BRIEFJE VAN JAN – Aan Sophie in ’t Veld

Screenshot_133

(Door: Jan Dijkgraaf)

Hopelijk gaat Rob Jetten ook nog iets vinden van deze zoveelste postume dolk in de rug van D66-oprichter Hans van Mierlo

Mevrouw In ’t Veld,

U bent natuurlijk geen dief. U heeft gewoon handig gebruik gemaakt van de mogelijkheden die werden geboden. De afgelopen vijftien jaar kreeg u als Europarlementariër namens D66 grofweg zo’n 1.500.000 euro aan ‘salaris’, zo’n 750.000 euro aan vaste onkostenvergoedingen en zo’n 400.000 euro aan presentiegeld om uw extra verblijfkosten in Brussel (en Straatsburg) te dekken. Terwijl u in Brussel woonde.

Maar omdat de graaiers in het Europees Parlement hebben afgesproken dat u voor die 750.000 en die 400.000 euro geen verantwoording hoeft af te leggen, heeft u geen enkele wet overtreden toen u ook de vergoeding hield die bestemd was voor hotelkosten op vergaderdagen in Brussel. Terwijl u in Brussel woonde.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in D66, Europees Parlement, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, liberalen, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op BRIEFJE VAN JAN – Aan Sophie in ’t Veld

 1. Ruud zegt:

  Wat moet je hier nou van vinden……………..na zoveel soortgelijke schandalen eigenlijk niets meer, Schop ze er gewoon onmiddellijk uit wegens oneigenlijk gebruik van declaratiemogelijkheden (jatten in gewone mensentaal) en laat dat “geen wet overtreden” er maar buiten want daarmee geef je zelf aan hoe doordacht doortrapt je te werk bent gegaan. Uiteraard ook terugbetalen!

  Geliked door 2 people

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Nu is in ieder geval duidelijk waarom zij telkens in totale adoratie opkijkt naar haar baas Guy Verhofstadt, hij heeft haar samen met Neelie ongetwijfeld de weg gewezen binnen de financiële regels van de EU.
  Ze zit overduidelijk elke keer te glijden op haar zetel als Guy zich weer eens misdraagt in het parlement en dat kan onmogelijk zijn omdat ze hem zo wild aantrekkelijk vind.
  En intussen heeft ze dus al vijftien jaar een hoger inkomen dan de minister-president van Nederland!!
  Wat een walgelijke vertoning.

  Geliked door 1 persoon

 3. Rensk. zegt:

  Zou ze gelukkig zijn? Lelijke bril trouwens. Zeker van action.. Zoveel geld en dan zo´n lelijke smaak! Vaak zitten dit soort mensen bovenop hun poen en moet alles ook nog zo goedkoop mogelijk zijn. Ik zeg op naar action. De hele reutemeteut van de EU. Lekker goedkoop inkopen en hebbe hebbe hebbedingen.

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  Overal misbruik van proberen te maken is een vervelende menselijke eigenschap. Velen kunnen de verleiding niet weerstaan. Het gebeurt in het klein, maar ook in het groot, zoals hier bij Sophie in ’t Veld. Bovendien word ze in deze ook nog eens gesteund door de E.U. Een soort van gelegaliseerde misdaad, zoals de belastingdienst. En binnenkort; de mogelijkheid van gemeente-medewerkers om zomaar ongestraft bij mensen binnen te vallen om hun van het gas af te sluiten. Mensen MOETEN, ja worden VERPLICHT deze personen binnenlaten volgens de nieuwe klimaatwet. Wie ongestraft misdaden wil bedrijven moet bij de E.U. of bij de overheid gaan werken. Maar ik pas !

  Geliked door 3 people

 5. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De rood-groene politiek correcte slinckxe deugmensen en deugnieten hebben het toch zo druk met het ons hysterisch door de strot duwen van niet-bestaande klimaatproblemen en het ontvangen van vluchtende ongeletterde verkrachtende kansparels uit derdewereldlanden, die ons mores komen leren en het nastreven van EU dictatuur, dat ze absoluut geen tijd hebben voor onzinnige bureaucratische zaken, als kostendeclaraties, die ze gewoon innen. Welke knies doet er nou toch moeilijk over die paar peanuts. Het is toch maar gewoon ordinair belastinggeld. Onzin als bonnetjes bewaren en aantonen dat we ergens geweest zijn, doen we uiteraard niet. Dat gaat veel te ver. Daar hebben we absoluut geen zin aan en geen tijd voor. Daar is onze tijd veel te kostbaar voor. Nee, stelen mag niet. En liegen mag ook niet. Maar wat grisselijk graaien moet kunnen. Weet je niet, wie en wat wij zijn ???

  Ik ken toevallig wel een paar arme sloebers, die met heel wat minder moeten zien rond te komen van een uitkering en telkens bij de Sociale Dienst met de billen bloot moeten, om aan te tonen dat ze niet toevallig ergens iets hebben gesnabbeld. Want dat mag niet. Dat is misbruik maken. Dat is diefstal. Dat moet bestraft worden. Een bijstandsmoeder, die vergeet aan te geven, dat ze op zondagmiddag bij een evenement voor toiletjuffrouw speelde en daarvoor waarempel wel twee tientjes had gekregen, is een crimineel. Dat moet gekort worden op de uitkering met een flinke boete erbij. Zo zijn nu eenmaal de regeltjes van de bureaucratie in een kromme rechtstaat en daar valt niet aan te tornen. Die regeltjes zijn er toch niet voor niets. Dat hebben we zo immers samen afgesproken.

  Geliked door 3 people

 6. IkBenHet zegt:

  Blijft een vreemde “oplossing”. Ben betrapt dús stort het terug. M.a.w. als zij niet betrapt was, zou zij het geld dus gewóón gehouden hebben!!
  Vergelijk dit soort strapatsen altijd met winkeldiefstal. Gaat het “goed”, dán heb ik mooi proletarisch gewinkeld. Word ik betrapt. Dan leg ik de goederen simpelweg terug in het schap en is de zaak opgelost. Hoeft geen politie en/of boete aan te pas te komen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. rottenpikwick zegt:

  24/7 policorLULLEN en een mega-salaris binnenharken! We wisten het al! Shame on you!!

  Geliked door 1 persoon

 8. ruud beijer zegt:

  Laat dat kreng onbeschermdt een paar weken meedraaien in een AZC.
  I have a dream.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s