Aspergeoogst 2020: Waar blijven de Syriërs?

Screenshot_140

(Door: Manfred Rouhs – Vertaling: E.J. Bron)

Wie zijn rug krom en zijn handen smerig maakt

In verband met de aspergeoogst dit jaar was er openlijk sprake van de reddende inzet van asiel zoekende mensen om dit culinaire Duitse cultuurgoed mee helpen binnen te brengen. De “Bild-Zeitung”, het onomstreden vlaggenschip van de Duitse kwaliteitsjournalistiek, kopte op 21 maart: “Syrische vluchtelingen: ´Wij zijn bereid de oogst te redden!´” Een dag daarvoor had de ARD ons al laten weten: “De Duitse minister van Landbouw Julia Klöckner stelt de inzet van asielzoekers in de landbouw voor om tekorten aan seizoenarbeiders te vermijden.”

PI News (2)

Dezelfde dag beweerde het ZDF zelfs dat er honderdduizenden (!) asiel zoekende mensen klaar zouden staan om razendsnel de asperges uit de Duitse grond te steken: “CDU-politicus Mathias Middelberg wil vanwege de corona-crisis in plaats van werkkrachten uit oostelijke EU-landen vluchtelingen als oogsthelpers inzetten. Er zouden meer dan 600.000 mensen paraat staan.”

En wie loopt er nu echt over de velden om de oogst binnen te halen? De gebruikelijke verdachten: seizoenarbeiders uit Oost-Europa, voor zover ze Duitsland binnen mochten, scholieren, studenten en werknemers met verkorte werktijd die iets willen bijverdienen.

Het schijnt niemand op te vallen dat de Syriërs ontbreken. Waar zijn ze allemaal, die honderdduizenden?

De mediale strategie achter zulke luchtbellen luidt blijkbaar: iets blijft er van hangen en uiteindelijk zal niemand echt navraag doen. Veel aspergeliefhebbers gaan er dit jaar wellicht daadwerkelijk van uit dat zonder de daadkrachtige hulp van Syrische “vluchtelingen” hun bord leeg zou blijven, omdat de edele groente op de velden verrot zou zijn… Slachtoffers van een massa-mediaal bedrijvigheid, waarin de wens de motor van vrome ideeënvorming blijft.

Bron:
www.pi-news.net
Door: Manfred Rouhs

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Vluchtelingen", asielwaanzin, belangenverstrengeling, Desinformatie, Duitsland, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, moralisme, publieke omroep, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

39 reacties op Aspergeoogst 2020: Waar blijven de Syriërs?

 1. Republikein zegt:

  Geld of niet, schiet mij maar lek.

  Like

 2. Monalisa zegt:

  De pollakken die het anders deden zijn massaal naar polen vertrokken maar er zijn genoeg Duitser die dat kunnen maar ja net al Nederland blijven ze thuis zitten met een uitkering.
  2 miljoen nederlanders ontvangen maandelijks gratis geld, in Duitsland zijn dat er 7,5 miljoen.

  Like

 3. Yvonne zegt:

  Nee dat is de bedoeling niet van Frau Merkel er was niet gezegd wir schaffen das en jullie moeten werken er is een zak geld en huis beloofd waarom zou je je handen uit de mouwen steken als je gratis geld krijgt?

  Like

 4. Monalisa zegt:

  Even een correctie van mijn vorige stukje het zijn geen 7,5 miljoen werkelozen maar buitenlanders in Duitsland. Duitsland telt nu bijna 2,6 miljoen arbijtslozen

  Like

 5. Steven zegt:

  die honderdduizenden zijn allemaal van hun welverdiende oetkiering aan het genieten. Druk met het bezwangeren van de vrouw om kienderbeslag te verkrijgen en daar komt dan ook nog de hoersoepsiedie bij. Beetje zwart werken, drugs dealen of gewoon oudjes beroven is dan weer wat extra inkomsten om de tank van de Mercedes of peperdure BMW te vullen.
  Het leven is prachtieg voor allahtoon in germoney…domme kaaskop werk voor ons…..

  Geliked door 1 persoon

 6. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Liggen daar een paar “witte” mannen begraven op hun rug waarbij de rigor mortis nog aanwezig is?

  Like

 7. Marijke zegt:

  Waar zijn de Syriërs?! Je kunt van deze hoogopgeleiden toch niet verwachten dat ze een beetje in de grond gaan zitten wroeten?! Kom zeg.

  Geliked door 2 people

 8. karton zegt:

  Ja, hoor eens even……… die binnen-gejubelde Syriërs zijn natuurlijk veel te hoog opgeleid om zulk “eenvoudig” werk te verrichten ! Schop dat vijandige volk ons landje uit en laat ze hun eigen land gaan opbouwen !

  Geliked door 1 persoon

 9. j zegt:

  Toen ik de foto zag dacht ik in eerste instantie dat een aardmannetje zijn lul boven het maaiveld stak !!!

  Like

 10. Jo zegt:

  Toen ik de foto zag dacht ik in eerste instantie dat een aardmannetje zijn geslachtsdeel boven het maaiveld uit stak !!!

  Like

 11. Ben altijd gek op asperges en ben wel bekend met het fenomeen dat ze in het begin van de oogst behoorlijk prijzig zijn maar dit jaar slaat alles, het witte goud moet nu kennelijk gelijk met geel goud betaald worden.
  Helemaal pissig werd ik toen Jumbo het wel een goed plan leek om ze alleen per kilo te verkopen.
  Een kilo voor een alleenstaande!
  Dan eet je dus een hele week asperges !
  En dat is geen goed idee, normaliter eet ik ze om de dag want ze hebben bij mij uitwerking op mijn blaas en als ik niet uitkijk moet ik om de haverklap zeiken 😀
  Om kort te gaan; ik heb ze dit jaar nog niet geproefd.
  Grrrrr

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Ze hebben ze ook in een glazen pot zitten heb ik gezien.
   Of ze te eten zijn weet ik niet, ik vind verse asperges ook niet echt lekker.

   Like

   • Lucky zegt:

    Goed klaargemaakt zijn asperges heerlijk, maar ik maak ze niet zo vaak omdat de kinderen ze weigeren te eten/proeven.

    Like

   • Republikein zegt:

    Als je ze goed laat uitlekken, maar het blijft een beetje slappe hap, enfin, met stukkie achterham en eitje is het te vreten.
    Vraagje, hoeveel asperges gaan er in een pot.
    Antwoord, niet één, je mot ze er zelluf in dauwe.
    Wel eerst je handjes wassen.

    Like

  • Lucky zegt:

   Tijl, probeer gewoon een andere supermarkt om de asperges te kopen.

   Like

  • Claudia Millenaar zegt:

   Ik maak er ook maaltijdsoep van. Voor de room erin kan het ingevroren worden, room kan altijd later toegevoegd worden.

   Ik hoop dat de webmaster mij permitteert het recept te delen?
   ASPERGE-RIJSTSOEP
   Ingrediënten:
   500 gram witte asperges
   2 kippenbouillonblokjes
   1 stukje foelie
   125 gram Amerikaanse langkorrelrijst
   1 dl droge witte wijn
   1 dl room
   1 bosje peterselie
   1 bosje kervel
   2 eieren
   peper & zout

   Schil de asperges en snijd het onderste stukje eraf. Bewaar de asperges in koud water. Doe de aspergeschillen samen met de afsnijdsels in een pan. Voeg 1 liter water, de bouillonblokjes en de foelie toe en laat het geheel circa 20 a 30 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon. Voeg de Amerikaanse langkorrelrijst toe en breng het geheel aan de kook. Snijdt de asperges in stukjes van circa 10 centimeter. Voeg de asperges toe aan de bouillon en laat de soep in ongeveer een 15 minuten gaar worden.

   Kook intussen een ei hard. Hak de peterselie en kervel fijn. Voegt de kervel en de wijn toe aan de soep in warm deze door. Roer de room erdoor en laat de soep niet meer doorkoken. Brengt het geheel op smaak met zout en peper.

   Pel de eieren, prak ze fijn en meng de peterselie erdoor. Schept de soep in diepe borden en verdeel het eimengsel erover. Serveer met witte wijn en stokbrood.

   Geliked door 3 people

 12. Claudia Millenaar zegt:

  Waar blijven de Syriërs? Nou gewoon thuis in de huizen die ze gratis bewonen, evenals dat al het overige gratis is voor deze gasten. Helaas betalen wij dat gratis.

  Al eerder was er een Nederlandse werkgever die Syriërs in dienst nam, maar toen. Toen was het dat ze geen 40 uur konden werken en nog e.e.a. aan smoezen. Ze moesten bijv. ook de taal nog leren en die 40 uur per week was gewoon echt teveel… U snapt, daar had deze werkgever helemaal niets aan. Ze komen dus helemaal niet om te werken, ze komen om op ons te parasiteren!

  Geliked door 2 people

 13. Jan j zegt:

  Mij was het nog niet opgevallen. Op de vele aspergevelden in mijn omgeving werken geen “vluchtelingen” en weinig oosteuropeanen, wat voorheen wel het geval was en nu ivm corrona niet over de grens kunnen Komen. Nu werken er hoodzakelijk eigenheimers.

  Like

 14. bozeoudeman zegt:

  Die Syriërs, net als al de andere islamaanbidders en veelal voormalig oerwoudbewoners direct afkomstig uit hartje donker Afrika zitten thuis en genieten van hun uitkering, kinderbijslag en alle andere speciaal voor hen bedachte subsidieregelingen om hen zoet en braaf te houden zodat Rutte, Macron, Merkel en meer van dat soort mislukte Napoleonklonen hun dictatoriale gedragingen kunnen botvieren op hun bevolking zoals zij wensen.

  Geliked door 2 people

 15. Lucky zegt:

  https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/158766/Asperge-oogst-in-het-nauw-maar-ook-gered-door-coronacrisis

  Asperge-oogst in het nauw, maar ook gered door coronacrisis

  “Alles beter dan thuis niks zitten doen hè”, zegt buschauffeur Sytse van Netten resoluut. Door gebrek aan werk kwam hij thuis te zitten, maar zat niet bij de pakker neer. Nu werkt hij, met vele andere, als tijdelijke aspergesteker.

  Bouwvakkers, buschauffeurs en scholieren

  “Ik ben niet iemand die stil kan zitten”, vertelt Van Netten. “Normaal werk ik vier, vijf, zes dagen bij Qbuzz, en dan opeens kom je thuis te zitten. Dus ja, je zult toch een alternatief moeten hebben.” Hij is niet de enige. Op het veld zijn allerlei mensen uit allerlei beroepsgroepen aan het werk, maar ook scholieren. “School gaat niet door, door het coronavirus. Ik heb online lessen, maar voor de rest niet zoveel”, legt één van hen uit. Volgens de jongens is het volgen van de digitale lessen goed te combineren met het aspergeseizoen. “We zijn gelukkig een beetje aan het werk. Anders zit je zo lang stil.”

  Like

 16. delamontagne zegt:

  Je begrijpt soms niet waarover men klaagt !
  Tientallen ( mogelijk volgen er 1oo-den ? ) Jonge, Sterke, Ijverige, flinke werkers die een handje uit de mouwen kunnen steken, zitten in vliegtuig op weg naar Duitsland…………….
  / / /
  Tientallen minderjarige vluchtelingen naar Duitsland overgevlogen

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1192539443/tientallen-minderjarige-vluchtelingen-naar-duitsland-overgevlogen

  Geliked door 1 persoon

 17. koddebeier zegt:

  “Syrische vluchtelingen: ´Wij zijn bereid de oogst te redden!´” Laat me niet lachen, ze zijn nog te belazerd om hun eigen land op te gaan bouwen en blijven liever hier in de alles gratis (voor hun) maatschappij plakken !!!

  Geliked door 4 people

 18. Zijlstra zegt:

  Syrie is allang veilig, vluchtelingen kunnen zo terug. Vliegvelden zijn open.
  Zag laatst een reportage over verlaten Syriese steden, alleen vrouwen en kinderen. Op de vraag van de reporter waar de mannen waren was het antwoord: In Europa, ze willen niet meer terugkomen.
  Duitsland heeft sinds 2016 32 vliegtuigen met uitgeprocedeerden teruggebracht. Schijnt hier niet te kunnen. Wat een lafbekken!

  Like

 19. kampersrene zegt:

  oei……. ik was verkeert ! ik dacht aan penissen die boven de grond steken van islam fluchtelingen die gestorven zijn

  Like

 20. Vande Wiele Luc zegt:

  Ze zijn alleszins niet gekomen om te werken, wat dacht je, maar wel om op ons zweet te komen leven.

  Like

 21. Monalisa zegt:

  Die boeren hebben nu genoeg Nederlander ok het te oogsten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s