Gedaan met de idylle: migrantengeweld treft nu ook de Noren met volle kracht

Screenshot_69.png

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

“Je kunt het best in Noorwegen leven”, jubelde enkele dagen geleden de “Tagesschau”. Maar de medaille heeft altijd twee kanten: dankzij migratie uit het Midden-Oosten en Afrika zien nu ook de Noren zich blootgesteld aan toenemende criminaliteit en geweld – een toestand, die onder het alles bedekkende tapijt van de politieke correctheid wordt geveegd.

journalistenwatch

Het land zou opnieuw op de eerste plaats van de “Index van de menselijke ontwikkeling” van het VN-ontwikkelingsprogramma UNDP – goed nieuws verbreid door de propaganda-Tagesschau.

Noorwegen is, net zoals zijn Scandinavische buurlanden, een van die voorbeeldige landen die met betrekking tot economische of sociale prestaties altijd bovenaan de internationale ranglijst staan. Zelfs de grote migratiestromen, die in de afgelopen jaren over Europa veegden, schijnen de rust van deze vriendelijke bewoners niet wezenlijk gestoord te hebben. Dat leek tot nu toe tenminste zo.

Want het harmonische leven in het o zo tolerante Scandinavische koninkrijk krijgt volgens “Quillette” in toenemende mate nauwelijks te verbergen scheuren. In de afgelopen tijd werd de idylle door een serie brute lichamelijke aanvallen geteisterd.

Vorige maand teisterde een golf van geweld de binnenstad van Oslo. De “toevallige” slachtoffers: in de regel autochtone Noren, die door jeugdbendes, bestaande uit vijf tot tien immigranten, doelgericht werden aangevallen. De aanvallen vonden overwegend in de weekenden plaats. Alleen al op 19 oktober, een zaterdagavond, werden er tot 20 van dergelijke aanvallen geregistreerd, waarbij de slachtoffers zwaar verwond zouden zijn, bericht de van geboorte Noorse schrijfster Jebsen Moore in “Quilette”.

 Betrokken bij een van de “voorvallen”: een groep jonge mannen uit het Midden-Oosten, die gearresteerd werden, omdat ze een ongeveer 20-jarige man in de welgestelde West End wijk van Oslo hadden aangevallen. Volgens informatie van de politie werd het slachtoffer meermaals tegen zijn hoofd getrapt toen het op de grond lag. Het leek om een toevallige, niet geprovoceerde aanval te gaan. Dat weekend was ook de oom van de minister van Justitie van de Vooruitgangspartij, Jøran Kallmyr (41) de klos, die bij een aanval bij het metrostation Romsås meerdere ribben brak.

Het weekend daarna raakten Koerden en Turken in Oslo buiten zinnen vanwege de jongste ontwikkelingen in Turkije, plunderden een filiaal van de carrosseriebouwer bij de Karl-Johan-poort en vernielden meerdere auto´s.

In totaal zouden de criminaliteitscijfers in vergelijking met andere steden altijd nog laag zijn, maar de nieuwst stijging van de jeugdcriminaliteit zou aantonen dat dit zou kunnen veranderen. “We zien meer blind geweld, waarbij de mensen, aangevallen, overvallen en in elkaar geslagen worden”, verklaarde de politicus van de Arbeidspartij, Jan Bøhler, in oktober tegenover de media. “Dat terroriseert onze gemeenschap.” Hoewel zulke waarnemingen wijdverbreid zijn, is Bøhler een van de weinige linkse politici die spreekt over de toenemende criminaliteit onder jonge immigranten.

Ook Noorwegen wordt nu veroverd

Vooral Oslo wordt getroffen, een van de snelst groeiende hoofdsteden van Europa. Hier woont een derde deel van alle migranten, die inmiddels 14% van de Noorse bevolking uitmaken. Behalve de klassieke Europese immigranten uit Polen, Litouwen en Zweden komen er nu ook steeds meer mensen uit het Midden-Oosten en Somalië. Pakistan, Irak en Syrië vormen het grootste aandeel.

De grootste groep met 22.000 personen is volgens een officiële statistiek afkomstig uit het jaar 2015 (uit Pakistan). Nog eens 13 tot 14.000 immigranten komen uit Polen, Zweden en Somalië.

In enkele districten van de stad zoals Stovner, Alna en Søndre Nordstrand bedraagt het aandeel buitenlanders meer dan 50%.

Volgens een schatting uit 2012 zal 70% van de immigranten van de eerste en tweede generatie in Oslo tot 2040 buitenlandse wortels hebben en de helft van het aantal inwoners vormen.

Tot nu toe leek Noorwegen goed klaar te komen met de toestroom van immigranten uit door oorlogen geteisterde islamitische landen, ook omdat het aantal opnames over het algemeen op een lager niveau gehouden werden, dat het mogelijk maakte voor nieuwkomers om zich te integreren zonder de lokale bronnen te overbelasten.

In de Noorse politiek heerst er een brede consensus over om de immigratiecijfers onder die van vergelijkbaar elanden zoals Zweden en Duitsland te houden. Desondanks nemen de laatste tijd de problemen toe. DE libertaire Vooruitgangspartij (Fremskrittspartiet) heeft het Bureau van de Statistiek van het land herhaaldelijk verzocht om verslag te doen over de samenhangen tussen criminaliteit en land van herkomst. Maar tot nu toe wees het verantwoordelijke Bureau voor de Statistiek dit af met de motivering dat zo´n taak “haar capaciteiten te boven zou gaan”.

Bijzonder gewelddadig: de tweede generatie immigranten

Dit jaar werd voor het eerst zo´n bericht gepubliceerd. En de cijfers zijn – zoals overal in Europa – duidelijk: immigranten met bepaalde achtergronden – vooral Palestijnen, Irakezen en Afghanen – begingen vaker geweldmisdaden dan andere Noren (inclusief andere groepen immigranten). In 65 van de 80 misdaadcategorieën waren niet-Noren oververtegenwoordigd. De grootste discrepantie bestond met betrekking tot huiselijk geweld: immigranten uit niet-westerse landen werden met een acht keer hogere waarschijnlijkheid voor zulke delicten aangeklaagd. Ook verkrachting en moord zijn hier oververtegenwoordigd. Zorgwekkend: immigranten van de tweede generatie zijn met grote waarschijnlijkheid crimineler dan hun ouders.

De uitdrukking “svenske tilstander” – “Zweedse toestanden” – wordt al lange tijd voor grote Zweedse steden zoals Malmö, Göteborg en Stockholm gebruikt, waar bomaanvallen, gewelddadige overvallen, roofovervallen en verkrachtingen voorkomen. In het verleden gebruikten de Noren de uitdrukking nogal minachtend en hielden vol dat zulke problemen nooit in Noorwegen zouden optreden. Langzaam leken de “Zweedse toestanden” dichterbij te komen.

Heidi Vibeke Pedersen, een politica van de Arbeidspartij die de immigratie-intensieve regio Holmlia vertegenwoordigt, schreef onlangs op Facebook over haar eigen ervaringen, die aansluitend in “VG”, het grootste boulevardblad van Noorwegen, onder de kop “We hebben een probleem in Oslo” werd gepubliceerd.

“Gisteren reed mijn 15-jarige dochter met de bus langs Bøler, een half uur later werd daar een 15-jarige beroofd en geslagen. Nu moet ik een risico-inventarisatie doen: is het voor haar te gevaarlijk om alleen naar de jeugdclub te gaan? Jonge mensen groeien nu op in een omgeving, waarin bedreigingen en geweld wijdverbreid zijn, waarin volwassenen bang zijn zich ermee te bemoeien, en waarin hen verteld wordt dat de politie racistisch is… Ons deel van de stad wordt steeds meer opgedeeld. We hebben gebieden die hoofdzakelijk ´Noors´ zijn, en andere die een grote immigratiebevolking bezitten. Dit is geen verscheidenheid.”

Het artikel van Pedersen speelt in op het feit dat enkele moslims in Noorwegen er de voorkeur aan geven zich af te zonderen, in plaats van zich te integreren, om hun eigen cultuur te behouden. De krant “Aftenposten” onthulde onlangs het bestaan van islamscholen, die zichzelf presenteren als culturele centra. Ook dat behoort in andere Europese landen al lang tot het dagelijkse veroveringsleven.

De bijdrage van Pedersen werd vaak gedeeld. Maar aan het begrip “Noors” (of “Norsk-norske”) storen zich uiteraard opnieuw de gebruikelijke linkse verdachten. Het past niet in het nieuwe wereldbeeld van de “progressieven” en roept op hun website de gebruikelijke holle frasen verontwaardig op. Het door Pedersen gebruikte begrip “norsk-norske” zou hetzelfde betekenen als “met blanke huidskleur”.

Enkele invloedrijke Noren zouden er blijkbaar de voorkeur aan geven wanneer Statistics Norway zijn bericht over criminaliteit en immigratie “überhaupt niet gepubliceerd zou hebben. Daartoe behoort ook de viceburgemeester van Oslo, Kamzy Gunaratnam, die in “Dagbladet” zijn woede kenbaar maakt: “Verdomme, ik baal er van! Ik interesseer me niet voor deze cijfers… We moeten elkaar niet wederzijds bestrijden. Dat zijn onze kinderen, onze mensen”, windt hij zich op.

Maar om de waarheid te verbergen zou nooit een goede strategie op de lange termijn zijn, vindt de schrijfster Kathrine Jebsen Moore. Problemen zouden openlijk aangesproken moeten worden zolang ze nog beheersbaar zijn. In tegenstelling tot vele andere Europese landen zou Noorwegen nog geen invloedrijke rechtse partij hebben. Dat zou echter kunnen veranderen wanneer de kiezers van mening zijn dat de mainstream politici te hoffelijk zijn om een probleem aan te spreken waarover iedereen in Oslo praat, aldus Moore.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Midden-Oosten, migrantengeweld, Multiculti, nieuw fascisme, Noorwegen, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Gedaan met de idylle: migrantengeweld treft nu ook de Noren met volle kracht

 1. Schuimpje zegt:

  Ben daar n paar keer op vakantie geweest. Maar de Noren zijn allemaal gebrainwasht op school. Extreem links onderwijs. Wij zijn goed en wij moeten helpen. De noren scheppen ook graag op hoeveel migranten ze opnemen en hoe tolerant ze zijn. En als er criminaliteit geduid moet worden, dan vinden ze de migranten de echte slachtoffers. Dat beeld klopt echt. In die landen hoef je nooit geen opstand te verwachten. We zijn allemaal mensen, zo denken ze in scandinavië. Dat zit in hun systeem, op de scholen, in hun aard. Noorwegen, zweden zijn verloren landen. Alleen Denemarken lijkt wel enigszins tegen te sputteren. Nederland zit mijns inziens tussen zweden en denemarken in. Slappe hap dus. Niemand zal de islamisering stoppen, want ‘dat is tegen de mensenrechten, foei’.

  Geliked door 1 persoon

 2. Rene zegt:

  Het is een heel eenvoudig verhaal; Europa gaat gewoon naar de kloten door al dat tuig uit den vreemde. Van mij mogen ze al die hufters met vliegtuigen repatriëren naar hun echte huis, dus terug en weg ermee. Ik vertel je; we gaan de komende jaren een toestanden meemaken die ongekend zijn voor een normaal mens. En dat alles ook nog eens van onze centen gvd..!!

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Rene.
   Met u eens.
   Maar per vliegtuig terug sturen ? Laat Fransje Timmermans het maar niet horen; die volgevreten PvdA-tuinkabouter, is juist hartstikke druk met het volledig oplossen van het “CO2-probleem”. U fietst dwars door zijn smerige plannetje heen, @ Rene.
   Ondanks dat NASA-deskundigen zeggen dat de aarde méér CO2 nodig heeft, weet ons aller Fransje het natuurlijk veel beter : Weg met die CO2 !!! De gek !
   Als ik die aangeklede nageboorte zie of hoor krijg ik op ’t zelfde moment kotst-neigingen.

   Geliked door 1 persoon

 3. rottenpikwick zegt:

  Noren zijn ook blanke Europeanen. Hebben deze ellende zelf in huis gehaald. Gefeliciteerd en stik ‘dr maar in!

  Geliked door 2 people

 4. voorziener zegt:

  Dit is op voorzieners herblogden reageerde:
  Arm Noorwegen

  Like

 5. Jan zegt:

  “dankzij migratie uit het Midden-Oosten en Afrika zien nu ook de Noren zich blootgesteld aan toenemende criminaliteit en geweld”

  Ik mag hieruit dus met een gerust hart de conclusie trekken dat zij die in het westen de christelijke waarden verdedigen in ieder opzicht etisch en maatschappelijk superieur zijn aan het uitchot dat zich in de westerse wereld nestelt en aan het gajes en schorremorrie in Brussel dat dit uitschot enn schuim importeert.

  Geliked door 1 persoon

 6. verwardeman zegt:

  Mogelijk kan Anders Breivik de Noren een dienst bewijzen…………………..
  Hij heeft in het verleden bewezen uitstekend met vuurwapens om te
  kunnen gaan………….
  He , Anders Breivik ? Wie was dat ook weer , nooit meer wat van gehoort .

  Like

 7. karton zegt:

  Ik las in de reactie van @ Schuimpje dat de Noren het helemaal niet vervelend vinden dat dat moslim-gajes er een chaos van maakt, in Noorwegen; prima toch , over een paar jaren, wellicht al eerder, zullen ze wel anders piepen. Komt voor de Noren óók nog eens bij dat hun economie volledig zal instorten, omdat dat debiele Zweedse kindje, Greta enz. de Noren heeft bevolen om hun oliewinning ogenblikkelijk te stoppen. En das nog wel hun buurmeisje.
  Laat de EU-dictatuur meteen stoppen met de import van die beroeps-werklozen ; hand-ophouders, zeden-delinquenten en staatsruif-leegvreters , uit landen waar géén oorlog is !

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Hoelang blijven we dit accepteren ???

  Like

 9. Shabbatsv. zegt:

  De Noren hebben nu wat ze hebben gewenst .
  ..ons voorland trouwens.. .
  Ik heb er zelf gewoond ..; …spreek de taal en heb er samen met mijn vrouw iets afschuwelijks meegemaakt . Eigen schuld dikke bult , ik kan er niets beters van maken .
  Hier gaat het dezelfde kant op…

  Geliked door 1 persoon

 10. Pingback: Steun de boeren en vecht voor het behoud van de vrijheid van meningsuiting! | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s