VIDEO Paul Scheffer: “Migratie net zo belangrijk als klimaat”

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Renzo Verwer

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op VIDEO Paul Scheffer: “Migratie net zo belangrijk als klimaat”

 1. koddebeier zegt:

  We zijn geen migratieland !! Vluchtelingen opvangen ok, maar als het weer vrede is in hun land moeten ze weer terug om hun eigen land weer op te bouwen.
  Asielparasieten en uitkeringstrekkers kunnen we missen als kiespijn !

  Like

 2. Alphons Mantel zegt:

  klimaat kun je niet beinvloeden en heeft dus niks met natuurschade door immigratie te maken ; deze hoogleraar is niet al te slim

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Het is niet politiek correct het de klimaat af te doen als een non probleem. De hysterie daaromheen is helaas wel een echt probleem het klimaat nauwelijks. Het is gênant om te observeren hoe de elite (waartoe Paul Scheffer ook hoort) zich in alle bochten went om toch vooral de politiek correcte melodie vast te houden. Dat is jammer want zo sukkelen we nog generaties verder.

   Like

  • Onschuldige Bijstander zegt:

   Zeker nooit van geoengineering gehoord

   Like

  • kampersrene zegt:

   hoogleraar ? in wat

   Like

 3. Republikein zegt:

  Je maakte je vooral zorgen over de multiculturele samenleving of het multiculturele drama.
  je vreesde dat de Nederlandse waarden en normen opnieuw bedreigd werden.

  Aldus Scheffer, uit “Nederland, de vaderlandse geschiedenis van de prehistorie tot nu” van Han van der Horst, en op de blurb: Wie zijn onze helden en wie onze schurken!

  We zijn een land van doorzetters, maar nu even niet.
  Ahum!

  Like

 4. Rensk. zegt:

  Klimaat is een nieuw verdienmodel en tegelijk een afleidingmanoeuvre voor de migrantenproblematiek. Win win voor de Roverheid en aanverwante rovers

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Inmiddels zijn we geen stap verder gekomen:

  Paul Scheffer ‘Het multiculturele drama’

  Gepubliceerd op 4 okt. 2007
  Paul Scheffer ‘Het multiculturele drama’

  Like

 6. Dijkstra zegt:

  Wat een vreselijk oppervlakkig gebazel. Paul Scheffer laat zien dat hij als vanouds een socialist is en geen enkele nieuwe gedachte kan produceren. Hij zegt dat de 20.000 verdronken mensen op de Middellandse Zee in de afgelopen 15 jaar allereerst een humanitaire ramp is.
  Deze mensen die oversteken weten dat ze een illegale daad begaan, met een niet zeewaardig vaartuig. Ze nemen bewust allerlei risico’s. Dus eigen schuld. Een (humanitaire) ramp is iets dat mensen overkomt zonder dat ze er iets tegen hadden kunnen doen, zoals aardbevingen of vulkaanuitbarstingen.
  Voordeel is wel dat Scheffer toont dat socialisme eigenlijk een dekmantel is voor anarchisme: het streven naar een samenleving waar staten en grenzen geen rol meer spelen. “Wen maar vast aan illegale migratie’ zegt Scheffer. We zijn er al bekend mee sinds 1981, toen de massale stroom begon, maar niet aan gewend. Scheffer gebruikt hier ‘wen er maar aan’ met de betekenis van ‘leg je maar neer bij het onvermijdelijke’. Alleen datgene is onvermijdelijk waar je niets tegen doet en dit laatste is precies de kwaal waar de Opperste Sovjet in Brussel aan lijdt. Ze doen niets en dan zeggen ze jaren later ‘er is niets aan te doen.’

  Like

  • Wim zegt:

   @ Dijkstra. Helemaal mee eens. Deze man Scheffer bazelt maar wat. Verwijt Rutte cynisme, maar is zelf cynicus in het kwadraat: pleit voor goede bewaking van de buitengrenzen van de EU, liefst heel snel, maar de man die tot de daad over wil gaan (Trump) en illegale immigratie wil afstraffen en stoppen veroordeelt hij op typische SJW manier zonder zelfs te noemen wat hij fout doet…. Over het paard getild en daarna ook nog eens door het ijs gezakt deze persoon.

   Like

  • boorzalf zegt:

   Inderdaad, wat een gebazel veel woorden weinig inhoud.

   Like

  • Jan zegt:

   Toen die kwek zijn boek presenteerde bij Buitenhof meende hij te moeten opmerken dat er een verschil is tussen islam en islamisme. Ik weet niet of hij die onzin de wereld heeft ingeholpen of een ander maar toen al dacht ik die vent is niet koosjer, snapt het niet, wil zijn achterban van de Partij van de Arabieren paaien.
   Zalverige kwijl.

   Geliked door 1 persoon

 7. scherpschutter1943 zegt:

  zal wel een linkse klootzak zijn met zulke ideeën.

  Like

 8. Dijkstra zegt:

  Rond min. 18 zegt Schreffer dat een land dat nadenkt over hoeveel migranten het wil opvangen en hoe ze dat gaan doen, minder heftige reacties ondergaat. Hij geeft als voorbeeld Canada. Dit land werkt met een puntensysteem.
  Canada kan dit toelatingssysteem hanteren omdat het ver van de bron van de migrantenstroom ligt. En ruimte zat heeft. De illegale migratie bestaat juist omdat deze mensen al weten dat ze via de toegestane kanalen geen kans hebben. Sarkozy heeft in 2006 een kantoor opgezet in AFrika om mensen te begeleiden op grond van hun kwalificaties. Bijna niemand voldeed.
  Hetzelfde zal gebeuren als Europa het puntensysteem van Canada zou overnemen: 99 procent van de migranten zou worden afgewezen. Dus een kul argument van Scheffer.

  Like

 9. Eric zegt:

  Deze kerel wilt het linkse fascisme, waarvan we de desastreuze gevolgen meer en meer beginnen te zien, toch redden, want hij vindt dat dat linkse fascisme, ondanks zijn fouten, toch best waardevol is. Wel: ik vind dat niet. Het linkse fascisme heeft helemaal geen leuke kantjes, net zo min als de migratie. Scheffer is de excuustruus van de Partij van de Arabieren. Een schaap in wolfskleren en dus gewoon het omgekeerde van al die zogenaamd gematigde moslims. Maar even verraderlijk !

  Geliked door 1 persoon

 10. Dijkstra zegt:

  Rond 5m47 zegt Scheffer dat we terug moeten naar ‘maakbaarheid, ordening’. Hij stelt dat vervolgens in contrast met wat Trump doet, het bouwen van de muur is zijns inziens een afwijzing van maakbaarheid.
  Scheffer gebruikt hier dus maakbaarheid in de oude socialistische zin van ‘het opnieuw inrichten van de samenleving door zoveel mogelijk te sleutelen aan mensen’. Dat staat heel ver van ordening. In de Middeleeuwen was er ordening, maar toch wel heel anders dan wat Scheffer hier vertelt. Ook in de VS is er ordening. Maar niet de maakbaarheid langs socialistische lijnen, maar meer naar nationaal belang, en dit laatste is natuurlijk wat socialist Scheffer enorm tegenstaat. Hij gebruikt dus een algemeen begrip om een socialistische doctrine over te brengen en verbindt het aan een ander algemeen begrip (ordening) om te suggereren dat het niet alleen op de toekomst gericht is, maar ook in het heden stabiliteit kan brengen.
  Typisch socialistische langue de bois: een dogmatisch socialistisch verhaal zo brengen alsof het aansluit bij het algemene voelen (de algemene wil) en tegelijkertijd het verbinden aan wat mensen willen (stabiliteit), zodat de oplossing voorhanden lijkt te zijn.
  In werkelijkheid is Scheffer’s gezwets onderdeel van een strategie van links: pressiegroepen doen het vuile werk, een prof in AMsterdam vult af en toe wat ideologische gaten en de politiek zwabbert tussen beide heen en weer, zodat er steeds weer groepen illegalen dan wel op uitnodiging binnenkomen, dan wel op eigen initiatief. Per saldo praat Scheffer eigenlijk gewoon het beleid van jaren goed, en wil nog meer, namelijk planning, terwijl hij weet dat die er nooit zal komen.

  Like

 11. Pietersen zegt:

  Paul Scheffer is hij niet dat links figuur in dienst van de politieke correctheid die zo nu en dan een zegje doet of een boek schrijft. Na al die jaren durft die hond nog steeds niet te zeggen waar het op staat.
  Op de een of andere manier krijgt hij het zijn linkse strot niet uit, maar ja links en gemaakte fouten inzien zijn twee werelden die nooit bij elkaar komen.

  Geliked door 1 persoon

 12. Dijkstra zegt:

  Paul Scheffer is van onverdachte linkse doctrinaire origine, Wikipedia meldt;

  “Scheffer werkte tussen 1986 en 1992 voor de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA.

  Sinds 1990 is Scheffer medewerker van NRC Handelsblad, maker van tv-programma’s voor VPRO en VARA, docent hedendaagse geschiedenis aan verschillende universiteiten.”
  OOk is hij volgens Wikipedia partij-ideoloog van de PvdA geweest, maar daar worden geen jaartallen bij gegeven.

  Like

 13. kampersrene zegt:

  De Islam is net zo belangrijk als de Katholieke godsdienst…..dan had hij iets zinnig gezegd…..want beiden zijn sprookjes en wie daarin geloof hecht is zijn realiteit kwijt en.. doet wat hem gevraagd wordt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s