München stopt met gratis zwembadentree

Screenshot_124

(Door: Irene Kleber – Vertaling: E.J. Bron)

Teveel rotzooi trappen en troep

Afgelopen zomer konden kinderen en jongeren gratis naar de openluchtzwembaden in München. Dat is dit jaar niet meer mogelijk. De stad bedoelde het goed de afgelopen zomer, toen ze het pilotproject “gratis zwembadentree voor de kinderen en jongeren van München onder de 18” invoerde – op verzoek van de CSU, de SPD en de Bayernpartei. 271.239 kinderen en jongeren hebben gebruik gemaakt van het aanbod (waarvan 60.000 ouder dan 14 jaar). Maar het eindigde onaangenaam, zodat deze gratis entree er dit jaar niet zal zijn.

“30 zwaarwegende voorvallen”

In juni en juli hadden de openluchtzwembaden “30 zwaarwegende voorvallen” gemeld, die deels “alleen met veel politie opgelost konden worden”, staat er in het ervaringsbericht dat dinsdag werd voorgelegd aan de gemeenteraad. “Daartoe behoren vechtpartijen tussen grote groepen jongeren, grof gedrag, bedreigingen en intimidaties, gevechten met een groot aantal toeschouwers, lichamelijke overvallen, enz.”

Er werden 54 zwembadverboden opgelegd (in plaats van 8 het jaar daarvoor), waarvan 26 aan kinderen van 12 tot 14 jaar.

Veel jongeren hebben entree niet gebruikt om te zwemmen

Ook zou op de zonneweides veel meer troep zijn achtergelaten dan normaal, stamgasten zouden weggejaagd zijn, bij de kassa´s zou het tot “chaotische situaties” zijn gekomen.

De politie, het districtsbestuur en de afdeling Sociale Zaken hebben de dingen geanalyseerd en vastgesteld: met de gratis entree zou er in de openluchtzwembaden “een nieuwe openbare, sociale ruimte en ontmoetingspunt” voor jongeren zijn ontstaan. Zwemmen zou daarbij vaak een ondergeschikte rol hebben gespeeld, in veel gevallen zouden de jongeren helemaal geen zwemspullen bij zich gehad hebben.

De voorvallen zouden voor de zwembadmedewerkers “ook nauwelijks beheersbaar zijn wanneer ze ter plaatse ondersteund worden door beveiligingspersoneel”.

Gratis entree voor jongeren wordt geschrapt

Om daaraan nog eens € 1,6 miljoen belastinggeld uit te geven – zeker in corona-tijden, waarin München moet bezuinigen? Dat wil de stad niet meer. Deze zomer wordt de gratis entree – officieel wegens bezuinigingsredenen – geschrapt, de grote partijen in de gemeenteraad hebben instemming laten blijken.

“Uiteraard mogen kinderen jonger dan 6 jaar nog wel gratis naar de openluchtzwembaden”, verklaard economisch referendaris Clemens Baumgärtner (CSU) op vragen van de “Abendzeitung”. “We willen immers graag dat ze leren zwemmen”.

Bron:
www.abendzeitung-muenchen.de
Door: Irene Kleber

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, migrantengeweld, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op München stopt met gratis zwembadentree

 1. freda110 zegt:

  Laat me raden……….vast verwarde jongeren.

  Geliked door 3 people

 2. Joannes den Hollander zegt:

  De toegang verbieden voor allochtonen en het probleem is opgelost.

  Geliked door 4 people

 3. Piet Snot zegt:

  Als er ergens bij staat dat het gratis is, dan ga ik er al helemaal niet eens naar toe.
  Je kan van tevoren bedenken wat daar voor volk op af komt.
  En als hier iets gratis is in Nederland, neem dan je slaapzak maar vast mee en een pakkie brood en koffie wil je ooit binnen komen.
  Met 1000den komen ze er dan op of hier.

  Geliked door 3 people

  • Piet Snot zegt:

   Ze hebben hier wel eens de bioscoop gratis gemaakt voor een paar films.
   Binnen de kortste keren moest daar politie aan te pas komen omdat ze allemaal tegelijk naar binnen wilden voor de beste plaatsen.
   Je begrijpt het, dat hebben ze dus nooit meer gedaan.
   Ze vochten al voor de deur om mekaar te verdringen, en dat waren nog alleen echte Nederlanders.

   Geliked door 3 people

   • ieznogoedh zegt:

    Nou, in een grijs verleden toen ik bij de AMRO-Bank Rembrandtplein werkte (ongeveer 1972-1973 denk ik), kon je in de middagpauze gratis naar een bioscoop naast Tuschinski in de Reguliersbreestraat.
    Nooit problemen. Maar ja, toen waren er ook nog niet zoveel nieuwe Nederlanders, dus iedereen zat rustig te kijken en viel geen anderen lastig.

    Geliked door 1 persoon

 4. Gienekehado zegt:

  Zwembaden in NL sinds er ‘verwarde jongeren’ zijn;

  Like

 5. Gratis of niet, zwembaden worden met de dag onveiliger, met name allochtone jongeren hebben een groot probleem met het accepteren van gezag, een badmeester is voor hun minder dan niks, tel daarbij het opspelen van hun hormoontjes bij het aanschouwen van “naakt” en je hebt de poppen aan het dansen.
  En dat is niet van vandaag of gisteren, vijfentwintig jaar gelden moest een zwembad in Wateringen al sluiten wegens telkens terugkerend geweld van allochtone jongeren. Veelal kwamen de allochtonen vanuit Den Haag en niet uit het Westland, het probleem was er niet minder om.

  Geliked door 5 people

 6. Astrid zegt:

  The usual suspects. The unmentionable elephants in the room. Moslims klotentuig dus.

  Geliked door 4 people

 7. koddebeier zegt:

  Fijn he, een links/liberaal/christelijk kabinet die verdommen om de problemen te benoemen en maatregelen te treffen, want de volgende verkiezing stemmen de verwarde idioten toch weer massaal op ze !

  Geliked door 2 people

 8. Ray Conquista zegt:

  Het privé kopvod-zwem-uurtje is in Nederlandse zwembaden veelal gratis. Zal in Duitsland niet anders zijn. Moet je daar als blanke eens gaan lopen klieren en etterbakken, Kijken hoe snel je op het bureau zit in de boeien.

  Geliked door 1 persoon

 9. Rensk. zegt:

  Verbieden voor allochtonen en de discriminatiekaart weer getrokken. Hopeloos.

  Geliked door 1 persoon

 10. Jan j zegt:

  Als er over rellen vandalisme diefstal en geweld moet ik automatisch aan marokkanen denken.
  Hoe komt dat?
  Ben ik dan toch een rascist.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s