Rechtbank bevestigt ook in tweede instantie: Berlijn-demonstratie rechtmatig!

Screenshot_78

(Vertaling: E.J. Bron)

Vrijdag 1 augustus 2020 barstte Berlijn al uit alle voegen, vandaag zal het waarschijnlijk tot de grootste demonstratie komen die Duitsland ooit heeft meegemaakt. Daarover het heuglijke nieuws van vannacht: zowel de demonstratie ´s morgens door Berlin-Mitte als de manifestatie ´s middags kunnen vandaag in Berlijn doorgaan.

PI News (2)

De administratieve rechtbank in tweede instantie Berlin-Brandenburg bevestigde vanochtend vroeg in tweede instantie dat het verbod van de Berlijnse Senator Binnenlandse Zaken Andreas Geisel (SPD, vroeger SED) – wiens onmiddellijke aftreden nu al over tijd is – ongegrond is. Deze beslissing is nu rechtsgeldig. Er kan geen beroep meer worden aangetekend.

De administratieve rechtbank in tweede instantie deelde mee dat men in principe twee spoedbesluiten van de administratieve rechtbank Berlijn van 28 augustus 2020 zou hebben bevestigd. “Daarmee zijn de beide demonstratieverboden van de politiepresident in Berlijn voor vandaag voorlopig buiten werking gesteld.”

De administratieve rechtbank Berlijn had vrijdag al beslist dat de bijeenkomst zou mogen doorgaan. Hij stelde vast: voor een verbod zou geen sprake zijn van vereisten. Een direct gevaar voor de openbare veiligheid zou noch af te leiden zijn uit het verloop van de demonstratie op 1 augustus noch uit de kritische houding van de deelnemers over de coronapolitiek. De organisatoren zouden een hygiëneconcept hebben voorgelegd en met 900 ordebewaarders en 100 “de-escalatieteams” voorzorgsmaatregelen hebben genomen. Opgelegde voorwaarden voor deze demonstratie zouden door de deelstaat niet voldoende zijn onderzocht.

De initiatiefnemers van de manifestatie, Michael Ballweg, beoordeelde de beslissing van de eerste instantie, de administratieve rechtbank van Berlijn, vrijdagmiddag al als “compleet succes”. Hij benadrukte dat de demonstratie vreedzaam zou verlopen.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Berlijn, burgermoed, Duitsland, Verzet, Vrijheid. Bookmark de permalink .

2 reacties op Rechtbank bevestigt ook in tweede instantie: Berlijn-demonstratie rechtmatig!

  1. flo zegt:

    Heel goed en een hopelijk begin van nog véél meer protest in Berlijn en andere landen en steden…..

    Like

  2. Julia zegt:

    Ook onze Rechtbank kan hier nu een voorbeeld aan nemen. De Duitse Rechtbank heeft een democratische beslissing genomen zo hoort het en niet de linkse censuur die ook in onze zogenoemde democratische rechtstaat wordt gevoerd. Laten we hopen dat het protest in Berlijn een voorbeeld is voor vele andere Europese landen en meer en meer volk zal gaan vechten voor vrijheid en tegen de vernietigende Coronaregels die meer slachtoffers eist dan welke virus ook.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s