Bibliotheken gooien Zwarte Piet-boeken op brandstapel

(Door: “@mosterd”)

Hoppa, die is uit ons nationaal geheugen gewist

Jaaahaaaa nu weten we het wel. Als je voorstander bent van Zwarte Piet ben je een vieze nazi. En als je 25 jaar lang gezellige familieavonden hebt gehad met een Zwarte Piet ben je ook een vieze nazi. En ook als je geen racist bent, ben je alsnog een vieze nazi, want je weet niet hoe het is om zwart te zijn. En als je op je voetbalclub in de buurt ‘gewoon’ Zwarte Piet speelt, ben je een nazi en dan komt Akwasi wel even langs om je de tanden scheef in je bek te timmeren. Dus vindt er in de bibliotheken een boekverbranding plaats:

alle boeken over Zwarte Piet gaan op de stapel, en dan maakt het niet uit dat een deel van Nederland nog wel gewoon pro-Piet is. “Sommigen zien fascisme ook zitten. En, ja, dat klinkt cru, maar ik bedoel dat een smal deel niet ons beleid kan bepalen“, zegt bibliotheekdirecteurtje Anton Kok. Nou Antonius, het is precies andersom: we hebben aan Kick Out Zwarte Piet gezien dat het juist heel goed mogelijk is dat een smal deel ons beleid bepaalt. Als je maar lang genoeg dramt, intimideert en dreigt met botsplinters komt het vanzelf goed. EN GAAN BIBLIOTHEKEN NU SOMS BEPALEN WAT WIJ WEL EN NIET MOGEN LEZEN? Nou, eigenlijk wel ja.

Bron:
GeenStijl
Door: “@mosterd”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Bibliotheken gooien Zwarte Piet-boeken op brandstapel

 1. karton zegt:

  Binnenkort in dit “NL-theater van de Lach” : uitvoering van de “Kristallnacht” en, wegens overweldigend succes een herhaling van : “De nacht van de lange messen”:
  Beide komische opera’s uitgevoerd door het Marionetten-theater “Binnenhof” uit Den Haag.

  Like

 2. Sinyo zegt:

  Uit mijn jeugd. Als Kwajongens. Dus géén jongeren.
  We zongen op de Lagere School onder zangles: “kun je nog zingen zing dan mee”
  Sinterklaas is jarig zet hem op de pot.
  Oh wat zal dat stinken doe de deur op slot.
  Gevolg: schoolblijven.

  Om een er eind te maken.
  Sinterklaas en zwarte Piet
  Die bestaan toch lekker niet.
  Vroeger hebben ze wel bestaan
  Maar toen zijn ze dood gegaan.

  Aan het kinderfeest hebben ze de pik.
  Daarom gaan in de bieb de boeken in de fik.

  Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  Smal deel moet zijn smaldeel.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 4. reageerbuis zegt:

  Moet “De negerhut van oom Tom” soms ook op de brandstapel?

  Like

  • Julia zegt:

   reageerbuis Uiteraard prijs de dag niet voor het avond is. De waanzinnigheid en verraad slaan met de dag meer toe met medewerking van heel veel linkse Nederlanders. Dit zijn nu ook juist de Nederlanders die het lidmaatschap aanvragen van de Covid kliklijn namelijk de verraders van eigen volk en mede onze tradities en geschiedenis vermoorden. Het zit nu eenmaal bij heel veel Nederlanders in de gene vergeet niet dat 1 op de 3 Nederlanders in WOII fout waren. Het is en blijft grotendeels nu eenmaal een laf en onderdanig volk.

   Like

 5. 65bennie zegt:

  Terug naar de jaren 40-45

  Like

 6. top of flop zegt:

  Anton Kok is een triest hoopje stront en hij weet het dondersgoed.

  Like

  • Julia zegt:

   top o fflop Weer één linkse idioot weer eens zijn zin doordrammen. Links houdt geen rekening met anderen dulden geen enkel tegengeluid en houden totaal geen rekening met mensen die de tradities in stand willen houden. Nogmaals links is gif voor onze Nederlandse samenleving en helpen van harte mee om Nederland meer en meer kapot te maken en vooral tradities en geschiedenis om zeep te helpen.

   Like

 7. Knalkopje1 zegt:

  Degenen die het fascisme inderdaad helemaal zien zitten, Anton Kok, is het kabinet Rutte met aanhang met hun draconische Coronamaatregelen. Niet diegenen die een onschuldige traditie tegen politiek correcte idioten willen beschermen.

  Like

 8. Qvic zegt:

  Elke generatie wordt dommer gehouden, zodat zij steeds meer op het zelfde denk niveau komen, als de immigranten. Nu bestaat de schooljeugd inmiddels uit meer dan 50% die een immigratie achtergrond heeft die vooral uit islamitische landen komen. Is het eigenlijk helemaal niet verbaast dat de Nederlandse tradities onder vuur liggen. Want de immigranten kennen onze oer Hollandse tradities niet, laat staan of zij überhaupt weten waar de oorsprong vandaan komt. Maar door de jaren heen is de oorsprong van de tradities bij vele autochtonen ook verbasterd. Dan worden er regelmatig toeters en bellen erbij verzonnen en nog later wordt de gehele traditie maar bij het grofvuil gezet, omdat het inmiddels een hele andere invulling heeft gekregen. Dat zien we nu o.a. bij het Sinterklaas en zwarte pieten verhaal, daar wordt nu in de hoek gezet van racistisch. Wat er totaal niets mee te maken heeft, deze aanval op deze traditie is dan ook vreemd genoeg alleen in Nederland en niet in andere landen, waar soort gelijke tradities gevierd worden. Dat heeft ook mee te maken dat vele zogenaamd mee willen met de tijd, maar hiermee schaf je je eigen tradities en je eigen cultuur mee af en dat is nou precies de bedoeling van het huidige politieke correcte denken wat gestimuleerd wordt vanuit de overheid. Om zo ons alle klaar te stomen voor communistische dictatuur die alle (religie)feesten en vrijetijdsbestedingen willen afschaffen.

  Like

 9. Jan zegt:

  Fahrenheit 451

  Geliked door 1 persoon

 10. Jan zegt:

  Boeken met Zwarte Piet verbranden is bizar – Binnenhof Report met Martin Bosma (PVV)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s