Wat heb je gedaan, Angela?

(Door: “PS”– Vertaling: E.J. Bron)

De Britse pers heeft zware kritiek op Merkel´s greep naar de macht en herinnert aan 1948. De Britse krant “Express” heeft i.v.m. de huidige historische noodtoestandwet beslissing in Berlijn in een interview met de voormalige president van de BDI, Hans-Olaf Henkel, op de Duitse grondwet gewezen, die de deelstaten in Duitsland verstrekkende bevoegdheden geeft ter controle van de politieke beslissingen in Duitsland.

Deze zou op aandringen van de geallieerden in 1948 tot stand zijn gekomen om toezicht te houden op de ontwikkeling van de grondwet.

“De geallieerden wilden daarmee garanderen dat de centralisering, die leidde tot de opkomst van de nazi´s, zich niet kan herhalen, en dat er in plaats daarvan altijd een systeem van controle en evenwicht in het Duitse politieke systeem zou bestaan.”

Hans-Olaf Henkel, die in 2019 uit het Europees Parlement stapte, had zich vandaag uitgelaten over de uitbreiding van de noodtoestandwet, die het mevrouw Merkel mogelijk maakt om over de hoofden van de ministers-presidenten van de deelstaten heen te beslissen door de deelstaten met een besmettingscijfer van meer dan 100 gevallen per 100.000 mensen verplichte lockdowns op te leggen.

Henkel zei dat de poging van Merkel om haar wil op te dringen aan de deelstaten omstreden zou zijn. Want de grondwet zou immers juist een te sterke centralisering van de macht moeten verhinderen.

Henkel zei tegen de “Express”: “Door de decennia heen werd het principe in toenemende mate aangevallen. Vooral bondskanselier Merkel, maar zij niet alleen, had steeds meer nationale verantwoording van Berlijn aan Brussel afgestaan.”

De D-Mark zou tegen een “eenheidseuro” zijn ingewisseld, waarmee eigenlijk niemand het eens was, mevrouw Merkel zou ermee akkoord gegaan zijn dat de EU in het kader van haar saneringsplan van € 750 miljard voor de 19 landen van de eurozone kredieten op zou nemen, en tenslotte zou ze ook de koop van vaccins in een grote hoeveelheid aan Brussel hebben “afgestaan”, aldus Henkel.

Hij voegde er aan toe: “Elke keer is gebleken dat de gevonden oplossing des te slechter waren hoe verder de beleidsmakers van de problemen verwijderd waren.”

“Dat betekent niet dat de Duitse politiek daar nu de lessen van zou leren en zou afzien van een centralisering van de besluitvorming.”

Angela Merkel zou vastbesloten zijn om Duitsland te “Europeaniseren”, zonder rekening te houden met de materiële kosten voor haar eigen land, zei de voormalige Europarlementariër.

Bron:
politikstube.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Wat heb je gedaan, Angela?

 1. Harry zegt:

  Hadden de moffen niet de gewoonte om “subversieven” tegen een muur te zetten ?
  Hoe is het toch mogelijk dat een handvol “boven ons gestelden” , een heel land ongestraft naar de donder kunnen helpen .
  En dat we dat maar gewoon laten gebeuren ?
  Hoe is het GVD mogelijk ?

  Geliked door 3 people

 2. Andre zegt:

  Angela is in iedereen zn gezicht destructief bezig, ja Duitsland. Net eigenlijk hetzelfde als idioot M. Rutte, echt of ze uit hetzelfde nest komen.

  Geliked door 2 people

 3. Jan zegt:

  Propagandashit

  Geliked door 1 persoon

 4. Bob zegt:

  Merkel hat es gesaft beter te zijn dan
  haar grote voorgeganger Adolf.
  Zonder wapengeweld Europa naar de
  knoppen te helpen.

  Like

 5. Julia zegt:

  Die voormalige DDR moffin heeft heel Europa ten onder gebracht. Wie dit niet in wil zien heeft een grote betonnen plaat voor haar of zijn hoofd.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s