Franse parlementsverkiezingen: Macron verliest meerderheid, partij Le Pen vertienvoudigd

(Door: Bart Reijmerink)

De Franse president Emmanuel Macron heeft een gevoelige nederlaag geleden bij de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Het samenwerkingsblok van Macron heeft 245 zetels behaald, maar voor een meerderheid zijn 289 zetels nodig. Voor de verkiezingen had Macron nog wel een meerderheid in het Franse parlement. Rassemblement National, de partij van Marine Le Pen, zag het aantal zetels van 8 naar 89 stijgen. 

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Franse parlementsverkiezingen: Macron verliest meerderheid, partij Le Pen vertienvoudigd

 1. Olie bol zegt:

  En nOg blijven die domme Fransen op hem stemmen net als in Nederland Rutte blijft stemmen

  Geliked door 3 people

  • Harry zegt:

   In Nederland hebben we hetzelfde probleem !
   De stommelingen blijven gewoon VVD , D 66 , CU en CDA stemmen .
   Ik weet niet wat het nou precies is , angst om te veranderen , te stom of te lui om je in de politiek te verdiepen , of niet in staat om te beseffen waar dit beleid toe leidt .
   En ook al lijken de peilingen de goede kant op te gaan , zodra de boel enigszins stabiliseert keren ze gerust terug naar hun oude partijen , de hufters !

   Geliked door 1 persoon

   • Olie bol zegt:

    Kijk Harry de jeugd zoals de student gaat voor gratis bier bij D66 velen stemmen op D66 zij veroorzaken voor hun ouders en de rest van de Nederlanders dat zij in de problemen komen daarom vind ik dat ze pas mogen gaan stemmen met 25 jaar de regering wil dat ze met 16 jaar al kan stemmen met 16 jaar ben je nog niet droog achter hun oren met 16 jaar volwassen??? dan met 16 jaar ook je eigen ziekenfonds gaan betalen. Gr

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    Ik stem godzijdank NOOIT EN TE NIMMER meer op die akelige opgenoemde partijen en Mark Rutte blijft nog steeds zo tegenstrijdig praten alsof hij warme en koude lucht uit zijn mond laat komen!

    Like

  • R Thomasson zegt:

   @Olie bol. De vraag is hoeveel “domme Fransen” hebben werkelijk op Macron gestemd? Dezelfde vraag mogen wij ook vragen m.b.t. de “zege” van Rutte en de Kaagedis. Hoe kan dat nou dat een partij van een mens, waar miljoenen mensen de pest aan haar hebben, wordt tweede in de laatste verkiezing? ….”Something Rotten in the State of Denmark (Hamlet Shakespeare) https://www.youtube.com/watch?v=Wu0Ga7XohcE

   Geliked door 3 people

   • Olie bol zegt:

    Je zou haast zeggen dat ze in de stemlokalen zich rod zitten te gummen en je stem veranderen, daarom ben ik er voor om met DiGiD te stemmen.

    Geliked door 1 persoon

  • Joepiedepoepie zegt:

   Denk eerder dat macroni de kluit belazert?

   Like

 2. Olie bol zegt:

  Dat zou mede pvv ook moet gaan van 17 naar 74

  Geliked door 1 persoon

 3. bobzelf zegt:

  YIPPOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
  MARINE MY FAVORITE GIRL .

  LET THE GAMES BEGIN !!

  EN DAN VOOR IK U WELTERUSTEN WENS …..

  NOG EVEN HET EINDE VAN HET SPROOKJE OVER HET DODE PAARD .

  UAANGELEVERD DOOR ??

  OOM VLADIBOB …..UW Platvloerse Rotterdamse bluffer.

  Nu de oorlog ten einde loopt, hoe moet het nu verder? In tegenstelling tot de triomfantelijke verklaringen van Washington is Rusland de oorlog aan het winnen en heeft Oekraïne de oorlog verloren. Eventuele schade op lange termijn voor Rusland staat ter discussie. De Amerikaanse sancties tegen Rusland zijn voor Europa veel verwoestender gebleken dan voor Rusland. De wereldeconomie is vertraagd en veel ontwikkelingslanden kampen met ernstige voedseltekorten en het risico van hongersnood op grote schaal.

  Er komen reeds diepe scheuren in de Europese façade van de zogenaamde “eenheid van de NAVO”. West-Europa zal het bitter betreuren dat het de Amerikaanse rattenvanger blindelings heeft gevolgd in zijn oorlog tegen Rusland. Dit is inderdaad geen Oekraïens-Russische oorlog, maar een Amerikaans-Russische oorlog die bij volmacht tot de laatste Oekraïner wordt uitgevochten.

  In tegenstelling tot de optimistische verklaringen zou de NAVO wel eens verzwakt uit de strijd kunnen komen. De Westeuropeanen zullen lang en diep nadenken over de relevantie en de hoge kosten van langdurige confrontaties met Rusland of andere “concurrenten” van de VS.

  Europa zal vroeg of laat weer goedkope Russische energie gaan kopen.

  Rusland ligt voor de deur en een natuurlijke economische relatie met dat land zal uiteindelijk overweldigend zinvol zijn.

  Europa ziet de Verenigde Staten reeds als een afnemende mogendheid waarvan de grillige en hypocriete “visie” op het buitenlands beleid gebaseerd is op de wanhopige noodzaak om het “Amerikaanse leiderschap” in de wereld te behouden. De bereidheid van Amerika om voor dit doel oorlog te voeren, wordt steeds gevaarlijker voor anderen.

  Washington heeft ook duidelijk gemaakt dat Europa een “ideologische” strijd tegen China moet voeren, in een soort proteïsche strijd van “democratie tegen autoritarisme”. Toch is dit een klassieke strijd om de macht in de wereld. En Europa kan zich nog minder veroorloven om de confrontatie met China aan te gaan – een “dreiging” die vooral door Washington wordt waargenomen, maar voor veel Europese staten en een groot deel van de wereld niet overtuigend is.

  China’s “Belt and Road”-initiatief is wellicht het meest ambitieuze economische en geopolitieke project in de wereldgeschiedenis. Het verbindt China al met Europa per spoor en over zee. Europa’s uitsluiting van het “Belt and Road”-project zal het duur komen te staan. Merk op dat de Belt and Road door Rusland loopt. Europa kan onmogelijk zijn deuren voor Rusland sluiten en tegelijkertijd toegang behouden tot dit Euraziatische megaproject.

  Een Europa dat de Verenigde Staten als reeds in verval beschouwt, heeft er dus weinig belang bij zich aan te sluiten bij de kopgroep tegen China. Het einde van de oorlog in Oekraïne zal Europa ertoe brengen zich ernstig te herbezinnen op de voordelen van steun aan de wanhopige poging van Washington om zijn wereldwijde hegemonie te handhaven.

  Europa zal geconfronteerd worden met een groeiende identiteitscrisis bij het bepalen van zijn toekomstige rol in de wereld. De West-Europeanen zullen het beu zijn te worden onderworpen aan 75 jaar Amerikaanse overheersing van het Europees buitenlands beleid. Momenteel is de NAVO het Europees buitenlands beleid en Europa blijft onverklaarbaar timide om een onafhankelijke stem te laten horen. Hoe lang gaat dit nog door?

  Wij zien nu hoe de massale sancties van de VS tegen Rusland, met inbegrip van de inbeslagneming van Russische tegoeden in westerse banken, de meeste landen in de wereld ertoe aanzet de relevantie van een volledig vertrouwen op de VS-dollar in de toekomst te heroverwegen.

  Diversificatie van de internationale economische instrumenten staat reeds op de agenda en zal de eens dominante economische positie van Washington en zijn hegemoniale instrumentalisering van de dollar alleen maar verzwakken.

  Een van de meest verontrustende kenmerken van de Amerikaans-Russische strijd in Oekraïne is de totale verloedering van de onafhankelijke media.

  Washington heeft de informatie- en propagandaoorlog gewonnen door alle westerse media zo te orkestreren dat zij hetzelfde liedje zingen over de oorlog in Oekraïne. Het Westen is nog nooit getuige geweest van zo’n algemene oplegging van het geopolitieke en ideologische perspectief van een land in zijn ruimte. Natuurlijk, de Russische pers is ook niet te vertrouwen. Temidden van een spervuur van virulente anti-Russische propaganda van een soort dat ik in mijn Koude Oorlog-jaren nooit heb gezien, moeten serieuze analisten tegenwoordig diep graven om een objectief inzicht te krijgen in wat er werkelijk in Oekraïne gebeurt.

  Was deze overheersing van de Amerikaanse media, die bijna alle alternatieve stemmen ontkennen, maar een toevalstreffer, veroorzaakt door de gebeurtenissen in Oekraïne. Maar de Europese elites beginnen stilaan te beseffen dat zij in deze positie van totale “unanimiteit” zijn geduwd; er beginnen zich reeds barsten af te tekenen in de EU en de NAVO.

  Maar de gevaarlijkste implicatie is dat, nu we afstevenen op toekomstige wereldwijde crises, een echt vrije en onafhankelijke pers aan het verdwijnen is, en in handen valt van door het bedrijfsleven gedomineerde media die dicht bij de politiek staan, nu ondersteund door elektronische sociale media, die allemaal het verhaal naar hun eigen hand zetten. Nu we afstevenen op een crisis van toenemende en gevaarlijke instabiliteit als gevolg van de opwarming van de aarde, vluchtelingenstromen, natuurrampen en mogelijk nieuwe pandemieën, wordt de strakke controle van de westerse media door staten en corporaties zeer gevaarlijk voor de toekomst van de democratie.

  Vandaag horen we geen alternatieve stemmen over Oekraïne.

  Tenslotte is het zeer waarschijnlijk dat het geopolitieke karakter van Rusland nu beslissend is verschoven in de richting van Eurazië. Eeuwenlang hebben de Russen naar acceptatie in Europa gestreefd, maar zij zijn altijd op een afstand gehouden. Het Westen wil niet praten over een nieuwe strategische en veiligheidsarchitectuur.

  Oekraïne heeft deze tendens alleen maar versterkt. De Russische elites hebben nu geen andere keuze dan te aanvaarden dat hun economische toekomst in de Stille Oceaan ligt, waar Vladivostok slechts een uur of twee vliegen verwijderd is van de enorme economieën van Peking, Tokio en Seoel. China en Rusland zijn vastberaden nader tot elkaar gekomen, niet in de laatste plaats vanwege hun gedeelde zorg om de vrijheid van de VS om unilateraal militair en economisch in te grijpen in de wereld te blokkeren.

  Het idee dat de VS de door hen uitgelokte Russisch-Chinese samenwerking kan splitsen, is een fantasie.

  Rusland is wetenschappelijk briljant,
  heeft een overvloed aan energie
  en is rijk aan mineralen
  en zeldzame metalen,
  erwijl de opwarming van de aarde het landbouwpotentieel van Siberië zal doen toenemen.

  China beschikt over het kapitaal,
  de markten
  n de mankracht om bij te dragen tot wat een natuurlijk partnerschap in heel Eurazië aan het worden is.

  Helaas voor Washington blijken bijna al zijn verwachtingen van deze oorlog onjuist te zijn.

  Het Westen zou dit moment wel eens kunnen gaan zien als het laatste argument tegen het volgen van Washingtons streven naar wereldheerschappij in steeds nieuwe, gevaarlijke en schadelijke confrontaties met Eurazië.

  En het grootste deel van de rest van de wereld – Latijns-Amerika, India, het Midden-Oosten en Afrika – vindt weinig nationaal belang in deze fundamenteel Amerikaanse oorlog tegen Rusland.

  SO I REST MY CASE . !! AND THE WINNER IS !!

  Geliked door 2 people

 4. Ton Ruygrok zegt:

  Dat is mooi… in iedergeval iets positiefs, dat playmobil kereltje kan nooit teveel dwars gezeten worden..Weg er mee..!
  Ton Ruygrok, Monster

  Like

 5. bobzelf zegt:

  HET WACHTEN IS OP DEZE TOESPRAAK VOOR 7.7 MILJARD AARDBEWONERS

  YOUR WAKE UP CALL ?? MAYBE THIS SPEECH CAME IN 1940

  Eén van de mooiste toespraken uit de geschiedenis, is van Charlie Chaplin in “The Great Dictator”, uitgekomen in 1940. Ironisch hoe één van de grootste acteurs in stomme films, één van de meest bevlogen speeches uit de filmgeschiedenis hield.
  Dit op een moment dat de Tweede Wereldoorlog nog maar net begonnen was.
  Hij zag eind jaren 30 al heel goed welk gevaar Hitler vormde.

  Het is een waarschuwing van het verleden die ons hoop geeft voor de toekomst.

  IK ZWEER DAT WEINIGEN DIT OOIT GEZIEN HEBBEN

  DUS DOE MEE. EN STUUR DIT DOOR OP FEESTBOEK. WHAT’S APP . VIBER
  EN WAT ER NOG MEER MOGELIJK IS

  OOM VLADIBOB UW Platvloerse Rotterdamse bluffer.

  Geliked door 2 people

  • droevige mof zegt:

   Dit is ongeveinsd humanisme en filantropie en niet het pak leugens van Soros, Schwab, Gates en de Bilderberg samenzweerders die zich vermommen als humanitariërs.

   Like

 6. wim23387 zegt:

  De media zijn nogal in shock dat Macron niet de absolute meerderheid heeft gekregen. Ze hadden het hem zo gegund, een meerderheidsregering. Hem wel! Maar als Orban zo’n meerderheid wel haalt dan is ineens de democratie in gevaar… Bij Macron is de democratie in goede handen toch? Vraag het de gele hesjes maar.

  Geliked door 2 people

 7. Harry zegt:

  Mooi resultaat van Marine .
  Maar helaas te weinig !
  Het valt blijkbaar niet mee om die WEF smeerlappen te verslaan !

  Geliked door 1 persoon

 8. jungleelephant zegt:

  Biden is gewoon een seniele ouwe zak!En dat de schapen hier hun hoop op hem richten is volkomen van het padje!En het wordt tijd dat de media afgerekend gaan worden op hun constante leugenbrij!

  Geliked door 2 people

 9. droevige mof zegt:

  De proxy-oorlog in Oekraïne is nog maar net verloren of Rusland wordt al rechtstreeks aangevallen, en wel op zijn gevoeligste plek, de exclave Kaliningrad (Königsberg), het voormalige Duitse Oost-Pruisen.
  Litouwen heeft de toegangswegen afgesloten en de 800.000 inwoners kunnen alleen nog door de lucht en over zee worden bevoorraad. Een spel met vuur dat de VS en zijn weinige volgelingen hier spelen. De rest van de wereld ziet dat heel anders.
  https://www.globalresearch.ca/russia-demands-lithuania-lift-openly-hostile-blockade-of-kalingrad-panic-buying-ensues/5783966

  Geliked door 3 people

  • Boike zegt:

   @ droevige mof 22 juni 2022 om 07:05

   Dit vertoont overeenkomst met de luchtbrug naar Berlijn 1961.

   De NATO schendt dus alweer in opdracht van de USA de beloftes van 1990, van na de val van de Berlijnse muur geschonden. Wie is nu de agressor ???

   De NATO heeft zijn wapentuig met veel branie en bravoure aan de Oekraïnse NAZI’s weggegeven, terwijl ze de Derde WereldOorlog uitlokken. Heel erg slim van die over het paard getilde jochies, die lijden aan kokervisie. De kindjes van de satanische propaganda cultuur zijn dus nog lang niet droog achter de oren. En de Khazarse Maffia snapt niet, dat ze met hun hoogmoed, machtswellust en grootheidswaanzin hun eigen graf graven. Als jullie zo doorgaan, laten jullie Poetin geen andere keus, dan her en der wat paddestoelwolken te creëren.

   De wereld kan niet zonder Rusland. Rusland daarentegen is grotendeels selfsupporting. De Khazarse Maffia heeft obsessies en ongedekte dollars. Poetin heeft goudroebels, aardgas, olie en hypersonische raketten voor atoombommen. Wie gaat deze idiote machtsstrijd nu winnen ???

   https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/01/31/heeft-het-westen-beloftes-aan-rusland-over-de-uitbreiding-van-de/

   Geliked door 1 persoon

 10. Peter zegt:

  Niks in het nieuws ,ook niet in de Duitse media ,niemand mag weten dat het populisme aan terrein wint en wel heel veel,een yag ik op tv,in een zeer kort gesprek hierover dat het lag aan de lage opkomst ,ja plots maakt zoiets wel uit.
  Heerlijk dat ze er zo doodziek van zijn,Macron kan er niks meer zomaar door drukken ,en de grote samenwerking met Duitsland gaat ook op zijn oor,
  Denk dat de EU eerder op zijn kont gaat dan iedereen denkt .Wat er nu gaat besluiten daar roepen Viva la France,en zijn niet zo voor globalisme . Brussel beeft ,

  Geliked door 1 persoon

 11. Boike zegt:

  Marie Le Pen proficiat. Zoveel winst hadden de stemmentellers beslist niet verwacht, want dan hadden ze wel een ander telraam genomen.

  Wat zal die satanist van een Macron woest wezen op zijn fraudeurs. Zo kan die pupil van het WEF toch niet regeren en de duivelse obsessies realiseren. Jammer dan Oedipus !!!

  Geliked door 1 persoon

 12. Julia zegt:

  Gaat de goede kant op nu Nederland nog. Tijd voor rechtvaardiging.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s