Beieren: Rechtbank cancelt Söder´s 2G-regels in nog meer winkels

De Beierse minister-president Markus Söder (CSU).

(Vertaling: E.J. Bron)

Kledingwinkels in Beieren dienen evenals boekhandels of bloemenwinkels ter “dekking van de dagelijkse levensbehoefte” en zijn dus niet onderworpen aan de 2G-regel. Dat heeft de Beierse administratieve rechtbank gisteren beslist. Het besluit is rechtsgeldig. De regering van de deelstaat had begin december bepaald dat in de Beierse detailhandel alleen nog gevaccineerde en genezen personen toegang hebben. Met uitzondering van winkels “ter dekking van de dagelijkse behoefte”.

Kledingwinkels worden in de verordening niet als uitzondering beschouwd. Volgens het vonnis van de rechters zijn die echte rook een uitzondering op de de 2G-regel, “omdat hun betekenis voor de gemeenschap niet zou onderdoen voor die van scholen, boeken, snijbloemen of tuingereedschappen en de behoefte aan kleding dagelijks zou kunnen optreden”. Een eigenaar van een kledingwinkel uit Regensburg had een spoedaanvraag ingediend. Haar winkel zou volgens het besluit van de rechtbank dienen ter dekking van de “dagelijkse behoefte”. Voor kerst hadden de rechters al duidelijk gemaakt dat ook speelgoedwinkels een uitzondering op de 2G-regel zouden vormen.

Bron:
politikstube.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Beieren: Rechtbank cancelt Söder´s 2G-regels in nog meer winkels

  1. Hovawart zegt:

    Het gevoel bekruipt me steeds meer dat door al dat gedoe over 1G en 2G-3G en de hoestbuimaatregeltjes, onze grondwetten stelselmatig worden afgenomen………….het voelt wel zo.

    Like

  2. Ronald B zegt:

    Daar heb je in ieder geval wel rechters die tegen de regering in durven gaan!!! Dit gaat hopelijk in meerdere deelstaten gebeuren en dan overslaan naar andere landen!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s