SPD zakt onder de 13% – AfD wint er opnieuw 1% bij

Screenshot_32

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De SPD bereikt een nieuw niveau in haar duikvlucht, maar ook de CDU moet stemmen inleveren. Deskundigen maken daarvoor de discussie over een eventuele samenwerking met de opvolger-partij van de SED verantwoordelijk, waardoor nog meer burgerlijke kiezers bij de CDU zullen weglopen.

philosophia perennis

Opnieuw is het een peiling van INSA die in opdracht van de “Bild-Zeitung” werd uitgevoerd en voor de SPD een nieuw niveau op haar weg naar beneden bevestigt. Dat is – ook na de wisseling van de leiding in de SPD – de slechtste score sinds vijf maanden.

Een voormalige volkspartij op 12,5%

Wisselingen aan de partijtop zorgen meestal, zij het maar voor korte tijd, voor een opleving in de kiezersgunst. Maar ook dat schijnt de door en door geruïneerde en zich in een snelle neerwaartse spiraal bevindende SPD niet te helpen. Volgens de actuele zondagspeiling, uitgevoerd door het opinieonderzoeksbureau INSA, dat bekend staat om zijn exacte prognoses, komt de voormalige volkspartij SPD nog maar op 12,5%.

Maar ook de CDU verliest en staat nog maar op 27%. Dat betekent dat er nog nooit zo weinig mensen in Duitsland (39,5% van de daadwerkelijke kiezers)  achter de regeringscoalitie staan. Ook de Groenen verliezen een ½%, blijven echter met 21% op een moeilijk te begrijpen hoog niveau. Een verklaringsmogelijkheid: klimaathysterie en verboden komen in de natie, die zich graag hysterisch laat meeslepen door ideologieën, op dit moment een extreme borderline stoornis meemaakt en glanst door de deugd van de onderdaan, bijzonder goed aan.

AfD eigenlijke winnaar

De eigenlijke winnaar is opnieuw weer de AfD, die met 15% op de 3e plaats blijft en er 1% bij wint. Ook dat zou eigenlijk tot veranderde strategieën van de AfD-paniekzaaiers in de omgang met de AfD moeten leiden – als je er niet van uitgaat dat de AfD het zonder deze strategieën van buitensluiten, sociale minachting en blokkadepolitiek in de parlementen, het tweemaal zo goed zou doen als ze nu doet.

De slechte cijfers van de CDU zijn vooral te danken aan de ruk naar links, gebezigd door Angela Merkel. “Het debat tussen een samenwerking tussen de linksen en de CDU schaadt vooral de CDU”, zegt de chef van INSA, Hermann Binkert, over de peiling-resultaten. Bij veel kiezers die affiniteit hebben met de CDU bestaat grote scepsis tegenover de linksen.” (bron)

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op SPD zakt onder de 13% – AfD wint er opnieuw 1% bij

 1. Jean zegt:

  Aan AfD: PROFICIAT
  Wie zijn stem nu nog geeft aan die groene ratten geeft die geeft zijn stem aan zijn eigen ondergang.

  Like

 2. Peter zegt:

  Groen en CDU;CSUnog bovenaan,Duitsers zijn door de media gehersenspoeld en zo stom als het achtereind van een koe

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s