Italië: Steeds meer partijen eisen opheffing van de restricties

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook in Italië wordt de discussie over aanhoudende lockdown-maatregelen verhitter. Nadat maandag meerdere restricties werden versoepeld, komt nu het nachtelijk uitgaansverbod vanaf 22.00 uur in het vizier, waarvoor het begrip van het publiek in toenemende mate afneemt. Na langdurige onderhandelingen stemden de regeringspartijen in het parlement nu voor een voorstel dat de regering ertoe verplicht om in mei te onderzoeken of het uitgaansverbod kan worden afgeschaft.

Het front van de partijen dat het uitgaansverbod graag weg wil hebben, groeit. Terwijl de rechtse LEGA al meer dan 100.000 handtekeningen heeft verzameld voor een petitie om het impopulaire uitgaansverbod af te schaffen, ondersteunt nu ook “Italia Viva”, de kleine partij rondom ex-minister-president Matteo Renzi, de wens van de LEGA en de rechtse partij “Fratelli d´Italia”.

“Wanneer men besluit tot heropening van de gastronomie en de cultuur, dan moet men het begin van het uitgaansverbod tenminste tot 23.00 uur verschuiven. Er bestaan geen wetenschappelijke bewijzen voor dat het uitgaansverbod in de strijd tegen de pandemie echt nuttig is”, argumenteerde Renzi. Het land zou zijn vrijheid moeten hervinden. Daarvoor zou de verschuiving van het uitgaansverbod met een uur niet echt een overtuigende geste zijn.

Ook worden er steeds meer vraagtekens geplaatst bij de mondkapjesplicht in de openlucht. De Senator van de regeringspartij “Forza Italia”, Laura Stabile, eist de afschaffing. Er zou geen besmettingsgevaar in de openlucht zijn wanneer men niet in de buurt van ander emensen zou komen, zei Stabile.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Italië: Steeds meer partijen eisen opheffing van de restricties

 1. HENK zegt:

  Italie corrupt tot op het bod, voert voor veel geld en bonussen , gewoon de opdrachten uit die ze van hogerhand opgelegd krijgen, het volk kan barsten !

  Geliked door 2 people

 2. Knalkopje1 zegt:

  China-adept Ab Osterhaus wil ons nooit vrijlaten. Zie https://www.ninefornews.nl/ab-osterhaus-wekt-woede-absoluut-niet-terug-naar-normaal-als-iedereen-gevaccineerd-is/
  Zie hier het land war Osterhaus zo van zwijmelt en dat voor hem dus het grote voorbeeld is, dat wij moeten navolgen! https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Buitenland/hoe-een-juf-in-een-chinees-martelkamp-belandde-en-naar-hier-ontsnapte/ar-BB1gfdl3?ocid=msedgntp
  Emigreer fijn naar China of Noord-Korea, gemene tiran!

  Geliked door 2 people

 3. koddebeier zegt:

  Ze (de volk verlakkers) beginnen hier ook irritant te worden !!

  Like

 4. Julia zegt:

  Ach ze vangen weer 200 miljard uit de EU pot gaat goed daar. En het landje het kleine Noord korea aan de Noordzee heeft te maken met tirannen zoals o.a. De Jonge en Rutte die in een sneltreinvaart onze economie naar de donder helpen maar wel vele miljarden stort in de EU pot om landen als Italië flink te laten profiteren en overigens zelf 6 miljard laten liggen. Maar pas op het duo tirannen komt voorlopig niet met versoepelingen https://www.ad.nl/politiek/kabinet-stelt-versoepelingen-uit-catshuisoverleg-afgelast~a5036aa8/ Let op het was voor de eerste maal dat het weer een klein beetje normaal werd in onze winkelstraten gegarandeerd dat het RIVM komt met cijfers over toegenomen besmettingen dus de vraag is hoelang wij nog van het kleine beetje vrijheid mogen genieten. Ik vrees niet lang en denk dat verdere versoepelingen in ieder geval over de zomer worden getild en in het najaar weer meer vrijheden zullen worden ontnomen en strengere maatregelen worden opgelegd. Dat elitair tuig houdt het volk zoet met een tijdelijke kleine toegift. Maar ja geloofwaardigheid kan een mens voor Rutte en de rest niet echt meer opbrengen. Kijk zelfs hoe een Duitse journalist denkt over de MP die het volgens velen zo goed doet.https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/05/duitse-journalist-begrijpt-er-niets-meer-van-wat-rutte-doet-druist-in-tegen-politieke-en-morele-wetten-maar-er-is-geen-publieke-verontwaardiging/ Deze mening en waarheid kunnen wij uiteraard niet lezen in onze linkse media en zeer zeker niet horen aan de propaganda zender NPO.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s