LEGITIMATIEPLICHT…

Persoonsbewijs – 1941

(Door: “Driek”)

Wie had dit ooit kunnen dromen, beste lezer, een persoonsbewijs dat de Nederlandse burger dient te vertonen als hij een horecagelegenheid of anderszins wil bezoeken. Blijkbaar zijn er vele Nederlandse burgers die dol zijn op horecabezoek en andere festiviteiten, dus die vragen direct een legitimatiebewijs aan. Zijn die brave burgers gek geworden? Wat mankeert die lieden in hemelsnaam om in de voetsporen te treden van de toenmalige Duitse bezetter? Ik schaam mij diep om Nederlander te zijn.

Het was april 1941 dat de Nederlandse burger werd verplicht een persoonsbewijs met een pasfoto bij zich te dragen. Zij dienden dat bewijs onmiddellijk op eerste vordering te tonen. Wie zich niet kon legitimeren, werd gestraft. En die straf was niet mis. Je werd meteen in hechtenis genomen. Door de Duitse bezetter was dat besluit op 1 oktober 1940 genomen. Al in de jaren dertig had een zekere Jacob Lentz, functionaris bij het ministerie van Binnenlandse zaken, zijn uiterste best gedaan voor de invoering van een persoonsbewijs ter vervolmaking van de bevolkingsregisters. Doch de politiek uitte bezwaren. Logisch natuurlijk, we leefden toen nog niet in een Politiestaat.

Maar na de capitulatie van Nederland was die meneer Lentz er zeer snel bij om zijn plan aan de nieuwe autoriteiten voor te leggen. Welnu, die vonden het een geweldig idee, ze stonden nog net niet te trappelen om zijn lumineuze idee ten uitvoer te brengen. Jacob mocht zijn plan zelfs in Berlijn nader toelichten. Welnu, die machtswellustelingen in Berlijn waren meteen onder de indruk van zijn plan, want met een persoonsbewijs konden ze het Nederlandse volk volkomen onder de knoet houden.

Het persoonsbewijs was toen zo ontworpen dat het met de technologie van die tijd moeilijk was te vervalsen. Voor een oppervlakkige en snelle controle was een vervalsing van dat bewijs wel bruikbaar, doch bij een diepgaande controle van dat vervalste bewijs viel je meteen door de mand.

Het was eind 1941 toen bijna alle Nederlanders rondliepen met een persoonsbewijs. Joodse burgers kregen een ‘J’ op hun persoonsbewijs gestempeld. Dus die waren een stuk makkelijker aan te houden en te arresteren door de controleurs.

Lezer, ik maak mij grote zorgen, ik vind dit beangstigend, want het lijkt wel alsof wij teruggaan naar die verschrikkelijke bezettingsjaren. Soms kan ik een huivering niet onderdrukken. Waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig!

Ik wens U allen nog een vredige dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(PS: © 2021. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster!)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op LEGITIMATIEPLICHT…

 1. Bert zegt:

  Ik heb er wel eens 1 in mijn handen gehad en bekeken.
  Was van mijn opa.

  Like

 2. Ger zegt:

  Ja het is hier nu een censuur. Hoe moet dat met 4 mei want dan herdenken wij de mensen die hebben gevochten voor de vrijheid en die nu door een moord machine weer word afgenomen . Wat een schande voor dit kabinet en vooral voor rutte en zijn bende . Maar uiteindelijk staan jullie toch weer met lege handen want jullie worden gestraft. Jullie kunnen nooit op tegen de macht op die zich blijft verzetten. 👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿

  Geliked door 1 persoon

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig!”

  “WE” zijn nergens mee bezig, Driek. Vraag je af waar de regering mee bezig is, want dáár komen al die vermaledijde plannen vandaan.
  Stompzinnig doorgaan met het importeren van staatsvijanden. Daardoor gaat onze cultuur naar de verdommenis, maar wordt ook de woningnood verder opgevoerd, terwijl de regering doet of er niks aan het handje is. De woningnood is volgens hen zeker een natuurverschijnsel, waar niets aan te doen is.
  Een verzonnen pandemie, teneinde het grote plan van Klaus Schwab, The Great Reset, uit te kunnen voeren. Niet werkende lockdowns, niet werkende mondkapjes (ik haat dat woord; het zijn gezichtsmaskers), niet werkende anderhalve meter afstand, niet werkende sluiting van scholen, terwijl kinderen niet of nauwelijks ziek worden van corona, niet werkende sluitingstijden van de horeca.
  Een stiekeme vaccinatieplicht, wel onder het mom dat er géén vaccinatieplicht komt.
  Een tweedeling in onze samenleving, die dan kennelijk wel toegestaan is, maar volgens Art. 1 van de Grondwet mag nergens op gediscrimineerd worden. Alleen als het om een kabinetsformatie gaat, mogen PVV’ers en FvD’ers ineens wèl gediscrimineerd worden. Nogmaals, Driek, WE zijn nergens mee bezig. Het zijn de “boven ons gestelden” die zich schuldig maken aan machtswellust en machtsmisbruik.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 4. scherpschutter1943 zegt:

  Beste Driek, uw genoemde persoonsbewijs wordt in deze overgangsfase gebruikt met een QRcode, dit als overgang tot het doel. Dat doel is om alle mensen binnen de EU onderhuids te voorzien van een chips met daarin alle persoonsgegevens van de betrokkene Wat daarvan het resultaat zal zijn, leert ons china. Voorbeeld, een keer bij rood licht als voetganger oversteken wordt gestraft moet boetes en/of strafpunten. Camera”s registreren elke beweging en herkennen miljoenen personen in enkele seconden. Van iedere chinees is er een elektronisch persoonsdossier met letterlijk ALLES van die persoon. Wij in NL: gaan ook in die richting. Als voorbeeld; mijn persoonlijk dossier bij mijn plaatselijke ziekenhuis en apotheek. Mijn huisarts heeft ook een dossier van mij en heeft de machtiging om mijn ziekenhuis- en apotheekdossier te raadplegen en dat met andere, daartoe gemachtigde disciplines, te delen. Mijn mening is dat het coronainentingsbewijs de opmaat is tot totale controle van de burgers, door de staat. De stasi van de DDR verbleekt bij de situatie in nederland van dit moment. Daarom zeg ik nog steeds en weer opnieuw “de staat is je ergste vijand”.

  Like

 5. BigLJohn zegt:

  Driek, onze tijd begint steeds meer op de tweede wereldoorlog te gelijken. Wel met een paar nadelige verschillen. De regering staat niet achter ons, wat in de oorlog wel het geval was. De geallieerden hebben een eind aan de oorlog gemaakt terwijl vandaag de dag geen enkel leger zover te krijgen is. De wereldvolkeren zullen dit zelf moeten oplossen, maar daar is tot op heden nog niet veel animo voor. Concluderend kunnen we zeggen dat we minder vrijheid genieten dan in de tweede wereldoorlog. Geen restaurant zonder code, geen bioscoop, geen cafe, en in het vooruitzicht dat ooit voor ALLE winkels een QR code benodigd zal zijn.

  Like

 6. oudmarinier zegt:

  Op zich is een “ID” / Paspoort geen slecht idee , mits het voor de juiste doeleinden wordt gebruikt cq toegepast. Echter .., nu komt het leuke …ik las van de week dat men de “QR” code wil gaan koppelen aan je “ID” / paspoort , ter vervanging van het BSN-nr. (wat overigens wel nog op de achterzijde van iemand’s ID / paspoort te vinden zal zijn , voor de “oudjes” die niet zo wijs zijn , wat betreft de QR-code). Men moet dus GEVACCINEERD zijn , om die QR-code te krijgen. (Zowel het BSN-Nr als de QR-code , zijn gerelateerd aan iemands , financiele status , medische status en god-weet-wat-voor andere status .) WAAROM ??? Mijn financien , gezondheid , strafblad , religie e.d. gaat NIEMAND wat aan . Het gaat om IDENTIFICATIE van personen. Zoals enkele jaren geleden toen ik mijn paspoort verlengde bij het NLs Consulaat in Bali , moest ik VINGERAFDRUKKEN maken , om een NIEUW paspoort te krijgen. WAT moet de NLse regering met MIJN vinger afdrukken , als ik geen crimineel ben ??? CONSUL : “Als u niets te verbergen heeft , hoeft u zich toch geen zorgen te maken ” IK : Ik heb ook niets te verbergen …, waar ik me zorgen over maak , is dat mijn DATA (MISBRUIKT wordt en door verkocht aan DERDEN en gedeeld met andere departementen, ZONDER mijn toestemming ) . CONSUL : ” Ontplofte bijna van woede” Zoals ik het dus zie , straks als ik mijn paspoort wil verlengen , wordt ik dus GEDWONGEN om me te laten vaccineren ??? Terwijl ik 100% ANTI Cojona-vaccinatie ben . M.a.w. is de NLse staat er straks VERANTWOORDELIJK voor , dat ik als ILLEGAAL persoon , in Indonesia verblijf . OF NIET besta ….. Besta je niet , kunnen ze je ook niet arresteren of iets ten laste leggen , lijkt me zo . Beetje tegenstrijdig , dat hele gedoe met QR-code etc etc etc.

  Like

 7. oudmarinier zegt:

  M.a.w. , de NLse staat , verzaakt dus de mogelijkheid voor mij , om mezelf te kunnen LEGITIMEREN…, voor zover mij bekend , is dat VERBODEN !!!

  Like

 8. Julia zegt:

  Al die onderdanige schaapjes beseffen blijkbaar niet waar zij aan meewerken en dat dit van kwaad tot erger wordt. Het zou goed zijn als zij de geschiedenis WOII nog eens doorlezen misschien valt dan het muntje. Domheid kan de grootste vijand zijn.

  Like

 9. Julia zegt:

  Les 1 laat u nimmer en nooit meer meeslepen met dit soort maatregelen en verplichtingen die volgens de Neurenberg code een misdaad tegen de menselijkheid zijn. Het mag nimmer meer voorkomen dat mensen worden uitgesloten van de samenleving. Wat gebeurt er nu in een nieuw gestoken jasje denk daar allemaal maar eens over na en kijk niet weg van de geschiedenis maar leer hiervan. https://www.jck.nl/nl/longread/jodenvervolging-nederland

  Like

 10. bezorgde burger zegt:

  Dank u Driek voor het delen van deze achtergrondsinformatie!
  Tja, waar het heen gaat moge duidelijk zijn. Toen was J het doel en nu de U (Unvaxxed).

  Toen bouwde de haat zich op tegen de Joden nu tegen ons.

  Het oog van de HEER rust op de rechtvaardigen,
  zijn oor luistert naar hun hulpgeroep.
  Toornig ziet de HEER wie kwaad doen aan,
  hij wist hun namen op aarde uit.
  De HEER hoort de kreten van de rechtvaardigen,
  hij bevrijdt hen uit de nood,
  gebroken mensen is de HEER nabij,
  hij redt wie zwaar wordt getroffen.

  De HEER vernietigde het derde rijk en de Soviet Unie en hij zal ook nu niet ongestraft laten.

  Genetische modificatie is voor God spelen en Zijn schepping misbruiken is de grootste zonde die bestaat.

  Jezus is licht, de mensheid is duisternis.
  Het leven van ongelovigen wordt steeds zwarter, ongelukkiger, dwazer en agressiever. De genetisch gemodificeerde spuit is voor hen een religie geworden, de religie van Satan.
  Gelovigen zien hierin de eindtijd naderen en worden door Gods woorden getroost. Zij zijn juist gelukkig omdat Jezus ieder moment terug kan komen om voor altijd het kwaad van het goede te scheiden.
  Het contrast is nog nooit zo groot geweest!

  Samenwerken, overal waar mogelijk weerstand bieden en hopelijk een parallelle samenleving oprichten vanwaar wij kunnen toekijken hoe de zondige wereld zichzelf om zeep helpt.
  In Amerika en Canada groeit de interesse in een afscheiding enorm!

  Alleen Jezus kan u redden, belijdt uw zonden en volg Hem voordat het te laat is.
  Tenzij U de kiest voor het kwaad, maar dan zat u niet op deze website te lezen neem ik aan.

  Like

 11. Inderdaad. Het is ongelooflijk hoe in deze tijd, met zoveel geschoolde mensen, de hersenspoeling door de overheid weer zo gemakkelijk lukt.

  Like

 12. Edwin Vissers zegt:

  Scheveningen lul ,en nou op kankeren

  Like

 13. Qvic zegt:

  Ten eerste Nederland is maar een paar dagen bezet geweest van 11-05-1940 tot 29-05-1940. Na deze datum was Nederland geannexeerd door Duitsland. Officieel bestond Nederland niet meer als een bezet grondgebied door de Duitsers. Het was een deel van Duitsland geworden. Daar Duitsland zich overgegeven heeft op 04-05-1945 aan de Amerikanen en tot op heden zijn beide landen nooit terug gegeven door de Amerikanen. Nederland en Duitsland bestaan officieel niet eens meer. Het is nog steeds bezet Amerikaans grondgebied. Enkel in de fictie bestaan deze landen. Zo is de Nederlandse koning in de werkelijkheid enkel een soeverein persoon en niets meer. Zo is de regering niets anders dan een commerciële coöperatie met de overheidsfilialen. Om het volk in de illusie te houden, dat zij in een democratisch land wonen heeft de coöperatie het bedrijf de naam gegeven als Staat der Nederlanden.
  Zolang het volk hun ID of paspoort gebruiken die door het bedrijf Staat der Nederlanden uitgeeft, zal iedere houder zich onderwerpen aan de bedrijfsvoorschriften van dit bedrijf. Zo is Mark Rutte in de fictie president, maar in werkelijkheid is hij de CEO van het bedrijf, dus een directielid. Het volk is in de fictie horig aan de bedrijfsvoorschriften, maar in de werkelijkheid zijn zij alle autonome en hebben niets te maken met dat bedrijf.

  Like

 14. Bob zegt:

  Hierna komt het Sperr gebied, verboden
  alleen toegankelijk met Ausweis,
  Onze grenzen zijn totaal open.

  Like

 15. Edwin Vissers zegt:

  Scheveningen lul

  Like

 16. ronjaspers zegt:

  Als het de satanische globalistische elite het lukt om het nazi corona paspoort er door te drammen is iedereen verloren.Vooral voor de ongevaccineerden,je kunt dan geen boodschappen meer doen,de dubbel gevaccineerden zijn (helaas) al ten dode opgeschreven.Die sterven binnen maximaal 5 jaar.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s