Weigering van gender-waanzin en immigratie: Hongarije wijst “Istanboel-conventie” af

Screenshot_120

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Hongaarse parlement weigert de zogenaamde “Istanboel-conventie” van de Europese Raad ter bestrijding van geweld tegen vrouwen te ratificeren. De parlementariërs van Fidesz van minister-president Viktor Orbán en van de christendemocratische coalitiepartner ondersteunden een verklaring van de regering, volgens welke de conventie “destructieve gender-ideologieën” evenals “illegale immigratie” zou ondersteunen. Het document roept ertoe op geen verdere stappen te ondernemen ter erkenning van de conventie.

Duits - Zuerst

De conventie verplicht de ondertekenende landen ertoe geweld tegen vrouwen en meisjes evenals alle vormen van huiselijk geweld als misdaad te kwalificeren en zich in te zetten tegen de discriminatie van vrouwen. Ze werd in 2014 door een meerderheid van de EU-lidstaten ondertekend, waaronder ook Hongarije. Ze was echter niet ter ratificatie aan het Hongaarse parlement voorgelegd.

Fidesz argumenteert nu terecht dat alle wettelijke garanties ter bescherming van de vrouwen tegen huiselijk geweld zouden al door de eigen wetten worden gedekt. Ze wijst bovendien alle verwijzingen naar “gender” in de tekst van de conventie af – evenals de verplichting om “vluchtelingen” op  te nemen, die vanwege hun seksuele oriëntering of hun geslacht vervolgd worden.

Het “ideologische beginsel” van de conventie zou tegenstrijdig zijn aan Hongarije´s “rechtsorde en de overtuigingen van de regering”, zei Lőrinc Nacsa van de christendemocraten, die achter de verklaring van de regering staan. In het document staat o.a.: “wij hebben het recht om ons land, onze cultuur, onze wetten, tradities en nationale waarden te verdedigen. De gender-zienswijze, die van de overtuiging van de bevolkingsmeerderheid afwijkt, mag dit niet bedreigen.”

Sinds zijn ambtsaanvaarding in 2010 volgt Orbán in toenemende mate een maatschappijpolitieke conservatieve koers evenals een relatief onvriendelijke “vluchtelingen”politiek. Door middel van een regeringsverordening werd het de Hongaarse universiteiten inmiddels verboden om studies voor “gender-onderzoek” aan te bieden.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "gender", EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

6 reacties op Weigering van gender-waanzin en immigratie: Hongarije wijst “Istanboel-conventie” af

 1. karton zegt:

  Wát een verademing als je de woorden en daden verneemt vanuit het Hongaarse parlement en dát vergelijkt met het geblaat en geblèr vanuit Den Haag.
  Prachtige minister-president is die Orbán, hij is er in ieder geval voor z’n land én volk !
  Van hem kan “Den Haag” alleen maar véél leren.

  Geliked door 2 people

 2. vangie1206j zegt:

  Generatie op een universiteit whoehaha.
  Wat leren ze daar waar een vagina zit had een penis moeten hangen woehaha.
  De mensheid wordt met de dag gekker.

  Like

 3. vangie1206j zegt:

  ((((Gender)))) geen generatie.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Chapeau Hongarije tenminste een duidelijke eigen mening, alleen onbenullen tekenen bij het kruisje ! Op allerlei slinkse wijze proberen de EU dictators hun zin door te drijven, de hongaren trappen daar echter niet in !

  Geliked door 2 people

 5. Wim zegt:

  Eh, “relatief onvriendelijke vluchtelingenpolitiek”? Of toch maar realistische vluchtelingenpolitiek?

  Like

 6. Luchtpint zegt:

  LGTB moet overal zijn invloed laten gelden tot vervelens toe. Alsof al die gender-“problemen” zo prioritair zijn. Terwijl al die bedenkingen daarrond gewoon zijn geformuleerd door verveelde pseudo-intellectuelen met niks beters te doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s