Heeft Habeck weer gelogen? Duitslands afhankelijkheid van Russische ruwe olie groter dan gedacht

(Vertaling: E.J. Bron)

Of het figuur heeft geen idee of ons allemaal voorgelogen: Duitsland is nog duidelijker afhankelijker van Russische ruwe olie dan de Duitse Minister van Economische Zaken, Robert Habeck (Groenen, foto), onlangs had verkondigd. Dat blijkt uit een antwoord van het ministerie van Habeck op een schriftelijke vraag van de vicevoorzitter van de fractie van de CDU, Jens Spahn, waarover de “Welt am Sonntag” vooraf bericht. In de laatste geregistreerde periode, mei 2022, was 27,8% van de door Duitsland geïmporteerde ruwe olie uit Rusland afkomstig.

Habeck had eind april openlijk verkondigd dat het aandeel op dat moment nog maar 12% zou hebben bedragen. Het Ministerie van Economische Zaken verklaarde de discrepantie tussen de uitspraak van de minister en het daadwerkelijke percentage ermee dat olie importerende ondernemingen op dat moment te verstaan zouden hebben gegeven om op korte termijn uit bestaande contracten met Russische leveranciers te kunnen stappen als Rusland de leveringen zou stopzetten of een volledig embargo zou uitvaardigen. De CDU-politicus Spahn becommentarieerde de discrepantie in de uitspraak van de minister en het daadwerkelijke percentage als volgt: “De door Minister van Economische Zaken Habeck weken geleden verkondigde reductie van de afhankelijkheid bij ruwe olie naar 12% was blijkbaar veelmeer een spontane schatting.”

Spahn bekritiseerde dat de afhankelijkheid van Rusland wat betreft olie de laatste tijd nauwelijks afnam. In maart had het percentage bij 37% gelegen. Ook vanuit de coalitie begint er langzaam kritiek te komen: het nog hoge importaandeel van Russische olie zou “absoluut onbevredigend” zijn, zei de energiepolitieke woordvoerder van de fractie van de FDP in de Bondsdag, Michael Kruse.

Gas weg, olie weg, kolen voor slechts een beperkte tijd, atoomstroom uit de buurlanden, maar ook alleen maar misschien. Duitsland is op weg terug naar de Steentijd. DE Groenen leveren geen half werk.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Heeft Habeck weer gelogen? Duitslands afhankelijkheid van Russische ruwe olie groter dan gedacht

 1. Wim Vreeswijk zegt:

  Met al die sancties schiet Duitsland zichzelf in eigen voet

  Like

 2. Hovawart zegt:

  De gevleugelde term ” functie elders” gaat binnenkort een vlucht nemen in de politiek……vluchten!

  Like

 3. Oliedom zegt:

  Die zgn. groenen zijn gewoon zeer gevaarlijke idioten.

  Like

 4. BosscheBol zegt:

  Nee, de groenen leveren geen half werk. Dit vinden ze fantastisch. Mochten de Russen de olie- en gaskraan dichtdraaien dan is dat voor de groenen een droom die uitkomt. Dan zal Duitsland windmolens MOETEN plaatsen. Duitsland staat al vol windmolens maar er moeten er nog minstens 20 – 25 x zoveel bijkomen. Daarna is Duitsland failliet en zit het met een ontoereikende, haperende energievoorziening.
  Terug naar de steentijd, terug naar net zoveel mensen op aarde als in de steentijd: de werkelijke wens van groen-links.

  Like

 5. Ravian zegt:

  Linkse mensen kunnen en willen gewoon niet rekenen.
  De reden daarvoor is dat al hun “grootse plannen” de confrontatie met een rekenmachine niet overleven.
  En dus hangen zij het “maakbaarheidsprincipe” aan, wat een soortement vijf broden en twee vissen verhaal voor socialisten is.
  De “energiewende” en alle aanverwante linkse flauwekul moet dus gaan werken omdat zij geloven dat het gaat werken.
  Links leeft in een fantasiewereld die gedoemd is de confrontatie met de werkelijkheid niet te gaan overleven.
  En het grote probleem is dat ze druk doende zijn de hele wereld mee de ellende in te slepen.

  Like

 6. R Thomasson zegt:

  Mensen begrijpen het nog steeds niet. Hoe linkser een partij is, des te meer leugenaars en fantasten zitten in haar gelederen. Men kan de kleur groen vertalen op een manier: GROEN VAN ERGERNIS. Behalve ergernis heeft zo’n partij niets te bieden.

  Like

 7. Blaffertje zegt:

  Ziehier wederom het bewijs dat alle groene partijen compleet van het padje zijn.
  Die wereldverbeteraars snappen niet hoe de wereld draait, ze geloven in sprookjes en heb hebben de illusie dat zij met hun waandenkbeelden de wereld redden, maar wat ze in werkelijkheid doen is de de heleboel maar de kloten helpen met hun fantasieën.

  Like

 8. Peter. zegt:

  Gaat lekker zo,ze hebben groen gekozen dus niet zeiken Duitsers ,eerdaags staan jullie allemaal op straat ,en jullie geliefde auto wordt een ezel ,daar hebben ze er genoeg van in die heimat .

  Like

 9. Wat is er dan nieuws onder de zon.
  De hedendaagse”politicie” hangen van leugens aan elkaar en dat is zoals we weten niet alleen in Duitsland het geval maar zowat over heel Europa.

  Geliked door 1 persoon

 10. droevige mof zegt:

  Of Habeck gelogen heeft? Dat doet er helemaal niet toe. Hij en de mooie Annalena Baebock zijn de populairste Duitse politici. Hij is een germanist en heeft kinderboeken geschreven; van economie
  weet hij niets. Annalena weet nog minder, maar wil de oorlog winnen.
  Ik vind dat we een paar maanden in de kou moeten zitten, beschuit en havermout eten, ons een vierde keer laten vaccineren en uitkijken naar de bevrijders.

  Geliked door 1 persoon

 11. bobzelf zegt:

  HALLO JA . BIST DU DA NOCH ???

  je mui HOUWEN EN DOORLOPEN, HIER IS NIETS TE ZIEN

  WHAHAHAHAHA . KOM HELEMAAL GOED

  BEL EFFE MET CANADA DIE HEBBEN NOG VOOR 800 JAAR KOLEN

  WHAHAHAHAHA

  Like

 12. Hovawart zegt:

  Zodra het geld op is en de staatskassen leeg zijn, de torenhoge rente op staatsleningen ons de komende 50 jaar in armoede en honger stort, dan hebben wij het aan de Linksche Looney Brigade te danken…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s