Wanhoopsdaden in de supermarkt: steeds meer gepensioneerden en huisvrouwen stelen levensmiddelen

Als reactie op steeds meer diefstallen: LIDL is ermee begonnen om vleesproducten te voorzien van etiketten tegen diefstal te voorzien.

(Vertaling: E.J. Bron)

In supermarkten worden steeds meer primaire levensmiddelen gestolen door vooral gepensioneerden en huisvrouwen. Ook boeren klagen over steeds meer diefstallen van hun velden. De prijsstijgingen zijn blijkbaar voor veel huishoudens niet meer te betalen.

Door de snel stijgende prijzen van levensmiddelen stuiten arme mensen in toenemende mate op hun grenzen. Zoals de presidente van de handelsvereniging Sachsen-Anhalt, Kati Sommer, bericht, vallen in supermarkten sinds kort steeds meer diefstallen van primaire levensmiddelen op. Zorgwekkend is vooral de clientèle die de wanhoopsdaden pleegt: “We zien op dit moment een toenema bij gepensioneerden en huisvrouwen”, verklaarde Sommer tegenover de MDR. “Ze moeten rekenen met hun portemonnee en dan verdwijnt er wel eens de een of andere worst of het een of andere broodje in een extra tas.”

Kati Sommer is zelf bedrijfsleider van twee filialen van de supermarktketen Rewe. In 20 jaar zou ze nog nooit zo´n toename van diefstal van levensmiddelen hebben meegemaakt. Andere handelaars in Sachsen-Anhalt zouden eveneens steeds meer winkeldiefstallen bij haar melden. Stefan Hertel, perswoordvoerder van de Handelsvereniging Duitsland, maakt zich zorgen. Hij verklaarde tegenover “BILD”: “Diefstal van primaire levensmiddelen was tot nu toe niet bij ons nog geen groot thema. In de afgelopen jaren werden het vaakst kleine, duurdere producten gestolen zoals batterijen, scheermesjes of duurdere alcohol.”

Nu worden er vooral steaks, boter, melk, kaas en chocolade gestolen. In de filialen van Lidl werden zelfs zo vaak hack-diefstallen waargenomen, dat veel filialen alarmetiketten voor vleeswaren hebben ingevoerd. “Omdat er vanwege de stijgende prijzen nog meer wordt gestolen, zal dat vast en zeker weldra nog vaker bij levensmiddelen gebeuren”, verklaarde een verkoopster van LIDL de maatregelen tegenover “BILD”.

Op de fruit- en groentevelden is sprake van gelijksoortige problemen. Steeds meer boeren klagen over brutale diefstallen van producten van hun velden. Een boer uit het Münsterland publiceerde bijvoorbeeld foto´s van een compleet leeggeroofd veld met pompoenen op Facebook. Hij schreef daar over: “Vannacht werden al onze Hokkaido pompoenen gestolen. Toen we vandaag voor een goede vriend pompoenen voor een kinderfeestje wilden oogsten, kwamen we er achter dat het veld leeg was. We zijn er gechoqueerd over dat er mensen in deze wereld zijn die ondernemingen zo´n schade toevoegen.” Volgens mediaberichten is het opvallend dat er sinds kort grote hoeveelheden fruit en groente van de velden worden gestolen. Men vermoedt dat de diefstal inmiddels door georganiseerde bendes wordt gepleegd.

Wanhoopsdiefstallen door gepensioneerden, georganiseerd leegroven van velden – het zijn nieuwsberichten die men tot voor kort in Duitsland nog niet voor mogelijk zou hebben gehouden. In 2022 zijn er bij ons weer mensen, die zich geen primaire levensmiddelen meer kunnen veroorloven. We zien de gevolgen van de desastreuze economische politiek van de Duitse regeringen Merkel en Scholz.

Bron:
pleiteticker.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “droevige mof”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op Wanhoopsdaden in de supermarkt: steeds meer gepensioneerden en huisvrouwen stelen levensmiddelen

 1. Frits zegt:

  In NL niet dan? Het leven is onbetaalbaar geworden. Niet alleen voor AOW-ers zoals ik. Je zal maar kinderen moeten voeden en geen cent te makken hebben. Kan het me best voorstellen. Met dank aan de EU, WEF, Rutte enz. Maar hulp? Ho maar. Tenzij je illegaal hier bent. Dan krijg je alles GRATIS en voor NIKS. Onbegrijpelijk.

  Geliked door 4 people

 2. Olie bolr zegt:

  Ach niet zeiken AUB blijf vvd d66 cda en CU stemmen,
  De oudjes zijn zelf de schuld hier aan, 3,5 miljoen ouderen zijn goed voor 54 zetels, waarom staat de pvv nog maar op 18 zetels. Ik wens u een mooi weekend

  Geliked door 2 people

 3. Vilseledd zegt:

  Velden kom je ook aan het beveiligen, evenals de veelal gepropageerde moestuintjes om zelfvoorzienend te zijn.

  Like

 4. Olie bolr zegt:

  Ook de Duitser stemde jaren verkeerd, hun Duitse rente betalingen zijn gehalveerd.

  Geliked door 1 persoon

 5. Belozersky zegt:

  Degenen die de extreme sancties jegens Rusland hebben ingevoerd hebben geen last van de gevolgen van de sancties met hun vette salarissen. Von der Leyen, Timmermans, Macron, Rutte, Hoekstra(we moeten offers brengen) , Jetten(van het Russische gas af) enz De puinhopen van acht jaar paars(Fortuyn) is maar kinderspel vergeleken wat we nu zien.

  Geliked door 2 people

 6. Ton Ruygrok zegt:

  Nog ff …en ze zullen ons die meelwormen aanbieden die we dan gaarne naar binnenwerken …
  Ze weten alles zo te beheersen en te sturen, te buigen.., en zo nodig te breken dat het naar hun wil en plan verloopt, althans zo lijkt het.
  Ton.

  Like

  • Leo 1 zegt:

   Zowel de Nederlandse Politie als ook Appie Heijn staan op de ledenlijst van het WEF.

   Dus binnenkort in de aanbieding:

   Nieuw in ons assortiment !

   Krekel Kroketten – Sprikhaan Sate, 2e Gratis

   H A M S T E R E N !!!!!

   Geliked door 1 persoon

 7. droevige mof zegt:

  Nederlanders die lang niet in Duitsland zijn geweest en er nu komen, zijn ontzet over hoe het land is veranderd. De Duitsers zijn nog chagrijniger dan gewoonlijk, overal zie je bedelaars en oude mensen op zoek naar statiegeldflessen in de vuilnisbakken. Gisteren hoorde ik in de metro een Nederlandse man zich tegenover zijn vrouw verontschuldigen omdat hij Keulen als dagtrip had voorgesteld. Ze zei dat Duitsland een strontland is en dat Keulen helemaal smerig is. Bovendien had de trein van Utrecht naar Keulen een uur vertraging. Ik hoop dat het huwelijk daardoor niet is stukgelopen.

  Geliked door 3 people

  • Olie bol zegt:

   Maar ze heeft wel gelijk, Duitsland in niet meer wat het was.

   Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   Ik ben inmiddels al verscheidene jaren niet meer in ons buurland geweest, en kan me haast niet voorstellen dat het land zo in verval is geraakt. Maar ik hoor het wel van diverse kanten, dat Duitsland niet meer het land is waar je graag je vakantie doorbrengt.
   Zo jammer dat het zo gelopen is.

   Like

 8. Nel zegt:

  Het is logisch, als je honger hebt ,en de portemonnai is leeg , en de winkel ligt vol met etenswaren , dat je dan iets pakt , dat kan ik goed begrijpen .

  Like

 9. Gerrit zegt:

  Mijn Berlijnse vriendin is vol verbazing over de scan kassa”s die hier in de supermarkt zijn.
  Dat zou bij ons nooit lukken vond ze. Er zou volop fraude zijn.

  Like

 10. Wolverine zegt:

  Allemaal tracking devices op etenswaar… dat is de volgende stap

  Like

 11. Hovawart zegt:

  De oude PvdA-leus ” Nivelleren is een feestje”, een uitspraak met verstrekkende gevolgen, van Diederik Samsom (die ver boven de Balkenendenorm opstrijkt in Brussel), kan men misschien beter ‘denivellering’ landschapsverpesting, of regionale achterstelling noemen…
  De burger wikt maar de Partij van de Afbraak beschikt, want waarom betalen de westerse lidstaten veel meer voor energie dan andere lidstaten, welke fatsoenlijke politieke partij kan zoiets stilzwijgend laten passeren?

  Geliked door 2 people

  • Niek zegt:

   Nu wil ik daar wel een kanttekening bij maken en veel nuance, wat zou je doen als zo’n bijstand moedertje gepakt wordt in de supermarkt voor diefstal van wat boodschapjes, een mandje? Maandverband,tandpasta en wat blikjes groenten en een stukie vlees in blik en ook nog 3 bier en wat chips en kauwgom
   Ik ga mij ermee bemoeien en voor die vrouw of mens inspringen om haar hieruit te redden en zeg ik! dat ik het wel betaal voor haar of hem en dat het afgelopen moet zijn om de politie voor te zijn, dat zouden jullie moeten doen, barmhartigheid, help elkaar! Overweeg het eens?

   Geliked door 2 people

 12. Julia zegt:

  Jumbo en Albert Heijn hebben toch al genoeg verdiend met de boel te belazeren. https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5341423/jumbo-albert-heijn-plus-prijzen-aanbieding-boodschappen-duur Daarbij als men het leven lang heeft gewerkt en nu wordt afgestraft door deze klote regering en de dermate hoge prijzen bij de supermarkten die miljarden winsten maken is het meer dan terecht dan dat men maar illegaal aan voedsel komt. De WEF lamzakken genieten volop van het beste van het beste,genieten van riante salarissen en onkosten vergoedingen maar hebben er voor gezorgd er dat al duizenden mensen gebruik moeten maken van voedselbanken. Dan moet de winter met de absurd hoge energie prijzen nog komen. Miljarden naar een corrupt en NAZI land de Oekraïne dure cruiseschepen en hotels ingehuurd om de kansparels onderdak te verschaffen met eten, drinken en gratis warmte en MKB de nek omgedraaid helaas dan blijft er niet veel meer over. De Telegraaf doet er ook nog een schepje boven op https://www.telegraaf.nl/nieuws/196819323/na-een-week-klappertanden-in-een-koud-huis-weet-je-niet-beter-en-het-is-ook-nog-eens-gezond stel links riool journalisten. Een koud huis gezond wat te denken van mensen met o.a. reumatische aandoeningen en schimmels in huis door te weinig stoken. Welk onderdanig schaap laat zich nog van alles wijs maken door de linkse msm en de propaganda staatszenders en gaat notabene voor het WEF tuig en de oorlog van Rutte in de kou zitten.

  Geliked door 3 people

  • hannah zegt:

   allemaal adviezen dat we gezond moeten eten …. jaja …. alles wat gezond is …. is veel te duur …. lekker wat bessen of fruit is niet meer te betalen …. ze willen ons alleen tussen 6 planken hebben ….

   Geliked door 1 persoon

 13. karton zegt:

  Ik heb het nog nóóit gedaan , winkeldiefstal (of : ik heb er geen actieve herinnering meer aan !)
  Maar nu ik hoorde van die “bonnetjes-affaire” bij Jumbo en Appie Happie ga ik met m’n echtgenote overleggen wát ik het beste kan jatten in hun winkels !

  Like

 14. Hahahahahahaha…. Wir Schaffen Das!!! ***** NICHT!! ******

  Like

  • droevige mof zegt:

   Het grootste schandaal in Duitsland zijn de lage pensioenen. Er zijn hier gepensioneerden die hun hele leven in laagbetaalde banen hebben gewerkt en nu een pensioen van 950 euro krijgen. Dit betekent dat zij geen aanvullende sociale uitkeringen ontvangen omdat zij net boven de grens zitten. Dat betekent dat ze alles zelf moeten betalen, alle vergoedingen, alle eigen bijdragen. Zij hebben ook geen recht op toegang tot deze “Tafeln” (voedselbanken), die in de grote steden sowieso in handen zijn van niet-Duitsers. De goede dingen zijn weg voordat de winkel opengaat.
   Het Nederlandse pensioenstelsel is in alle opzichten beter en eerlijker.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s