De Berlijnse massademonstratie is het waarschuwingssignaal van een keerpunt in de geschiedenis

Screenshot_139

(Door: Stefan Schubert – Vertaling: E.J. Bron)

De druk op de zelfbenoemde Berlijnse politieke elite neemt enorm toe

De politieke en mediale elites bevinden zich sinds 1 augustus 2020 in de paniekmodus. Inmiddels geloven namelijk miljoenen kiezers en belastingbetalers in Duitsland niet meer in de angststrategie “Corona”. Het politieke Berlijn wacht niet alleen een hete herfst, maar een politieke aardbeving. De schrijver sprak met een hoge Berlijnse politiefunctionaris, die de demonstratie de hele dag als waarnemer begeleidde. Hieronder een exclusief ooggetuigenverslag uit Berlijn.

PI News (2)

“Wat mij betreft markeert de 1e augustus het begin van het verzet van het volk tegen een politiek, die gericht is tegen de eigen bevolking.”

Deze woorden koos een hoge Berlijnse politiefunctionaris tegenover de auteur. Hij was samen met een andere politieman – privé – ter plaatse om zichzelf een beeld te vormen van de grote demonstratie. Omdat er inmiddels een regelrechte mediaoorlog over het aantal demonstranten is ontbrand, was dit gesprek heel informatief voor mij, omdat ik de politiefunctionaris als een uitermate serieuze en zich altijd aan de feiten houdende politieman ken.

Hij sprak van 15.000-20.000 demonstranten, die zich alleen al vanaf het vroege begin hadden aangesloten.

Hij heeft de hele demonstratie voorbij zien komen, zodat dit aantal wat mij betreft als correct te beschouwen is. Onmiddellijk na de demonstratie sloot de politie de grote en andere toegangswegen naar de plek van de manifestatie af, maar “er kwam geen einde aan de mensenmassa´s, zodat die uitweken naar de Berlijnse Tiergarten, die bijna helemaal gevuld werd met demonstratiedeelnemers”, aldus de politieman verder. De grootte van het park is 210 hectare (2,1 km²). Bovendien nam hij een constant komen en gaan waar, demonstratiegroepen die even iets gingen eten of drinken in nabijgelegen restaurants of de manifestatie ook gebruikten om een foto te maken van bezienswaardigheden zoals de Brandenburger Tor of de Rijksdag. “In het hele centrumgebied van Berlijn trof je prima gemutste demonstratiegroepen aan”, aldus de politieman. De met grote acties en leidende taken vertrouwde politieman schat het totaal aantal demonstranten op 250.000-400.000 burgers – “op z´n minst”, zoals hij zijn aantal becommentarieerde.

Toen ik hem vroeg naar de personele samenstelling van de demonstratie, die immers door de politiek en de media belasterd werd als “Covidioten”, “extremisten”, “esoterici” en “samenzweringstheoretici”, werd hij heel kalm en sprak daarna weloverwogen verder. “Weet u, meneer Schubert, er was een fantastisch burgerlijk publiek. Op deze dag heeft zich in de beste zin van het woord het volk verzameld om zich tegen de regering te verzetten.” Hier werd de politieman bijna sentimenteel, sprak van een aangrijpende gebeurtenis en een gemeenschappelijke spirit, die door de hoofdstad waaide. Hij zou vele gesprekken gevoerd hebben, wildvreemde mensen hebben gezien die elkaar omarmden om zodoende hun gevoelens tot uitdrukking te brengen. Hij sprak van talrijke “kippenvel”momenten.

Datgene dat de media er daarna van proberen te maken, is een “schandaal, dat ik tot nu toe alleen een dictatuur heb toevertrouwd. U zit dus precies goed met uw nieuwe boek”, sloot de hoge politiefunctionaris zijn verslag af. En inderdaad is dit een feedback, die ik sinds de publicatie van mijn nieuwe boek enkele dagen geleden van veel kanten te horen krijg. “Pas op, dictatuur! Hoe in de schaduw van de coronacrisis, de klimaathysterie, de EU en Hate Speech een totalitaire staat opgebouwd wordt” luidt de titel, die in deze tijd elke dag opnieuw zijn gerechtvaardigheid bewijst.

1989 in de herhaling! Honderdduizenden demonstranten worden belasterd

Hoe zullen de tot 400.000 demonstratiedeelnemers zich wel niet voelen met het oog op de leugen van “20.000 idioten”, die daar zogenaamd bij elkaar gekomen zouden zijn? Hoe zullen ze nu over het politieke Berlijn, de Duitse regering en hun politieke arm, de mainstream media, denken?

En hoe dom is ook de belasteringcampagne van de machtigen in het land om koppig aan dit leugenachtige verhaal vast te houden, hoewel honderdduizenden aanwezigen deze leugen onmiddellijk als zodanig herkennen. Het is een simpele rekensom hoeveel mensen er door de 400.000 aanwezigen in Berlijn rechtstreeks en persoonlijk bereikt worden: de eigen familie, de naaste vriendenkring, de buren plus de collega´s, evenals de kennissen via de sociale netwerken. Daarbij nog alternatieve media, publicisten, bloggers en YouTubers met elk meer dan tienduizenden volgers. 2 miljoen? 5, 8 of 10 miljoen?

Bovendien kunnen deze mensen zeker politiek geïnteresseerd genoemd worden, die zich actief uitlaten en anders ook betrokken hun stem verheffen.

De grote demonstratie van de 1e augustus zou zodoende een waarschuwingssignaal van een keerpunt in de geschiedenis kunnen zijn. Enerzijds vanwege het organisatorisch succes van deze massademonstratie, waarvan de deelnemers geen door de staat, partijen, kerken of vakbonden gestuurde beroepsdemonstranten zijn, maar, zoals beschreven, uit het midden van de bevolking komen en hun komst zelf georganiseerd en betaald hebben. Bovendien was er ook geen gratis concert met een tiental bands voor de demonstratie nodig, maar simpelweg een politieke boodschap, waarvan de deelnemers worden verenigd door een fundamentele ontevredenheid met de Duitse regering. De tweede versterker is het perfide gedrag van de mainstream na de vreedzame en door de grondwet beschermde demonstratie.

Zo panisch en gewetenloos handelt alleen maar een systeem dat aangedreven wordt door pure angst voor het eigen machtsverlies. De protesten van de gele hesjes in Frankrijk zijn voor de Berlijnse elites vast en zeker een dringende waarschuwing hoe snel zo´n burgerprotest groter kan worden nu het niet meer gaat om bureaulaatjes zoals links en rechts, maar om een fundamentele verandering in het land. Duitsland wacht – eindelijk – een hete herfst, of zoals een hoge politiefunctionaris het formuleerde: “Wat mij betreft markeert de 1e augustus het begin van het verzet van het volk tegen een politiek, die gericht is tegen de eigen bevolking.”

Bron:
www.pi-news.net
Door: Stefan Schubert

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", Berlijn, Censuur, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, Elite, establishment, gezond realisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, machtswellust, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Nationalisme, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op De Berlijnse massademonstratie is het waarschuwingssignaal van een keerpunt in de geschiedenis

 1. LUCIA zegt:

  Je ziet weer dat volkeren, die een geschiedenis van onderdrukking hebben gekend en dit lang genoeg hebben meegemaakt, precies weten wanneer de tekens daar zijn en ook meteen hoe tegengas te geven.
  In het kielzog van de speech van JFK en zijn beroemde strijdkreet voor democratie en tegen oppressie; “Ich bin ein Berliner”, hiermee ook aangevend dat als ergens het licht van democratie dooft en een volk onderdrukt wordt, dat dit ons allen raakt en zou moeten raken.
  Ik hoop dat er hier ook veel Berliners zijn, want de hele wereld ligt op een kantelpunt… een crossroads waarbij fascisme verpakt in globalisme en voorzien van linkse signatuur ..op de loer ligt en de wereldbevolking is al die z.g. uitgespeelde hoogst verderfelijke onbestaande crises zat want er zijn genoeg echte problemen op te lossen.

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  20.000 Idioten?
  Het waren ca 1.000.000 demonstranten die hun massaal protest lieten horen!
  Een massale aardverschuiving dus!
  Ik heb altijd geschreven dat onze bevrijding uit het Oosten zal komen.
  Nog even het gaat beginnen…!!!

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Berlijn is net zoals alle studentensteden een verloren bastion, een door de linksche looney brigade gehersenspoelde meute studenten die wekelijks demonstreren voor het afbreken van hun eigen comfortabele studentikoze leventjes……omdat het Marxisme dat als elitair beschouwd.
  We zien tijdens die demonstraties ook dikwijls een grote groep meelopers die de maatschappij als geheel wensen af te breken, gewoon omdat zijzelf er niet in (willen) passen………die krijgen meestal wel een aanmoedigingsbonus of compensatie om te komen demonstreren, dat rellen hongerig en dorstig maakt is te zien wanneer er na de betogingen vaak Amerikaanse hamburgervestigingen worden gefrequenteerd…………een grote smoel, maar te dom om het menu te kunnen onthouden.

  Like

 4. corona-geklets was een leugen vanaf maart 2020

  Geliked door 1 persoon

 5. droevige mof zegt:

  In Duitsland wordt de tweede lockdown in de media voorbereid voor eind augustus. Het gaat ook om het voorkomen van de tweede grote demonstratie op 29 augustus. Er zullen waarschijnlijk nog eens 1 tot 2 miljoen mensen zijn.
  Wat gebeurt er als de demonstratie wordt verboden vanwege de lockdown? Alles is mogelijk.

  Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  Sssst. niet leuk voor onze linkse media die weer het actuele nieuws over wat er daadwerkelijk gaande is in de wereld moeten verzwijgen. De Nederlanders worden dom gehouden maar ook grotendeels eigen naïviteit in Nederland kan je geen linkse media openslaan en is het nieuws dagelijks het wel en wee van de Familie Hazes en het liefdesleven van zoonlief Hazes dat is blijkbaar het nieuws wat voor de Nederland boeiend is. Wat er om hun heen gebeurt maakt ze niets uit dit blijkt ook uit de opkomst van demonstraties die tegen wanbeleid, dictatuur, algehele sociale controle, massaal faillissementen en massaal banenverlies, leeg geplunderd worden voor de miljarden verspilling EU, en de groei van enorme probleemwijken. De Nederlander gelooft in leugens en draagt onderdanig haar muilkorven die totaal niets helpen tegen besmettingen maar maak ze dat maar wijs en blind zijn voor de ellende die in de toekomst haar te wachten staat. Dit is de wegkijk mentaliteit van de Nederlander die blijkbaar gelooft dat zij gespaard blijven van de opkomende wereldwijde crisis en ellende. Helaas de wereld ziet er anders uit en voorspelt niet veel goeds zolang een volk in hun luie stoel en massaal op strand blijven hangen. Geniet er nog voor even van.

  Geliked door 4 people

  • sjuad zegt:

   Als ik reacties van de corona soap volgers lees,, zijn we hopeloos verloren.
   Zo aggressief als blm antifida en natuurlijk miss Simons.
   Er is een organisatie die verbind.
   UWV.
   Word die gehackt dan ontstaat pas eensgezindheid, niemand niks en iedereen alles.

   Like

   • Julia zegt:

    Sjuad UWV draait op zijn laatste zucht. Ons geld en pensioenpotten gaan naar Brussel die binnenkort alle Europeanen van een basisinkomen met een minimum besteedbaar voor levensbehoeften gaan voorzien dan hebben wij het allen door angst, onderdanigheid en geen verzet inderdaad voor elkaar en dan zijn we samen eensgezind weg 2x per jaar vakantie, weg dure lease bak, dag Sinterklaas welkom Suikerfeest en dag Kers, geen verenigingsleven en een beperkt sociaal contact. MAAR WIJ SAMEN

    Like

 7. John zegt:

  Langzaam maar zeker begint de burger wakker te worden en dat geeft een sprankeltje hoop.
  In Belgiė is er toch al een moedige burger die de 250 euro boete voor het niet dragen van een mondkapje in openlucht niet wenst te betalen en zijn stad aanklaagt voor die achterlijke mondkapverplichting, met de eis van een dwangsom van 50.000 euro per dag zolang deze waanzinnige maatregel zal aanhouden:

  https://www.hln.be/in-de-buurt/sint-truiden/truienaar-eist-50-000-euro-per-dag-als-stad-mondmaskerplicht-niet-intrekt~aca68298/

  Ik wens hem alle succes!

  Geliked door 3 people

 8. oprechtegeus zegt:

  Sommigen roepen naar de overheid om hulp tegen de coronacrisis. Zij zijn als drenkelingen die een krokodil te hulp roepen. Dit soort mensen zet de deur wijd open voor een dictatuur. Wie weigert te gehoorzamen wordt eenvoudigweg verketterd en platgewalst, mede door de nuttige idioten die aan de leiband lopen. Het geheel doet sterk denken aan de Spaanse inquisitie tijdens de 80-jarige oorlog.

  Geliked door 1 persoon

 9. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Mocht ik het verkeerd hebben dan moet een van de lezers/essen die in Duitsland wonen mij maar corrigeren maar volgens mij ligt Berlijn middenin het voormalige Oost-Duitsland, die dachten bevrijd te zijn bij de eenwording maar zij zien als eerste de tekenen van een nieuwe onvrijheid, vandaar misschien ook de massale opkomst.
  Nou nog even herinneren als ze in het stemhokje staan!

  Like

  • droevige mof zegt:

   Het is ingewikkelder: Berlijn was verdeeld in West- en Oost-Berlijn. In West-Berlijn (2,5 miljoen inwoners) regeerden de geallieerden, in dit opzicht American way of life.
   Oost-Berlijn (1,5 miljoen) was de hoofdstad van de DDR, afgesloten van het Westen door een muur, een soort permanente quarantaine.
   Of iemand hier bevrijd werd, is een filosofische vraag, als men de situatie van vandaag bekijkt

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s