Eerste ronde duidelijk voor Boris Johnson

Screenshot_34

(Vertaling: E.J. Bron)

De eerste ronde om de opvolging van Theresa May voor het voorzitterschap van de Britse Conservatieve Partij is duidelijk gewonnen door Boris Johnson. Een derde deel van de Conservatieve afgevaardigden uit het Lagerhuis stemde op Johnson.

Die Freie Welt

De procedure rondom de opvolging van Theresa May als partijvoorzitter van de Conservatieve Partij (“Tories”) is op grond van het grote aantal kandidaten een tijdrovende onderneming. Elf partijleden hadden hun belangstelling kenbaar gemaakt. Eentje viel direct in het begin af, omdat hij niet het noodzakelijke aantal ondersteuners kreeg.

De duidelijke winnaar in de eerste ronde was de grote favoriet Boris Johnson. Ongeveer een derde deel van de in het Lagerhuis vertegenwoordigde afgevaardigden van zijn partij (114) stemde voor de bekennende Brexiteer. Ver daarachter volgde minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt op de tweede plaats (44 stemmen). Drie kandidaten struikelden over de drempel van 17 stemmen: de voormalige minister van Arbeidszaken Esther MvVey, Mark Harper en de voormalige minister voor Parlementaire Zaken Andrea Leadsom zijn nu al uitgeschakeld.

Aanstaande dinsdag vindt de tweede verkiezingsronde plaats. Hier moeten de resterende acht kandidaten eerst minstens 33 stemmen weten te bemachtigen om nog kans op het voorzitterschap te maken. Er bestaat echter nog een tweede criterium van uitsluiting. Onafhankelijk van het aantal van minstens 33 stemmen vallen ook de kandidaat of kandidaten met de minste stemmen af.

Tot het eind van komende week moet het aantal kandidaten tot twee beperkt worden, die daarna dan in een beslissende verkiezingsronde tegenover elkaar staan.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

Een reactie op Eerste ronde duidelijk voor Boris Johnson

  1. koddebeier zegt:

    Uittreden uit de EU, dan beledigen ze eerst tot op het bot, dan willen ze je allerlei sanctie opleggen en dan zou je ook nog moeten betalen om er uit te mogen, ooit weleens eerder van zulke dwazen meegemaakt ????

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s