Energiecrisis in Zwitserland: Burgers worden opgeroepen zich in te dekken met kaarsen en brandhout

(Vertaling: E.J. Bron)

Stroomuitval evenals voorraden kaarsen en brandhout – zo kan de komende winter er in Zwitserland uitzien. De president van de elektriciteitscommissie van het land waarschuwt de burgers voor de moeilijke wintermaanden en adviseert hen om zich op het worstcasescantrio voor te bereiden.

In een interview met de “Neue Zürcher Zeitung” waarschuwt de president van de Zwitserse elektriciteitscommissie, Werner Luginbühl, voor een moeilijke winter wat betreft de stroomvoorziening – en geeft adviezen hoe men die kan doorkomen.

Volgens hem zou de situatie in het land gespannen zijn en “in het ergste geval” zou men er “daadwerkelijk rekening mee moeten houden dat het de komende winter in bepaalde gebieden tot stroomuitval komt, ook al is het maar voor enkele uren.” Daarom adviseert de voormalige volksvertegenwoordiger van het kanton Bern om “voorzorgsmaatregelen” te nemen. Hij zegt:

Het is zeker aan te bevelen om genoeg kaarsen in huis te hebben. En wie een houtkachel heeft, zou zich met genoeg brandhout moeten indekken.”

Op de vraag van de verblufte journalist of hij zelf iets zou hebben ondernomen, antwoordde de president van de elektriciteitscommissie:

Ik heb meer brandhout dan anders besteld. Zaklantaarns en batterijen zijn ook paraat.”

Het risico zou bestaan dat Europa in de winter terecht zou komen in een grootschalig tekort aan stroom en gas. Frankrijk, een van de belangrijkste leveranciers van Zwitserland, zou deze winter niet genoeg stroom leveren, aldus Luginbühl – vanwege de problemen met de kerncentrales. Daarom zou het moeilijk worden met de energievoorziening. In de winter zou er iets meer dan een tiende deel van het totale stroomverbruik kunnen ontbreken.

De president van de elektriciteitscommissie stelt echter ook gerust en zegt dat men niet bang zou hoeven zijn, de “situatie zou te overmeesteren zijn”:

Zwitserland bevindt zich gelukkig in een veel betere situatie dan veel ontwikkelingslanden. Wij kunnen met de waterkracht 60% van ons verbruik in eigen land produceren. Ongeveer een derde deel van het stroomverbruik is afkomstig van kerncentrales. En dan is er inderdaad nog een rest van 5 tot 10% die we moeten importeren. Daar liggen voor ons de grootste risico´s: dat we dit resterende deel van de stroom de komende winter niet in Europa kunnen kopen.”

De steeds verder draaiende spiraal van de energiecrisis in Zwitserland heeft de lokale politici voor de uitdaging geplaatst hoe ze de komende winter bij stroomgebrek kunnen doorkomen. In ieder geval bestaat het gevaar van gedeeltelijke stroomuitval.

Volgens de “Neue Zürcher Zeitung” overwegen landelijke politici ingrijpende maatregelen als er een tekort mocht ontstaan: zo moet de straatverlichting gereduceerd en het licht in etalages evenals lichtreclames uitgeschakeld worden.

De Zwitserse krant “20 Minuten” schrijft op 8 augustus:

Er komen veel voorstellen vanuit de politiek. De Groene liberaal Marin Bäumle wil de verkoop van stroomvreters zoals elektrische kachels stoppen. SVP-parlementariër Albert Rösti kan zich een vrijwillige beperking bij het stoken tot 22 graden voorstellen. Enkelen willen de temperatuur in het openbaar vervoer met drie graden verlagen.”

Ook wordt er gediscussieerd over een verbod op het gebruik van sneeuwkanonnen en het uitschakelen van roltrappen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Energiecrisis in Zwitserland: Burgers worden opgeroepen zich in te dekken met kaarsen en brandhout

 1. Kijk Davos ligt in Zwitserland.
  Zouden een aantal Zwitsers op trekken naar Davos en daar bij Klaus de zaak eens flink verbouwen zou meer zoden aan de dijk zetten als brandhout inslaan.
  Hetzelfde geldt voor Frankrijk om de ouwe wijven neukerd eens met zijn gekke kop onder het hakblok te leggen want die problemen met de kerncentrales komen precies op het juiste moment zodat weer duidelijk is dat ook deze energiecrisis weer een politiek geenceneerde crisis is.
  Over Nederland wil Ik het niet hebben want die zijn nog bezig met welk neukertje Andre Hazes weer verder gaat de komende drie maanden.
  Daarbij komt dat de gemiddelde Nederlander toch iets heeft van afwachten op welke manier Brussel komt met een oplossing, dus die kunnen zowiezo wachten tot ze een ons wegen.
  Het hele energiegebeuren is al jaren lang gepolitiseerd met het gevolg dat men aankomende winter in meer dan half Europa in de kou mag zitten.
  Maar op het einde zag de slapende burger dat het goed was.

  Geliked door 1 persoon

 2. bobzelf zegt:

  IS ER AL IEMAND OP HET IDEE GEKOMEN ??
  OM TOERLEDOKIE TE ROEPEN TEGEN “”UW BEVRIJDERS “” ??
  2 DIKKE MIDDELVINGERS OP TE STEKEN
  EN NORDSTREAM 2.0 GEWWON AAN TE ZETTEN …

  DIE ROEBELS IS OOK GEEN PROBLLEM TOCH … ???
  IS EUROPA NOG STEEDS BEZET .DOOR EEN LAND DAT NU 245 OORLOGEN VERLOOR
  WIE HEBBEN DE NORDSTREAM 2.0 BETAALD ??
  RUSLAND DUITSLAND EN WAT EU LANDEN . DUS ????????

  BEL EFFE MET OOM VLADIMIR . WHAHAHAHAHAHAHAHA .
  DIE VINDT ALLESGOED. 167 MILJARD WINST. 300 % MEER DAN VORIG JAAR WHAHAHA

  EN

  ONDERTUSSEN , …… UW GELIEFDE JOODSE PLEURIS LUL ZELENSKI .
  MET KEPPELTJE . UW MASSAMOORDENAAR VRIEND

  PROBEERT NU DE HELE OUDE UKRAINE BEVOLKING IN DOOR RUSSISCHE TROEPEN INGENOMEN GEBIEDEN . TE VERNIETIGEN
  JA IK BEDOELE DUS JE EIGEN LANDGENOTEN !!!!!

  DE BOMBARDEMENTEN OP DE GROOTSTE KERNCENTRALE . EN GISTEREN EEN NIEUW PLAN

  U BLIJFT FAN EN GELD STUREN HOOP IK ???

  Het regime in Kiev blijft terroristische aanvallen uitvoeren op infrastructuurvoorzieningen die onder controle van het Russische leger staan, waardoor rampen dreigen. In de nacht van 10 augustus hebben de strijdkrachten van Oekraïne de brouwerijfabriek van Donetsk, gelegen in het Kalininsky-district van de stad, getroffen. Het ministerie van Noodsituaties van de Democratische Volksrepubliek Korea meldde dat tijdens de beschieting 32 mensen op het grondgebied van de fabriek waren. Een persoon werd gedood, twee anderen raakten gewond.
  De strijdkrachten van Kiev hebben de ammoniakpijpleiding op het grondgebied van de fabriek beschadigd. Als gevolg daarvan werd een ammoniaklek in een gebied van 2 kilometer veroorzaakt.
  Strijdkrachten van het Ministerie van Noodsituaties van de Democratische Volksrepubliek Korea hebben de verspreiding van ammoniak uit de beschadigde tank gestopt.
  Het regime in Kiev heeft een terroristische strategie aangenomen die erop gericht is rampen uit te lokken in de verloren gebieden.

  EN BRUSSEL BLIJFT DOODSTIL . HET IS TENSLOTTE OOK ONZE OORLOG ..TOCH ??

  OOM VLADIBOB

  Geliked door 2 people

 3. jan grupsio zegt:

  5-10% die ze moeten importeren, tis wat.
  wintersport gaat niet door dit jaar, let maar op.
  stroomgebruik moet naar beneden

  Like

 4. Ronald zegt:

  Ondertekenen jullie allemaal even de petitie “Geen asielaanmeldcentrum in Bant’?

  https://petities.nl/petitions/geen-asielaanmeldcentrum-in-bant?locale=nl

  Graag ook even doormailen aan vrienden en bekenden!

  Alvast bedankt.

  Ronald

  Geliked door 1 persoon

 5. Niek zegt:

  Zou ik hier ook maar roepen, maar dat klinkt natuurlijk niet zo fraai dus zeggen we niets en als we wel wat zeggen is het veel te laat en krijgen we een run op allerhande producten tot de schappen leeg zijn. Ondertussen is iedereen lekker op vakantie en de winter ver weg. Nu kun je nog olie lampen kopen of hout vinden in de vorm van pellets die je zelf kunt verzagen en niets kosten, ik schat dat zo rond eind oktober iedereen wakker begint te worden maar dan is het natuurlijk al veel te laat om nog iets te doen dus voor iedereen die hier regelmatig leest…voorbereiden doe het nu!
  Als je er echt over gaat nadenken heb je veel meer nodig dan ik hierboven schrijf en kijk ook eens bij preppers op you-tube voor andere tips en trics.

  Like

 6. karton zegt:

  Das nou óók weer wat zeg !
  Moeten die Zwitsers hout gaan stoken, dat betekent dus : ontbossing en rook-verschmutsung c.q. stikstof-uitstoot. En dat terwijl de hele wereld gebukt gaat ónder die stikstof ! Zijn die Zwisers nou helemaal van God en allah los ?
  Of uhh…….heeft Zwitserland nog geen stikstof-overschot, zoals wij, bijv. ?

  Geliked door 2 people

 7. ronjaspers zegt:

  De NWO agenda,wel is waar versneld maar ligt zeker op schema.

  Geliked door 1 persoon

 8. BigLJohn zegt:

  Het Zwitserleven gevoel is ook niet meer wat het geweest is sinds die griezel van een Klaus Swab aldaar zijn kantoor opende.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s