, EUSSR, Graaien, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

45 reacties op Voor een mooi leven: Familie uit Bangladesh vliegt 9.300 km om zich door een NGO uit de Middellandse Zee te laten oppikken

 1. Frans Brassens zegt:

  Daar valt je bek toch van stil !
  En dat is allemaal mogelijk vanwege de criminele idiotie van wijf Merkel en haar handlangers.
  Sorry ook, ik kon zo snel geen andere woorden vinden.

  Geliked door 4 people

  • kampersrene zegt:

   Frans….dat heb je zeer goed onder woorden gebracht…geen sorry nodig

   Geliked door 5 people

   • Frans Brassens zegt:

    Dank je. Misschien had ik ook dat weggehaalde woord (tussen ‘is’ en ‘allemaal’) maar moeten laten staan….

    Like

  • Anneke zegt:

   Mijn mond valt niet meer open vn verbazing!!!
   Europeanen zijn op de vuilnisbelt geworoen vn Brussel. De Europese landen an sich hebben NIETS meer in te brengen, op de vergadertafel in Brussel.
   De grenspoorten zullen zich niet sluiten, frau Hitler moet en zal de zaak fijn Mergelen. Samen met fransoos Macron…althans als er sprake kan zijn vn samenwerking.
   Duitsland, het land vn diepe duisternis!!!

   Like

 2. fleckie zegt:

  In plaats van het Rode Kruis, is toch zeker de Rode Halve Maan bedoeld?,

  Like

 3. Pingback: Voor een mooi leven: Familie uit Bangladesh vliegt 9.300 km om zich door een NGO uit de Middellandse Zee te laten oppikken – DE WAANZIN ERVAN | toodlessss

 4. liever mensen uit Bangladesh dan arabieren1

  Like

 5. Yvonne zegt:

  Ik heb het vaker geschreven ik wil in Italië wonen maar ik weet niet hoe
  Als ik in een bootje voet aan wal zet in Italië wordt ik dan geholpen,nee dus
  Al die lui krijgen daar wel een huis en ik als blonde Hollandse niet

  Geliked door 2 people

 6. Guus Velraeds zegt:

  Bangladesh. Hoe moslim wil je ze hebben.

  Toch gek dat het allemaal moslims zijn die naar Europa willen.

  Eigenlijk helemaal niet gek.

  Niets liever dat de moslim wil.

  Van wieg tot graf verzorgd door de kufar.

  Geliked door 2 people

  • koddebeier zegt:

   Ze willen gewoon Europa bezetten !!!
   En daarbij worden ze geholpen door de EU, veruit de meeste politieke partijen en de zogenaamde deugmensjes !!
   Op naar de ondergang van heel Europa inclusief Nederland !

   Geliked door 2 people

  • Anneke zegt:

   Nee, niet gek!!! De s linkse politieke gekken zijn de orginele Europeanen met hun joods-christelijke roots spuugzat.
   Is al tijden zo, blik terug naar de periode toen Hitler fuore maakte. De geschiedenis herhaalt zich weer, in ’n ‘nieuw jasje’. Een gloeiend hete RODE peper-saus is over ons continent gegoten.
   Trouwens in Afrikaanse regionen hebben de mensen met joods-christelijke roots het nog moeilijker. Richt je blik vooral op Z-Afrika en de Afrikaanse oostkust.

   Geliked door 2 people

   • Anneke zegt:

    Wat Israel al beleefd sinds 1948, gaan wij Europeanen nu ervaren!!!
    Israel hft de EU meerdere malen gewaarschuwd, maar de slinkse malloten houden hun oren en ogen al decennia gesloten voor de realiteit.
    Wie niet horen wil, moet maar voelen. Helaas betreft dit altijd in eerste instantie de burgers

    Geliked door 2 people

   • Bob Koster zegt:

    Ik blik terug naar de tijd toen Hitle furore maakte en zie dat hij beslist geen afval uit Afrika of uit de woestijn wilde binnen halen. Hij droomde juist van een ras van edelgermanen en had daartoe een fokprogramma opgezet. Goegel maar naar Venusdorp.

    Geliked door 1 persoon

  • j v/d valk zegt:

   Europa = Dar al-harb = Het land van Oorlog. Een vader die trots met zijn zoon naar Europa komt, komt hier niet om te werken maar voor de strijd die hier gaande is……

   Wanneer de leiders van Dar al-harb de islam accepteren, wordt het gebied onderdeel van Dar Al-Islam, (Het land van islam) waar dan de islamitische wet de boventoon voert…..

   Geliked door 1 persoon

 7. Thom zegt:

  Ik vind het wel een verrijking voor Europa. Stel je voor: “Een fruithandelaar uit Bangladesh die ons knollen voor citroenen komt verkopen”. Daar zijn we mee uit de brand.

  Like

 8. Pietersen zegt:

  Welk land wordt de gelukkige winnaar van dit gezin.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Turk’s fruit maar dan anders, make love not war.
  Van knots tot atoombom, de mensheid in een notendop.

  Like

 10. Jo zegt:

  Ter uwer informatie !!!

  Dan weet u tenminste met wat voor professionele organisatie u als burger te maken heeft, en NIET met een stelletje vrijwilligers !!!

  De Internationale Organisatie voor Migratie is een intergouvernementele organisatie met een hoofdkantoor in Genève. De organisatie is in 1951 opgericht als Intergovernmental Committee for European Migration (ICEM), om ontheemden in Europa in de naoorlogse jaren terug te begeleiden naar huis.

  IOM is uitgegroeid tot de belangrijkste internationale, onafhankelijke organisatie ter wereld op het gebied van migratie. Uitgangspunt voor IOM is dat humane en ordelijke migratie zowel migranten als de gehele samenleving ten goede komt.
  IOM bevordert samen met haar partners ordelijke en humane migratie, de internationale samenwerking op het gebied van migratie, het uitvoeren van initiatieven en projecten op het gebied van migratie en het geven van humanitaire hulp aan migranten die in nood verkeren waaronder vluchtelingen en mensen die op de vlucht zijn binnen de eigen landsgrenzen (ontheemden).
  IOM houdt zich bezig met de vier brede terreinen op het gebied van migratie management: Migratie en Ontwikkeling, het faciliteren van migratie, het reguleren van migratie en gedwongen migratie. Tevens is IOM betrokken bij overkoepelende internationale thema’s, zoals het bevorderen van het internationalemigratierecht, debatten over internationaal beleid, de bescherming van migrantenrechten, migratie en gezondheid en migratie en gender.

  Om deze activiteiten uit te voeren, is IOM inmiddels een organisatie met een budget van bijna $ 1 miljard en ongeveer 5,400 medewerkers in meer dan 100 kantoren wereldwijd.

  Als u wilt weten wat IOM Nederland allemaal doet en wat voor goed geoliede organisatie het wel is, met een subsidie van 9 miljoen, kijk dan op http://www.iom-nederland.nl.
  In Nederland is IOM voortgekomen uit de Nederlandse Emigratiedienst, een aantal ngo’s en het ministerie van Sociale Zaken, als onderdeel van de privatisering van overheidstaken in 1991.

  Dan heb je ook nog Vluchtelingenwerk Nederland, met een subsidie van 5 miljoen.

  En verder Maatwerk bij Terugkeer wat een bemiddelingsbureau binnen Cordaid is.

  Like

   • Jo zegt:

    Deporteer alle islamitische arabieren, turken en negers e.d. met de nadruk op islamitisch, stap uit de EU, voer de doodstraf weer in, en hang Jan Pieter Balkenende, Mark Rutte en consorten allemaal op !!!
    Zó goed !!!

    Geliked door 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    Erg rigoureuze oplossing. Ter beantwoording van uw comment:

    1. deporteer alle islamitische Arabieren, Turken en negers: TOP!
    2. stap uit de EU: LIEVER VANDAAG DAN MORGEN!
    3. voer de doodstraf weer in: HOEFT NIET PER SE, LEVENSLANG IS OOK GOED, MAAR DAN WEL ÉCHT LEVENSLANG!
    4. ophangen van landverraders: ZIE PUNT 3

    Uiteindelijk zullen we aan bovenstaande 4 punten niet ontkomen. Er komt een moment in de niet zo verre toekomst van “Wij of zij”.

    Webmaster

    Geliked door 2 people

  • Republikein zegt:

   Boevenbende, maar ik denk dat dat door de regels werd bedoeld, door de regels lezen?

   Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Jo een oplichters bende dus want Soros heeft daar zijn tentakels in en hij heeft niks maar dan ook niks goeds voor met migranten of de oorspronkelijk bewoners van landen want het gaat hem alleen om geld verdienen.

   Er zitten allemaal van dit soort organisaties in Zwitserland en zijn vrijwel allemaal onderdeel van de deep state.

   Ga u schamen voor deze walgelijke promotie van het IOM want deze organisatie heeft bloed aan zijn handen.

   Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Jo, u bent nog vergeten te benoemen dat de ideologie van de islam verboden moet worden en tevens de socialistische, communistische en marxistische ideologie. U weet wel al die fascisten van de linkse kerk. Verder dient geen NGO nog een cent te krijgen aan subsidie. Aan de deep state word al gewerkt en ook sociale zaken word dan ontdaan van deze deep state figuren die o.a. Hillary Clinton en Obama aanhangen.

   Like

  • Wachteres zegt:

   Punt 2 moet zijn: Stap uit de EU: Liever gisteren dan morgen.

   Waarom zoiuden we vandaag nog bij ‘mensen’ willen zijn die ons en onze maatschappij haten en die willen vernietigen?

   Of denkt Jo nog steeds dat die ‘arme vluchtelingetjes’ hier met goede bedoelingen zijn binnen gehaald?

   Het is niet normaal om medelijden met die ‘zielugerds’ te hebben [nog geen tien procent zijn echte vluchtelingen] en geen gevoel voor de slachtoffers die zij maken onder de egen bevolking.

   Dan is er iets vreselijk mis met je. En dat is precies wat er aan politiekcorrect/links mankeert.

   Zij sporen in geen enkel opzicht.

   EASY MEAT van Peter McLoughlin al gelezen, Jo? Doen, dan kom je er meteen achter wat er mis is met links.

   ’t Is wel schrikken geblazen, dat was het ook voor de schrijver: Die was net als jij, politiekcorrect.

   De waarheid is vaak hard, maar het is wel de waarheid.

   Geliked door 1 persoon

  • Rapunzel zegt:

   Zeker het zoveelste Soros vehikel, dat IOM.

   Mensenlieven, ik weet gewoon niet wat ik lees Jo.
   Het lijkt mij dat jou voorvaderen in het Coloseum op de voorste rij zaten te gillen: “Hey! Hey! Die leeuw heeft nog geen Christen!”
   Man man man.
   En ik kan die vrijwilligers al niet luchten of zien, die vette linkse Tuthola’s van de Invalidenstein die hun oude blanke buurvrouw/buurman en hun eigen kinderen gerust laten wegrotten terwijl zij met een neukneger of kopvod op sleeptouw lopen alsof het een exotisch huisdier is maar de vuile vieze huursoldaten die dit “werk” voor geld doen steken zo mogelijk nog rotter in elkaar. Die linkse dikbillen zijn alleen maar stom, het Vluchtelingenwerk personeel/bestuur is daarnaast ook nog uiterst kwaadaardig.

   Gisteren nog een filmpje uit Syrië, het deel weer veilig onder Assad, prachtig strand met mooie vrije vrouwen en meisjes in bikini, met een cocktail en/of sigaretje erbij.
   En die gore instanties die jij beschrijft maar de zwartste ISIS gribus bende importeren die ze kunnen vinden. Gadverdamme.
   Hang them high.

   Geliked door 1 persoon

   • Rapunzel zegt:

    Zie net dat dat IOM een project van de Verenigde Nazi’s is, nou ja, dan heb ik al gegeten en gedronken.
    Gelukkig gaat Trump flink beknibbelen op die antisemitische rotclub van islamitische landen.
    Mijn dochter gaat trouwens met een blanke Canadees die dingen kan en dan ook moeiteloos een full-time baan vond in Nederland maar zij moeten alles maar dan ook alles zelf regelen ivm zijn verblijfsvergunning.
    En bij de IND (immigratie naturalisatie dienst) hangen cartoons op de plee hoe je gebruik maakt van een “modern” toilet als je gewend bent aan een gat in de grond.
    Alsof iemand met een beetje opleiding uitleg nodig heeft voor een plee.Maar het zijn allemaal hoogopgeleiden hoor! Yo, denk het ook.

    Geliked door 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    TOP COMMENT!!!

    Like

 11. Tistochwat zegt:

  @#@$$%^%$#@!@#$%%

  En onze bejaarden – die zogenaamd zelfstandig thuis willen blijven wonen – liggen twee dagen onder aan de trap te wachten met een gebroken heup.
  Wachten tot er iemand van de ‘zorg’ een keer naar hen komt kijken.
  De smerige ‘overheden’ hebben geen cent over voor de eigen bevolking* maar voor de asielparasiet wordt met miljarden gesmeten. Met ONS belastinggeld!

  * uitgezonderd ‘onze’ verraderlijke ‘landgenoten’, die ik beschouw als onze grootste vijanden

  Geliked door 1 persoon

 12. delamontagne zegt:

  De Nederlandse Emigratie-dienst !
  Die heeft tot halverwege jaren 60 bestaan, voor Nederlanders welteverstaan.
  Het land uit, F 100 mee + 100kg bagage en [nooit meer terugkomen ! ].
  Dat stond dan wel niet in de papieren maar zo werd er wel over gedacht.

  Geliked door 1 persoon

 13. Wachteres zegt:

  Ik las net weer van een verpleeghuis waar een man is overleden die ’s nachts om hulp belde, maar er was NIEMAND van het personeel aanwezig.

  Zijn telefoonoproep hebben ze verwijderd..

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Wachteres 24 september 2018 om 13:34

   Ja, zo komt de ‘overheid’ lekker makkelijk van die ‘hinderlijke’ bejaarden af.
   Dergelijke schrijnende toestanden bedoel ik dus.
   Ik heb het ook meegemaakt met mijn ouders, de arme zielen…

   Wij kunnen barsten, vooral als we oud, ‘duur’ en ‘lastig’ zijn.
   Daar heb je nu verdorie je hele leven belasting voor betaald, om weggegooid te worden als een stuk vuil!

   Die smerige asielparasieten met alle ziektes die ze hier weer introduceren, worden verwend en beschermd als waren ze een zeer zeldzame, met uitsterven bedreigde diersoort.
   Dag en nacht 24/7 krijgen ze hulp. GRATIS !@#$$%^%%$#@#@$!!!!!

   Like

 14. Jean zegt:

  En dat levensgevaarlijk zootje ongeregeld is nog niet met dezelfde boot teruggestuurd?????
  Moeten er eerst nog meer mensen vermoord worden voor er ingegrepen wordt????
  Man man man hoe lang gaan wij dat blijven slikken? Nu die EU troep aanpakken en verdrijven “zonder oprotpremies”.

  Geliked door 1 persoon

 15. boorzalf zegt:

  Toekomst van Amsterdam, de NS ook blij. En maar roepen “welkom” welkom”. Nou hier zijn ze dan.
  Jesse Arafat zit vast eerste klas.

  Geliked door 1 persoon

 16. Harry zegt:

  Wat een dwaze inzending om 11.07 , Jo !

  Je bent toch hopelijk niet zo onnozel om te denken dat de overstroming van die zwarte en islamitische krengen ook maar énige positieve bijdrage aan onze samenleving geeft ?
  Ik zat een beetje in twijfel na je eerste reactie , zo van ; wat is nou de bedoeling hier van ?
  Maar om 13.47 kwam de aap dan toch volledig uit de mouw .

  Ben je zo’n fanatieke linksmensch , die vindt dat wij Nederlanders voor geen meter deugen ?
  Dat ons ooit zo geweldige landje , wat één van de beste ter wereld was , nu maar eens door zwarte roofapen en islamitische koppensnijders nóg verder verbeterd moet worden ?
  Ik heb over de halve wereld gewerkt en ik kan je vertellen dat het altijd een fantastisch gevoel was als je boven Noord Holland rondcirkelde alvorens op Schiphol te landen .
  Overal was ellende , armoe , criminaliteit en onrecht .
  Als je hier landde , dan had je altijd het gevoel dat gezond verstand, eerlijkheid en recht hier zegevierden .
  Wat een weldadig gevoel !

  Helaas is dat de laatste tientallen jaren volledig teniet gedaan door het linkse geteisem .
  Ons landje , dat door onze voorouders is opgebouwd wordt door laffe volksverraders en moslimlovers weggegeven aan een zwerm parasieten .
  Wil jij daar mee collaboreren ?
  Ben jij zo’n verrader ?
  Wat hebben de echte Nederlanders jou aangedaan om hen te willen vernietigen ?
  Of is het het linkse venijn ,
  dat het socialisme mislukt is en dus alles maar afgebrand moet worden , voor straf ?

  Heb je wel enig benul van de mentaliteit van dat zwarte en islamitische tuig ?
  Ik ben bang van NIET !

  Geliked door 2 people

  • Wachteres zegt:

   https://raymondibrahim.com/2018/09/24/we-are-bigger-than-your-jesus-muslim-persecution-of-christians-march-2018/

   We Are Bigger than Your Jesus!” Muslim Persecution of Christians, March 2018

   Het is alleen al krankzinnig dat wij ‘vluchtelingen’ binnen halen uit landen die ons en ons denken haten, die onze maatschappij het liefst willen vernietigen.

   [Hebben ze toch nog overeenkomst met politiekcorrect/links, maar dit terzijde]

   En onder die ‘vluchtelingen’ zitten duizenden IS-aanhangers en hun aanhang, die er geen probleem mee hebben om andersdenkenden te vermoorden.

   Als iemand dat tuig in zijn gezin zou binnen laten dan zou die persoon terecht – nadat de kinderen en zijn vrouw verkracht en vermoord zijn – een gevangenisstraf krijgen.

   En onze regering plus de ‘elite’ vindt dat dit mogelijk moet zijn. Niemand wil mij toch vertellen dat zij niet weten wie zij binnenhalen?

   En .. Halleluja, nu is Arfika aan de beurt, Waar vaak de grootste achterlijkheid nog heerst, waar vrouwen zo mogen worden gegrepen en andersdenkenden worden vermoord.

   Moet kunnen toch? Nog niet begrepen dat het linkse denken knettergek is?

   Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Mij leek juist dat die 4 punten van hem die meneer Bron verder uitwerkte, juist positief bedoeld waren.
   Wel erg rigoureus, punt 4, maar ik heb b.v. NOOIT begrepen, en dat is al van 10-tallen jaren her, dat ze die moslims hebben toegelaten in NL.
   Ik vond dat in de jaren ’70 al vreemd, maar als je toendertijd dan een-en-ander ervan zei hoe die lui in de landen van herkomst leven, met elkaar omgaan, keken ze je aan van:”nou dat zal wel, sterke verhalen”.
   Ze geloofden je amper.
   Nu kan men in NL / EU het zelf meemaken wat die ACHTERLIJKHEID betreft.
   En het erge is dat ’t door een hoop “Bovenstaanden” nog goedgepraat wordt ook.
   Behalve bij dat landen op Schiphol had ik daarbij, liever gezegd wat later, toch de gedachte “….wat is NL toch klein en VOL.”
   En dan halen ze nog de meest achterlijken er naar toe.
   Maar wat je schrijft van ellende,armoe [vooral ! ] en criminaliteit en BRUUTHEID, heb je volkomen gelijk.
   Als hij, die Yo, dat op 13.07 niet meende en jij schrijft:”heb je wel enig benul van de mentaliteit van dat zwarte en islamitische tuig ?”, dan denk ik dat dat voor héél veel NL / EU-ers geldt.

   Like

 17. Republikein zegt:

  Dijken bouwen mensen.

  Like

 18. Wachteres zegt:

  https://fenixx.org/2018/09/25/lynchpartijen-in-congo-als-paniek-over-penisdiefstal-de-hoofdstad-in-een-greep-houdt/

  Lynchpartijen in Congo als paniek over penisdiefstal de hoofdstad in een greep houdt

  KINSHASA (Reuters) – De politie in Congo heeft 13 verdachte tovenaars gearresteerd die beschuldigd worden van het gebruik van zwarte magie om mannenpenissen te stelen of te krimpen na een golf van paniek en pogingen tot lynchpartijen veroorzaakt door de vermeende hekserij. – een voordeel bij een nadeel is dan wel weer dat genderneutraliteit nog niet doorgedrongen is tot Afrika en dat ze er geen twitter hebben want anders zouden de tovenaars van het sociale medium verwijderd zijn of uit hun beroep gezet zijn voor een dergelijk openlijk seksisme, alsof alleen mannen penissen hebben, pfff –

  Als het aan de EU en aan politiekcorrect/links ligt, dan zullen wij dergelijke primitivo’s met miljoenen binnen krijgen.

  En dat zouden wij stilzwijgend moeten toelaten? Nooit van zijn leven!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s