Ook Finland staat de rechtse ommekeer te wachten: “De Finnen” zijn de grootste partij

Screenshot_11

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook in Finland tekent zich een rechts-populistische ommekeer af. Volgens actuele peilingen staat op dit moment de immigratie-kritische partij “Perussuomalaiset”, die voordien “Ware Finnen” heette en nu alleen nog maar “De Finnen”, met 22,4% bovenaan – ook daarom, omdat zij geen “klimaatpolitiek” bedrijft.

Duits - Zuerst

“De Finnen” zien zichzelf als patriottisch en EU-sceptisch. Bij de laatste parlementsverkiezingen kreeg ze 17,5% van de stemmen en werd ze de op een na grootste partij.

De sociaaldemocraten staan op dit moment nog maar op de 3e plaats (15,2%), de coalitiepartij Centrumrechts staat op 17,3%. Onder de kiezers van “De Finnen” bevinden zich meer mannen dan vrouwen.

Behalve het thema immigratie konden “De Finnen” onder partijvoorzitter Jussi Ala-aho scoren met de thema´s milieu en klimaatverandering – echter anders dan de meeste andere partijen. “De Finnen” staan op het standpunt dat Finland al zo veel tegen de klimaatverandering zou hebben ondernomen, dat dit voldoende en een klimaatpolitiek met de verhoging van de CO2-belasting niet nodig zou zijn.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Finland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Ook Finland staat de rechtse ommekeer te wachten: “De Finnen” zijn de grootste partij

  1. koddebeier zegt:

    Dat gaat de goede kant heen…..Nu nog in Nederland !

    Like

  2. Hovawart zegt:

    De Linksche Looney Brigade creëert wereldwijd een enorme groen-paarse puinhoop, de bevolking roept massaal op tot protesten, en als de chaos uitbreekt heeft het rechtse gezonde verstand het gevreten, die mogen een harde bezem door de multiculturele maatschappij halen, met allerhande impopulaire maatregelen genoodzaakt zijn om de puinhopen te kunnen opruimen, proberen met noodwetten de vrede te bewaren en het hele EU-circus in Brussel en Straatsburg voor een Neurenbergs tribunaal dagen voor het voeren van een aanvalsoorlog tegen het westen……….moge hun straffen gelijk zijn aan de vele slachtoffers van de islamisering.
    Deo volente.

    Geliked door 1 persoon

  3. Jan zegt:

    Rechtse ommekeer? Voorlopig is een totaal gestoorde groene marxist MP

    Finland: SDP Anoints Sanna Marin (Marxist) to PM Role, Youngest Ever…
    http://tundratabloids.com/2019/12/09/finland-sdp-anoints-sanna-marin-marxist-to-pm-role-youngest-ever/

    http://tundratabloids.com/2019/12/09/finland-intense-green-left-wing-freak-becomes-pm/

    Like

Plaats een reactie