De toon wordt ruwer: rechtse partij VOX dient motie van wantrouwen tegen Spaanse regering in

(Vertaling: E.J. Bron)

In Spanje spitst de binnenlandse politieke crisis in verband met de rigoureuze coronamaatregelen van de centrale linkse regering zich toe. Nu debatteerde het Spaanse parlement over een door de rechts-populistische partij VOX ingediende motie van wantrouwen tegen de socialistische regering-Sánchez. De partijleider van VOX, Santiago Abascal, noemde Sánchez´ links gerichte kabinet “de ergste regering sinds de jaren-80” – daarmee verwees hij indirect naar dictator Francisco Franco, die van 1939 tot 1975 in Spanje aan de macht was.

Tijdens het debat in het parlement had Abascal kritiek op de rigide corona crisismanagement van de regering. “Toont u me eens een land dat de crisis slechter beheerd heeft”, zei hij tegen Sánchez gericht. Donderdag wordt er in het parlement over de motie van wantrouwen gestemd.

De motie zet de conservatieve oppositiepartij Partido Popular (PP) onder druk. De partij moet beslissen of ze de motie afwijst en zich zodoende distantieert van de rechtse partij, of dat ze zich van stemming onthoudt om de VOX-kiezers niet te bruuskeren.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Spanje. Bookmark de permalink .

Een reactie op De toon wordt ruwer: rechtse partij VOX dient motie van wantrouwen tegen Spaanse regering in

  1. Fran zegt:

    De PP heeft de motie afgewezen en daarmee is het nu voor iedere rechtgeaarde Spanjaard duidelijk tot welk kamp de PP behoort. De PP steunt de communisten en separatisten bende van Soros’ tovenaarsleerling en verrader Pedro Sanchez. Dit hele zooitje is gelieerd aan de WEF misdadigers en a.s. massamoordenaars Klaus Schwab, Bill Gates en de Rockefellers.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s