Ontzetting bij het corona-regime: 46% meer maandagdemonstraties tegen maatregelen

“Voor vrijheid en zelfbeschikking. Sluit je aan!”

(Vertaling: E.J. Bron)

Herinnert iemand zich het jaar 1989 nog? Toen hebben demonstranten een onrechtstaat ten val gebracht. Overeenkomsten zijn natuurlijk puur toevallig, maar ook deze regering reageert volkomen hulpeloos, panisch en met toenemende haataanvallen op de eigen burgers.

De reden: het aantal deelnemers aan de maandagdemonstraties tegen corona-maatregelen is in de afgelopen weken met 46% gestegen. Op 27 december namen volgens de Duitse federale politie nog 179.200 personen deel aan in totaal 976 demonstraties, op 3 januari waren dat er al 236.000 bij 1090 demonstraties en afgelopen maandag 261.400 deelnemers bij 1309 demonstraties, meldt de “Bild am Sonntag”. Voor de infectiegolf in de herfst waren er volgens inschatting van de autoriteiten nog minder dan 10.000 demonstranten.

En deze reactie is zo typisch voor despoten:

Volgens de binnenlandse veiligheidsdienst en links-radicale politici mengen zich zogenaamd steeds vaker rechtsextremisten en Reichsbürger onder de demonstranten. De Beierse minister van Binnenlandse Zaken, Joachim Herrmann (CSU), wil dat niet tolereren en zei hierover tegenover de “Bild am Sonntag”: “Mijn nadrukkelijke waarschuwing richt zich ook tegen de extremistische brandstichters, die in toenemende mate de protesten voor hun doelen willen gebruiken. Onze binnenlandse veiligheidsdienst heeft hier vooral rechtsextremisten in het vizier.”

Desondanks: men zou het protestgebeuren echter niet over het algemeen mogen demoniseren, aldus Herrmann. Dat zou de fronten verder kunnen aanwakkeren. Ook de federale recherche en de binnenlandse veiligheidsdienst zouden de extremisten extra observeren.

Een woordvoerder van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken zei tegen de “Bild am Sonntag” dat daar “extra interdisciplinaire structuren gecreëerd zouden zijn om effectief op te treden tegen criminelen en extremisten in de beweging.”

Hier gaat het er in de eerste plaats om deze nieuwe, niet controleerbare beweging met ouderwetse spreuken te splijten. Maar of deze doorzichtige manoeuvre nog iets oplevert, mag betwijfeld worden.

Zolang de politiek zo niet voor rede vatbaar blijft en de zorgen en noden van haar burgers ignoreert, zullen er ook wandelingen plaatsvinden. Die zijn immers ook goed voor het immuunsysteem. Of is dat juist het probleem voor Herrmann & Co?

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Ontzetting bij het corona-regime: 46% meer maandagdemonstraties tegen maatregelen

 1. OphEUffen zegt:

  Aan mijn vrienden op het Museumplein. Femke heeft de demonstratie locaties wederom als veiligheidsrisicogebied aangemerkt. Wederom dus preventief fouilleren. Willen jullie met name die mannen en vrouwen in blauwe pakken, die notabene openlijk wapens dragen, goed fouilleren. En vergeet hun identiteit niet vast te leggen want ze lijken allemaal op elkaar. Dank en een liefdevolle en geweldloze demo toegewenst.

  Geliked door 3 people

 2. Harry zegt:

  Ik heb een aangeboren weerzin tegen Duitsers , of misschien komt het ook door de verhalen kort na de oorlog , wat de familie allemaal heeft mogen meemaken .
  Maar ze doen er daar toch echt ALLES aan om die weerzin in stand te houden .
  Ruim eerst die Schwab eens op .
  Ontneem Merkel alles en sluit haar voorgoed op .
  Dan zit er nog een stel van die gestapo handlangers in het kielzog van Merkel ,
  zorg dat je daar ook nooit meer last van krijgt .
  Geef ze dan twee weken om te kijken ofdat er iets verandert .
  Zo niet , dan vervolgmaatregelen . net zoals ze met ons proberen .
  Zit dat narigheid veroorzaken nou in de genen ?

  Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   Harry, we zijn niet allemaal zo. Maar helaas zijn heel veel van ons dat wel, en dat is ook een probleem voor degenen die proberen een fatsoenlijk pad te volgen.

   Like

 3. droevige mof zegt:

  Er zijn nog maar weinig videobeelden van de grote demonstraties in de DDR die niet door leugenachtige commentaren zijn verdoezeld. Hier is een politievideo, ongecommentarieerd. De gelijkenissen met de huidige situatie in Duitsland zijn indrukwekkend en beangstigend.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ravian zegt:

  “Volgens de binnenlandse veiligheidsdienst en links-radicale politici mengen zich zogenaamd steeds vaker rechtsextremisten en Reichsbürger onder de demonstranten.”

  De kudde moet blijkbaar voorbereid worden op brutaal “politie” geweld tegen vreedzame demonstranten…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s