‘Powerbank-aanhanger is dé oplossing voor laadpaal-files’

Screenshot_334

(Door: Erik Kouwenhoven)

Wil je op vakantie zonder in de file te staan bij de laadpaal voor je elektrische auto? Het Franse bedrijf EP Tender heeft naar eigen zeggen de oplossing in de vorm van een aanhanger die dienst doet als reserve-accu.

In de wereld van de mobiele telefoons is het een bekend verschijnsel: de zogeheten ‘powerbank’: een van tevoren opgeladen reserveaccu die je telefoon kan opladen wanneer de accu bijna leeg is. Het Franse bedrijf EP Tender heeft dat principe nu vertaald naar de elektrische auto.

Lees verder>>>
(h/t “Tistochwat”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, klimaatfascisme, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op ‘Powerbank-aanhanger is dé oplossing voor laadpaal-files’

 1. Rini Stegeman zegt:

  wat kost dat? in ieder geval een kentekenplaat voor de aanhanger, aparte stekker voor nodig, de aanhanger MOET gekeurd worden, een aparte accu en de auto moet een trekhaak of een WELVAARTSKNOBBEL hebben en nog een paar dingen die ik vergeten ben. WAT EEN MISKLEUN…………HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  Geliked door 3 people

 2. andre zegt:

  EP Tender jaja ElectroPaal Tinder U aangeboden door de greandeal familie Timmermans. En als je dan wat dichterbij gaat kijken zit er gewoon een kleine diesel agregaat in. Stekkerauto rijders zijn egoïst want over de rug van het normale volk rijden ze met behulp van links lekker voordelig en het milieu? hahahaha NL heeft maar 5 kolencentrales draaien en als je dan echt zo op vakantie moet nou dan maar niet.

  Geliked door 2 people

 3. delamontagne zegt:

  Is een verplaatsbare windmolen niet een betere oplossing.
  Die kun je ook nog eens boven op je auto dak zetten en weegt veel minder dan zo”n “Lood”-zware Accu.
  Alhoewel daar tegenwoordig geen lood mer in zit.

  https://www.milieucentraal.nl/media/1814/wind-klein440.jpg?anchor=center&mode=crop&quality=90&width=654&slimmage=true&rnd=130668351750000000

  Geliked door 2 people

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Nóg beter idee; zet windmolentjes op het dak en laat de wielen via dynamo’s stroom terug geven aan de accu !.
  Een aanhangwagentje, hoe verzin je het. Daar rijd je dan in je dure slee en dan mag je niet boven de honderd met je aanhangertje.

  Geliked door 2 people

 5. Tistochwat zegt:

  Je moet dan wél de energie van de accu in de auto gebruiken om de accu in het lullige aanhangertje op te laden.
  Hierbij gaat energie verloren, omdat het rendement van energieoverdracht nooit 100% is.

  Hang dan zo’n ding achter je idiote elektrische auto, komt ook meer overeen met de werkelijkheid:

  Off topic:
  Waarom hout van gesloopte, gezonde, volwassen, LEVENDE bomen misbruiken om er biomassacentrales mee te stoken? Stook liever DODE steenkool!

  EN BLIJF MET JE ‘GROENE’ POTEN VAN HET MILIEUVRIENDELIJKE GAS AF!

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Ik moet hoofdschudden en glimlachen om dit soort mallotigheden. Ze trachten iets te redden wat niet te redden valt. Misschien kun je nog drie powerbanken achter je e “power” speeltje hangen.

  Geliked door 2 people

 7. koddebeier zegt:

  Het moet niet gekker worden !

  Like

 8. BigLJohn zegt:

  Dat sommigen bereid zijn om zo te gaan tobben getuigt toch niet van intelligentie. Elektrisch rijden is al een volslagen idiote bezigheid, en dan ook nog eens met een karretje achter de auto met een powerbank is al helemaal van de zotte. In de tweede wereldoorlog had men bij gebrek aan brandstof ook een karretje achter de auto hangen, toen met een met hout gestookte gasgenerator er boven op gemonteerd. Misschien komen deze tijden weer terug als er voor onze auto’s geen brandstof meer te verkrijgen is. Alles liever dan elektrisch rijden waarvan de kilowattuurprijs niet meer te betalen zal zijn. Men spreekt al over een vervijfvoudiging van de kilowattuurprijs voor elektrisch aangedreven auto’s. Ook zal er wegenbelasting op geheven worden, wat nu nog niet het geval is. Alleen de kapitalisten zullen nog in staat zijn om zich in zo’n peperduur elektrisch misbaksel voort te bewegen.

  Geliked door 2 people

 9. leo1 zegt:

  Al eens gedacht aan een verlengsnoer van zo n 1200 kilometer ????????
  Ook geen gek idee………………………..

  Geliked door 2 people

 10. scherpschutter1943 zegt:

  Ik dacht “komt me bekend voor”, deze rijdende powerbank. En ja hoor , voor mijn geest kwam een plaatje uit de 2e wereldoorlog, waar achter een personenauto, een aanhanger was gekoppeld, de “Houtgasgenerator”. In de grote ketel werd hout verbrand en de gassen werden naar de automotor gevoerd voor de aandrijving. Later gebruikte de SS de gaswagen als proef voor het vergassen van joden. Terug naar het heden. De rijdende powerbank kan ook op het abattoir gebruikt worden om met kopstroom koeien en varkens te doden. In tijden van oorlog kan je er ook je krijgsgevangenen mee elimineren. Zoals u ziet, een multifunctioneel apparaat te gebruiken in vredestijd (of wat daarvoor doorgaat) of ten tijde van oorlog.

  Geliked door 2 people

 11. Stef zegt:

  Waarom staat er geen windmolendje op het dak?

  Like

 12. KMPX99FM zegt:

  Elektrisch rijden is verspilling van energie!
  We moeten rekening houden met het beroerde rendement van de elektriciteitscentrale van nog geen 50%!
  Tel daar bij op de verliezen die optreden bij het laden en ontladen van de accu. Verder in dit geval het hogere verbruik door het gewicht van de aanhanger, plus de extra rolweerstand en de luchtweerstand.
  Voor het milieu is er dus geen enkele winst, en dan hebben we het nog niet eens over de energie die verbruikt wordt bij de productie van deze aanhanger, plus de extra giftige grondstoffen voor de extra accu.
  Voor elektrisch rijden spannen we het paard in feite achter de wagen.
  Er is slechts één uitzondering. Wie een dak vol zonnepanelen heeft kan zijn eigen zonnestroom gebruiken om de accu op te laden. Zo heeft men ook meteen een prima uitwijkmogelijkheid als de salderingsregeling wordt afgeschaft.

  Like

 13. Lucky zegt:

  Iets anders,
  https://tpook.nl/2020/02/26/onderzoekers-nederlands-mestbeleid-is-wanbeleid-opnieuw-een-bom-onder-verplichte-emissiearme-stalvloeren/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  ‘Onderzoekers: ‘Nederlands mestbeleid is wanbeleid’ – Opnieuw een ‘bom’ onder verplichte ’emissiearme’ stalvloeren

  “Mestinjectie en het afsluiten van mestkelders zorgen niet voor een vermindering maar juist voor een verhoging van de stikstofuitstoot. Dit blijkt uit een groot bemestingsonderzoek op 135 bedrijven, door zelfstandig onderzoekers Peter Vanhoof en Anton Nigten. Zij deden dit in opdracht van Vereniging voor Behoud van Boer en Milieu (VBBM).

  ‘Puur wanbeleid’, omschrijft de Belgische bodemonderzoeker Peter Vanhoof de inzet van de politiek op emissiearme stalsystemen. Volgens hem leidt afsluiten tot zuurstofgebrek, waardoor de drijfmest snel aan kwaliteit inboet. Bij het uitrijden van die mest gaat veel stikstof verloren. Veel meer dan bij de traditionele roostervloeren. „Daarnaast is het ontploffingsgevaar in afgesloten mestkelders enorm. Het is eigenlijk een methaanvergister onder de stal.” “

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s