VS dringen bij Cyprus tevergeefs aan op een verbod op het transport van ruwe Russische olie

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse Minister van Financiën, Janet Yellen, dringt er bij Cyprus op aan om het verschepen van ruwe olie uit Rusland te verbieden, bericht “Bloomberg”. De Cypriotische Minister van Financiën zou zulke voorstellen van de VS echter afwijzen.

Zoals “Bloomberg” vandaag meldde, zou de Amerikaanse Minister van Financiën, Janet Yellen, er bij haar collega´s in de EU op proberen aan te dringen om maatregelen te nemen om een bovengrens qua prijs voor olie uit Rusland door te drukken. Volgens “Bloomberg” zou de Amerikaanse regering hopen “dat zodoende de wereldwijde verzorging met ruwe olie in stand gehouden en tegelijkertijd de inkomsten van Moskou begrensd kunnen worden.”

Zoals de anonieme bronnen aan “Bloomberg” meedeelden, zou Yellen op 27 juni met de Cypriotische Minister van Financiën, Constantinos Petrides, hebben gesproken. De VS zouden nu Cyprus ertoe proberen te bewegen een verbod aan schepen “onder Cypriotische vlag op te leggen, die Russische olie naar derde landen transporteren”, omdat volgens het Amerikaanse Ministerie van Financiën het land “Europa´s grootste scheepsmanagementcentrum” zou zijn. Volgens “Bloomberg” zou de Cypriotische Minister van Financiën echter bedenkingen tegen zo´n plan hebben geuit, omdat “veel andere landen geen sancties aan Rusland opleggen.”

De VS en de EU proberen steeds opnieuw om het transport van olie uit Rusland over zee volledig te verbieden. Zo bevatte bijvoorbeeld een van de ontwerpen van het zesde EU-sanctiepakket tegen Rusland het voorstel om het aan Europese schepen te verbieden Russische olie te transporteren. Het voorstel werd echter niet aangenomen, omdat EU-landen zoals Griekenland en Cyprus hier niet mee akkoord gingen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op VS dringen bij Cyprus tevergeefs aan op een verbod op het transport van ruwe Russische olie

 1. Olie bol zegt:

  Heel Europa moet naar de pijpen dansen van die demente GEK zie de afdrukt voor de navo die word dubbel u gaar de broek riem voelen dit word weer bezuinigingen met Rutte wanneer vertrekt deze grote 🤡 van Nederland 🇳🇱 We schieten al op naar Prinsjesdag

  Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Alleen de gene die achter hem aanlopen zijn volslagen idioten, anders loop je niet achter een ouwe dementen dwaas aan ..

   Like

  • karton zegt:

   @ Olie bol op 28-6-2022 om 21.24 u.
   Wanneer vertrekt deze grote Janlul ? Goeie vraag, @ Olie.
   Ik denk dat hij niet vrijwillig vertrekt, daar is tie veel te stom voor, ik denk, weet bijna zeker, dat de bevolking hem geboeid , in een dwangbuis en vastgebonden op een strontkar door Den Haag zal moeten vervoeren richting Waaldorpervlakte, oh nee sorry hoor……daar zijn échte Nederlanders vermoord en die plek verdient Quasimodo niet. weet je, dan kieperen we ‘m gewoon in zee bij Scheveningen-Kijkduin geboeid en wel !

   Geliked door 1 persoon

 2. antiislamnu zegt:

  Wat een lef om druk op Cyprus uit te oefenen zelf kopen ze Russische olie hoe mongool zijn onze dictators om hier in mee te gaan wij zijn zwaar de lul .
  Wie nu nog niet ziet dat ze Wef agenda volgen is ziende blind

  Geliked door 5 people

 3. bobzelf zegt:

  WHAHAHAHA DAT IS LOGIESSSSSSS …. , ZOU JOHAN NU ROEPEN

  IS HET IEDEREEN ONTGAAN DAN
  DAT MIJN OOM DE GRIEKEN HELPT MET OLIE EN GAZZZZ BORINGEN ??
  EN
  OP CYPRUS EEN HAVEN EN EEN LUCHTHAVEN AAN MIJN OOM HEEFT GEGEVEN ?? GOHH. WAT GEK DAT DE KRANTEN EN DE TV PROGRAMMA’S OVER ZOVEEL POSITIEF NIEUWS ZWIJGEN

  HET LIJKT DE DONBASS WEL NA 2014

  NOOIT WAT TE MELDEN HEBBEN

  KOMT TIE WHAHAHAHAHAHAHAHAAH . . WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA WHAHAHAHAHAHA

  U BENT ZO AFSCHUWELIJK DOM HE !!

  DANK U TOT MORREGE VRIENDEN

  OOM WELTERUSTEN

  Geliked door 3 people

 4. Ravian zegt:

  Weet je, als het hier geen internationale politiek betrof, maar gewone menselijke relaties, dan hadden onze Amerikaanse vrinden al lang eens een keertje van deze of gene een gigantisch pak slaag gekregen, dan was ze al lang eens een keertje in het een of andere donkere steegje het licht uit de onbeschofte ogen gemept.
  Maar ze gaan hun trekken nog wel een keertje thuis krijgen, en al te lang gaat dat niet meer duren.

  Geliked door 1 persoon

 5. Frits zegt:

  Kou lijden is alleen voor het volk. Toch??

  Like

 6. bobzelf zegt:

  Poetin De oude wereld is voorbij

  Published 21 uur ago

  De Russische leider Poetin heeft de oude wereldorde begraven en zijn visie op de toekomst van Rusland en de wereld uiteengezet in een sleuteltoespraak.

  Inhoudsopgave

  De Russische leider Poetin heeft de oude wereldorde begraven

  Poetin Er zijn nieuwe machtscentra ontstaan, de unipolaire wereldorde komt niet terug en de “koloniale” manier van denken heeft gefaald, vertelde de Russische president Vladimir Poetin vrijdag aan het St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) in wat het Kremlin beschreven als een “uiterst belangrijke” toespraak.
  De oude wereldorde is verdwenen met de wind

  Toen de VS de overwinning in de Koude Oorlog uitriepen, noemden Amerikanen zichzelf de ‘boodschappers van God op aarde’, met belangen die als heilig moeten worden beschouwd en zonder verplichtingen, vertelde Poetin aan het publiek bij SPIEF. Sindsdien zijn er nieuwe machtscentra ontstaan, die het recht hebben hun eigen systemen, economische modellen en soevereiniteit te beschermen.

  Deze “werkelijk revolutionaire, tektonische veranderingen in de geopolitiek, de wereldeconomie, op technologisch gebied, in het hele systeem van internationale betrekkingen”, zijn “fundamenteel, cruciaal en onverbiddelijk”, zei Poetin. “En het is een vergissing om te suggereren dat men de tijden van turbulente verandering kan afwachten en dat de dingen weer normaal zullen worden; dat alles zal zijn zoals het was. Het zal niet.”
  Anti-Russische sancties werkten averechts op het Westen

  Toen de VS en hun bondgenoten de campagne lanceerden om Rusland te ‘annuleren’ vanwege het conflict in Oekraïne, hoopten ze de Russische economie en samenleving te laten crashen en te ondermijnen. De sancties hebben in plaats daarvan een enorme vlucht genomen op hun makers, waardoor sociale en economische problemen zijn verergerd, de kosten van voedsel, elektriciteit en brandstof zijn gestegen en de kwaliteit van leven in het Westen, maar vooral in Europa, is geschaad.

  “De Europese Unie heeft haar politieke soevereiniteit volledig verloren, en haar bureaucratische elites dansen naar de pijpen van iemand anders, accepteren alles wat ze van bovenaf worden verteld, en veroorzaken schade aan hun eigen bevolking en hun eigen economie”, zei Poetin.
  Advertisement

  EU-burgers zullen de prijs betalen voor “besluiten die los staan ​​van de realiteit en in strijd met het gezond verstand worden genomen” , voegde hij eraan toe, aangezien de directe verliezen door de sancties alleen al meer dan 400 miljard dollar per jaar kunnen bedragen.
  Energieprijzen en inflatie zijn door onszelf veroorzaakt

  Rusland de schuld geven van de hoge energieprijzen en inflatie in het Westen – “Poetins prijsstijging”, zoals het Witte Huis het uitdrukte – is een “domheid” en “bedoeld voor mensen die niet kunnen lezen of schrijven”, zei de Russische president Poetin.

  “Geef ons niet de schuld, maar jezelf”, zei Poetin.

  De EU die “blind geloofde in hernieuwbare bronnen” en het opgeven van langlopende aardgascontracten met Rusland leidde vorig jaar tot een piek in de energieprijzen, aldus de Russische leider. Ondertussen hebben zowel de VS als de EU de Covid-19-pandemie aangepakt door biljoenen dollars en euro’s te drukken.
  ‘Elite change’ wacht op het Westen

  Het beleid van de leiders van de EU en de VS verergert de ongelijkheden en verdeeldheid in hun samenlevingen, niet alleen in termen van welzijn, maar ook in termen van waarden en oriëntaties van verschillende groepen, zei Poetin.
  Advertisement

  “Een dergelijke afstand van de realiteit, van de eisen van de samenleving, zal onvermijdelijk leiden tot een golf van populisme en de groei van radicale bewegingen, tot ernstige sociale en economische veranderingen, tot degradatie en, in de nabije toekomst, tot een verandering van elites, ‘ , zei de Russische leider.
  Als er hongersnood is, is dat niet de schuld van Rusland

  Sancties van de VS en de EU tegen Rusland – met name de export van kunstmest en graan – zijn een van de redenen voor de groeiende wereldwijde voedselonzekerheid, benadrukte Poetin. Als er hongersnood is in de armste landen van de wereld, “zal dit volledig op het geweten zijn van de Amerikaanse regering en de Europese bureaucratie.”

  Problemen met de voedselvoorziening zijn de afgelopen jaren – niet maanden – ontstaan ​​door de “kortzichtige acties van degenen die gewend zijn hun problemen op te lossen ten koste van iemand anders”, waardoor de handelsstromen werden verstoord door geld te drukken in een soort van “ roofzuchtig koloniaal beleid’, zei Poetin.

  Rusland is klaar om voedsel naar Afrika en het Midden-Oosten te sturen, waar de dreiging van hongersnood het meest acuut is, maar wordt geconfronteerd met door het Westen opgelegde “logistieke, financiële, transport” -obstakels, zei hij.

  Advertisement
  Redenen voor het Oekraïne-conflict

  Rusland stuurde in februari troepen naar Oekraïne omdat het Westen weigerde zich aan zijn verplichtingen te houden en het “simpelweg onmogelijk was om nieuwe overeenkomsten met hen te sluiten”, zei Poetin. De beslissing was “gedwongen, maar noodzakelijk”, aangezien Rusland als soeverein land het volste recht had om zijn veiligheid te verdedigen en zijn burgers en inwoners van Donbass te beschermen tegen “genocide door het regime van Kiev en neonazi’s die de volledige bescherming kregen van het Westen .”

  Het Westen heeft jarenlang Oekraïne in een ‘anti-Rusland’- staat veranderd en het met wapens en militaire adviseurs overspoeld, zei Poetin, erop wijzend dat het ‘niets kon schelen’ om de Oekraïense economie of het leven van zijn mensen, maar “kosteloos gespaard om een ​​voet aan de grond te krijgen van de NAVO in het oosten, gericht tegen Rusland, om agressie, haat en russofobie te cultiveren.”

  “Alle doelstellingen van de speciale militaire operatie zullen onvoorwaardelijk worden bereikt”, zei Poetin.
  Economische ontwikkeling is een uitdrukking van soevereiniteit

  In de 21e eeuw kan soevereiniteit niet partijdig zijn, betoogde Poetin. Alle elementen zijn even belangrijk en vullen elkaar aan, en de economie is er daar één van. Er zijn vijf hoofdprincipes die Rusland zal volgen bij economische ontwikkeling: openheid, vrijheid, sociale rechtvaardigheid, infrastructuur en technologische soevereiniteit.

  Rusland zal “nooit het pad van zelfisolatie en autarkie volgen”, maar zal de interactie uitbreiden met iedereen die handel wil drijven, zei Poetin, eraan toevoegend dat er “veel van dergelijke landen” zijn. Moskou zal ook particuliere ondernemingen ondersteunen, zijn transportinfrastructuur bouwen en repareren, sociale ongelijkheid proberen te verminderen en ervoor zorgen dat zijn sleuteltechnologieën niet afhankelijk zijn van buitenlandse invoer.
  Advertisement

  “Echt soevereine staten zijn altijd toegewijd aan gelijkwaardige partnerschappen”, terwijl “degenen die zwak en afhankelijk zijn, in de regel druk zijn met het zoeken naar vijanden, het planten van vreemdelingenhaat, of uiteindelijk hun originaliteit, onafhankelijkheid verliezen, door blindelings de opperheer te volgen” , zei hij.

  ER IS NOF WATTIJDVOOR U OVER, OM AAN DEGOEDE KANT TE GAAN STAAN

  ANDERS KRIJGT U EEN ZWARE DOBBER TE VERWERKEN ..

  OOM VLADYBOB LOVES THE EMPEROR OF THE WORLD

  NA 224 VERLOREN OORLOGE ZOU U ER OOK EENS GOED OVER NA MOETEN DENKEN

  Like

 7. ronjaspers zegt:

  Ravian.Hoe vreemd het ook klinkt maar er is een (geheim) 16 jarig plan om amerika van binnenuit te slopen (deepstate) Obama heeft de eerste 8 jaar sloopwerk voor zijn rekening genomen,hitlery zou de overige 8 jaar sloopwerk doen maar toen kwam donald trump.Nu doet biden (verkiezingsfraude) de overige 8 jaar amerika slopen i.p.v. hitlery.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s