Servische leger wil vluchtelingen tegenhouden

Screenshot_332

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Servië heeft het leger naar een stad in de buurt van de grens met Kroatië gestuurd. Daar wachten honderden migranten en zogenaamde vluchtelingen op een mogelijkheid om Kroatisch grondgebied, en zodoende de EU, te bereiken.

journalistenwatch

Volgens het Servische ministerie van Defensie zou president Aleksandar Vučić opdracht hebben gegeven troepen in te zetten om drie migrantenkampen in de buurt van de westelijke stad Šid te bewaken, waarin zich ongeveer 1500 mensen bevinden. Ze zouden hoofdzakelijk uit Syrië, Afghanistan en Pakistan afkomstig zijn.

President Vučić gaf aan dat de uitbreiding van de veiligheidstroepen ertoe zouden dienen om de lokale bevolking tegen vermeende overlast en roofovervallen door de migranten te beschermen. Tegenover “TV Prva” verklaarde hij dat de migranten na het opheffen van de uitzonderingstoestand ter bestrijding van het corona-virus er in het begin van de maand mee begonnen zouden zijn om zich buiten hun kampen te begeven om kleinere delicten te plegen. “Daarom voelen de buurtbewoners zich onveilig”, aldus de Servische president.

Het ressentiment van de bevolking tegenover de migranten neemt toe. Voor de kampen zouden vaak “niet toegestane protesten van rechts-extreme groepen” plaatsvinden, bericht “MailOnline”.

In Servië, een van de belangrijkste transitroutes door de Balkan voor illegale immigranten, zijn naar schatting 4000 migranten gestrand.

Liefdadigheidsorganisaties en andere organisaties, die zich onverdroten voor zogenaamde vluchtelingen inzetten, zouden er vanwege de sinds 17 maart opgelegde corona-quarantaine aan gehinderd zijn om de kampen en opnamecentra in Servië te betreden, klaagt “MailOnline”. De “bescherming behoevende groepen” zouden zich in een toestand van gedwongen isolering bevinden, klagen ook de “vluchtelingenhelpers”. Zij waarschuwen dat dit ook tot een gebrek aan rechtsbescherming evenals aan voedingsmiddelen en medische hulp zou leiden. Onder de heersende kamp-quarantaine mogen migranten de centra alleen nog maar voor medische hulp of met bijzondere toestemming verlaten. Het verbod zou ook gelden voor de ondersteuners van de migranten. Sinds het begin van de crisis zou bijna een maand lang niemand toegang zijn toegestaan die psychologische, juridische of andere hulp biedt, aldus de beschuldiging van Rados Djurović, directeur van het in Belgrado gevestigde NGO-asielbeschermingscentrum. De migranten en asielzoekers zouden zonder ondersteuning, hulp of informatie hebben gezeten, verklaarde Djurović.

Griekenland is er ondertussen mee begonnen om minderjarigen weer met hun familie te herenigen. 23 zogenaamde minderjarigen, de meesten van hen uit Afghanistan, verlieten zaterdag Athene in richting Zwitserland, waar ze met hun families herenigd worden, deelden de Griekse autoriteiten mee.

De Griekse viceminister voor Migratie en Asiel, Giorgios Koumoutsakos, verklaarde dat nog eens 508 andere asielzoekers Griekenland weldra verlaten.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Vluchtelingen", asielwaanzin, Balkan, Criminaliteit, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Linkse Kerk, Moslims, NGO´s, Rotzakken, Servië, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Servische leger wil vluchtelingen tegenhouden

 1. karton zegt:

  Een land heeft toch een leger om o.a. de grenzen van het vaderland te verdedigen ? Zo niet …….. hef dan álle legers binnen de EUSSR op !! Onze voorouders werden gedood omdat ze hun én ons vaderland verdedigden. ‘t Is toch gvd te gek voor woorden om hele horden, ons zeer vijandige, parasieten ons land te laten binnen wandelen ? Sluiten die grenzen en het al aanwezige gajes d’r uit en wel z.s.m. !!!

  Geliked door 3 people

  • koddebeier zegt:

   Dan zal je eerst het gajes wat hen faciliteert d’r uit moeten trappen, dat zijn oa. de gene die verdommen om de grenzen te sluiten en die ook het tuig er niet uittrappen !

   Geliked door 2 people

   • LUCIA zegt:

    Juist Koddebeier dat klote tuig van die zakkenvullende NGO’s, lees mensen( f..g) smokkelaars voor een vuurpeloton en gewoon de kogel allemaal !!Klote links tuig ratten hier op aarde.

    Geliked door 3 people

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Het blijft maar door gaan en door gaan en niemand doet er iets aan. Laffe politici, volksverlakkers in brussel. Volk dat te smerig is om aan te pakken. Daar valt oo den haag onder. Servie is goed bezig, zo ken ik ze weer.

  Geliked door 4 people

 3. De “bescherming behoevende groepen” zouden zich in een toestand van gedwongen isolering bevinden, klagen ook de “vluchtelingenhelpers”. Zij waarschuwen dat dit ook tot een gebrek aan rechtsbescherming evenals aan voedingsmiddelen en medische hulp zou leiden.
  Honger ze dan gewoon uit.
  Moet je eens kijken hoe snel ze de weg terug vinden naar hun eigen landen.

  Geliked door 2 people

 4. vangie1206j zegt:

  Heel Europa wordt vergiftigd met dat niets ontziende tuig.
  De EU maar juigen en wij maar betalen.

  Like

 5. verwardeman zegt:

  Worden de blanke Serven straks weer plat gebombardeerd door die fijne NAVO ?
  Ze kwamen in de jaren 90 ook voor het blanke Europa op , door die moSSel enclave – vol
  met TERRORISTEN welke Serven vermoorden – aan te vallen !
  In de afgelopen jaren is mijn mening over generaal Mladic drastisch gewijzigd : hij was geen
  oorlogsmisdadiger , hij was een HELD .
  Die NAVO en EU hebben – wat mij betreft – de Serven – en dus alle blanke Europeanen –
  verraden en verrolen voor die ” zielige ” kutmoSSels !

  Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Hebben die NAVO ruziezoekers al ooit excuses aangeboden aan de Serven ?
   Rutte ?
   De Amerikanen ?
   Vond het toen al een volslagen debiele actie .
   En dat is nooit meer veranderd .

   Je eigen soort aanvallen is net zo stom als wat de moffen in de oorlog deden .
   Alleen de schaal is anders .

   Geliked door 1 persoon

   • Bob Koster zegt:

    Harry, de Serven waren communisten en dan is alles geoorloofd. Toch?
    De NAVO kwam daar om vrijheid en democratie te brengen. Toch?
    Wie daar anders over dacht was zelf een communist. Toch?

    De NAVO is de gevaarlijkste organisatie ter wereld.

    Like

 6. Ben zegt:

  Oost Europa moet voet bij stuk houden.
  Deze horden barbaren met hun gewelddadige godsdienst verzieken de kwaliteit van het leven al in west Europa.
  Stuur deze asielparasieten terug naar land van herkomst, ga daar een toekomst opbouwen ipv hier de boel te verneuken.

  Geliked door 2 people

 7. Julia zegt:

  De laffe en falende EU zorgt voor meer en meer ellende. Ongelooflijk dat ook ons land haar grenzen niet sluit. Wel mondkapjes verplichten dat zelfs zover gaat dat het GVB mondkapjes in de snoepautomaten doet voor 10 euro per doosje (5 stuks). bevolking onderdrukt, ouderen in gijzeling houdt maar inmiddels al miljarden heeft geïnvesteerd voor migratie van o.a. vluchtelingen veelal uit veilige landen die de grenzen van de EU en ons land ongestoord kunnen binnen wandelen. Het volk aan de ketenen en migranten vrij spel. Logisch dat een land zijn leger in zet maar dat hoeven we in ons land en van de omringende landen niet te verwachten. Wat stelt überhaupt ons leger nog voor waar armoede en gebrek aan materieel de orde van de dag is. Totaal kapot bezuinigd en de ambitie van één EU leger wordt een groot fiasco en de volgende miljardenverspilling. Met dergelijk slap en laf beleid hebben we totaal niets aan een leger omdat zij nimmer de opdracht krijgen onze grenzen te bewaken en op te treden tegen de al jaren durende massale toestroom. Ook voor verdediging tegen eventueel Rusland hebben we niets aan armoedig leger omdat Rusland met haar groot machtig leger voorzien van modern en meer dan genoeg materieeltde EU totaal over de voeten loopt. Het welkom en knuffelbeleid binnen de EU gaat gewoon door en landen binnen de EU die optreden mogen het zelf uitzoeken. Alles te danken aan de linkse volksverlakkers in Brussel en Den Haag.

  Geliked door 2 people

  • Steven zegt:

   Dat EU leger (voor zover dat er al is of nog moet komen) is naar mijn idee alleen de bedoeling om de eigen bevolking in dwang te houden. Men weet uiteraard al dat er veel weerstand gaat komen met de reeds in gang gezette globalistische plannetjes voor de vernietiging van geheel Europa. En als er nou een massale opstand zou uitbreken in bijvoorbeeld Nederland tegen verplichte vaccinaties, lockdowns en afpakbeleid, dan kunnen Duitse soldaten de Nederlanders mooi onder vuur nemen. De eigen Nederlandse soldaten zullen dat naar alle waarschijnlijkheid gaan weigeren uit te voeren.
   Men is zover ik het kan beoordelen alleen bezig op grote schaal genocide te plegen op de bevolkingen d.m.v. dwang en verplichtingen… iets anders kan ik niet bedenken!

   Like

 8. LUCIA zegt:

  @Julia , over ons leger gesproken;
  LUCIA;
  Uit het dagboek van dingen die echt niet meer kunnen; nr 1) De mensen die je moeten verdedigen in hun hemd zetten!

  Terwijl onze mini-sterren
  zich in design
  schoenen spiegelen
  moeten onze Jantjes
  blootsvoets met
  de tenen wriegelen.

  Weer geen jassen
  voor de winter
  en geen defensie
  die …Sinter
  klaas aanschrijft

  Misschien kan de
  kerstman iets aan
  de uniformen doen
  ze passen toch niet
  in de sint zijn schoen

  Terwijl parlementsleden
  zich door een jungle
  van leugens banen
  kunnen onze militairen
  zich niet eens in de
  kringloop wanen.

  Zoals met pepernoten
  men in EU & K-binet
  met geld smijt
  zijn ze bij Defensie
  centen-neukerig
  de weg kwijt!!

  28-11-2019 geplaatst in TPO.nl; artikel;Nieuw tekort bij Nederlands afvoerputje defensie: winterjassen, uniformen, schoenen

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Lucia ijzersterk maar de keiharde waarheid. Al die politieke zelf verrijkende onbenullen moeten werkelijk de ogen uit hun kop schamen en eigenlijk als eerste naar een heel gevaarlijk front worden gestuurd in hun dunne jasjes en afgetrapte schoenen en dan massaal toekijken hoe hard ze bang, bang gaan roepen. Diep en diep treurig. Wie wil überhaupt nog het leger in.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s