De reactie die verwacht werd van generaal Piquemal aan de chef-staf van de Franse strijdkrachten, François Lecointre

Generaal Christian Piquemal

(Vertaling: “delamontagne”)

Generaal,

U bent de stafchef van het leger en als zodanig is het uw eerste plicht om de soldaten in actieve dienst en de gepensioneerde soldaten te verdedigen en te ondersteunen. Maar nu wordt duidelijk waar u de voorkeur aan geeft; heksenjacht… Betreurenswaardig… Door uw slaafse en onberispelijke intellectuele discipline, uw afschuwelijke nastreven van uw carrière en uw betreurenswaardige onderwerping aan de politieke macht doet u nu het tegenovergestelde. Uit zelfgenoegzaamheid en laaghartigheid bent u bereid de hoofden van al uw lotgenoten en de gepensioneerden af ​​te snijden.

Weet U, het is de plicht van een leider, die deze naam waardig is, om zijn ondergeschikten, zijn wapenbroeders, de oudgedienden te beschermen in plaats van hen als vreten voor de voeten te gooien van een politieke macht. Ongetwijfeld bent u bang de minister van de strijdkrachten te mishagen, een minister die u met een ongeëvenaarde ijver en gedrag dient als ware u een vloerkleed. Als men al aan de top staat van de militaire hiërarchie, waar wacht u dan op? De sterren van maarschalk van Frankrijk?

Voorbij zijn de dagen van Juin, De Lattre, Leclerc, Bigeard. Zij werden door hun mannen aanbeden en stonden op gelijke voet met politieke macht, waarmee zij spraken. In plaats daarvan dient uw morele autoriteit alleen maar om de knieën op de grond te leggen en de pink op de zoom van de broek. Waar blijft dat laatste kleine beetje trots? Zoals veel Fransen, en ook de militairen, heb ik een ontzettende minachting voor u. Ja, het klopt, ik ben door de president uit de kaders gegooid op 23 augustus 2016. Op advies van de Superieure Raad van het leger disciplinaire gestraft, maar ik heb er totaal geen spijt van. Ik werd geconfronteerd met het niet respecteren van de rechtsstaat in Calais en werd de klokkenluider die de staat in staat zou moeten stellen om de situatie in de jungle van Calais te veranderen.

U durfde in de krant “Le Figaro” over mij te schrijven:”Ik zal hem een brief sturen om te zeggen dat hij het leger onwaardig is en bevuilt.” Ik zal u niet verder vermoeien en tijd verdoen met schrijven, maar als er een is die het leger bevuilt, dan bent U het. Vergis u niet… De Fransen die dit beseffen, hebben hun keuze gemaakt. Ze laten zich niet langer bedonderen. Ik sta liever in mijn eigen schoenen dan in de uwe.

Onderzoek eens de opinie van uw gelijken en ondergeschikten, die zijn niet flatteus en het is geen eufemisme. Ik durf in de spiegel te kijken, maar vrees dat dit niet zo is in uw geval. U prefereert de koppen te snellen, te sanctioneren en neerbuigend te zijn voor de politieke macht die u met ongeëvenaarde toewijding dient. Zelfs op de dag dat u het leger vaarwel gaat zeggen, heeft u nog geen spijt.

Ten slotte wil ik u nog twee citaten in herinnering brengen die uw gedrag perfect illustreren!:

“Als de -[over]voorzichtigheid overheerst, is de moed nergens meer te vinden.”
“In Frankrijk laten we degenen die de boel in brand steken vrij en vervolgen hen die de klok luiden.”

Met uw onderwerping aan de politieke macht heeft uw gedrag meer weg van dat van een technocraat dan van een soldaat. Een echte schande voor een generaal zoals U.

Met mijn diepste minachting,

Général de corps d’armée (ER) Christian Piquemal

Bron:
dreuz.info

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op De reactie die verwacht werd van generaal Piquemal aan de chef-staf van de Franse strijdkrachten, François Lecointre

 1. Blaffertje zegt:

  Man naar mijn hart deze generaal Piquemal.
  Dat moet ik in dit k.. Land.

  Geliked door 1 persoon

 2. Sinyo zegt:

  Merci Bien mon Cher Ami de la Montagne pour cette traduction.
  Ik schreef al een reactie bij:
  Een grote groep Franse militairen waarschuwt voor een burgeroorlog.
  Over de mogelijke reactie van militairen in de Franse strijdkrachten, die het geloof van de vrede belijden, bij een actie van de inzet dezer Franse militairen.

  Like

 3. Jules van Rooyen zegt:

  Dergelijke “tijger” karakters zijn zeldzaam, maar kunnen het vaderland redden. In Spanje was dat Franco, en zijn kameraden, in 1936. FR kent daarvan ook enkele voorbeelden. Regeringen zijn gevormd door eenlingen, veelal vrijmetselaar, die door verraad alle legitimiteit verloren hebben. (o.a. Kok, Melkert, Lubbers, Vd. Broek, Balkenende, Mierlo, Jorritsma, Tjeenk Willink, Kemenade, Rutte, De Jonge, Hoekstra, Ollengren, Kaag, Merkel, Macron, Michel, en vele anderen) In NL is dat de situatie geworden vanaf premier Van Agt. In FR, vanaf De Gaulle, en heeft dat woord “legitimiteit” nog betekenis. In NL nauwelijks. Regeringen zonder draagvlak onder de bevolking bestaan uit bibberaars. Een enkel stoutmoedig bataljon kan hen makkelijk omduwen. Op Dld. hoeven we niet te rekenen. De kans is groot, dat dat staat te gebeuren in Parijs.

  Geliked door 1 persoon

  • Peter Rissing zegt:

   Lees ik nu uit jouw tekst dat je warme gevoelens koestert voor Franco en Van Agt?

   Like

   • Jules van Rooyen zegt:

    Als je de echte jonge geschiedenis kent, dan zou dat geen vraag zijn, beste Peter Rissing ; dat is vanzelfsprekend !

    Like

   • guusvelraeds zegt:

    Had ik in die tijd geleefd in Spanje had ik aansluiting gezocht bij Franco. Dat Hitler met zijn condor legion Franco bijstond (Guernica) en Franco dit aannam was strategisch bepaald zowel voor Franco als door Hitler. Als de tijd er rijp voor zou zijn zou Hitler Franco weggevaagd hebben. Dat is gelukkig niet gebeurd. Franco wist drommels goed dat het nationaal socialisme en het communisme twee kanten waren van een medaille. Dat is ook waarom het Hitler niet gelukt is Franco mee te trekken in zijn macht om Europa.

    Like

  • Cock Paul zegt:

   Franco is aan de macht gekomen met Marokkaanse huurlingen, ultra katholieken en steun van Hitler. Nee bedankt, en ik denk dat generaal Piquemal er hetzelfde over denkt. De patriotten willen dat opgetreden wordt, maar niet door een fascistische staatsgreep.

   Like

 4. Lost Johnny zegt:

  Revoluties en het slagen ervan hangen vooral af van de volgzaamheid van leger en politie. Zolang die dusdanig zijn geïndoctrineerd en het verhaal van de staat niet kan worden gecontroleerd maar enkel door de media worden bevestigd zullen die diensten volgzaam zijn.

  De media zijn de pilaar waarop de staat steunt en dictatuur kan bestaan.

  De groep die moet worden overwonnen of omgekeerd is in eerste aanleg dus de media, want de massa slikt alles vanuit deze hoek. Aangezien de media vooral in handen is van een kleine groep figuren en hier de aansturing vandaan komt voor de tendens die de pers zet ligt daar de sleutel die met worden omgedraaid.

  Binnen leger en politie zitten ook mensen die zien wat er gebeurd en het daar niet mee eens zijn, maar zonder effectieve steun van de bevolking zullen die mensen hun nek niet uitsteken, en waarom zouden ze….martelaren brengen geen brood op tafel, kunnen niet de rekeningen betalen…

  De sleutel om de waanzin van de NWO te stoppen ligt dus bij de leiding van de pers groepen, niet bij politici of de journalisten zelf. Uiteindelijk zijn er een groep rijken die alles bepalen en alles onder hun banksaldo laten zingen en dansen…dat zijn de kopen van d eHydra, dat zijn de koppen van de veelhoofdige slang.

  Wiens brood men eet…

  Geliked door 1 persoon

 5. Republikein zegt:

  Immergeradeaus.

  Like

 6. Peter Rissing zegt:

  Moet een moeilijke vertaling zijn geweest v.d. Berg, well done.

  Like

 7. ik hoop dat deze generaal minister van Defensie wordt in Nederland; dan zal er iets veranderen

  Like

 8. Voight-Kampff zegt:

  Even naar het schaakbord kijkend. Het initiatief van de ex-generaals zorgt voor een interessante dynamiek. Enige observaties hierbij:

  1. De succesfactor bij een effectieve interventie bestaat uit de activiteit strategie & tactiek. Hier ligt met name de competentie van de ex-generaals.

  2. De ex-generaals hebben zonder enige twijfel een aantal zetten vooruit gedacht en het scenario van de felle overheidsreactie zien aankomen.

  3. LePen heeft een tactische blunder begaan door zich achter het initiatief van de ex-generaals te scharen en hiermee haar kruit niet droog gehouden. Zij wordt nu door de overheid in de verdediging gedrukt met wellicht een of ander initiatief.

  4. De sympathie voor het initiatief van de ex-generaals kan in politieke zin worden gekanaliseerd naar de ex-generaal met politieke ambities die op 20% kiezerssteun kan rekenen. Hiermee kan een extra front worden gevormd tegen de huidige macht, die nu verschillende tegenstanders dient te bestrijden i.p.v. enkel LePen.

  Kortom, interessante ontwikkelingen.

  Like

  • Voight-Kampff zegt:

   De naam van de generaal met politieke ambities: Martinez.

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    van de ondertekenaars onder de generaals is ook Generaal Martinez, die zich over 2 jaar als onafhankelijke candidaat stelt voor de Presidents-verkiezingen.
    Zoals hij zelf zegt:”Ik durf dingen te zeggen die een ander niet durft en doe dat ook”..


    “STOP MET DE VERACHTING VAN “FRANKRIJK”

    Geboren in Oran, Algerije uit Franse [koloniale] ouders “Pieds Noirs”, laat hij keer op keer blijken dat de islam niet in Fr /EU thuishoort.
    Hij zei oa.:”we moeten trots mogen zijn ANDERS te zijn dan Afrikanen/ Noord-Afrikanen.
    Zij kunnen zich gedragen in hun landen zoals zij willen, wij mogen FRANSEN zijn in ons eigen land, met onze eigen gewoonten en tradities” ………
    Wat hij allemaal zegt komt gewoon zo’n beetje overeen wat de Heer Wilders in NL zegt en de andere waarschuwers in andere EU landen, DE ISLAM HOORT NIET THUIS IN EUROPA…………]

    Like

 9. ieznogoedh zegt:

  Het begint er zo langzamerhand op te lijken dat in grote delen van de EU het Duitse ‘Befehl ist Befehl’ opgang vindt.
  Het rebelse in Nederland en Frankrijk is er nog wel, maar niet zoveel als vroeger.
  Over Duitsland zal ik het maar niet hebben, de Duitse gehoorzaamheid aan de Führer en het zonder nadenken opvolgen van bevelen is genoegzaam bekend.
  Heel Europa wordt ge DDRiviseerd door deze Stasi-spionne Erika.

  Geliked door 1 persoon

 10. Lost Johnny zegt:

  Met de ondertekening van de brief heeft een deel van de militaire kaste in Frankrijk zichzelf bloot gegeven en is daarmee een prioriteit voor de orde diensten. Deze generaals en andere militairen zullen als eerste worden opgehaald en opgehokt indien de Franse regering te angstig word. Enkel als hun steun bij de rest van het leger groot genoeg is kan dit worden tegen gehouden.
  Er is slechts 1 nacht en enkel uren uitval van het internet en mobiele telefoonnet voor nodig om al deze militairen op te halen en ergens vast te zetten, waarschijnlijk buiten het Franse vasteland.

  De laatste coup in Frankrijk door het 1ste regiment Etrangere parachutiste en enkele legereenheden in 1962 leidde tot aanhouding van de kopstukken, tot ontwapening en degradatie van de militairen en tot politie ondervragingen met auto accu’s….

  Een coup d’etat zou vandaag de dag mislukken omdat als ze zou slagen overal in het land door de geïmporteerde gasten de kans zou worden gegrepen om te plunderen en wat dan ook, omdat bij een staatsgreep politie lokaal nul bestuur zal hebben. Men wint dan de zogenaamde strijd om het behoud van het land maar het zijn puinhopen die overblijven. Het leger inzetten om de orde te handhaven gaat ook niet werken, want legers functioneren niet zonder hiërarchie. En als niemand weet wie wie is en niemand echt de leiding meer heeft…..en err zullen delen van het leger zijn die door regering getrouwen worden geleid. In die legers zal er absoluut onderling een scala aan meningen zijn maar met druk en zogenaamd krijgsrecht zal dit worden rechtgehouden. Dit zal in beide partijen spelen. Er is geen oplossing voor tenzij men mensen blind weet te laten volgen.
  Frankrijk zal zowel een open als een verborgen oorlog kennen, met vele verschillende groepen en partijen, met ieder een eigen doel en agenda, gescheiden of verenigd door culturele achtergrond, raciale afkomst en of politieke cq godsdienstige motivatie. En dan is er nog de hebzucht….

  Het zijn door dit soort momenten dat bendes hun macht kunnen verzilveren, en door hun verspreiding moet iedere poging ze te bevechten ook gespreid worden. Logistiek en krijgsmatig verliest een regulier leger dit als de vijanden ook maar iets samenwerkt. Het slagveld is dan zowel voor als achter de troepen, net als de vijand.
  Hier rest enkel nog een burgerbevolking die weerbaar is en lokaal weet waar en wat en wie.

  Het is interessant te zien hoe een goede wereld door politici tot een aaneenschakeling van anarchistische gebieden word gemaakt, door simpelweg de eigen bevolking op alle fronten tegen zich te laten keren. Frankrijk was ooit het mooiste land ter wereld, omdat zowel natuur als historie en kunst en bouw er het grootste deel van de menselijke bewuste geschiedenis weer gaven, omdat cultuur eigenlijk in Frankrijk is geschreven….

  Politici hebben Europa in een afgrond gestort waar in de geschiedenis geen gelijk voorbeeld van te vinden is. Arrogantie en het ontkennen van de eigen bevolking is daaraan debet.

  Europa is door het EU verband een dodelijk gewond dier geworden, dat zichzelf aan de aaseters aanbied.

  Europa staat voor decennia oorlog, dood en verderf. Het is moedwillig die richting op gestuurd.

  Het is te hopen dat de verantwoordelijken nooit meer een kans krijgen dit te doen, maar het had beter geweest als die kans er nooit was geweest.

  Like

  • Republikein zegt:

   Turkse toestanden😆

   Like

  • Jules van Rooyen zegt:

   Mooi geschreven, beste John, maar U vergeet één punt, nl. de zelf bewapening van de Franse burgers. Er zijn naar schatting, ongeveer 20 miljoen handvuur wapens in omloop. De meeste wapens zijn die voor de jacht, maar ook vele wapens nog uit de oorlog en daarna, toen men ze zelfs op de markt kon kopen, plus de vergeten erfstukken, maar die wel kunnen schieten. Dus de situatie is totaal anders dan in NL, waar wel zwaar vuurwerk te koop is maar waar de overheid hysterisch reageert op vuurwapens, ook voor de jacht. Het klopt, die overheid wil geen burgers die zichzelf kunnen verdedigen.

   Like

   • Lost Johnny zegt:

    “Hier rest enkel nog een burgerbevolking die weerbaar is en lokaal weet waar en wat en wie.”

    Niet vergeten, het is waar Frankrijk nog een kans door maakt. Door die gewapende bevolking kan men nog orde herstellen, maar men zal daarna goed met die bevolking moeten samenwerken.
    Waar Nederland aan het einde van de oorlog het communistisch verzet aan de Duitsers overleverde om ze niet na de oorlog macht te moeten geven in het parlement ligt dat in Frankrijk toch anders….

    De steden zullen het probleem zijn, en die afsluiten niet de oplossing want er zal gegijzeld worden om isolatie tegen te gaan. Daarbij, hoeveel man heeft u nodig om iemand met een geweer ergens in de straat te overmeesteren? In de films heb je vrijwilligers, in de praktijk moet je eerst gekken vinden die zichzelf laten neerschieten…..

    Wie tegen moslims gaat vechten moet zorgen dat het paradijs onhaalbaar word, haal je de beloning weg word het geloof in paradijs en ervoor sterven een stuk minder aanlokkelijk, zelfs en vooral voor de meest fanatieke….

    …en Afrika, ze hebben niks te verliezen en de dag van morgen is vandaag nog niet in het hoofd….maar symboliek druipt uit de poriën….creëer mens dier en ze zullen vluchten en masse….

    Het zijn interessante tijden….

    Like

 11. jantjeuitnl zegt:

  “Met uw onderwerping aan de politieke macht heeft uw gedrag meer weg van dat van een technocraat dan van een soldaat.”
  Dat geldt, waarschijnlijk voor meer dan 90% van de officieren in Nederland,

  Like

 12. Ben zegt:

  Lecointre is een Karremans

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s