Tsjechisch parlement ondersteunt Israël met verklaring over bestaansrecht

Screenshot - 2020-06-17T173458.017

(Door: Till Janzer – Vertaling: E.J. Bron)

Het Tsjechisch parlement heeft een verklaring over Israël aangenomen. Met deze verklaring wordt elke twijfel over het bestaansrecht van de Israëlische staat en zijn recht op verdediging afgewezen.

Het besluit is een reactie op een gezamenlijke krantenbijdrage van minister van Buitenlandse Zaken Tomáś Petříček, minister van Culturele Zaken Lubomír Zaorálek (beide sociaaldemocraten) en de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Karel Schwarzenberg (Top 09). In hun tekst hadden de politici Israëlische plannen bekritiseerd, volgens welke de joodse “nederzettingen” op de “Westelijke Jordaanoever” geannexeerd moeten worden.

De verklaring werd door alle partijen in het parlement ondersteund, behalve de communisten. Tsjechië onderhoudt nauwe betrekkingen met Israël. O.a. komen de regering van beide landen regelmatig bij elkaar voor gezamenlijke vergaderingen.

Bron:
https://deutsch.radio.cz
Door: Till Janzer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Israël, Tsjechië. Bookmark de permalink .

7 reacties op Tsjechisch parlement ondersteunt Israël met verklaring over bestaansrecht

 1. karton zegt:

  Als je dit bericht leest, dan moet een ieder normaal denkend mens toch denken : “Waarom hebben wij toch zo’n stelletje lamlendige hufters in Den Haag ?”

  Geliked door 2 people

 2. andre zegt:

  Welke regering van Israel? Ze kunnen weer naar de stembus. Ligt het aan de mensen of de mongolen die zeggen dat ze kunnen regeren? Het lijkt NL wel.

  Let op mijn woorden want Rutte is heel erg bezig met de jeugd. Rutte weet dat de VVD eruit ligt en nu is het eventjes nog een jaartje de jeugd gouden bergen beloven en dan vlak voor de verkiezingen snel een wet erdoor drukken dat minderjarigen ook mogen stemmen. En Rutte 4 zit erweer.

  Like

  • Tom zegt:

   Ik heb de afgelopen weken andere zaken aan mijn hoofd gehad dus misschien heb ik iets gemist.
   Hoe weet jij dat ze in Israël weer mogen gaan stemmen? Bij mijn weten is (was?) er een regering gevormd.
   Ik kan er ook even zo snel niets over terugvinden via de Joodse en Israëlische kanalen die ik volg.

   Like

   • andre zegt:

    Ik volg het ook niet up to date en het vormen van een regering had eigenlijk geen bestaansrecht. Met knip en plakwerk met een nietje erdoor is het dus toch gelukt en ook hier weer komt de corona crisis toevallig weer erg goed uit. De basis is er niet dus het zal vroeg of laat klappen.

    Like

 3. Tom zegt:

  Er valt niets te annexeren. Het gebied is al gewoon van Israël. Het woord annexatie zaait verwarring aangezien ze enkel de Israëlische wet willen doorvoeren in bepaalde gebieden, waar de arabieren die zich palestijn noemen, ‘recht’ op zelfbestuur hebben.

  Dit ‘recht’ hebben ze echter allang verspeeld omdat deze arabieren zich nooit hebben gehouden aan de Oslo akkoorden. Israël wel gezien het zelfbestuur wat de arabieren daar hebben gekregen (in ruil voor vrede hetgeen Israël nooit heeft ontvangen!).

  Er wordt dus niks geannexeerd! Het zou even raar zijn wanneer Nederland Friesland zou willen gaan annexeren. Friesland hoort al bij Nederland net zoals de ‘palestijnse’ gebieden bij Israël horen.

  Veel mensen denken dat bij de Oslo akkoorden ‘palestijnen’ land toegezegd hebben gekregen maar dat is absoluut niet waar. Er is enkel en alleen sprake van zelfbestuur. De gebieden zijn gewoon (rechtsgeldig!) onderdeel van Israël.

  Er is geen enkele sprake van landjepik. De zogenaamde palestijnen hebben hun eigendommen IN het land Israël. Net zoals jij en ik een klein stukje land bezitten IN Nederland (huisje en tuintje).

  Simon Soesan schreef hier laatst een leuk stuk over. Ik zat hier een beetje op te wachten want ik erger me een beetje aan het woord ‘annexatie’.

  https://www.joods.nl/2020/06/de-annexatie-die-niet-bestond-een-nieuwe-column-van-simon-soesan/

  Geliked door 2 people

 4. Alex Delarge zegt:

  Allebei goede landen. Bedankt voor dit mooie bericht Ejbron.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s