Nigeria: Jihad tegen christenen

Screenshot_101

In Nigeria worden christenen door Fulani en jihadisten van Boko Haram afgeslacht – en het schijnt niemand te interesseren. Foto: De leider van Boko Haram, Abubakr Shekau, in een propagandafilm van Boko Haram uit 2018.

(Door: Uzay Bulut – Vertaling: E.J. Bron)

In Nigeria worden christenen afgeslacht door jihadisten van Fulani en Boko Haram – en het schijnt niemand te interesseren. De grootste vervolging van deze weerloze christenen – die de helft van de totale bevolking in Nigeria uitmaken – vond vooral in het noorden van het land plaats, waar volgens de sharia geregeerd wordt, en in de provincies die bekendstaan als “Middelste Gordel”, een overgangszone tussen de noordelijke en zuidelijke provincies.

Gatestone Institute

Volgens informatie van de mensenrechtenorganisatie International Christian Concern (ICC):

“Fulani-strijders voerden in maart meer gewelddadige aanvallen in de hele regio van de Middelste Gordel in Nigeria uit. DE brute aanvallen van deze hardnekkige islamitische militanten zorgen voor hardnekkige angst onder de in de Middelste Gordel levende christenen, omdat het aantal slachtoffers toeneemt… In maart 2019 werden minstens 150 mensen gedood.

… De Nigeriaanse bisschop William Amove Avenya van de deelstaat Benue zegt: ´De stamleden van de Fulani zijn tot aan de tanden toe bewapend, vermoorden zwangere vrouwen en kinderen en vernietigen ons bescheiden eigendom. Dit is een tijdbom, die in de hele regio dreigt te ontploffen. We kunnen niet wachten tot het tot een massale volkerenmoord komt, voordat we ingrijpen´, voegde hij er aan toe…”

Hieronder de grootste aanvallen die in maart plaatsvonden:

 1. 4 maart 2019: Fulani-milities vallen de deelstaat Benue aan en doden 23 mensen
 2. 11 maart 2019: Fulani-milities vallen Kajura aan, steken meer dan 100 huizen in brand en doden 52 mensen
 3. 18 maart 2019: Boko Haram belegert een stad met een christelijke meerderheid in de deelstaat Adama met meer dan 370.000 inwoners

De regionale manager voor Afrika van de ICC, Nathan Johnson, die onlangs een bezoek bracht aan Nigeria, zei tegen het Gatestone Institute dat dit dodelijke geweld minder dan 20 jaar geleden begon.

“Het begon pas goed in 2001, nadat onlusten tussen moslims en christenen in de Plateau-regio aan meer dan 1000 mensen het leven hadden gekost en waar veel kerken in brand werden gestoken. Ook in de jaren 2008 en 2010 vonden er dodelijke onlusten plaats en sindsdien nemen de spanningen tussen de beide gemeenschappen toe.”

Johnson stelde vast dat het huidige geweld, dat sinds begin 2017 erger is geworden, “iets anders is, omdat het gaat om een serie doelgerichte aanvallen op christelijke gemeenschappen, in de poging om de boeren te verjagen en land voor herders te veroveren.”

Hij zei dat de vijandigheid een complexe serie factoren omvat – sociaaleconomische (herders versus landbouw), etnische (hoofdzakelijk Fulani versus alle anderen behalve Hausa) en religieuze (islamitisch versus christelijk), echter:

“De Nigeriaanse regering en de mainstream media hebben het feit gebagatelliseerd dat radicale moslims christelijke gemeenschappen in Nigeria afslachten. Zij zouden de crisis veelmeer omschrijven als een conflict tussen twee etnische en sociaaleconomische gemeenschappen die elkaar wederzijds willen vermoorden – hoewel bijna 80% van de slachtoffers christenen zijn.”

Johnson voegde er aan toe:

“Christenen in Nigeria worden in de twaalf noordelijke deelstaten, waarin de shariawet geldt, als tweederangs burgers behandeld. Zij worden op verschillende manieren slachtoffers. Christelijke meisjes worden ontvoerd en tot een huwelijk met een moslim gedwongen. Predikanten worden ontvoerd voor losgeld. Kerken worden geschonden of volledig verwoest.

De christenen die ik tijdens mijn laatste reis naar Nigeria heb leren kennen en die zowel onder de Fulani als onder Boko Haram geleden hebben, hopen dat anderen in de hele wereld zich zorgen over hen maken en voor hen bidden. Velen ontbreekt het aan voedsel, water en onderkomens, omdat ze van hun land verjaagd werden en naar de steden moesten trekken, waarin ze geen landbouw kunnen bedrijven of werk kunnen vinden. Honderdduizenden christelijke kinderen in het hele land kunnen niet naar school, omdat hun ouders het zich niet kunnen veroorloven dat hun kinderen op weg naar school of in de klas zelf aangevallen of ontvoerd zouden kunnen worden.”

Zoals de Midden-Oostendeskundige Raymond Ibrahim vorig jaar schreef:

“De Nigeriaanse regering en de internationale gemeenschap… hebben vanaf het begin weinig gedaan om de situatie aan te pakken. Dit gebrek aan deelname is niet verwonderlijk: ze kunnen niet eens de wortels van deze situatie erkennen, namelijk de intolerante ideologie van de jihad. Dientengevolge is het aantal christelijke slachtoffers constant gestegen – en zal vermoedelijk exponentieel blijven stijgen – totdat deze realiteit niet alleen erkend, maar er gepast op gereageerd wordt.”

Bron:
https://de.gatestoneinstitute.org
Duitse vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Door Uzay Bulut

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Boko Haram, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Nigeria, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Nigeria: Jihad tegen christenen

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Frappant eigenlijk dat in de MSM altijd gesproken wordt over Fulani herders die moeite hebben met de landbouwers in die streken omdat ze hun kuddes niet kunnen laten grazen. Maar wat pertinent niet benoemd word is de religie die hierbij een rol speelt, want deze Fulani zijn zoals iedere nuchter denkende mens zonder het benoemd te hebben al wel weten dat ook deze Fulani moslims zijn.
  Dit soort ontkenning maakt het ook mogelijk dat wereldwijd de Christenen afgeslacht zullen blijven worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. ruud 2 zegt:

  En niemand hier reageer, want wij zijn blij met de vrede prekende moslims die er niks aan kunnen doen en hier wonen, wat hebben wij een geluk, gelukkig zijn ze goed geïnformeerd in anders denkende en weten waar ze wonen. Dat is het voordeel als je in elke stad de Burgerlijke stand beheerst. Nigerianen komen met massa`s momenteel Europa in voor asiel, wat een lachertje.
  Alles ter voorbereiding voor de grote slag.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ton Ruygrok zegt:

  Deze christenen zijn overwegend rooms katholiek .., dus volgelingen van die walgelijke laaghartige huichelaar uit Rome daar in dat vatsigcaan.., maar hij staat niet in de bresse voor z’n Schaapjes…, wel slijmen en kontlikken met die helse moordenaars ervan.., nou ja misschien wat voor die segers en z’n vriendjes om hier ook een petitie voor te organiseren.., bah.. wat een lage laaghartige laffe ..000000… zijn het toch die ons lijden . ., we zijn schijnbaar meer niet waard.. , vreselijk frustrerend..,
  A.Ruygrok,Monster.

  Geliked door 2 people

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Het is voor een meerderheid van de wereldbevolking gewoon om de ogen te sluiten voor het dodelijke geweld door aanhangers van de ISLAM die de jihad uitvoeren. Iedereen die niet als moslim door het leven gaat moet in opdracht van de ‘profeet’ gedood worden. De koran is daar duidelijk over en dit schotschrift verklaart zichzelf als onveranderlijk en woord van Allah zelf. Een belangrijk gezegde is ‘aanval is de beste verdediging’. De wereldbevolking moet wakker worden en dit ‘islamgevaar’ bestrijden door de kwaadwillende aanhangers van de islam uit te roeien. Hand om hand, tand om tand. Ze vragen er zelf om.

  Geliked door 1 persoon

  • Drs.P. zegt:

   Dit is de voorbode van wat er straks in Europa ook gaat gebeuren. Als het percentage booslims hoog genoeg is begint het hier ook en gefaciliteerd door “onze” grootse criminele bende in den Haag.. Dus mensen, maak je borst maar nat!!!

   Geliked door 1 persoon

 5. Henk.V zegt:

  Dat het zogenaamde judo-christelijke Westen ,door haar onverschilligheid en laksheid , zich impliciet schuldig maakt aan de gruwelen waaraan vervolgde christenen op meerdere plaatsen in de wereld worden blootgesteld, is een gegeven dat hier vaak door de panelleden aan de orde is gesteld.
  Dat bepaalde linkse stromingen, voor wie alle godsdiensten kennelijk allemaal op het zelfde neerkomen, er geen been in zien om voor het bestaansrecht van een ideologie op te komen- die ondertussen genoeg heeft laten zien hoe fundamenteel intolerant die staat tegenover iedereen die de principes van de islam niet onderschrijft – duidt op een tekort schietend onderscheidingsvermogen: Simpel gesteld ziet men twee religies die ”elkaar vaak in de haren vliegen” en men denkt misschien : ze zoeken het maar uit. Op de beide godsdiensten is waarschijnlijk wel wat aan te merken. Einde verhaal, dus, en -gelukkig ”ver van ons bed”.

  Maar het is niet moeilijk wie hier alle reden zou moeten hebben om zich de haren uit het hoofd te trekken van schaamte: Dat zijn de geloofsorganisaties die geestelijk verwant zijn aan de mensen die massaal op een beestachtige manier over de kling worden gejaagd. Die zien er geen been in om – op sociale gronden de islam, de religie van de massamoordenaars elders- in de armen te sluiten als broeders.. Judas verraadde Jezus destijds voor dertig zilverstukken.
  Ik weet niet of kerkelijke organisaties voor hun zeer humane benadering van de islam op de een of andere wijze flink worden beloond. Zeker is in elk geval wel dat er vanuit het gebied van de olie-multi-miljardairs veel geld wordt verplaatst naar ons werelddeel om de ongelovige ruimhartigen van geest stevig voor hun begripvolle, coöperatieve houding te belonen. Tja, ook nuttige idioten hebben recht op een beloning, niet waar? Een mens kan werkelijk zijn ziel verkopen..

  Het komt mij voor dat het totale faillissement van het institutionele christendom aanstaande is. Ooit beluisterde een theoloog die voorzag dat het grote verraad van het christendom werkelijk vanuit de christelijke instituten zou plaats vinden, omdat essentiële geloofswaarheden successievelijk zouden worden ingeruild, stap voor stap. Hij gebruikte voor zijn opvattingen een nuttige illustratie, de letter V. Aan de basis daarvan lijken de opvattingen nog samen te komen in een punt, maar naarmate de tijd verstrijkt ziet men opvattingen die niets meer net het christelijk uitgangspunt van doen hebben.
  In veel kerkelijke richtingen zien wij mensen opvattingen verkondigen die haaks staan op de denkrichting waar het christelijke denken ooit voor stond.
  De christenen die worden afgeslacht werken in hun denken nog met elementaire, christelijke opvattingen . De verlichte, verlinkste, politiek-correcte christelijk geïnspireerde politiek schijnt daar inmiddels mijlen ver van verwijderd, wat zou kunnen verklaren waarom het ”christelijke” Westen aan betrokkenheid ontbreekt. Kom aan de islam en de islamitische wereld reageert komt direct in beweging.
  Breng elders christenen massaal om en de westerse christenheid dut verder en verbroedert zich met hun geestelijke vijanden.
  Wat een weerzinwekkend contrast. Op zeker moment zal voor die ” gelukkig ver van mijn bed” houding een rekening worden uitbetaald..Ga door maar rustig van uit.

  Geliked door 2 people

 6. droevige mof zegt:

  De islam kon pas sterk worden als het christendom en de westerse samenleving, gevormd door het christendom, zichzelf begon te vernietigen.
  Laten we luisteren naar Robert Sarah, 74 jaar oud, geboren in Guinee, een uitgebreid geschoold man en al vele jaren curiekardinaal. Sinds het begin van de ambtsperiode van de huidige paus in het nauw gedreven omdat Sarah briljant is en de waarheid vertelt. Intelligentie en waarheid, Bergoglio, de narcistische krachtmens, kan beide niet verdragen in zijn omgeving.
  Sarah ziet het West-Europese christendom als een mislukking. Hij zegt het alleen niet expliciet, maar het is de logische consequentie: het Afrikaanse christendom kan alleen overleven als het zich scheidt van de westerse decadentie.

  Geliked door 2 people

 7. Nemesis zegt:

  Het gaat dit tuig, dat gesteund wordt door de noordelijke regering, niet alleen om het uitroeien van de christenen in het zuidelijke, eigenlijk nu onafhankelijke deel van Nigeria, maar zeker ook om dit deel weer in bezit te krijgen. Het zuidelijke deel is namelijk heel olierijk, wat het noordelijke deel niet is. Ze slaan dan twee vliegen met een klap.

  Geliked door 1 persoon

 8. kampersrene zegt:

  Hoe maak je zo’n onguur figuur ongevaarlijk…..pak al zijn kleren af en zet hem volledig in zijne blote…steek een tutter in zijn mond en plaats verse pampers….pak dat wapen af en vervang dat door een pop van Donald Duck……mits enkele aanpassingen kun je Timmerfrans ook ongevaarlijk maken…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s